Tabara scolara in inima Ardealului

Tabara scolara in inima Ardealului

#als034

Tabara scolara in inima Ardealului – Satul secuiesc Rîmetea

» de la 1395 Ron/ persoana

Sejur 6 zile/ 5 nopti in perioada:

21.08 – 26.08.2023

 

Program pentru vacanta de vara

 

TRASEU: BUCURESTI – RM. VALCEA – SIBIU – AIUD – RÎMETEA – BRASOV – BUCURESTI (1200KM)

 

Situată la aprox. 30 de km de Turda, la poalele Trăscăului, Rimetea (Torockó) a fost atestată încă din anul 1257. Este o veritabilă minune aflată în judeţul Alba.Datorită arhitecturii tradiționale cu ferestre verzi și fațade albe, acest sat a devenit cunoscut și frecventat atât de turiștii români, cât și de cei străini.Este singurul sat din România distins cu premiul Europa Nostra al Comisiei Europene pentru conservarea patrimoniului cultural material, satul a fost propus pentru includerea în patrimoniul UNESCO

» PACHETUL DE TABARA INCLUDE
 • Transport cu autocarul dus-intors Bucuresti-Rîmetea si retur si in toate excursiile optionale (aprox. 1200km)
 • 5 nopti cazare la pensiunea 3* din zona Rîmetea (de ex.pensiunea Dr. Demeter Bela sau similar) in camere duble/triple sau de 4 locuri pentru copii iar adultii vor avea camere duble
 • regim de masa: pensiune completa: mic dejun bufet suedez consistent + pranz 2 feluri + cina 1 fel principal cu desert
 • ghid insotitor pe tot parcursul taberei
 • animatori discoteca si programe de animatie

 

» CAZARE

PENSIUNEA DR.DEMETER BELA – RÎMETEA

Pensiunea Dr.Demeter Bela este situată în localitatea Rîmetea, intr-o zona linistita si pitoreasca la 20 km de Turda, aceasta dispune de gradina.Toate camerele, sunt mobilate funcţional şi fiecare camera este dotata cu baie proprie.

Turistii vor fi cazati in camere amenajate cu bun gust si confortabile atat pentru adulti cat si pentru copii.

Caracteristici generale ale pensiunii: camere cu confort, 3 terase mari, curte si gradina amenajate, parcare.

 

 

Pretul este valabil pentru un minim 30 copii platitori

1
Ziua 1

Ziua 1/Bucuresti – Sibiu – cazare la pensiunea din oferta­ (aprox.410 KM)

Plecam pe valea Oltului catre Rîmetea, pe traseul de mai sus.

Prima oprire o vom face la Manastirea Cozia.

Mănăstirea Cozia, una dintre cele mai cunoscute mănăstiri de pe plaiurile mioritice, se află pe malul drept al Oltului, la 3 kilometri de Călimănești, într-un cadru natural de vis.

Având ziduri înalte, ca o cetate, Mănăstirea Cozia, ctitoria lui Mircea cel Bătrân, o monumentală construcţie, a fost gândită ca necropolă domnească şi reprezintă unul dintre cele mai complexe ansambluri mănăstireşti păstrate în Oltenia.

Temelia mănăstirii a fost pusă între anii 1386 şi 1388, într-o regiune unde creşteau nuci, numele locului în sine derivând de la termenul peceneg-cumanian coz, adică nuc, care a devenit Cozia.

Pe latura estică a mănăstirii a fost amenajat un muzeu, în care sunt expuse monede, tipărituri vechi, obiecte şi podoabe de cult, remarcându-se Evanghelia lui Varlaam din anul 1644 şi Psaltirea în versuri, a lui Dosoftei, din anul 1673.La intrarea în biserică se află fresce realizate de artişti sârbi, iar figurile celor doi arhangheli, Gavriil şi Mihail, zugrăviţi în dreapta şi în stânga uşii ce dă spre choră, sunt considerate printre cele mai frumoase picturi din bisericile româneşti.

În pronaosul de la Mănăstirea Cozia se găsesc mormintele voievodului Mircea şi al monahiei Teofana, mama lui Mihai Viteazul, călugărită dupa moartea fiului ei, asasinat la Câmpia Turzii, la 9 august 1601. Din punct de vedere arhitectural, curtea mănăstirii este delimitată de ziduri groase din piatră, la colţuri aflându-se turnuri de apărare, chiliile aveau în faţă galerii şi pridvoare, iar în faţa bisericii, pe deal, şi de jur-împrejurul mănăstirii, se desfăşoară livezi, vii, imaşuri şi păduri care aparţin călugărilor.

Oprire la Sibiu pentru o plimbare scurta durata pe strazile din oras, vizitam Piata Mare si Mica pentru fotografi; timp pentru odihna si masa pranz-pachet pe drum

Spre seara ajungem la cazare, Vila - pensiune 3* - Rîmetea (ex.pensiunea Dr. Demeter Bela sau similar), cazare si cina de bun venit.

2
Ziua 2

ZIUA 2/ Activitati la pensiune si drumetie pana la Cetatea Trascaului (aprox. 13KM)

Mic dejun aprox.8:00-9:00.

Dupa servirea micului dejun, copii se vor putea juca alaturi de echipa de animatori Alsys participand la diverse activitati (jocuri de cunoastere;ateliere de desen si teatru etc) in cadrul pensiunii

Dupa amiaza va fi servita masa de pranz, aprox.ora 13:30-14:30 si pauza de odihna.

Inainte de cina de seara facem o scurta drumetie de aprox 1h pana la Cetatea Trascaului

Cetatea Colțești este înscrisă pe Lista Monumentelor Istorice ale judeţului Alba. E amplasată strategic pe o stâncă, având o vizibilitate a întregii regiuni.

Fortificaţia e cunoscută şi sub numele de Cetatea Trăscăului sau Torockóvár, în maghiară şi a fost construită în jurul anilor 1296 de vice voievodul Thorotzkay din Trascău, ca cetate locuibilă și de  refugiu. Azi se mai păstrează o bună parte din zidurile incintei și cele două turnuri laterale. E o ruină, însă în jurul său circulă zvonuri despre pasaje şi tuneluri secrete, bogăţii ascunse sau blesteme grele.

Seara cina si seara tematica (ex.karaoke;seara film sau seara talente)

 

3
Ziua 3

ZIUA 3/Vizita la cetatea Alba Iulia-Carolina si Râpa Rosie (aprox.150km)

Mic dejun aprox.8:00-9:00, vizita la Alba Iulia tur pietonal cu ghid autorizat si vom

Fortificația bastionară de la Alba Iulia este cea mai mare Cetate din România, care stă în picioare de mai bine de 300 de ani. Cetatea ridicată în inima Transilvaniei s-a dovedit a fi cel mai impunător monument baroc al provinciei. O particularitate a Cetății este dată de succesiunea celor șase porți, situate pe axa est-vest. Impunătoarea fortificație a primit numele împăratului Carol al VI-lea, în vremea căruia a fost ridicată, respectiv Carlsburg-Cetatea lui Carol.

Rolul Cetății a fost unul militar, de apărare, dat de sistemul bastionar, de tipologia pieselor de artilerie cu care a fost înzestrată, precum şi de mărimea trupelor existente în interiorul ei. Cetatea a fost atacată o singură dată în existența ei militară, dar niciodată cucerită. Episodul a avut loc în 1849, când 8.000 de soldați maghiari au asediat-o fără succes.

Cetatea Alba Carolina a cunoscut în ultimii ani transformări spectaculoase, care o fac tot mai vizibilă pe „tortul” turistic al Europei. În paralel cu lucrările de restaurare, cofinanțate din fonduri europene, s-a avut în vedere si valorificarea patrimoniului său cultural de excepție. Fortificația este locul în care au loc festivaluri culturale, se aud orchestre celebre, unde concertează artiști de top, români și străini.

Masa de pranz-pachet pregatita de la pensiune(picnic).

Râpa Rosie

O rezervaţie naturală unică în ţară, denumită popular”micul canion al României” se află la doi paşi de oraşul Sebeş, în judeţul Alba. Râpa Roşie este o rezervaţie naturală, geologică, formată în argilă roşie, veche de 60 de milioane de ani. În arealul acesteia au fost descoperite fosle ale unor dinozauri.

Rezervaţia se întinde pe o suprafaţă de 10hectare iar pereţii săi au înălţimi cuprinse între 80-100 de metri.

Este singura rezervaţie de acest gen din România, formaţiunile sale putând fi comparate cu cele întâlnite în Marele Canion al fluviului Colorado din SUA. Un perete imens, aproape vertical, cu aspectul unei orgi uriaşe, lasă impresia unui monument ancestral ruinat. Ciudatele coloane şi piramide etajate, separate de ravene, formează un microrelief pe care geografii îl numesc „badlands” (pământuri rele). Termenul, de origine engleză, a fost folosit pentru prima dată în Dakota de Sud (Statele Unite), unde acest relief este bine dezvoltat.

Intoarcere la pensiune pauza odihna si seara cina + program animatie.

4
Ziua 4
ZIUA 4 - Vizita la Salina Turda si Cheile Turzii (aprox. 83KM) Mic dejun aprox.8:00-9:00, apoi plecare spre Turda, vom vizita: Salina Turda Exploatarea sãrii a început în zonã din perioada romanã. La începutul secolului al XVIII-lea, minele de sare de la Turda erau cele mai importante mine de sare din Transilvania. Salina Turda constituie astãzi un adevãrat muzeu de istorie a mineritului în sare. Starea excelentã de conservare a lucrãrilor miniere și a utilajelor utilizate la transportul sãrii, alãturi de grija cu care s-au efectuat lucrãrile de pregãtire a salinei pentru a deveni obiectiv turistic, au fãcut ca istoria și legenda sã se împleteascã armonios aici. Program vizita: de luni pana duminica 09:00-17:00 ora 16:00 este ultima intrare in salina Tarife vizita: -adulti de luni pana vineri 50ron/persoana -copii si elevi de luni pana vineri 30ron/copil -roata mare/tura 8min 15ron/persoana -inchiriere bărcuțe pe lac mina Terezia/20 min (max.3 pers) 30ron/barca   Cheile Turzii Relieful tarii noastre este printre cel mai impresionante din Europa prin diversitatea sa. Sectorul de chei reprezinta cea mai pitoreasca zona existenta aici, creand un superb peisaj carstic de peste 3 km lungime. Cheile Turzii sunt o rezervatie naturala protejata, situata la 6 km vest de Turda, de-a lungul vaii Hasdate. Pe o lungime de 2. 900 metri, Cheile Turzii ofera un peisaj salbatic unic, din: stanci abrupte, turnuri de piatra, creste ascutite, grohotisuri, valcele pietroase, arcade etc, adapostind peste 1. 000 de specii de plante si animale (specii rare precum: usturoiul salbatic, acvila de stanca etc.) Cheile s-au prin erodarea rocii de calcar jurasic de catre raul Hasdate, ocupand o suprafata de 324 ha. Rezervatia geologica in care este inclusa zona, prezinta un numar de 60 de pesteri superbe, printre care cele mai importante sunt: Pestera Liliecilor, Pestera Ungureasca, Pestera Morarilor, Pestera Blinder, Pestera Cetatuia Mare, Pestera Ascunsa, Pestera Modoloaie etc. In aceste pesteri si-au gasit adapost turdenii de-a lungul istoriei, cand se ascundeau de invaziile popoarelor migratoare. Arheologii au descoperit urme de civilizatie ce apartineau Paleoliticului Mijlociu si din Neolotic, apartinand culturii Cotofeni. Relieful este impodobit si cu o serie de colturi stancoase, coloane, pereti abrupti de peste 100 de metri. Un obiectiv turistic deosebit este Catedrala de piatra Coltul Cocosului, dar nu trebuiesc ratate nici Coltul Cetatii, Turnul Galben sau Turnul Bors. Flora si fauna sunt reprezentate de specii rare, ocrotite prin lege, precum numeroase specii de fluturi din genurile: Eubleme, Phybalopterix, Heterogynis, Dysaukes, precum si specii de plante: usturoiul de stancarie, scorusul etc.   Masa de pranz - pachet pregatita de la pensiune (picnic).   Intoarcere la pensiune pauza odihna si seara cina + program animatie.
5
Ziua 5

ZIUA 5 - Vizita la parcul de aventura Adrenalin Feleacu (aprox.112KM)

Mic dejun aprox.8:00-9:00, plecare spre parcul de aventura.

Adrenalin Park promovează un stil de viață sănătos pentru toate vârstele. Din respect pentru valorile familiale și dintr-o dorință de a  crea un spațiu unde copiii se pot simți în largul lor și unde pot învăța noi deprinderi, am conceput mai multe trasee de aventură, special pentru copii.

În parcul de aventură Adrenalin Park Feleacu:

 1. Traseul 2: Buburuza/ (Copii & Juniori < 140 cm, nivel începător), Lungime:21.40 m, Jocuri: 4
 2. Traseul 3: Jder / (Copii & Juniori < 140 cm, nivel mediu I), Lungime:101.30 m, Jocuri: 10
 3. Traseul 4: Balaur / (Copii & Juniori < 140 cm, nivel mediu II), Lungime:95.20 m, Jocuri: 10
 4. Tiroliană: Special pentru cei mici / (Copii & Juniori < 140 cm, nivel mediu II), Lungime:10 m,
 5. Leagăn uriaș: The Giant Swing / (Copii & Juniori < 140 cm, nivel mediu II)
 6. Copac de cățărare: Special pentru cei mici / (Copii & Juniori < 140 cm, nivel mediu II)

Tarife acces si aventura parc includ echipamentul necesar: cască de protecție, ham echipat cu carabiniere de asigurare și scripete.

- tarif adulti 2 h(trasee cu obstacole si tiroliana) 55ron/persoana

- tarif elevi cu inaltimea peste 140cm 2 h(trasee cu obstacole si tiroliana) 50ron/persoana

- tarif elevi cu inaltimea pana in 140cm 2 h(trasee cu obstacole si tiroliana) 45ron/persoana

- taxa insotitori care supraveghează sau doar privesc copiii, elevii sau alte categorii în timpul parcurgerii traseelor 5ron/persoana

Intoarcere la cazare timp pentru odihna cina, pregatiri pentru ultima seara de distractie, dans si karaoke;

6
Ziua 6
ZIUA 6 - Vizita la Muzeul Etnografic din Rîmetea - Brasov - Bucuresti  (aprox.456KM)

Mic dejun aprox.8:00-9:00,camerele se vor elibera dimineata, iar bagajele se vor putea duce la cala autocarului. Masa de pranz se va servi la pachet.

Ne vom lua la revedere de la acest locuri minunate, iar inainte de a ne intoarce acasa facem o ultima oprire in zona la Muzeul Etnografic din Rîmetea

Situat pe strada Principala, localitatea Rimetea;

a fost infiintat in anul 1952, avand la baza o colectie scolara cu un patrimoniu de peste 2.500 de piese, organizate intr-o expozitie care ocupa cinci sali din cladirea Consiliului Local.

Exponatele reflecta vechile ocupatii ale locuitorilor din aceasta localitate, precum si portul traditional;

se remarca in mod deosebit uneltele de prelucrare a fierului si produsele mestesugarilor localnici, alaturi de un mobilier pictat, traditional, obiecte deosebite de port popular, precum si tesaturi si cusaturi de impodobit interioare, specifice comunei si satelor din jur.

Un ultim popas -plimbare de scurta in centrul Brasovului in Piata Sfatului pentru fotografii de neuitat. 

Sosire in Bucuresti in functie de trafic.

 

LOCATIE

PACHETUL INCLUDE:

 • Transport cu autocarul dus-intors Bucuresti-Rîmetea si retur si in toate excursiile optionale (aprox. 1200km)
 • 5 nopti cazare la pensiunea 3* din zona Rîmetea (de ex.pensiunea Dr. Demeter Bela sau similar) in camere duble/triple sau de 4 locuri pentru copii iar adultii vor avea camere duble
 • regim de masa: pensiune completa: mic dejun bufet suedez consistent + pranz 2 feluri + cina 1 fel principal cu desert
 • ghid insotitor pe tot parcursul taberei
 • animatori discoteca si programe de animatie

NU SUNT INCLUSE:

 • Intrarea la obiectivele turistice (cele cuprinse in program)
 • roata mare/tura 8min 15ron/persoana – salina Turda; inchiriere bărcuțe pe lac mina Terezia/20 min (max.3 pers) 30ron/barca – salina Turda
 • Alte cheltuieli decat cele cuprinse in program