fbpx
SUS
 

Tabara de vara – Parcul Natural Apuseni

Tabara de vara – Parcul Natural Apuseni

#als001

Aventura in tara Crisurilor

» 310 Euro sau 1500 Ron / copil / sejur cu pensiune completa

Sejur 7 zile/ 6 nopti in perioada:

12.08.2019 – 18.08.2019

** Oferta este valabila pentru un grup de 50 persoane. Tarifele sunt valabile pentru conditiile de mai sus. Modificarea perioadei, a numarului de participanti sau a altor conditii, atrage dupa sine si modificari ale ofertei.

 

» PACHETUL INCLUDE
  • cazare 6 nopti la Casa Bucatarului 3* sau similar, in camere triple si cu 4 paturi cu baie proprie;
  • regim de masa: pensiune complete (mic dejun, pranz si cina); in zilele in care se fac excursii, pranzul va fi sub forma de sandvisuri la pachet.
  • transport Bucuresti – Suncuius – Bucuresti cu autocar clasificat pentru transport internaţional;
  • insotitor din partea agentiei pe toata durata taberei;
  • activitati sportive, programe de animatie, discoteca, jocuri concursuri, multa-multa distractie pentru O VACANTA DE NEUITAT!
» CAZARE

Pensiunea Casa Bucatarului 3* Pensiunea Casa Bucatarului este un loc fascinant, un izvor de liniste, atat pentru cei care tranziteaza aceste locuri, cat si pentru cei care isi petrec aici vacanta.
Zilele toride de vara trec mai usor atunci cand le petreci intr o ambianta placuta, iar serile friguroase de iarna se scurg cu rapiditate atunci cand savurezi un vin fiert in restaurantul hotelului. Vom descoperi minunile imbelsugatului taram bihorean, intr-un ambient unic. Rusticitatea amenajarilor asigura o ambianta calda si primitoare iar aromele si miresmele preparatelor culinare ne vor fascina!
Copiii nu se vor plictisi si se pot juca intr-o oaza de verdeata, in timp ce adultii isi savureaza cafeaua pe terasa restaurantului. Este amenajat cu multa dragoste si grija un spatiu de joaca pentru copii, in care acestia se vor simti foarte bine si vor fi in deplina siguranta.
In dupa-amiezele insorite ne vom petrece timpul la piscina exterioara sau pe terasa din apropierea lacului artificial.
Frumoasa gradina zoologica ii invita pe cei mici la cateva clipe de relaxare in compania necuvantatoarelor. Cadrul natural oferit de gradina zoologica va va incanta cu o priveliste deosebita, in palete de culori impresionante.

» ATRACTII

Pestera Ursilor

Orasul Oradea

Aquapark Nymphaea – Oradea

 

AVEM SI ALTE SUPER TABERE! S-AR PUTEA SA-TI PLACA SI:

08IUL(IUL 8)9:0014(IUL 14)21:00Tabara de vara in Bran – Moeciu de SusTabara pentru copii si parinti la Bran – MoeciuBran - Moeciu de sus, Romania Tabara de vara in Bran – Moeciu de Sus

04AUG(AUG 4)9:0010(AUG 10)21:00Tabara de vara – Sibiu, Fagaras si RasnovTabara de vara – Sibiu, Fagaras si RasnovSibiuTabara de vara – Sibiu, Fagaras si Rasnov

17IUN(IUN 17)9:0029(IUN 29)21:00Tabara de vara – Predeal, Timisu de SusTabara de vara – Predeal, Timisu de SusPredeal, RomaniaTabara de vara – Predeal, Timisu de Sus

1
Ziua 1
Plecare spre Tara Crisurilor! Plecare pe traseul BUCURESTI – PITESTI – RAMNICU VALCEA – SIBIU – SEBES – HUNEDOARA – BRAD – INEU – SALONTA –SUNCUIUS. Pe drum ne oprim sa luam masa de pranz la Orastie. Si vom vizita: Castelul Corvinilor - Prima fortificatie de piatra de la Hunedoara, a fost datata de majoritatea cercetatorilor însecolul XIV (Gheorghe Anghel), desi exista specialisti care atribuie castrul regal primei jumatati a secolului XV (Elemér Mályusz, Adrian Andrei Rusu, Radu Lupescu). Aceasta prima fortificatie avea o forma elipsoidala, cu capetele de nord si sud ascutite, marcate de piatra de talie. Zidurile, cu grosimi de pâna la 2 m, au fost construite din blocuri de calcar dolomitic si piatra de râu, direct pe stânca nativa. Cercetarile anterioare primului razboi mondial au aratat faptul ca în zona nordica au existat doua încaperi de forma triunghiulara, unul dintre acestea fiind probabil un turn donjon, cu analogii în zona franceza si germana a secolelor XIII-XIV. Ioan de Hunedoara initiaza, dupa 1440, constructii de mare amploare vizând transformarea cetatii într-un castel, prima etapa cuprinzând ridicarea a doua curtine în jurul vechii cetati, construite din blocuri de calcar dolomitic, prevazute cu creneluri la partea superioara. Aceste ziduri de curtina erau flancate de turnuri circulare si rectangulare, primele constituind o noutate pentru arhitectura militara a Transilvaniei secolului XV. Turnurile circulare (Turnul Capistrano, Turnul Pustiu, Turnul Tobosarilor), cu exceptia turnului pictat (Turnul Buzdugan), erau prevazute cu un parter din zidarie plina, urmat de doua niveluri, cele de la partea inferioara fiind utilizate ca si camere pentru puscasi iar cele de la partea superioara ca si zone de locuit si/sau zone de aparare. De notat faptul ca turnul Capistrano cuprinde singurul semineu gotic (restaurat) din monumentul hunedorean. Turnul pictat (Turnul Buzdugan) are un singur nivel de aparare si este pictat în fresca la exterior cu motive geometrice si guri de tragere, cu corespondente tipologice în spatiul german. Sosire in Madaras in jurul orei 18.00. Cazare la Hotel Milenium 3* sau similar. Timp de odihna. Cina.
2
Ziua 2
Descoperim frumosul oras Oradea! Mic dejun ora 8.00 – 9.30. Vom merge sa vizitam Centrul istoric al orasului Oradea cu: Palatul vulturului negru - cel mai important monument in stil secession din Oradea. Pe locul acestei cladiri, construita dupa planurile arhitectilor Jakab Dezső si Komor Marcell in anii 1907-1908, s-a aflat Hanul Arborele Verde exista din 1714 , care era adăpostit într-o casă mică, cu parter. Aceeaşi clădire adăpostea şi Primăria Oraşului Nou. În sec. XVIII-XIX clădirea a fost etajată şi extinsă. În 1861 primăria s-a mutat în cartierul Olosig, rămânând în clădire doar hanul. Palatul Vulturul Negru a fost dotat cu cea mai mare sala din oras, fiind utilizata in diferite scopuri (sală de cinematograf, spectacole, concerte). Interiorul palatului este ornamentat in stil secession, caracterizat printr-o abundenta de elemente interioare (plafoane, bolţi, ferestre, uşi, lambriuri, balustrade, pereţi, coloane, sticlă sablată sau vitraliice) caracteristice in primul deceniu al veacului nostru, ca expresie a unei sensibilitati arhitecturale si conceptii artistice. Panorama asupra orasului Oradea din Turnul Primariei - Turnul Primăriei este deschis vizitării, pentru turiștii care vor o perspectivă pitorească asupra orașului. Dar și drumul până la ultimul nivel, unde se află punctul de belvedere, este construit ca un traseu turistic. Astfel, la nivelul I al turnului se află mecansimul orologiului din turn. Orologiul de la cota cea mai înaltă cântă la ore fixe „Marşul lui Iancu” şi a fost construit în anul 1904 de către un lăcătuş ceasornicar pe nume Mezey Dezső. La nivelul al II-lea, o panoramă de 33,85 m. amintește că aici a funcționat punctul de observare a incendiilor pentru oraş, care anunţa prin bătăi în clopot zona în care izbucnea incendiul. La nivelul al III-lea, pe parapetul balconului se află mai multe ciocane uriașe, care bat de câte trei ori la fiecare oră. La ultimul nivel, al IV-lea, există un telescop prin care poate fi admirată panorama orașului. Pereții interiori sunt decorați cu tablouri și desene de epocă, dintre care o frescă atrage atenția în mod deosebit. Este actuala Piață Ferdinand din Oradea, așa cum și-a închipuit-o un artist de la începutul secolului XX. Deasupra teatrului, zboară dirijabile și avioane cu aripi fragile și roți de bicicletă. La sol, un tramvai tractat de o locomotivă cu aburi.

Clădirea Primăriei Oradea este opera arhitectului Rimanóczy Kálmán-junior, care a câştigat în 1896 concursul de proiecte pentru realizarea noului sediu al Primăriei. Construcţia a început în 1901, iar în octombrie 1903 a fost inaugurată. Complexul Baroc si Catedrala Romano - Catolica - Cel mai important Complex Baroc din România, precum si unul din cele mai reprezentative ale Europei a fost ridicat în a doua jumatate a secolului al XVIII-lea la Oradea. Complexul Baroc este constituit din trei monumente: Palatul Baroc cunoscut ca si Palatul Episcopiei Romano-Catolice (1762-1777) - Este unul din cele mai valoroase si grandioase edificii construite in stil baroc pe teritoriul Romaniei, având 100 de camere şi 365 de ferestre cate una pentru fiecare zi a anului. Edificiul a fost construit initial dupa planurile arhitectului italian Giovani Battista Ricca si preluat mai apoi de arhitectul austriac Franz Anton Hillebrandt. Bazilica Romano-Catolica - Catedrala Romano-Catolica, cu hramul Sfanta Maria, construita intre 1752 si 1780 dupa planul arhitectulu italian Giovanni Battista Ricca, după moartea sa, construcția a fost terminată de Franz Anton Hillebrandt. Este cel mai mare edificiu baroc de pe teritoriul Romaniei si între cele mai frumoase bazilici din Europa. Sirul Canonicilor - Este un complex arhitectural format din 10 cladiri insiruite, construite in mai multe etape pe parcursul a 100 de ani, intre 1750-1875. Este compus din 57 de arcade care constituie un coridor lung de peste 250 de metri care unesc cele 10 cladiri. Cetatea Oradei - În cele 9 secole de existență construcțiile care s-au înălțat pe această suprafață de 150.000 mp au avut o istorie zbuciumată. Până în 1241 a fost o cetate cu val de pământ si palisadă de lemn, între anii 1247 - 1569 s-a înălțat o cetate circulară de piatră. Cetatea Oradea, în felul în care se prezintă și astăzi - pentagonală, cu bastioane pe colțuri și șanț cu apă - a fost înălțată între anii 1570-1618 de arhitecți italieni, rămânând cea mai bine păstrată cetate în stil renascentist italian din Europa centrală. Între anii 1092-1557 a servit ca reședință a Episcopiei romano-catolice de Oradea, perioadă în care cetatea a devenit un important centru religios, și cultural. În cetate funcționa o bibliotecă, un observator astronomic, o tiparniță și o școală. În biserica catolică, și în cimitirul ei și-au găsit odihna veșnică nu mai puțin de șapte capete încoronate: Ladislau I (decedat la 25 iulie 1095 la Zvolen, adus la Oradea în perioada 1130-1134), Andrei al II-lea (înmormântat în 1235 la Oradea, dus ulterior la abația din Agria), Stefan al II-lea, Ladislau al IV-lea Cumanul (asasinat în 1290 la Cheresig), regina Beatrix (soția lui Carol Robert de Anjou, in 1319), regina Maria (soția lui Sigismund de Luxemburg, in 1396) și regele-împărat Sigismund de Luxemburg (in 1437). Reintoarcere la structura de cazare, timp de odihna, cina. Seara, program de discoteca si animatie.

3
ZIUA 3
Pestera Ursilor - o minune a naturii care trebuie vazuta! Mic dejun ora 8.30 – 9.00. Ora 10.00, vom pleca sa vizitam Pestera Ursilor - cea mai importanta atractie turistica din Muntii Apuseni. Peștera a fost descoperită la 17 septembrie 1975 accidental, când în urma unei dinamitări în cariera de marmură de la Chișcău, s-a format o spărtură, prin care a intrat pentru prima dată om în peșteră. Aici sunt 3 galerii: cea a Urșilor, galeria Emil Racoviță si Galeria Lumânărilor, și 4 săli: Sala Lumânărilor, Sala Spaghetelor, Sala Emil Racoviță și Sala Oaselor. Vizitarea peșterii începe cu galeria urșilor unde au fost găsite resturi scheletice ale ursului de cavernă (Ursus Spelaeus) dispărut de pe suprafața pământului de mai bine de 15000 de ani. Reintoarcere la structura de cazare, timp de odihna, cina. Seara, program de discoteca si animatie.
4
ZIUA 4
O zi la Aquapark Nymphaea - Oradea! Mic dejun ora 8.30 – 9.00. Descoperă cel mai mare Aquapark din această regiune a Europei, Aquaparkul Nymphaea. Întins pe o suprafaţă de 7 hectare, acesta te va introduce în lumea fascinantă a distracţiei şi adrenalinei. O nouă modalitate de a scăpa de ritmul alert şi stresant al oraşului te va cuceri din primele clipe. Navighează pe Corabia Piraţilor! Fii Jack Sparrow sau Alice în Ţara Minunilor... Caţără-te spre culmile distracţie! Reintoarcere la structura de cazare, timp de odihna, cina. Seara, program de discoteca si animatie.
5
ZIUA 5
O zi de activitati montane! Mic dejun ora 8.30 – 9.00. Ora 9.30 vom pleca la Vadu Crisului pentru a face, infunctie de timpul disponibil, 2 sau 3 din activitatile de mai jos: Rafting in Defileul Crisului Repede( 2 ore) - Defileul Crișului Repede este sectorul de vale îngustă cuprinsă între localitățile Bologa și Vadul Crișului, cu o lungime aproximativă de 48km. În această zonă, Crișul Repede traversează partea de vest a Munților Apuseni. Defileul Crișului constituie limita dintre Munții Meseșului și Plopișului (situați la nord) și Masivul Vlădeasa, respectiv Munții Pădurea Craiului (situați la sud de Crișul Repede). Zona de maximă spectaculozitate și atractivitate a Defileului Crișului Repede este cea dintre localitățile Șuncuiuș și Vadul Crișului, având o lungime de 3km. Aceasta este de altfel și zona care se pretează cel mai bine la sporturile de apă precum rafting. Tir cu arcul(12 sageti) - Tirul cu arcul a devenit disciplina sportiva olimpica la Olimpiada de la Paris, din 1900. Practicantii din ziua de azi ai acestui sport pot trage cu mai mare acuratete, folosind echipament modern, realizat din materiale noi, precum fibra de carbon, ce a condus la construirea de sageti mult mai usoare si mai rapide si de arcuri mult mai performante.Exista mai multe forme de tir cu arcul care va pot interesa. Traseu de Via ferrata din Vadu Crisului – Defileul Crișului Repede este un traseu spectaculos care oferă o extraordinară priveliște asupra văii și pereților defileului. Traseele de via ferrata au avantajul că sunt mai puțin dificile decât cele de alpinism și pot fi parcurse de turiști amatori care nu este obligatoriu să aibe cunoștințe tehnice avansate. Traseul de via ferrata din Vadu Crisului se găsește într-un abrupt de stâncă de circa 100m care se numește Peretele Zânelor. Traseul este amenajat cu cabluri metalice pentru asigurare și cu scoabe metalice pentru a putea urca cu lejeritate. Paintball - De la introducerea sa in anii 80', paintball a devenit un fenomen international. Entuziastii au format echipe, au intemeiat ligi si au organizat campionate ale jocului. Jocul este departe de a avea popularitatea sporturilor traditionale, cum ar fi baschetul sau fotbalul, dar mereu apar noi terenuri de joc si organizatii. paintball Ceea ce-l deosebeste de celelalte sporturi este echipamentul necesar: nu gasesti pusti si proiectile cu vopsea la prea multe sporturi traditionale. Acesta este un sport de intarire a caracterului, in care jucatorii invata despre spiritul de echipa, castiga incredere in ei insisi, dezvolta abilitati de lideri, si se distreaza, eliberandu-se in acelasi timp de stres. Reintoarcere la structura de cazare, timp de odihna, cina. Seara, program de discoteca si animatie.
6
Ziua 6
Mic dejun ora 8.30 – 9.00. Zi de relaxare la piscina din cadrul pensiunii. Vizitarea micii gradini zoologice a pensiunii. Pranz la pensiune, timp de odihna si cina.
7
Ziua 7
Mic dejun ora 8.00. Ora 9.00 ne luam „La revedere” de la Tara Crisurilor si vom pleca spre Bucuresti pe traseul SUNCUIUS– ORADEA – CLUJ – TURDA – ALBA IULIA – SEBES – BUCURESTI. Functie de conditiile atmosferice si de trafic ne vom opri sa vizitam Cetatea Alba Iulia - Cetatea a carei piatra de temelie s-a pus în 1715 este cea mai mare fortificatie de tip Vauban din Romania si cel mai impozant monument baroc al Transilvaniei. In ultimii ani, a ajuns o „cireasa“ tot mai vizibila pe tortul turistic al Europei. 4 noiembrie 1715, Alba Iulia. A fost ziua in care si-au dat intalnire guvernatorul Transilvaniei, comandantul trupelor austriece in Transilvania, arhitectul care intocmise planul fortificatiei, peste 100 de preoti romani, alte notabilitati ale vremii. Reuniunea avea un scop bine definit: punerea pietrei de temelie a bastionului dedicat imparatului de la Viena, Carol al VI-lea. Fortificația ridicată în Alba Iulia a fost gândită ca simbol al puterii politice, economice și militare a curții de la Viena. Este motivul pentru care a primit numele împăratului, respectiv Carlsburg-Cetatea lui Carol. Scopul propagandistic al fortificatiei este evidentiat cel mai bine la Poarta a III-a, denumita si Poarta lui Carol, inzestrata cu sculptura (ronde-bosse şi reliefuri), distribuita pe ambele faţade, estica şi vestica. Viena a cheltuit numai pentru ridicarea acesteia 30.000 florini de aur. Sosire in Bucuresti in jurul orei 21.30 functie de conditiile meteorologice si de trafic.

LOCATIE

Parcul Natural Apuseni

TARIFUL INCLUDE:

• cazare 6 nopti la Casa Bucatarului 3* sau similar, in camere triple si cu 4 paturi cu baie proprie; • regim de masa: pensiune complete (mic dejun, pranz si cina); In zilele in care se fac excursii, pranzul va fi sub forma de sandvisuri la pachet. • transport Bucuresti – Suncuius – Bucuresti cu autocar clasificat pentru transport internaţional; • insotitor din partea agentiei pe toata durata taberei; • activitati sportive, programe de animatie, discoteca, jocuri concursuri, multa-multa distractie pentru O VACANTA DE NEUITAT!!!!! Activitati propuse: - Fotbal - Volei - Tenis - Badminton - Cursa cu sacul - Joc “Treasure Hunt – gaseste comoara” - Joc “Baba Oarba” - Mini Disco - Seara de Film - Karaoke - Lansare Zmeelor - Lectii de dans - Pictura - Jocuri de echipa

TARIFUL NU INCLUDE:

  •  intrarea la obiectivele turistice vizitate: - Castelul Corvinilor: 16 ron/persoana - Turnul Primariei Oradear: 5 Ron/persoana - Cetatea Oradei – vizite cu ghid: 18 Ron/persoana - Pestera Ursilor: 20 Ron/persoana - Aquaparc Nymphaea Oradea: 55 Ron/persoana – toata ziua; 28 Ron/persoana – 3 ore;
  • activitatile montane de la Vadu Crisului: - Rafting in Defileul Crisului – traseu de 2 ore – 85 Ron/persoana. Traseul se face in barci de 6 – 8 persoane, fiecare barca cu instructor specializat. Tariful include echipamentul format din vesta + casca + costum neoprene + incaltaminte adecvata. - Paintball – 25 Ron/persoana – 100 bile - Via Ferrata – 50 Ron/persoana – traseu de 1.5 ore cu ghizi specializati. - Tir cu arcul – 35 Ron/persoana – 12 sageti.
 
X