Tabara de vara in Transilvania pe Valea Avrigului

Tabara de vara in Transilvania pe Valea Avrigului

#als001

Tabara de vara in Transilvania pe Valea Avrigului

» 1775 Ron /elev

Perioada de 6 zile/ 5 nopti in data de:

25.08-30,08.2024

01.09 – 06.09.2024

 

TRASEU:

BUCURESTI – SIBIU – AVRIG – VALEA ZANELOR – SIBIU – BUCURESTI

Inconjurată de Munţii Carpaţi, Transilvania oferă turiştilor peisaje sălbatice cu păduri de lemn de esență tare, pășuni luxuriante sau pajiști de flori care sunt „casa” celor mai mari habitate de râșii, cerbi, lupii și urșii din Europa. Acest ținut oferă oportunități pentru expeririențe unice prin explorarea peşterilor, drumeţiilor şi escaladelor montane.Călătorind în Transilvania poți descoperiultimul peisaj cu adevăratmedieval din Europa” prin farmecul satelor săseşti şi a bisericilor fortificate transilvănene, al căruțelortrase de cai, sau al ciobanilor care își îngrijesc turmele de oi și al sătenilor ce fac fân sub soare.Situată îninima Transilvaniei, la 25 km de Sibiu, Zona turistică Valea Avrigului este destinația perfectă pentru toti ceicare doresc evadeze în natură.

» PACHETUL INCLUDE
  • Transport autocar dus-intors pe ruta afisata in program (aprox.750km)
  • 5 nopti cazare la pensiunea turistica Domeniul Roa 4*, in Avrig, cazare in camere cu 2,3 paturi sau apartamente pentru copii iar adultii insotitori cazare in camera duble
  • Regim de masa – 3 mese principale: mic dejun bufet suedez, pranzul cu 2 feluri de mancare + desert ca se poate oferi ca gustare la ora 16:00 si cina cu 1 fel principal si desert
  • Insotitor din partea agentiei pe tot parcursul taberei
  • Animatori, discoteca si programe de animatie organizate in fiecare zi

Fotografii din tabara de anul trecut (2023)

» CAZARE

PENSIUNEA TURISTICA DOMENIUL ROA – AVRIG

Se afla intr-un cadru mirific, pe valea Avrigului. Pensiunea este dotate cu piscina, foisor si un restaurant.

Oferă pentru cazare 25 camere duble (10 camere twin și 15 camere matrimoniale) , 2 camere triple și 3 apartamente dispuse în 10 căsuțe.

Camerele sunt dotate cu televizor, internet, prize lângă pat și dulap. Toate spațiile de cazare au băi proprii cu duș

Oferta este valabila pentru un grup de minim 56 persoane

ALTE INFORMATII

*Conducatorul de grup isi rezerva dreptul de a organiza excursiile incluse in functie de conditiile meteo, situatii obiective locale, trafic.

*Se intra la cazare cu cina si se iese cu pranz care se va pregati la pachet ca o gustare.

*In zilele cand nu se pot face vizita la obiective turistice se ramane la pensiune si se ia masa de pranz si se fac alte activitati la pensiune.

 

Nota: Programul pe zile si ordinea vizitelor se pot modifica, respectand in totalitate vizitele mentionate în program.Categoria hotelurilor si a mijloacelor de transport este in conformitate cu normele locale.

Tarifele sunt valabile pentru conditiile de mai sus.

Modificarea perioadei, a numarului de participanti sau a altor conditii, atrage dupa sine si modificari ale ofertei

 

Fotografii din tabara din 2023

1
Ziua 1

ZIUA 1: BUCURESTI - pensiune Domeniul Roa - Valea Avrigului (aprox. 325 km)

Intalnire cu insotitorul agentiei dimineata devreme, la locul si ora stabilite de comun acord, plecare spre Sibiu.

Ne oprim la Mănăstirea Cozia Călimănești – Căciulata/Vâlcea, cu hramul „Sfanta Treime”, la inceput a fost cunoscutsub numele de „Manastirea Nucet”, abia mai tarziu primindnumele de „Cozia”, dupa muntele din vecinatate.

Biserica mare cu hramul „Sfanta Treime”, armoniosproportionata, cu ornamentatie bogata, a fost construita de mesteri din Moravia, dupa modelul bisericii sarbesti din Crusevat, din piatra alba tare, intre 1387-1391, ctitor fiinddomnitorul Mircea cel Batran. Conceputa dupa planul trilobat, ea surprinde prin precizia si perfectiunea realizarii artistice. A fost sfintita la 18 mai 1388. Partea superioara a chenarelor de la ferestre, rozetele de deasupra lor si pictura din pronaos dateazadin timpul lui Mircea cel Batran. Pictura a fost renovata in 1517, in vremea lui Neagoe Basarab, cand s-a facut si fantanacare ii poarta numele, dupa cum se vede intr-un fragment de inscriptie; intre anii 1706-1707 i-a fost adaugatpridvorul, s-a refacut pictura din incinta si s-au adaugat cerdacurile, chiliile si s-a reconstruit havuzul cu apa(baptisteriul din fata bisericii). Toate acestea s-au facut de catre paharnicul Serban Cantacuzino. Picturaoriginara se pastreaza in naos, unde pe peretele de vest sunt pictati Mircea si fiul sau Mihail in costume de cavaleri, iar in stanga se afla portretul lui Serban Cantacuzino.

Apoi ne oprim in Sibiu. Tur de oras pietonal.

Piața Mare din Sibiu, centrul istoric al Sibiului și atracțiaprincipală a orașului, o locație deosebit de frumoasă, cu foarte multe clădiri de patrimoniu, un amestec de case renovate, din secolele XV – XVII, toate arată impecabil șiarhitectura lor a fost foarte bine păstrată și adaptată viețiimoderne.

În sezonul rece, aici are loc unul dintre cele mai frumoase târguri

Parcul Cetății: Promenadă de-a lungul zidurilor medievaleși Aleea Celebrităților

După ce admirăm orașul de sus, coborâm pe AleeaCelebrităților, alee ce desparte zidul interior de cel exterior șine îndreptăm spre strada Cetății – cea mai frumoasă stradă din Sibiu.

Strada Cetății - cea maifrumoasăstradă din Sibiu este foarteretrasă, cochetăși ascunde multebijuterii printrecare restaurantulPardon, Filarmonica de Stat din Sibiu și Muzeul de Istorie Naturală.

Turnurile Cetății, mai exact Turnul Dulgherilor și Turnul Olarilor, sunt situate tot pe strada Cetății și se pot vizita și în interior.

Turnul Sfatului este un turn aflat între Piața Mare și PiațaMică, pe sub care trece gangul ce face legătura între celedouă piețe. Inițial acesta servea ca poartă de intrare spre a doua centură de fortificații.

Podul Minciunilor face legătura dintre Piața Mică și PiațaHuet și este considerat unul dintre cele mai importantesimboluri din orașul Sibiu, în jurul căruia se învârt multelegende.

Turnul Scărilor este singurul dintre cele 3 porţi de acces înprima incintă de fortificaţii care s-a păstrat şi datează din sec. XIII, parterul turnului fiind cea mai veche construcţie păstrată din Sibiu. În prezent este sediul unei cafenele.

Turnul are un singur etaj, având la primul nivel o trecere boltită prin care se ajunge la scările care fac legătura dintre “Oraşul de sus” şi cel “Orașul de jos”.

Muzeu Brukenthal este cel mai vizitat și apreciatmuzeu din Sibiu, poate și pentru că este cel mai vechimuzeu din România. Acesta se află într-o clădireconstruită în stil baroc, ce a fost inițial reședințabaronului Samuel von Brukenthal și găzduiește ceamai bogată colecție de artă a Transilvaniei.

Biserica evanghelică este una dintre cele mai impresionante clădiri gotice din Transilvania și obiectivul meu preferat din Sibiu. Este atât de impozantă încât sigur te va cuceri, mai ales acum după ce lucrările de reabilitare au fost finalizate, este parcă și mai spectaculoasă. Biserica a fost ridicată în sec XIV pe locul unde exista o veche biserică încă din secolul XII.

Sosire dupa amiaza cazare Domeniul Roa-Avrig/ similar, primirea camerelor, timp de odihna si pregatiri pentru cina, mai apoi jocuri de cunoastere cu echipa de animatori Alsys Travel.

2
Ziua 2

ZIUA 2: Activitati la pensiune

Dupa servirea micului dejun,vom petrece si vom participa la jocuri interactive si sportive cu animatia echipei Alsys Travel Timp pentru masa de pranz: cu 2 feluri de mancare + desert, apoi urmeaza animatie cu jocuri la piscina si in aer liber. Timp de odihna ,servim cina si continuam cu distractie seara cu animatie. Muzica si dans.

 
3
Ziua 3
ZIUA 3: Excursie la Valea Zanelor Castelul de lut si Povestea Calendarului (aprox. 55 km)

Mic dejun Vizita la Castelul de Lut si Povestea Calendarului - Valea Zanelor Timp pentru masa de pranz: cu 2 feluri de mancare + desert ca si gustare se poate de la ora Pauza de odihna Balaceala la piscina pensiunii (10-12 copii/serie), sport Cina Distractie seara cu animatie. Muzica si dans

Pe malul râului Porumbacu, la poalele măreților munți Făgăraș se află un loc feeric, rupt din basmele populare românești și păzit cu mare atenție de entități magice.

Castelul de Lut Valea Zânelor este un loc de relaxare al călătorilor, un loc scăldat permanent în razele blânde ale soarelui și în pastelul infinit al florilor.

Legenda spune că tărâmul pe care se află castelul era locuit de făpturi magice - zâne - acestea protejează și în prezent locul care era cândva casa lor.

Program si tarife (acestea pot suferi modificari) Vizita: 10:30-17:30 Taxă de intrare: - persoana: 18ron

Ocrotită de crestele falnice al Munților Făgăraș, șoptită-n șipot de apă de râu, înconjurată de lanuri întinse, de castele și sătuce tradiționale, lumea de basm care se deschide în fața oaspeților noștri îi ajută să descopere realitatea de zi cu zi, prin ochii fără de griji și de necazuri ai copilăriei. Povestea Calendarului este personificarea poveștii timpului, a zilelor care trec una după cealaltă, transformându-se în luni, fiecare cu specificul și farmecul ei, apoi în ani și apoi o ia de la capăt și tot așa. Iar noi îi suntem martori. Povestea Calendarului este un portal spre o lume magică, lumea nemuritoare a copilăriei, o lume plină de soare, lumină și culoare, impasibilă la vremea de afară.

Este un parc tematic care prezinta intr-o forma spectaculoasa calendarul impreuna cu legendele celor 12 luni ale anului, traditiile si datinile romanesti din strabuni. Vei gasi casute cu bunatati si suveniruri, spectacole pentru copii, locuri de joaca si restaurant.

Program si tarife (acestea pot suferi modificari) Vizita: 9:00-19:00

Taxă de intrare: - adulti: 28ron - copiii cu varste cuprinse intre 3-10ani: 18ron - copiii sub 3 ani intra gratuit

4
Ziua 4

ZIUA 4: Vizita la Brambura parc si Ferma de Cerbi (aprox.15km)

Mic dejun Vizita la Brambura Park si la Ferma de Cerbi

Brambura Park, cea mai nouă atracție turistică de pe Valea Avrigului S-a deschis primul parc de distracții din Avrig! Brambura Park este locul unde distracția sfidează gravitația. Pe lângă Casa Întoarsă, care este atracția principală, vizitatorii găsesc la Brambura Park spații de joacă, un restaurant cu terasă și o mică grădină zoologică.

Atracția principală a parcului este cu siguranță casa întoarsă, o noutate absolută, cel puțin în această parte a țării. Ce te așteaptă aici? O experiență deosebită, unică. Nu doar casa e întoarsă cu josul în sus, ci toate obiectele din casă, de la alimentele din frigider și cuptor, până la scaune, perne, covoare sau cada de baie. E greu să spui în cuvinte ce senzații te încearcă pășind prin această casă răsturnată. E o experiență care nu merită povestită, ci trăită. În plus, te alegi cu o sumedenie de fotografii total brambura, cu care mai spargi un pic spiritul anost de pe news feed-ul rețelelor de socializare.

La ieșirea din casă s-ar putea să te simți un pic ciudat când o să vezi copacii, norii, soarele și toate din jurul tău că sunt la locul lor. Dar ai timp să-ți revii cât timp de îndrepți spre zona de mini zoo, unde vei face cunoștință cu niște animăluțe tare simpatice: alpaca. Ce trebuie să știi despre aceste animale? De exemplu, alpaca sunt adevărați muzicieni. Ei fac sunete perfecte, de nedescris, pe care trebuie să le asculți. Animalele sunt amabile și prietenoase, chiar și cu cei mici care vor dori să le atingă sau să le îmbrățișeze, deloc agresive și foarte drăguțe.

Evident că maratonul distracției nu s-a terminat. Urmează locurile de joacă pentru copii și nu numai. Aici cei mici pot zburda în siguranță. Locurile de joacă sunt amenajate cu tiroliană, leagăne, trambuline, topogane gonflabile, cățărătoare tip păianjen. Toate în aer liber, cu iarba verde și cerul albastru în locul în care le știm. Distracția e nelimitată și se recomandă un consum de energie cât mai ridicat.

Program si tarife (acestea pot suferi modificari) Vizita: de Luni până Duminică între orele 9:00 și 20:00 Taxă de intrare -intrarea în parc pentru adulți și copii (include acces Mini-Zoo, tiroliană, leagăne, trambuline și cățărătoare tip păianjen): 14 ron/persoana -acces parc + Casa Întoarsă: 34 ron/persoana -acces tobogane gonflabile 30 min.: 14 ron/copil -copiii sub 3 ani intra gratuit

Timp pentru masa de pranz: cu 2 feluri de mancare + desert ca si gustare se poate da la ora 16:00 Prima ferma de cerbi si ciute din Romania se afla in Avrig, intr-un spatiu amenajat.

De la an la an numarul lor crește pentru ca s-au adaptat foarte bine și se înmultesc.

Vizita în interiorul fermei se desfașoară cu însoțitor de la Pensiunea Poiana Neamțului. Însoțitorul va prezenta ferma, cerbii / ciutele și povestea lor interesantă. Posibilitate fotografii cu cerbi si ciutele noastre și uneori aceste pot fi chiar și hrănite de vizitatori cu hrană pusă de noi la dispozitia vizitatorilor.

La fel ca și noua oamenilor, care vizitam acet loc minunat, cerbilor le place vremea racoroasă și liniștea, *din cauza temperaturilor ridicate din perioada verii, recomandam vizitarea fermei cat mai aproape de orele serii.

Program si tarife (acestea pot suferi modificari) Vizita: doar sambata si Duminica între orele 15:00-18:00 Taxă de intrare Adulti – 18ron/persoana. Copii – 10ron/copil 3-14 ani

Distractie cu muzica & balaceala la piscina pensiunii Cina Seara activitati care implica distractie, muzica si dans cu animatorii agentiei

5
Ziua 5

ZIUA 5: Activitati la pensiune

Dupa servirea micului dejun,vom petrece si vom participa la jocuri interactive si sportive cu animatia echipei Alsys Travel Timp pentru masa de pranz: cu 2 feluri de mancare + desert ,apoi urmeaza animatie cu jocuri la piscina si in aer liber.

Timp de odihna ,servim cina si continuam cu distractie seara cu animatie. Muzica , dans ,premiere si foc de tabara

6
Ziua 6

ZIUA 6: decazare - SIBIU - BUCURESTI (aprox. 315 km)

Mic dejun si eliberarea camerelor dupa masa; bagajele vor fi duse la cala autocarului, masa de pranz se va lua la pachet (sandwich-uri pregatite de la pensiune) Pe drumul de intoarcere in functie de timp si de conditiile de trafic vom putea face o scurta plimbare la Muzeul Astra la Dumbrava Sibiului. Complexul Naţional Muzeal ASTRA este cea mai importantă instituţie etnomuzeală din România. Conceput sub egida Asociaţiunii Transilvane pentru Literatura Română şi Cultura Poporului Român – instituţie înfiinţată în 1861 – Muzeul ASTRA – pe atunci Muzeul Asociaţiunii – a vernisat prima expoziţie în 19 august 1905. Muzeul s-a născut din dorinţa românilor ardeleni de a-şi defini propria identitate etnoculturală, în conglomeratul etnic al Imperiul Austro-Ungar şi pe fondul emancipării culturale a tuturor popoarelor din centrul şi sud-estul Europei.

Misiunea Muzeului ASTRA este, de mai bine de 100 de ani, aceea de a conecta audiența cu valorile tradiționale, prin adaptarea continuă la nevoile culturale ale societății. Muzeul ASTRA investește în programe menite să îmbunătățească viața culturală a comunității și să încurajeze oamenii să transforme tradiția într-o parte activă a vieții lor de zi cu zi. Având în componența sa patru muzee deținătoare a unui patrimoniu extrem de divers atât din punctul de vedere al originii geografice cât și al mesajului pe care îl poartă, obiectivul central al Muzeului ASTRA este acela de a reprezenta un etalon de bune practici în muzeologia românească și internațională. Continuator şi păstrător al patrimoniului şi valorilor Muzeului Asociaţiunii, Muzeul Civilizaţiei Transilvane ASTRA, parte integrantă a C.N.M. ASTRA, aduce în faţa vizitatorilor săi lumea tradiţională a fermecătoarei Transilvanii multietnice. O simplă plimbare prin cele 96 de hectare ale Muzeului Civilizaţiei Populare Tradiţionale ASTRA le descoperă vizitatorilor o imagine a vieţii rurale de pe întreg cuprinsul ţării noastre, manifestată material în peste 400 de case, anexe gospodăreşti şi instalaţii tehnice.

- Bilet grup adulţi (grup de minim 20 de persoane) – 30 lei Si/sau Grădina zoologică ZOO Sibiu se află în Pădurea Dumbrava şi este ideală pentru un intermezzo de relaxare . Grădina adăposteşte 268 de exemplare din 63 de specii. Intrare: 10 Ron/adulti, 5 Ron/copii

Sosire seara in Bucuresti in functie de trafic.

LOCATIE

TARIFUL INCLUDE:

  • Transport autocar dus-intors pe ruta afisata in program (aprox.750km)
  • 5 nopti cazare la pensiunea turistica Domeniul Roa 4*, in Avrig, cazare in camere cu 2,3 paturi sau apartamente pentru copii iar adultii insotitori cazare in camera duble
  • Regim de masa – 3 mese principale: mic dejun bufet suedez, pranzul cu 2 feluri de mancare + desert ca se poate oferi ca gustare la ora 16:00 si cina cu 1 fel principal si desert
  • Insotitor din partea agentiei pe tot parcursul taberei
  • Animatori, discoteca si programe de animatie organizate in fiecare zi

TARIFUL NU INCLUDE:

  • asigurarea de calatorie, Covid si sanatate - aprox. 50 ron;
  • intrarea la obiectivele turistice din program