fbpx
SUS
 

Vacanta intre doua continente, Turcia

Vacanta intre doua continente, Turcia

#als002

Istanbul 2019 – Pe Malurile Bosforului, Intre Doua Continente

» de la 145 Euro / persoana

17.07 – 21.07.2019
14.08 – 18.08.2019
18.09 – 22.09.2019
29.11 – 03.12.2019

Istanbul, sau Constantinopole in vremurile Imperiului Bizantin, este cea mai mare concentrare urbana a Turciei si singurul megalopolis din lume care se intinde pe doua continente (Asia si Europa).

Are o populatie de peste 19 milioane de locuitori si este principalul centru financiar, comercial si cultural al Turciei. In anul 2010, Istanbulul a fost declarat una din cele trei Capitale Europene ale Culturii. Se Numara printre cele mai vizitate orase ale lumii si a fost inscris pe lista patrimoniului mondial al UNESCO. Se afla intr-o zona temperata, fiind un oras cu climat maritim-mediteraneean. Bucatarie excelenta, obiective turistice antice, bizantine, otomane si moderne, shoping, viata de noapte, toate se regasesc intr-un singur loc, la Istanbul.

» PACHETUL INCLUDE
 • transport cu autocar (standard international) conform itinerariului;
 • 4 nopti cazare cu mic dejun la hotel 3* in Istanbul;
 • tur de oras in Istanbul;
 • vizitarea Pietei Taksim si a Palatului Dolmabahce (intrarea nu este inclusa);
 • insotitor roman de grup din partea agentiei.
» CAZARE

Mekke Hotel Istanbul 3* (sau similar).

Situat în peninsula istorică din Istanbul, Mekke Hotel Istanbul se află la câțiva pași de stația de metrou Marmaray. În întreaga proprietate este disponibil WiFi gratuit. În plus, oaspeții beneficiază de parcare privată gratuită.

Camerele decorate simplu oferă parchet, aer condiționat, TV LED cu ecran de 32 inch și minibar. Baia privată include un duș, un uscător de păr și articole de toaletă gratuite.

Dimineaţa, hotelul serveşte un bogat mic dejun tip bufet. De asemenea, la câțiva pași se găsesc restaurante şi cafenele.

Proprietatea are recepție cu program nonstop. De asemenea, aveți la dispoziție depozit de bagaje, room service și schimb valutar.

Stația de tramvai Aksaray se află la doar 100 de metri la Mekke Hotel Istanbul și oferă acces facil la Sultanahmet, Hagia Sofia și la alte părți ale orașului. Marele Bazar este la 1,5 km. Portul de feriboturi Yenikapi se află la 15 minute de mers pe jos, iar aeroportul Ataturk este la 15 km.

» ATRACTII
 • Orasul Istanbul
 • Moscheea Albastra
 • Biserica Sfanta Sofia
 • Palatul Dolmabahce si Piata Taksim
 • Croaziera pe Marea Marmara la Insula Printului
» INFO SPECIAL

Excursia – circuit este astfel structurat incat atrage si copiii si adultii.

1
Ziua 1
BUCURESTI ISTANBUL (650 km) Intalnire in Bucuresti, Piata Victoriei (parcarea de langa Muzeul Antipa), la ora 05:00, pe traseul Bucuresti Ruse Veliko Tarnovo Edirne Istanbul. Vom ajunge in Istanbul in cursul serii, in functie de formalitatile vamale. Cazare la Mekke Hotel Istanbul 3* sau similar.
2
Ziua 2
ISTANBUL Mic dejun. Tur de oras pietonal cu insotitorul de grup in cartierul vechi: Moscheea Albastra - construita in secolul al XVII-lea de sultanul Ahmet I, fiind singura moschee cu 6 minarete din Turcia; Biserica Sfanta Sofia - cea mai mare catedrala din lume in momentul in care a fost construita in secolul al IV-lea, fiind transformata de catre turci in moschee dupa curerirea Constantinopolului in anul 1453; Hipodromul antic locul unde se organizau curse de care si alte activitati sportive in perioada bizantina, astazi fiind un parc faimos cu monumente reprezentative precum: obeliscul egiptean, coloana lui Constantin, coloana lui Serpentine din Delfi, fantana lui Wilhelm II. Turul se incheie pe malul Bosforului si langa Podul Galata si in continuare recomandam vizita in Marele Bazar una dintre cele mai mari piete acoperite din lume, cu peste 4.000 de magazine, fiind un adevarat paradis pentru iubitorii de shopping. Aici totul se negociaza, de la delicatesele traditionale turcesti pana la covoare, incaltaminte, pielarie sau bijuterii (inchis duminica). Cazare la acelasi hotel.
3
Ziua 3
PALATUL DOLMABAHCE SI PIATA TAKSIM Dupa micul dejun, pornim impreuna cu ghidul insotitor din partea agentiei spre Dolmabahce, ultima resedinta a sultanilor si a parintelui statului turc, Mustafa Kemal Ataturk. Palatul este amplasat pe malul Bosforului, cu o vedere spectaculoasa asupra partii asiatice a Istanbulului. In continuare ne vom deplasa in Piata Taksim, in centrul orasului, unde se afla Monumentul Independentei, ridicat in memoria lui Ataturk, fondatorului Republicii Turcia. Transportul se va realiza cu tramvaiul (pret informativ 10 lire turcesti). Intoarcere la acelasi hotel. Timp liber la dispozitie.
4
Ziua 4
CROAZIERA PE MAREA MARMARA LA INSULA PRINTULUI (optional) Mic dejun. Timp liber la dispozitie, sau optional: Croaziera pe Marea Marmara la Insula Printului Buyukada. Include transport cu tramvaiul pana la port, bilet de vapor, masa de pranz, turul insulei cu trasura, insotitor de grup. Dupa amiaza intoarcere la hotel (Tarif informativ: 55 EURO/persoana pentru un grup minim de 25 persoane).
5
Ziua 5
ISTANBUL - EDIRNE - BUCURESTI (650 km) Mic dejun. Dupa eliberarea camerelor, plecam spre casa. Oprire in Edirne pentru vizitarea moscheii Selimiye, capodopera lui Mimar Sinan, cel mai mare arhitect turc. Sosire in Bucuresti in cursul serii, in functie de formalitatile vamale si trafic.

LOCATIE

Bucuresti - Istanbul - Marea Marmara - Istanbul - Edirne - Bucuresti

SERVICII INCLUSE:

 • transport cu autocar (standard international) conform itinerariului;
 • 4 nopti cazare cu mic dejun la hotel 3* in Istanbul;
 • tur de oras in Istanbul;
 • vizitarea Pietei Taksim si a Palatului Dolmabahce (intrarea nu este inclusa);
 • insotitor roman de grup din partea agentiei.

NU SUNT INCLUSE:

 • asigurarea medicala de calatorie (optionala recomandata);
 • asigurarea storno (optionala), se incheie odata cu contractul de comercializare a pachetului de servicii turistice, in pachet cu asigurarea medicala de calatorie;
 • bacsisuri pentru prestatorii locali (ex: soferi, personal hotelier, ghizi): 5 EURO/persoana se practica in tarile vizitate, se achita lsosirea in tara de destinatie prin insotitorul de grup;
 • excursiile optionale si intrarile la obiectivele turistice, altele decat cele mentionate ca fiind incluse;
 • bauturile alcoolice sau racoritoare la mesele incluse in program.
X