Excursie de 3 zile in Delta Dunarii, Murighiol

Excursie de 3 zile in Delta Dunarii, Murighiol

#als001

Perioada: 11.09 – 13.09.2020

» 116 Euro sau 550 Ron/ persoana/ sejur cu demipensiune


380 Ron – tariful pentru copilul care vine cu ambii parinti si doarme in pat separat – camera tripla

250 Ron – tariful pentru copilul care doarme cu unul dintre parinti in pat

420 Ron – tariful pentru copilul care vine cu un parinte (sau bunic) in camera dubla si are pat separat in camera dubla

copiii peste 12 ani platesc tarif de adult

750 Ron – camera single

rezerva

TRASEU:

BUCURESTI – LEHLIU – FETESTI – CERNAVODA – MEDGIDIA – CONSTANTA – OVIDIU-BABADAG-ENISALA-MURIGHIOL-NICULITEL-MACIN -BUCURESTI

» CAZARE

Este situata in comuna Murighiol, in partea de est a jud. Tulcea, la 36 Km de municipiul TulceaPensiunea La Sorin este amplasata intr-o zona cu un peisaj care te va surprinde cu siguranta atat prin linistea desavarsita cat mai ales prin caracterul salbatec si inedit al florei si faunei Deltei Dunarii.

Pensiunea La Sorin se regaseste printre cele mai reprezentative vile de acest gen din zona.

» PACHETUL INCLUDE
 • transport cu autocar clasificat pentru transport international
 • 2 nopti cazare in camera dubla la Pensiunea La Sorin sau similar 3* – Murighiol
 • regim masa: 2 mic dejun, 2 cine (inclusive cina traditional pescareasca)
 • insotitor din partea agentiei inclusive in excursiile optionale
 • in ultima seara, muzica si dans cu echipa Alsys Travel
» PROGRAM

ZIUA 1:

Bucuresti – Enisala – Murighiol (358 km)

Vom pleca din Bucuresti la ora 06.00 dimineata, din parcarea Academiei Militare si ne vom indrepta catre Murighiol pe traseul BUCURESTI – LEHLIU – FETESTI – CERNAVODA – MEDGIDIA – CONSTANTA – OVIDIU – BABADAG – ENISALA – MURIGHIOL.

Pe drum ne oprim si vizitam Cetatea Enisala: este singura cetate medievală din Dobrogea. Aceasta a fost ridicată la sfârșitul secolului al XIII-lea, de către puterile bizantine, apoi de cele genoveze și a avut rol militar. În secolul al XIV-lea cetatea a fost inclusă în sistemul de apărare a Țării Românești, apoi a fost transformată în garnizoană a Imperiului Otoman. De-a lungul timpului, o parte din cetate a fost reconstruită, în prezent din aceasta rezistând doar câteva ziduri și un turn.

Dupa vizita ne vom indrepta spre Murighiol unde vom avea cazare la Pensiune 3* in Murighiol.

Plecam intr-o incursiune cu barca in Delta Dunarii (aproximativ 3 ore) pe traseul Brat Sf. Gheorghe – Uzlina – Canal Uzlina – Lac Uzlina – Lac Durno Leapca – Lac Isacel – Lac Isac – Canal Isac1 – Canal Litcov-Lac Potcoava-Lac Gorgova-Canal Filat-Brat Sf Gheorghe pentru a descoperi unicitatatea florei si faunei locale (birdwatching), nuferii, coloniile de pelicani si cormorani (optional).

Cina pescareasca de bun venit la pensiune  in Murighiol.

 

ZIUA A 2-A

Excursie la Sf Gheorghe (optional) cu plaja pe malul Marii Negre

A doua zi dupa ce vom servi micul dejun, va propunem o noua excursie in Delta catre Sf Gheorghe.

Plecarea se face din Murighiol . Pe traseu vom vedea lacurile Uzlina, Isaccel, Isac precum si locul unde dunarea se varsa in mare. Drumul pana la Sf Gheorghe dureaza 2-2.5 h.

Timp liber la plaja. Intoarcere la pensiune pe seara unde vom servi cina.

Cei care nu vor participa, pot sta la piscina pensiunii sau pot pescui.

 

ZIUA A 3-A

Murighiol – Manastirea Celik Dere-Biserica Paaleocrestina de la Niculitel- Crama Macin– Bucuresti (400 km)

Dupa micul dejun ne luam la revedere de la gazde si ne pregatim de intoarcerea spre casa. Pe drum ne vom opri si vom vizita:

Manastirea Celic Dere care este situata in partea de nord a Dobrogei fiind un important centru de spiritualitate dintre Dunare si Marea Neagra. Numele manastirii este luat de la paraul Celic-Dere (nume turcesc, in romana insemnand “paraiasul de otel’’).

În paraclisul mănăstirii, pe partea stângă, lângă altar, se găsește icoana Maicii Domnului Făcătoare de Minuni, îmbrăcată în argint și poleită cu aur, care a scăpat de două ori din foc. Iocana a aparținut unei familii de credincioși din comuna Nărușăi, județul Ismail, de unde și numele Maica Domnului Nărușaiscaia. Icoana a rămas neatinsă de flăcări în incendiul care a mistuit casa acestei familii.

Apoi continuam drumul Monumentul Paleo-Crestin de la Niculitel (unic in patrimonial UNESCO)

Monumentul este constituit dintr-o bazilică ridicată la sfârșitul sec. al IV-lea, în timpul domniei împăraților Valens și Valentinianus.

În zona centrală a absidei, sub pavimentul altarului, se află o criptă martirică monumentală. Complet îngropată, construcţia etajată a criptei a permis adăpostirea a două grupuri de martiri: un grup de patru, în partea superioară a martyrion-ului și un grup de doi la nivelul inferior. Scheletele celor patru martiri se aflau într-un sicriu colectiv, în conexiune anatomică, evidenţiind o înmormântare primară.

Taxă  vizitare  expoziție: 8 lei/adult; 4 lei/pensionar, preșcolar, elev, student

Ne indreptam apoi spre Cramele Macin

Aici ni se vor decoperi  secretele Cramei Măcin impreuna cu o colectie de de vinuri din cele mai alese Tamaioasa Romaneasca, Cabernet Sauvignon, Feteasca Neagra, Merlot, Aligote, Muscat Otonel, Riesling Italian (turul cramelor fara degustare este inclus).

Veti afla povestea vinurilor direct de la cei care îl produc, oameni care pun suflet în arta fabricării vinului aici la Măcin.
Pentru cei care doresc si turul cu degustare (contra cost 40 Ron/pers), veți afla povești frumoase despre istoria vinului de la Măcin, despre tehnicile de fabricație, despre cum se servesc vinurile, cum se identifica soiurile și cum se asociaza vinurile cu mâncarea. Degustările se desfăşoară în sălile de degustări: Pivniţa lui Terente şi Crama Dobrogeană.

Posibilitate de a cumpara vin de calitate direct de la producator.

Pe drum spre casa oprire pentru masa la un restaurant dobrogean (masa nu este inclusa in tariful excursiei).

Dupa terminarea vizitei ne indreptam apoi catre Bucuresti, unde sosim aproximativ in jurul orelor 22.00, parcarea Academiei Militare.

 » ATRACTII

 • Cetatea Enisala
 • Manastirea Celic Dere
 • Manastirea Saon
 • Monumentul Paleo – Crestin de la Niculitel
 • Varsarea bratului Sulina in Marea Neagra
» LOCATIE

Delta Dunarii s-a format de-a lungul a 10 000 de ani și continuă să crească încă și astăzi, fiind considerată cel mai tânăr pământ românesc. Este cea mai bine conservată deltă din Europa, cu cea mai mare biodiversitate de pe planetă.
De ce toamna in Delta?
– ultimele raze aurii aprind focul maroniu asternut de salciile fosnitoare
– recomandat pasionatilor de birdwatching, iubitorilor de natura sau fotografilor
– pasarile incep sa se organizeze in stoluri ce roiesc deasupra Deltei; se pregatesc pentru marea migratie.
Poate nu stiati, dar puii de pelican nu pot fi vazuti decat toamna
– Nuferii sunt la a doua inflorire dupa arsita din august
– perioada optima pentru pescuit

Informatii:

– In cazul nerealizarii numarului minim de participanti, agentia isi rezerva dreptul de anula excursia, oferind posibilitatea inscrierii pentru o data ulterioara sau un program similar.
– Insotitorul de grup poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice in functiile de conditiile de trafic, meteo, etc
– Pentru persoanele care nu servesc peste, exista varianta de meniu alternativ (pui, porc, etc)

Conditii de plata / anulare:

 • Avans 50% la inscriere, diferenta cu 21 zile inainte de plecare
 • Conditii de anulare conform contract de colaborare a pachetelor de servicii turistice

* pentru grup 50 de persoane (transport cu autocar)

3 zile / 2 nopti
1
Ziua 1

Ziua 1: Bucuresti – Enisala – Murighiol (358 km)

Vom pleca din Bucuresti la ora 06.00 dimineata, din parcarea Academiei Militare si ne vom indrepta catre Murighiol pe traseul BUCURESTI – LEHLIU – FETESTI – CERNAVODA – MEDGIDIA – CONSTANTA – OVIDIU – BABADAG – ENISALA – MURIGHIOL.

Pe drum ne oprim si vizitam Cetatea Enisala: este singura cetate medievală din Dobrogea. Aceasta a fost ridicată la sfârșitul secolului al XIII-lea, de către puterile bizantine, apoi de cele genoveze și a avut rol militar. În secolul al XIV-lea cetatea a fost inclusă în sistemul de apărare a Țării Românești, apoi a fost transformată în garnizoană a Imperiului Otoman. De-a lungul timpului, o parte din cetate a fost reconstruită, în prezent din aceasta rezistând doar câteva ziduri și un turn.

Dupa vizita ne vom indrepta spre Murighiol unde vom avea cazare la Pensiune 3* in Murighiol.

Plecam intr-o incursiune cu barca in Delta Dunarii (aproximativ 3 ore) pe traseul Brat Sf. Gheorghe - Uzlina - Canal Uzlina - Lac Uzlina - Lac Durno Leapca - Lac Isacel - Lac Isac - Canal Isac1 - Canal Litcov - Lac Potcoava-Lac Gorgova - Canal Filat-Brat Sf Gheorghe pentru a descoperi unicitatatea florei si faunei locale (birdwatching), nuferii, coloniile de pelicani si cormorani (optional).

Cina pescareasca de bun venit la pensiune  in Murighiol.

 

2
Ziua 2
Ziua 2: Excursie la Sf Gheorghe (optional) cu plaja pe malul Marii Negre A doua zi dupa ce vom servi micul dejun, va propunem o noua excursie in Delta catre Sf Gheorghe. Plecarea se face din Murighiol . Pe traseu vom vedea lacurile Uzlina, Isaccel, Isac precum si locul unde dunarea se varsa in mare. Drumul pana la Sf Gheorghe dureaza 2-2.5 h. Timp liber la plaja. Intoarcere la pensiune pe seara unde vom servi cina. Cei care nu vor participa, pot sta la piscina pensiunii sau pot pescui.

 

3
Ziua 3

Ziua a 3 a – Murighiol – Manastirea Celik Dere-Biserica Paaleocrestina de la Niculitel- Crama Macin– Bucuresti (400 km)

Dupa micul dejun ne luam la revedere de la gazde si ne pregatim de intoarcerea spre casa. Pe drum ne vom opri si vom vizita: Manastirea Celic Dere care este situata in partea de nord a Dobrogei fiind un important centru de spiritualitate dintre Dunare si Marea Neagra. Numele manastirii este luat de la paraul Celic-Dere (nume turcesc, in romana insemnand "paraiasul de otel’’). În paraclisul mănăstirii, pe partea stângă, lângă altar, se găsește icoana Maicii Domnului Făcătoare de Minuni, îmbrăcată în argint și poleită cu aur, care a scăpat de două ori din foc. Iocana a aparținut unei familii de credincioși din comuna Nărușăi, județul Ismail de unde și numele Maica Domnului Nărușaiscaia. Icoana a rămas neatinsă de flăcări în incendiul care a mistuit casa acestei familii. Apoi continuam drumul Monumentul Paleo-Crestin de la Niculitel (unic in patrimonial UNESCO) Monumentul este constituit dintr-o bazilică ridicată la sfârșitul sec. al IV-lea, în timpul domniei împăraților Valens și Valentinianus. În zona centrală a absidei, sub pavimentul altarului, se află o criptă martirică monumentală. Complet îngropată, construcţia etajată a criptei a permis adăpostirea a două grupuri de martiri: un grup de patru, în partea superioară a martyrion-ului și un grup de doi la nivelul inferior. Scheletele celor patru martiri se aflau într-un sicriu colectiv, în conexiune anatomică, evidenţiind o înmormântare primară. Taxă  vizitare  expoziție: 8 lei/adult; 4 lei/pensionar, preșcolar, elev, student Ne indreptam apoi spre Cramele Macin Aici ni se vor decoperi  secretele Cramei Măcin impreuna cu o colectie de de vinuri din cele mai alese Tamaioasa Romaneasca, Cabernet Sauvignon, Feteasca Neagra, Merlot, Aligote, Muscat Otonel, Riesling Italian (turul cramelor fara degustare este inclus). Veti afla povestea vinurilor direct de la cei care îl produc, oameni care pun suflet în arta fabricării vinului aici la Măcin. Pentru cei care doresc si turul cu degustare (contra cost 40 Ron/pers), veți afla povești frumoase despre istoria vinului de la Măcin, despre tehnicile de fabricație, despre cum se servesc vinurile, cum se identifica soiurile și cum se asociaza vinurile cu mâncarea. Degustările se desfăşoară în sălile de degustări: Pivniţa lui Terente şi Crama Dobrogeană. Posibilitate de a cumpara vin de calitate direct de la producator. Pe drum spre casa oprire pentru masa la un restaurant dobrogean (masa nu este inclusa in tariful excursiei). Dupa terminarea vizitei ne indreptam apoi catre Bucuresti, unde sosim aproximativ in jurul orelor 22.00, parcarea Academiei Militare.      

 

LOCATIE

BUCURESTI – LEHLIU – FETESTI – CERNAVODA – MEDGIDIA – CONSTANTA – OVIDIU - BABADAG - MURIGHIOL

TARIFUL INCLUDE:

 • 2 nopti cazare in camera dubla la Pensiunea Sorin 3* din Murighiol;
 • regim de masa: demipensiune (mic dejun si cina);
 • transport cu autocar clasificat pentru transport international;
 • insotitor din partea agentiei;
 • In ultima seara, muzica si dans cu echipa Alsys Travel.

TARIFUL NU INCLUDE:

 • Intrarea la obiectivele turistice vizitate si toate excursiile optionale
 • Permis acces Delta Dunarii – 5 Ron/persoana – se achita la rezervarea pachetului
 • plimbarea cu barca (aproximativ 3h): 70 Ron/persoana pe traseul Brat Sf Gheorghe-Uzlina-Canal Uzlina-Lac Uzlina-Lac Durno Leapca-Lac Isacel-Lac Isac-Canal Isac1-Canal Litcov-Lac Potcoava-Lac Gorgova-Canal Filat-Brat Sf Gheorghe
 • Excursie la Sulina (aprox 7 ore), vizitarea orasului Sulina: 140 Ron/persoana
 • Bilet intrare la Biserica paleocrestina de la Niculitel monument Unesco- 8Ron/adult, 4 Ron elev, student
 • Degustare la cramele Macin-3 vinuri si platou branzeturi 40Ron/pers
 

CAZARE SI PROGRAMUL EXCURSIEI

 • Hotelurile nominalizate in program pot suferi modificari pana la data plecarii, in functie de conditiile specifice care pot aparea intre momentul publicarii programului si data plecarii. Daca aceste schimbari sunt impuse de furnizorul local, intotdeauna se vor oferi hoteluri similare ca locatie/confort.
 • Majoritatea hotelurilor nu detin camere triple. In unele hoteluri se pot confirma la cerere camere duble cu pat suplimentar, in functie de disponibilitate. Patul suplimentar poate fi un pat pliant, un fotoliu pat, o canapea extensibila, etc.
 • Distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de reprezentantul agentiei. Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif, etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.
 • Situatia de partaj in camera dubla este atunci cand o persoana doreste sa participe la o excursie singura, dar nu in camera single, ci cu alta persoana, necunoscuta, de acelasi sex, intr-o camera dubla pentru doua persoane. In aceasta situatie persoana in cauza solicita Tour Operatorului o rezervare partaj in camera dubla, sub rezerva ca Tour Operatorul va gasi, in timp util, a doua persoana dispusa sa participe la excursie partaj in camera dubla. Daca nu se va gasi a doua persoana, prima persoana se poate retrage, sau va achita suplimentul de camera single pentru a putea participa la excursie. Tour Operatorul nu este raspunzator de achitarea suplimentului de camera single.
 • Insotitorul de grup poate efectua modificari programului (schimbari de ore, modificarea ordinii desfasurarii acestuia), fara a afecta insa structura serviciilor efectuandu-l astfel in totalitate.

INFORMATII UTILE REFERITOARE LA TRANSPORTUL CU AUTOCARUL

 • Turistii au obligatia sa se prezinte la locul de imbarcare cu minim 20 minute inainte de ora inscrisa pe voucher pentru plecare sau transfer. Locurile in autocar au fost prealocate la momentul rezervarii, pasagerii au obligatia sa ocupe doar locul inscris pe prezentul voucher.
 • Turistii au obligatia de a mentine curatenia in autocar pe tot parcursul excursiei. In autocar nu este permis fumatul, consumul de bauturi alcoolice si produse alimentare. Buzunarul de plasa din fata scaunului dumneavoastra este destinat pastrarii de pliante, brosuri sau harti. Va rugam sa nu pastrati aici sticle de plastic sau obiecte voluminoase. Sticlele de plastic, bagajele de mana sau alte obiecte voluminoase se depoziteaza in spatiul special amenajat, deasupra scaunelor.

 

Conditii de plata / anulare:

 • Avans 50% la inscriere, diferenta cu 21 zile inainte de plecare
 • Conditii de anulare conform contract de colaborare a pachetelor de servicii turistice