Tabara de vara in Parcul Natural Apuseni – Oradea

Tabara de vara in Parcul Natural Apuseni – Oradea

#als001

Aventura in tara Crisurilor

» 382 Euro sau 1800 Ron / copil / sejur cu pensiune completa

Sejur 7 zile/ 6 nopti in perioada:

23.08 – 29.08.2021

Una dintre cele mai atractive destinaţii turistice din România este reprezentată de zona Munților Apuseni. Fauna, flora, relieful și tradițiile care încă se păstrează în Țara Moților completează seria de motive care-l descriu drept un loc pe care niciun turist nu ar trebui să-l rateze. Muntii Apuseni sunt cunoscuti nu doar pentru peisajele pitoresti, ci si pentru bogatul potential speologic. Aici se afla cateva dintre cele mai mari si cele mai deosebite pesteri din intreaga Europa. Pesterile din zona sunt accesibile si se afla in general pe trasee marcate, usoare. Alaturi de pesterile de aici, Muntii Apuseni sunt bogati in potential turistic inca neexploatat si reprezinta destinatia ideala pentru cei ce doresc sa se bucure in tihna de natura, relaxare, drumetie si mult aer curat.

BUCURESTI – PITESTI – RAMNICU VALCEA – SIBIU – HUNEDOARA – INEU – SALONTA – SUNCUIUS (aprox. 550 km)

» PACHETUL INCLUDE
 • 6 nopti cazare in camere cu 3-4 locuri si pensiune completa 3*
 • transport Bucuresti – Suncuius-Bucuresti cu autocar clasificat pentru transport internaţional;
 • insotitor de grup/sau animator
 • Drumetii Montane; Ateliere Creative;
 • Jocuri de Echipa;
 • Lectii de Dans;
 • Mini Disco;
 • Foc de Tabara
» CAZARE

Pensiunea Casa Bucatarului 3* (sau similar)

Pensiunea Casa Bucatarului este un loc fascinant, un izvor de liniste, atat pentru cei care tranziteaza aceste locuri, cat si pentru cei care isi petrec aici vacanta.
Zilele toride de vara trec mai usor atunci cand le petreci intr o ambianta placuta, iar serile friguroase de iarna se scurg cu rapiditate atunci cand savurezi un vin fiert in restaurantul hotelului. Vom descoperi minunile imbelsugatului taram bihorean, intr-un ambient unic. Rusticitatea amenajarilor asigura o ambianta calda si primitoare iar aromele si miresmele preparatelor culinare ne vor fascina!
Copiii nu se vor plictisi si se pot juca intr-o oaza de verdeata, in timp ce adultii isi savureaza cafeaua pe terasa restaurantului. Este amenajat cu multa dragoste si grija un spatiu de joaca pentru copii, in care acestia se vor simti foarte bine si vor fi in deplina siguranta.
In dupa-amiezele insorite ne vom petrece timpul la piscina exterioara sau pe terasa din apropierea lacului artificial.
Frumoasa gradina zoologica ii invita pe cei mici la cateva clipe de relaxare in compania necuvantatoarelor. Cadrul natural oferit de gradina zoologica va va incanta cu o priveliste deosebita, in palete de culori impresionante.

Se intra la cazare cu cina si se iese cu micul dejun.

» ATRACTII

Pestera Ursilor

Orasul Oradea

Aquapark Nymphaea – Oradea

 

*Conducatorul de grup isi rezerva dreptul de a organiza excursiile incluse in functie de conditiile meteo, situatii obiective locale, trafic.

 

1
Ziua 1

ZIUA I (14.07) - DUMINICA: Bucuresti ora 08:00 pe ruta BUCURESTI – PITESTI – RAMNICU VALCEA – SIBIU – HUNEDOARA – INEU – SALONTA - SUNCUIUS (aprox. 581 km)

Intalnire cu grupul si reprezentantul agentiei aprox. ora 07:00. Urmand traseul dat putem face oprire in Hunedoara la Castelul Corvinilor (Huniazilor). Castelul Corvinilor - Prima fortificatie de piatra de la Hunedoara, a fost datata de majoritatea cercetatorilor însecolul XIV (Gheorghe Anghel), desi exista specialisti care atribuie castrul regal primei jumatati a secolului XV (Elemér Mályusz, Adrian Andrei Rusu, Radu Lupescu). Aceasta prima fortificatie avea o forma elipsoidala, cu capetele de nord si sud ascutite, marcate de piatra de talie. Zidurile, cu grosimi de pâna la 2 m, au fost construite din blocuri de calcar dolomitic si piatra de râu, direct pe stânca nativa. Ioan de Hunedoara initiaza, dupa 1440, constructii de mare amploare vizând transformarea cetatii într-un castel, prima etapa cuprinzând ridicarea a doua curtine în jurul vechii cetati, construite din blocuri de calcar dolomitic, prevazute cu creneluri la partea superioara. Aceste ziduri de curtina erau flancate de turnuri circulare si rectangulare, primele constituind o noutate pentru arhitectura militara a Transilvaniei secolului XV. Turnurile circulare (Turnul Capistrano, Turnul Pustiu, Turnul Tobosarilor), cu exceptia turnului pictat (Turnul Buzdugan), erau prevazute cu un parter din zidarie plina, urmat de doua niveluri, cele de la partea inferioara fiind utilizate ca si camere pentru puscasi iar cele de la partea superioara ca si zone de locuit si/sau zone de aparare. De notat faptul ca turnul Capistrano cuprinde singurul semineu gotic (restaurat) din monumentul hunedorean. Turnul pictat (Turnul Buzdugan) are un singur nivel de aparare si este pictat în fresca la exterior cu motive geometrice si guri de tragere, cu corespondente tipologice în spatiul german. Cazare + cina de bun venit la Pensiune

2
Ziua 2

ZIUA II (15.07) - LUNI: ORADEA (aprox. 62 km)

Dupa Micul dejun plecam in vizita la Oradea unde putem vizita Palatul vulturului negru - cel mai important monument in stil secession din Oradea. Pe locul acestei  cladiri, construita dupa planurile arhitectilor Jakab Dezső si Komor Marcell in anii 1907-1908, s-a aflat Hanul Arborele Verde exista din 1714 , care era adăpostit într-o casă mică, cu parter. Aceeaşi clădire adăpostea şi Primăria Oraşului Nou. În sec. XVIII-XIX clădirea a fost etajată şi extinsă. În 1861 primăria s-a mutat în cartierul Olosig, rămânând în clădire doar hanul. Palatul Vulturul Negru a fost dotat cu cea mai mare sala din oras, fiind utilizata in diferite scopuri (sală de cinematograf, spectacole, concerte). Interiorul palatului este ornamentat in stil secession, caracterizat printr-o abundenta de elemente interioare (plafoane, bolţi, ferestre, uşi, lambriuri, balustrade, pereţi, coloane, sticlă sablată sau vitraliice) caracteristice in primul deceniu al veacului nostru, ca expresie a unei sensibilitati arhitecturale si conceptii artistice.

Turnul Primariei - este deschis vizitării,  pentru turiștii care vor o perspectivă pitorească asupra orașului. Dar și drumul până la ultimul nivel, unde se află punctul de belvedere, este construit ca un traseu turistic. Astfel, la nivelul I al turnului se află mecansimul orologiului din turn. Orologiul de la cota cea mai înaltă cântă la ore fixe „Marşul lui Iancu” şi a fost construit în anul 1904 de către un lăcătuş ceasornicar pe nume Mezey Dezső. La nivelul al II-lea, o panoramă de 33,85 m. amintește că aici a funcționat punctul de observare a incendiilor pentru oraş, care anunţa prin bătăi în clopot zona în care izbucnea incendiul. La nivelul al III-lea, pe parapetul balconului se află mai multe ciocane uriașe, care bat de câte trei ori la fiecare oră. La ultimul nivel, al IV-lea, există un telescop prin care poate fi admirată panorama orașului. Pereții interiori sunt decorați cu tablouri și desene de epocă, dintre care o frescă atrage atenția în mod deosebit. Este actuala Piață Ferdinand din Oradea, așa cum și-a închipuit-o un artist de la începutul secolului XX. Deasupra teatrului, zboară dirijabile și avioane cu aripi fragile și roți de bicicletă. La sol, un tramvai tractat de o locomotivă cu aburi. Clădirea Primăriei Oradea este opera arhitectului Rimanóczy Kálmán-junior, care a câştigat în 1896 concursul de proiecte pentru realizarea noului sediu al Primăriei. Construcţia a început în 1901, iar în octombrie 1903 a fost inaugurată.

Complexul Baroc si Catedrala Romano - Catolica - Cel mai important Complex Baroc din România, precum si unul din cele mai reprezentative ale Europei a fost ridicat în a doua jumatate a secolului al XVIII-lea la Oradea. Complexul Baroc este constituit din trei monumente: Palatul Baroc cunoscut ca si Palatul Episcopiei Romano-Catolice (1762-1777) - Este unul din cele mai valoroase si grandioase edificii construite in stil baroc pe teritoriul Romaniei,  având 100 de camere şi 365 de ferestre cate una pentru fiecare zi a anului. Edificiul a fost construit initial dupa planurile arhitectului italian Giovani Battista Ricca si preluat mai apoi de arhitectul austriac Franz Anton Hillebrandt. Bazilica Romano-Catolica - Catedrala Romano-Catolica, cu hramul Sfanta Maria, construita intre 1752 si 1780 dupa planul arhitectulu italian Giovanni Battista Ricca, după moartea sa, construcția a fost terminată de Franz Anton Hillebrandt. Este cel mai mare edificiu baroc de pe teritoriul Romaniei si între cele mai frumoase bazilici din Europa. Sirul Canonicilor - Este un complex arhitectural format din 10 cladiri insiruite, construite in mai multe etape pe parcursul a 100 de ani, intre 1750-1875. Este compus din 57 de arcade care constituie un coridor lung de peste 250 de metri care unesc cele 10 cladiri.

Cetatea Oradei - În cele 9 secole de existență construcțiile care s-au înălțat pe această suprafață de  150.000 mp au avut o istorie zbuciumată. Până în 1241 a fost o cetate cu val de pământ si palisadă de lemn, între anii 1247-1569 s-a înălțat o cetate circulară de piatră. Cetatea Oradea, în felul în care se prezintă și astăzi - pentagonală, cu bastioane pe colțuri și șanț cu apă - a fost înălțată între anii 1570-1618 de arhitecți italieni, rămânând cea mai bine păstrată cetate în stil renascentist italian din Europa centrală. Între anii 1092-1557 a servit ca reședință a Episcopiei romano-catolice de Oradea, perioadă în care cetatea a devenit un important centru religios, și cultural. În cetate funcționa o bibliotecă, un observator astronomic, o tiparniță și o școală. În biserica catolică, și în cimitirul ei și-au găsit odihna veșnică nu mai puțin de șapte capete încoronate: Ladislau I (decedat la 25 iulie 1095 la Zvolen, adus la Oradea în perioada 1130-1134), Andrei al II-lea (înmormântat în 1235 la Oradea, dus ulterior la abația din Agria), Stefan al II-lea, Ladislau al IV-lea Cumanul (asasinat în 1290 la Cheresig), regina Beatrix (soția lui Carol Robert de Anjou, in 1319), regina Maria (soția lui Sigismund de Luxemburg, in 1396) și regele-împărat Sigismund de Luxemburg (in 1437).

Reintoarcere la pensiune. Masa de pranz si Timp de relaxare. Jocuri si Activitati de echipa/Lectii de Dans. Seara cina. Discoteca.

3
ZIUA 3
ZIUA III (16.07)- MARTI: (aprox. 83 km)

Dupa Micul dejun plecam sa vizitam Pestera Ursilor - cea mai importanta atractie turistica din Muntii Apuseni. Peștera a fost descoperită la 17 septembrie 1975 accidental, când în urma unei dinamitări în cariera de marmură de la Chișcău, s-a format o spărtură, prin care a intrat pentru prima dată om în peșteră. Aici sunt 3 galerii: cea a Urșilor, galeria Emil Racoviță si Galeria Lumânărilor, și 4 săli: Sala Lumânărilor, Sala Spaghetelor, Sala Emil Racoviță și Sala Oaselor. Vizitarea peșterii începe cu galeria urșilor unde au fost găsite resturi scheletice ale ursului de cavernă (Ursus Spelaeus) dispărut de pe suprafața pământului de mai bine de 15000 de ani.

Sau

Putem ramane in zona si mergand pe langa cursul Crisului sa ajungem la Pestera Unguru Mare sau Pestera Vantului.

Reintoarcere la pensiune. Masa de pranz si Timp de relaxare. Jocuri si Activitati de echipa/Lectii de Dans.

Seara cina. Discoteca.

 

4
ZIUA 4
ZIUA IV (17.07) - MIERCURI:  ORADEA AQUAPARK (aprox. 58 km)

Dupa Micul dejun plecam sa ne relaxam la cel mai mare Aquapark din această regiune a Europei, Aquaparkul Nymphaea. Întins pe o suprafaţă de 7 hectare, acesta te va introduce în lumea fascinantă a distracţiei şi adrenalinei. Vizitatorii Aquaparkului se vor putea bucura de cele 15 bazine de înot și relaxare, atât în exterior, cât și în interior, 10 tobogane, structuri de joacă speciale pentru copii, șapte saune, saloane de masaj, baie turcească, salon pentru bronzat și terenuri de sport. Aquaparkul va funcționa, într-o primă fază, cu două restaurante și două baruri, punând la dispoziția vizitatorilor aproximativ 120 de umbrele, 1.850 de dulapuri, peste 3.000 de șezlonguri și 600 de scaune. De asemenea, iubitorii de sport pot opta să se relaxeze la terenurile de tenis cu piciorul, de fotbal, handbal, baschet şi volei.

Reintoarcere la pensiune. Masa de pranz si Timp de relaxare. Jocuri si Activitati de echipa/Lectii de Dans. Seara cina.Discoteca/Bal Mascat
5
ZIUA 5

ZIUA V – JOI (18.07): LACUL VIDA (aprox. 45 km)

Dupa Micul dejun pleca in drumetie spre Barajul Lacului Vida. Barajul de pe valea Vida, din comuna Dobrești, județul Bihor, ascunde un lac cu o culoare care te face să crezi că ești în zonele tropicale, peșteri neexplorate și păduri care compun un tablou coloristic impresionant. Cei care au fost în zonă spun că este un adevărat colț de paradis, care însă nu este foarte popular din cauza lipsei de promovare. Turiștii care vin aici rămân fascinați de un sistem unic în lume. Este vorba despre o deversor de tip pâlnie prin care sunt evacuate debitele maxime, în situația în care plouă peste măsură. Lacul are o lungime de 2 km si este tot timpul limpede și se oglindește în el pădurea care îl înconjoară. Construcția hidrologică, finalizată în anul 1967, este un baraj de 10 metri înălțime, cu o lungime de 70 de metri circumferinta. În zonă sunt aproape 300 de peșteri, iar printre cele mai vizitate sunt „Peștera cu Cristale” și „Peștera Meziad”.

Reintoarcere la pensiune. Masa de pranz si Timp de relaxare. Jocuri si Activitati de echipa/Lectii de Dans.

Seara cina.Discoteca/Bal Mascat

6
Ziua 6

ZIUA VI – VINERI (19.07): VADU CRISULUI (aprox. 9 km)

Dupa Micul dejun vom pleca la Vadu Crisului pentru a face, in functie de timpul disponibil,  2 sau 3 din activitatile de mai jos:

Rafting in Defileul Crisului Repede( 2 ore) - Defileul Crișului Repede este sectorul de vale îngustă cuprinsă între localitățile Bologa și Vadul Crișului, cu o lungime aproximativă de 48km. În această zonă, Crișul Repede traversează partea de vest a Munților Apuseni. Defileul Crișului constituie limita dintre Munții Meseșului și Plopișului (situați la nord) și Masivul Vlădeasa, respectiv Munții Pădurea Craiului (situați la sud de Crișul Repede). Zona de maximă spectaculozitate și atractivitate a Defileului Crișului Repede este cea dintre localitățile Șuncuiuș și Vadul Crișului, având o lungime de 3km. Aceasta este de

altfel și zona care se pretează cel mai bine la sporturile de apă precum rafting.

Tir cu arcul(12 sageti) - Tirul cu arcul a devenit disciplina sportiva olimpica la Olimpiada de la Paris, din 1900.

Practicantii din ziua de azi ai acestui sport pot trage cu mai mare acuratete, folosind echipament modern, realizat din materiale noi, precum fibra de carbon, ce a condus la construirea de sageti mult mai usoare si mai rapide si de arcuri mult mai performante.Exista mai multe forme de tir cu arcul care va pot interesa.

Traseu de Via ferrata din Vadu Crisului – Defileul Crișului Repede este un traseu spectaculos care oferă o extraordinară priveliște asupra văii și pereților defileului. Traseele de via ferrata au avantajul că sunt mai puțin dificile decât cele de alpinism și pot fi parcurse de turiști amatori care nu este obligatoriu să aibe cunoștințe tehnice avansate. Traseul de via ferrata din Vadu Crisului se găsește într-un abrupt de stâncă de circa 100m care se numește Peretele Zânelor. Traseul este amenajat cu cabluri metalice pentru asigurare și cu scoabe metalice pentru a putea urca cu lejeritate.

Reintoarcere la pensiune. Timp de relaxare. Jocuri si Activitati de echipa/Lectii de Dans.

Masa de Pranz. Miss si Mister. Cina. Discoteca/Foc de tabara.

7
Ziua 7

ZIUA VII – SAMBATA (20.07): Intoarcere spre casa pe ruta SUNCUIUS – CLUJ – ALBA IULIA – SIBIU – PITESTI – BUCURESTI  (aprox. 542 km)

Dupa Micul dejun ne luam la revedere de la aceste locuri minunate si plecam spre Bucuresti. Pe drum facem oprire in Alba Iulia si vizitam Cetatea Alba Carolina.

Cetatea este alcatuita din 7 bastioane iar intrarea se face prin 6 porti dintre care 4 sunt decorate cu sculpturi si reliefuri de catre o echipa condusa de Johan Konig. Stiti ce inseamna Alba Iulia ? Pai cand romanii au ocupat zona si au campat aici legiunea A XIII-a Gemina au construit si un castru din piatra alba. Mai tarziu, romanii influentati in limba de catre slavi, au numit orasul Balgrad din slavul Bielgorod adica “orasul alb”. Mai tarziu, dupa ocuparea Transilvaniei de catre Regatul Maghiar, ungurii au numit locul Gyulafehervar, cum ar veni “orasul lui Iuliu sau al Iuliei”, iar dupa 1775 austriecii i-au zis Alba Carolina de la imparatul lor Carol VI. La final, romanii au compilat si i-au zis Alba Iulia. Construcția cetății Alba Carolina a avut loc între anii 1715-1738, după ce a fost instaurată dominația habsburgică în Transilvania. A fost folosită piatră și de la fostele cetăți ce au existat în acest loc de-a lungul timpului. Austriecii au ridicat această cetate pentru a se apăra împotriva otomanilor și a-și consolida puterea. Parcam in fata zidurilor cetatii si patrundem prima data in Catedrala Reantregirii unde in 1922 s-au incoronat regi ai Romaniei Mari, Ferdinand I si sotia sa Maria sub a caror conducere se desvarsise visul secular al romanimii. La intrarea in biserica pe partea dreapta a usilor exista o inscriptie ce vorbeste despre unirea lui Mihai Viteazul , iar la interior dupa ce treceti de usi, in dreapta, este un mozaic ce-l reprezinta pe voivodul roman iar in stanga un altul reprezentand-o pe sotia sa Doamna Stanca.

Sosire in Bucuresti in jurul orei 20.00.

Nota: Programul pe zile si ordinea vizitelor se pot modifica, respectand in totalitate vizitele mentionate în program.

Categoria hotelurilor si a mijloacelor de transport este in conformitate cu normele locale.

 

Tarifele sunt valabile pentru conditiile de mai sus. Modificarea perioadei, a numarului de participanti sau a altor conditii, atrage dupa sine si modificari ale ofertei.

 

LOCATIE

Parcul Natural Apuseni

TARIFUL INCLUDE:

 • 6 nopti cazare in camere cu 3-4 locuri si pensiune completa 3*
 • transport Bucuresti – Suncuius-Bucuresti cu autocar clasificat pentru transport internaţional;
 • insotitor de grup/sau animator
 • Drumetii Montane; Ateliere Creative;
 • Jocuri de Echipa;
 • Lectii de Dans;
 • Mini Disco;
 • Foc de Tabara

TARIFUL NU INCLUDE:

 • Intrarile la obiectivele turistice din program si cele ce nu sunt mentionate in program vizita la principalele atractii din zona : Castelul Huniazilor, Palatul Vulturului Negru, Pestera Ursilor, Barajul Vida, Pestera Unguru Mare, Vadul Crisului Via Ferrata, Cetatea Alba Carolina;