Weekend la Nessebar si Sunny Beach, Bulgaria

Weekend la Nessebar si Sunny Beach, Bulgaria

#als001

SEPTEMBRIE PE MALUL MARII NEGRE

WEEKEND LA NESSEBAR SI SUNNY BEACH – BULGARIA

» 175 Euro/ persoana in camera dubla standard

Bonus: Seara latino cu muzica, dans si voie buna cu Fabian Sanchez finalist la “Romanii au Talent”

Grup organizat de 3 zile/ 2 nopti in perioada:

10.09 – 12.09.2021

 

CLICK AICI PENTRU PROGRAM 

Alsys Travel va invita sa petreceti un weekend deosebit pe plaja privata a hotelui Zornica Residence 4* din  Sunny Beach. Statiunea este combinatia magica a muntelui si a plajei, in vecinatatea orasului antic Nessebar –  edificiul arhitectural si istoric UNESCO. Ne vom opri sa admiram castelul si Gradinile din Balchik, dar vom face si o incursiune la Varna si Cap Kaliakra. Vom descoperi ruinele civilizatiilor antice, dar si  bisericile si casele din timpul Renasterii plimbandu-ne pe stradutele inguste ale orasului vechi Nessebar aflat in patrimoniul universal. O seara latino alaturi de Fabian Sanchez ne va incanta si va intregi programul, in ritmul melodiilor sud americane!  

 

Alsys Travel va recomanda acest program pentru:

 • Un hotel foarte bun cu plaja privata in Sunny Beach, Hotel Zornica Residence 4*
 • concept de masa si bauturi all-inclusive
 • Tur pietonal ghidat in orasul vechi Nessebar inclus in patrimoniul UNESCO
 • Seara Latino cu Fabian Sanchez

 

» SERVICII INCLUSE 
 • Transport dus-întors București-Sunny Beach cu autocar clasificat pentru curse internaționale
 • Tur pietonal oraș vechi Nessebar cu ghid autorizat
 • Cazare 2 nopți cu all inclusive Hotel Zornica Residence 4* hotel cu plaja privata in Sunny Beach
 • Ghid insotitor din partea agentiei pe tot parcursul desfasurarii programului
 • Animatie, jocuri si distractie in timpul zilei la piscina si pe plaja
 • BONUS! Seara latino cu muzica, dans si voie buna cu Fabian Sanchez finalist la “Romanii au talent”

 

» CAZARE

Hotelul All Inclusive de 4 stele  “Zornica Residence este situat în inima celei mai atractive stațiuni  de pe coasta bulgară a Mării Negre  – Sunny Beach.

Doar câțiva pași separă oaspeții de nisipul fin unic și apa limpede de mare, unde utilizarea umbrelelor și șezlongurilor este gratuită pentru oaspeții hotelului. Veți găsi răcoarea în zilele fierbinți de vară nu numai în mare sau în piscina complexului hotelier, ci și în grădina verde mare, care are peste 200 de tipuri de vegetație verde, oferind umbră naturala.
 În apropierea hotelului se află faimoasa promenadă a stațiunii. Acolo puteți face cumpărături, vă puteți distra sau pur și simplu vă puteți bucura de atmosfera unică din Sunny Beach.
 Hotelul “Zornica Residence” oferă toate facilitățile de care aveți nevoie pentru vacanța. Pe tot parcursul zilei vă puteți bucura de delicii culinare pregătite cu atenție în restaurantul principal sau la Snack Bar.
Hotelul lucrează  în întregime pe sistemul „All inclusive”.

All Inclusive:
*Mic dejun și cină la bufetul restaurantului principal.
*Băuturi locale alcoolice și nealcoolice în barurile și restaurantele lucrătoare după orele respective .  
*Sandwich-uri, băuturi calde și reci, produse de patiserie și înghețată la snack bar.
*Folosirea de șezlonguri și umbrele la piscină și pe plajă în zona marcată.
* Program divers de animație de zi și de seară pentru adulți și copii .
*Club pentru copii ( 4-12 de ani ).

Complexul hotelier „Zornitsa residence“ are doua piscine exterioare, dintre care una  este pentru micii noștri vizitatori.
Un mare avantaj pentru oaspeții hotelului este utilizarea zonei gratuite cu umbrele și șezlonguri pe plajă, situată lângă complexul hotelier.  
Hotelul asigură gratuit prosoape pentru piscină și plajă.

 

*la înscriere se va plăti avansul de 30% restul se va achita cu un minim 20 zile înainte de plecare

Acte necesare: Carte de identintate sau pasaport valabil minim 6 luni de la data intoarcerii in tara.

1
Ziua 1

ZIUA 1 (30.04.2021) București – Giurgiu – Ruse – Balchik – Varna – Sunny Beach– ( Nessebar) (aprox. 465 km)

 

 • Plecare 6.30 dimineata pe traseul București – Giurgiu – Ruse – Varna – Nessebar pentru a ne bucura de un sejur deplin in sudul litoralului Marii Negre.
 • Pe drum vom opri sa vizitam:

Manastirea Sf. Dimitrie Basarabov de langa Ruse, -Sf Dimitrie Basarabov, ale cărui moaşte se găsesc azi în catedrala patriarhală din Bucureşti, a trăit în veacul al XIII-Iea, în timpul Celui de-al doilea Ţarat de la Târnovo, întemeiat de români si de bulgari sub conducerea fratilor Petru si Asan. Aceasta este singura mănăstire săpată în stâncă, încă funcţională, din Bulgaria.

Biserica din Peştera Sfântului Dimitrie a fost construită în anul 1865, cu mai multe ajutoare primite din Romania. Mănăstirea actuală constă într-o bisericuţă, zidită în Peştera Sfântului Cuvios Dimitrie. Aceasta a fost refăcută în anul 1937,se află în stare bună şi este deosebit de frumoasă. În anul 1978 a fost declarată Monument al culturii de însemnătate deosebită.

Vizita la  Castelul Reginei Maria si Gradina Botanica din Balchik

In 1924, Regina Maria vizita Balchik-ul, la insistentele pictorului Alexandru Satmari. Probabil ca acesta cunostea bine zona, deoarece Balchik-ul era vizitat in acea perioada de cei mai multi si importanti pictori ai timpului.  Un an mai tarziu incepea constructia domeniului de la Balchik, Regina indragostindu-se pur si simplu de oras. Arhitectii Augustino si Amerigo, din Italia, impreuna cu decoratorul de gradini Jules Jany din Elvetia, aveau sa inceapa constructia, terminandu-se in 1936. Gradina are o zona care imita celebrul labirint cretan, unde materialele de constructie au fost aduse chiar din Insula Creta. O alta zona a parcului foarte frumoasa este Gradina lui Allah, cu alei pavate cu piatra adusa din Maroc. Parcul a fost transformat in timp intr-o adevarat gradina botanica. Acum contine peste 3.000 de specii de plante, unele dintre ele rare, precum si o colectie de aproximativ 250 de cactusi, una dintre cele mai importante din Europa. In 1955, gradina a intrat sub tutela Universitatii din Sofia, pentru studiul botanicii.  Castelul, numit si “Cuibul Linistit” (“Quiet Nest” sau “Tenha Juvah” in limba turca) este de fapt o vila cu pereti albi si acoperisuri de tigla rosie strajuite de un minaret. Este construit de-a lungul a trei terase si combina elemente ale stilului maur, stilului mediteraneean si cu cel al caselor bulgaresti. Este foarte aproape de mare, fiind despartit de aceasta doar de faleza. A fost locul preferat al Reginei Maria, tocmai de aceea ramanandu-i denumirea de “Castel”.

Apoi ne vom opri la Varna si vizitam Catedrala „Adormirea Maicii Domnului” – una dintre cele mai impresionante biserici din Bulgaria. Prima contribuție la construirea bisericii a fost o donație de 1000 de leva făcută de către prințul Alexander Battenberg. Tot el a fost acela care a pus piatra de temelie a catedralei, construcția începând în data de 22 august 1880. Planurile catedralei au fost realizate de către arhitectul Mass din Odessa, clădirea fiind finalizată în 1886. Catedrala are trei altare, cel central fiind dedicat Adormirii Maicii Domnului, cel de sud Sfântului Nicolae din Mira și cel din nord Sf. Aleksander Nevski. Cea mai mare bogăție a catedralei o constituie pictura murală realizată sub îndrumarea artistului rus Rostovtsev. Tronul episcopului și iconostasul sunt capodopere de sculptură în lemn realizate de celebra școală de la Debar. Podeaua catedralei a fost acoperită cu ceramică de diferite culori în 1911, iar balconul a fost terminat patru ani mai târziu. Ferestrele cu vitralii au fost realizate în anii 1960. Sfinții Chiril și Metodiu sunt pictați pe cele din partea sudică (cea care privește spre piață), în timp ce în partea nordică sunt pictate portretele Sf. Angelarius și al Sf. Clement din Ohrid. Domurile de cupru, distruse de patina timpului, au fost renovate în primăvara anului 2000, în același timp cu fațada catedralei. Monument de arhitectură bizantină modernă, cu un interior spațios, cu vitralii de sticlă, pictat între anii 1949-1950, catedrala din Varna, cea de-a doua catedrală, ca mărime, din Bulgaria, după catedrala Aleksander Nevski din Sofia, a fost declarată monument național de cultură.

 • Cazare si cina la Hotel Zornica Residence 4* din Sunny Beach.
2
Ziua 2
ZIUA 2 (01.05.2021) Sunny Beach –  Nessebar– Sunny Beach   aprox. 26 km
 • Mic dejun la Hotel. Relaxare la piscina sau pe plaja sau vizita  cu ghid a orasului vechi Nessebar si timp liber pentru shopping de produse locale si suveniruri.
 • Numit, în mod constant, „Perlă a Mării Negre” și „Dubrovnik-ul al Bulgariei”, Nessebar este o cetate -muzeu bogată în istorie care se întinde peste trei milenii. Nessebar este unul dintre cele mai vechi orașe din Europa, construit pe vechile ruine ale așezării trace Mesambria. A fost denumit „Melsambria”, adică „orașul lui Melsa”, probabil întemeietorul așezării, și a fost dat de greci atunci când au colonizat așezarea în anul 510 î.Hr. În anul 1956 orașul a fost proclamat rezervație arhitecturală și arheologică. Ruinele antice ale zidurilor fortificate, cu porți, care datează din secolele III-IV, bisericile din secolele V-VI, cele păstrate din secolele X-XI, din perioada medievală și cele 60 de case din perioada renașterii dau orașului și în prezent o atmosferă cu totul specială. Legendele spun că în timpul existenței sale, în Nessebr au existat peste 40 de biserici. În prezent există însă date certe doar pentru 26 dintre ele. Moștenirea culturală a vechiului oraș poate fi observată de turiști în cele patru muzee existente: de arheologie, etnografic, Biserica Sf. Ștefan care conține fresce din perioada secolelor 11-17 și Biserica Sf. Spas care conține fresce din secolul 17. Din 1983, orașul vechi din Nessebar este înscris în patrimoniul mondial UNESCO.
 • Seara program de dans: Seara Latino cu Fabrian Sanchez finalist la ’’Romanii au talent’’.
 
3
Ziua 3

ZIUA 3 Duminica-  Sunny Beach – Cap Kaliakra – Bucuresti (aprox 499 km)

 • Mic dejun. Ne despartim de aceste locuri minunate, iar apoi ne oprim la Cap-Kaliakra.
 • Cap-Kaliakra este un monument al naturii din Dobrogea bulgărească (Cadrilaterul), format dintr-o cetate medievală și o rezervație naturală. În perioada dacilor în această zonă a fost ridicată o cetate numită Tirizis. Mai târziu grecii au denumit-o Kali Akra („bun adăpost”), denumire păstrată până în epoca bizantină. Când au preluat-o turcii, cetatea a căpătat denumirea de Celigra. În sec. al XIV-lea, Cadrilaterul și-a stabilit aici capitala sa, în timp ce călugării au transformat peșterile din faleză în schit.
 • Intre anii 1913-1916 și 1918-1940 capul a făcut parte din județul Caliacra, România. Una din legendele locale spune că 40 de fecioare s-au aruncat de pe faleză în mare ca să nu fie prinse de turci. Poarta Cetății s-a conservat aproape intactă.
 • Sosire in Bucuresti seara in functie de formalitatile vamale si de conditiile de trafic.

LOCATIE

SERVICII INCLUSE

 • Transport dus-întors București-Sunny Beach cu autocar clasificat pentru curse internaționale
 • Tur pietonal oraș vechi Nessebar cu ghid autorizat
 • Cazare 2 nopți cu all inclusive Hotel Zornica Residence 4* hotel cu plaja privata in Sunny Beach
 • Ghid insotitor din partea agentiei pe tot parcursul desfasurarii programului
 • Animatie, jocuri si distractie in timpul zilei la piscina si pe plaja
 • BONUS! Seara latino cu muzica, dans si voie buna cu Fabian Sanchez finalist la "Romanii au talent"

NU SUNT INCLUSE 

 • Supliment de camera single: 65 euro
 • Asigurare medicala de călătorie – COVID/storno- 67-100 lei
 • Taxele de intrare la obiective turistice - pachet combo Gradina Botanica + Castelul Reginei Maria: 7 euro
 •  Alte servicii neincluse la „tariful include”
 • Cheltuieli personale