fbpx
SUS
 

Circuit Transfagarasan si Transalpina

Circuit Transfagarasan si Transalpina

#als006

TARIF: 252 Ron / persoana/ 1 noapte

2 zile – 1 nopti cazare

Manastirea Curtea de Arges – Vidraru – Balea Lac – Abatia Cisterciana – Sibiu – Manastirea Horezu

Tarife:

2019 – DATE

de PLECARE

Reducere

– 20 %

Reducere

– 15 %

Reducere

– 10 %

Reducere

– 5 %

Loc in

Cam. DBL

Suplim.

SGL

COPIL

6 – 12 ani

Al 3lea adult in cam.
06.07, 13.07,  27.07,

03.08, 10.08, 24.08,

31.08, 7.09

252 lei 268 lei 284 lei 299 lei 315 lei 69 lei 305 lei

315 lei

FIRST MINUTE – 7% REDUCERE pentru achitarea unui avans de minim 25 euro/ pers. la inscriere si diferenta de pana la 30% din pretul excursiei pana la data de 15.01.2019. Plata integrala cu 30 zile inainte de data plecarii in excursie.

Dupa data de 16.01.2019 reducerile timpurii continua cu:
EARLY BOOKING – 5% REDUCERE pentru achitarea unui avans de minim 50 euro/ pers. la inscriere si diferenta de pana la 50% din pretul excursiei intre 16.01.2019 – 15.03.2019. Plata integrala cu 30 zile inainte de data plecarii in excursie.

CLIENT FIDEL – 5% REDUCERE pentru turistii care au mai achizitionat programe turistice

 • Destination
 • Included
  Circuit Transfagarasan si Transalpina
1
Ziua 1

BUCURESTI -CURTEA DE ARGES -VIDRARU -BALEA LAC -CARTA -SIBIU (cca.295 km)

Plecare din Bucuresti, la ora 6.00, din parcarea de la Academia Militara (Universitatea de Aparare Carol I - acces dinspre statia de Metrou Eroilor) pe traseul Curtea de Arges -Vidraru -Balea Lac -Sibiu. Prima vizita o alocam Man. Curtea de Arges (sec. XVI), ctitorie a lui Neagoe Basarab, ce se impune prin arhitectura sa deosebita, adapostind in interior mormintele familiei regale a Romaniei. Urmam Transfagarasanul, una din cele mai spectaculase sosele din lume, cu o altitudine maxima de 2045 m si cel mai lung tunel rutier din Romania (887 m). Ne deplasam apoi la Barajul Vidraru (construit in 1965), intr-o zona de o frumusete uimitoare. Dupa o pauza pentru fotografii ne indreptam spre Balea Lac (46.508 m²/ 11.35 m adancime) unul din cele mai mari si mai frumoase lacuri glaciare din tara. Continuam spre Carta, unde vizitam Abatia Cisterciana (monument istoric), infiintata in sec. al XIII-lea si avand un rol major in introducerea stilului gotic la noi in tara. Desfiintata de Marei Corvin in sec. al XV-lea, vechea abatie mai pastreaza o capela ce apartine comunitatii evanghelice sasesti. Seara cazare la o pitoreasca pensiune din zona Sibiel.

2
Ziua 2

SIBIU - SEBES - RM VALCEA - PITESTI - BUCURESTI (cca. 425 km)

Mic dejun. In Sibiu parcurgem turul pietonal: Piata Mare cu Turnul Sfatului, simbolul orasului, Palatul Brukenthal (sec. XVIII) care gazduieste Muzeul Brukenthal cu o valoroasa colectie de pictura, Catedrala Evanghelica (sec. XIV), una dintre cele mai vechi si mai impresionante constructii gotice din Transilvania, Catedrala Sf. Treime, Casa Haller, care pastreaza multe elemente din cladirea originala renascentista din sec. XV-XVI (ca: blazonul, arcadele de la intrare si decoraiunile), Casa Lutsch, despre care se crede ca a fost construita in sec. al XV-lea de regele Sigismund (cu sopul de a-I gazdui pe regi, voievozi si inalti demintari) si care poarta numele unuia dintre proprietarii sai din sec. XVI-XVII, Primaria in atil art-nouveau, Podul Minciunilor (sec XIX). De la Sibiul mergem pe directia spre Sebes, cu scopul de a strabate Transalpina, cel mai inalt drum rutier de la noi din tara (2.145 m.alt.) ce traverseaza Muntii Parang. Drumul este supranumit “Drumul Regelui” pentru ca regele Carol II, re-construind vechiul drum roman, l-a inaugurat in 1938 (si l-a parcurs impreuna cu familia sa). Dup ace coboram in Oltenia, vizitam Manastirea Horezu (ctirorie a lui C-tin Brancoveanu) una dintre bijuteriile arhitectonice ale artei brancovenesti. Continuam traseul spre Bucuresti (Academia Militara) in jurul orei 23.00, in functie de trafic si conditiile meteo.

LOCATIE

SERVICII INCLUSE:

 •  Transport cu microbuz cu climatizare, clasif. pt. transp. turistic
 • 1 cazare cu mic dejun la pensiune 3* sau 2* in zona Sibiel
 • Ghid insotitor din partea agentiei pe traseu
 • Vizite la: Curtea de Arges, Vidraru, Balea Lac, Abatia Cisterciana Carta, Sibiu, Manatirea Horezu

NU SUNT INCLUSE:

 • Supliment pentru locuri preferentiale autocar
 • Intrarile la obiectivele turistice
 • Taxa de oras pentru fiecare cazare unde aceasta este solicitata (se va achita cash de catre turisti)
X