Tabara de Vara – Tara Hategului, Hunedoara

Tabara de Vara – Tara Hategului, Hunedoara

#als001

Program pentru copii si parinti

Tabara de vara in Tara Hategului, Hunedoara

» 1275 Ron/ persoana

Sejur 6 zile/ 5 nopti in perioadele:

14.08 – 19.08.2022

21.08 – 26.08.2022

Tara Hategului este asezata la poalele muntilor Retezat, in depresiunea cu acelasi nume. Desi regiunea adaposteste numeroase obiective turistice, Tara Hategului nu este o destinatie foarte populara in randul turistilor romani. Depresiunea Hategului este una dintre cele mai bogate regiuni din Romania din punct de vedere istoric. In zona se gasesc cateva dintre cele mai importante monumente istorice, religioase si arheologice si putem vizita: Manastirea Prislop, Rezervatia de Zimbrii, Baile Goagiu, Biserica “Sfantul Nicolae” din  Densus, Casa Vulcanilor, Cascada Lolaia, Castelul Corvinilor si Strada cu Umbrele colorate din Hunedoara, Geoparcul Dinozaurilor, Sarmizegetusa Ulpia Traiana etc.

 
» PACHETUL INCLUDE
 • Transport cu autocarul dus-intors Bucuresti-Hateg si retur si in toate excursiile optionale (aprox. 1190km)
 • 5 nopti cazare la pensiunea 3* din zona Hateg (de ex.pensiunea Dany Retezat sau similar) in camere duble/triple atat pentru copii cat si pentru adultii insotitori
 • regim de masa: pensiune completa: mic dejun bufet suedez + pranz 2 feluri + cina 1 fel principal + desert
 • insotitor din partea agentiei pe tot parcusul taberei & sofer autocar
 • animatori, discoteca si programe de animatie
» CAZARE

PENSIUNEA DE LA RAU DE MORI-RETEZAT – PENSIUNEA DANY

Pensiunea este potrivita atat pentru cei care doresc sa viziteze numeroasele obiective din Tara Hategului cat si pentru cei pasionati de drumetii montane, ea fiind pozitionata strategic la o distanta rezonabila de acestea.Cazare dispune de 25camere din care 7 sunt camera triple

Fiecare camerã beneficiaza de încãlzire centrala, televizor si grupuri sanitare proprii.

Restaurantul pensiunii dispune de aprox. 8o locuri.

 

ALTE INFORMATII

*Conducatorul de grup isi rezerva dreptul de a organiza excursiile incluse in functie de conditiile meteo, situatii obiective locale, trafic.

*Se intra la cazare cu cina si se iese cu pranz care se va pregati la pachet ca o gustare.

*In zilele cand nu se pot face vizita la obiective turistice se ramane la pensiune si se ia masa de pranz si se fac alte activitati la pensiune.

Nota: Programul pe zile si ordinea vizitelor se pot modifica, respectand in totalitate vizitele mentionate în program.Categoria hotelurilor si a mijloacelor de transport este in conformitate cu normele locale.

Tarifele sunt valabile pentru conditiile de mai sus.

Modificarea perioadei, a numarului de participanti sau a altor conditii, atrage dupa sine si modificari ale ofertei.

 

1
Ziua 1

Ziua 1/Bucuresti – Rm.Valcea – cazare la pensiunea din oferta­ (aprox.405 KM)

Plecam pe valea Oltului catre Rm.Valcea, pe traseul de mai sus.

Prima oprire o vom face la Salina Ocnele Mari.

Salina Ocnele Mari este amenajata la 226 de metri fata de nivelul marii.

Exploatarea de sare Ocnele Mari a început încă din Neolitic, fiind continuată în Epoca Bronzului şi Epoca Fierului, după cum dovedesc uneltele descoperite în şantierele arheologice. Tot aici a fost localizată şi fortificaţia dacică Buridava.Salina ofera condiţii optime pentru relaxare, agrement şi tratament: terenuri de volei, baschet, fotbal, tenis, biliard, minicarting. Pentru copii sunt amenajate spaţii de joacă dotate cu leagăne, tobogane şi balansoare

În salină există un magazin de souveniruri şi un magazin de băuturi racoritoare şi fast-food.

În interiorul bazei turistice sunt amenajate spaţii pentru relaxare şi gimnastică, pentru a spori efectele terapeutice. De asemenea, în salina Ocnele Mari există o biserică ce poartă hramul Sfânta Varvara şi Sfântul Gheorghe.

Valoarea turistică a zonei este completată de o serie de obiective şi atracţii turistice, printre care: ştrandurile Ocnele Mari şi Ocniţa şi mănăstirile Cozia, Bistriţa, Arnota, Horezu, Govora, Dintr-un-lemn.

PROGRAM DE VIZITARE

Sâmbătă, Duminică: 10.00 – 16.00 (ultima intrare la ora 15.00)

TARIFE VIZITARE SALINĂ-TARIFE PENTRU GRUPURI:

- adulţi: 30 ron/zi/persoană

-minim 10 copii, elevi, studenţi: 20 ron/zi/persoană

Zonele de agrement contra cost:

» minigolf adulţi: 15 ron/20 minute/6 piste

» minigolf copii: 10 ron /20 minute/3 piste

» badminton: 12 ron /60 minute

» biliard: 22 ron /60 minute

» air hockey: 5 ron /15 minute

» ping - pong: 20 ron /60 minute

» karting adulţi: 10 ron /15 minute

» karting copii: 5 ron /15 minute

» trambuline: 5 ron /15 minute

» şah: 5 ron /60 minute

» tenis camp: 22 ron /60 minute

» baschet: 14 ron /60 minute

» fotbal: 60 ron /60 minute

Spre seara ajungem la cazare, vila-pensiune 3* - Hateg (ex.pensiunea Dany Retezat sau similar), cazare si cina de bun venit.

2
Ziua 2

ZIUA 2/ Activitati la pensiune, jocuri si concursuri

8.00 – 9.00 – Mic dejun;

9.00 – 13.00 – Jocuri de cunoastere cu animatorii

13.00 – 14.00 – Pranz;

14.00 – 19.00 – Sport, jocuri si concursuri cu animatori & pauze de odihna

19.00 – 20.00 – Cina

20.00 – 22.00 – Distractie seara cu animatie. Muzica si dans. (ex.karaoke;seara film sau seara talente)

3
Ziua 3

ZIUA 3/Vizita la Castelul Huniazilor si Cetatea Deva (aprox.140km)

8.00 – 9.00 – Mic dejun;

9.00 – 13.00 – Activitati recreative cu animatorii

13.00 – 14.00 – Pranz;

14.00 – 19.00 – Vizita la Castelul Corvinilor si cetatea Deva

19.00 – 20.00 – Cina

20.00 – 22.00 – Distractie seara cu animatie.

Transfer cu autocarul de la pensiune la Hunedoara si Deva si retur, impreuna cu ghidul insotitor.

Simbolul acestui tinut, Castelul Corvinilor din Hunedoara a ramas o constructie inedita si somptuoasa, una dintre cele mai apreciate din Europa. Ofera un spectacol arhitectonic veritabil, imbinand armonios elemente gotice, neogotice, renascentiste si baroce. Ridicata in secolele XIV-XV de catre Iancu de Hunedoara, aparator al crestinismului in fata invaziilor otomane, pe un domeniu primit de la regele Ungariei, fortificatia a fost intarita de fiul sau, Matei Corvin. Castelul a servit atat ca resedinta regala, dar a fost si un important punct strategic al zonei. Accesul se face pe un pod de lemn suspendat ce duce spre Turnul nou de poarta unde se afla si inchisoarea. In interior vei vedea o serie de incaperi tematice: camera domnitelor, camera Dietei, decorata cu diverse portrete, capela, Sala Cavalerilor si o expozitie de trofee de vanatoare.

In curtea castelului se afla o fantana foarte adanca, in jurul careia circula o legenda. Se spune ca Iancu de Hunedoara le-a promis libertatea unor prizonieri turci daca reuseau sa sape pana cand aveau sa gaseasca apa. 15 ani mai tarziu fantana era gata, insa in loc sa fie eliberati, turcii au fost decapitati. Pe zidul fantanii, unul dintre prizonieri a sapat o inscriptie, care, dupa unele interpretari, ar spune “Apa aveti, dar suflet, nu.”

Castelul Corvinilor, cu legendele care il inconjoara, se impune in peisaj prin arhitectura sa, aratandu-si inca impunator turnurile de aparare si locurile de tragere.

Impresionand prin faima sa, cea mai frumoasa cetate din Transilvania aminteste de curtea domneasca de la Budapesta (Castelul Vajdahunyad), care oglindeste aceleasi stiluri arhitecturale.

PROGRAM DE VIZITARE

MARȚI – DUMINICĂ: 9:00 – 17:00

Taxe pentru grupuri: Grup organizat: minim 20 de persoane; Adulți – 27 ron/pers.

Elevi/Studenţi – 5 ron/pers

Taxa Ghidaj – 35 ron: limba română

Cetatea Deva este una dintre cele mai importante fortificaţii de Evul Mediu din Transilvania și una dintre atracțiile de prim rang din judetul Hunedoara.

Grație poziționării sale pe dealul care a ajuns să-i poarte numele (Dealul Cetății) fortăreața a fost un punct strategic de apărare pe Valea Mureșului, la granița de astăzi dintre Transilvania și Banat, pe principala arteră de legătură a României cu centrul și vestul Europei.

PROGRAM DE VIZITARE

1 mai – 30 septembrie: zilnic în intervalul 09:00 – 21:00 (ultima urcare 20:15) (ultima coborâre 20:45)

Pret bilet

Bilet adulţi dus-întors - 20 ron

Bilet copii, elevi, studenţi, dus-întors (in baza actelor doveditoare: carnet de elev sau student vizat pe anul in curs, cupon de pensie) - 10 ron

Intoarcere la pensiune pauza odihna si seara cina + program animatie.

 

4
Ziua 4

ZIUA 4/ Activitati la pensiune, jocuri si concursuri, timp relaxare sau vizita la Geoparcul International UNESCO-Geoparcul Dinozaurilor (aprox.60KM)

8.00 – 9.00 – Mic dejun;

9.00 – 13.00 – Activitati recreative in aer liber

13.00 – 18.00 – Sport, jocuri si concursuri cu animatori & pauze de odihna sau vizita la Geoparcul Dinozaurilor; pranzul se va servi la pachet

19.00 – 20.00 – Cina

20.00 – 22.00 – Distractie seara cu animatie.

Unul dintre cele mai fascinante obiective turistice din Țara Hațegului, Geoparcul Dinozaurilor, are opt rezervații naturale, este un Geoparc International UNESCO.Vizitând Geoparcul, puteți face o călătorie în timp și explora Istoria Pământului și Istoria Omului.

Sediul din orașul Hațeg și expoziția „Balauri, Dragoni, Dinozauri”, cu povestea și reconstrucția dinozaurului Balaur bondoc;

Casa Vulcanilor din comuna Densuș - unde veți afla despre vulcanii care dominau insula Hațegului, tot în urmă cu zeci de milioane de ani. Se află la 3 km de Biserica „Sf. Nicolae” din Densuș, spre satul Ștei, la 300 m de șosea. Este un loc unde puteți afla despre vulcanii care dominau Insula Hațegului acum 72 de milioane de ani și ale căror urme se găsesc astăzi în comuna Densuș. Construcția este una ecologică din cob, adică pământ galben, paie și apă.

Casa Miniaturilor din comuna Totești - propune o expoziţie inedită care se bazează pe un dublu joc al dimensiunilor: de la mare la mic şi de la mic la mare. Pe de o parte, sunt prezente obiective culturale şi naturale din Ţara Haţegului realizate în miniatură, cu o mare atenţie pentru detalii. Pe de altă parte, prin intermediul unei colecţii de macrofotografii, vizitatorul face cunoştinţă cu forma şi aspectul unor microalge şi  microorganisme, fosile extrem de mici, mărite cu ajutorul microscopului electronic. Realizarea miniaturilor este primul proiect major de voluntariat desfăşurat în cadrul Reţelei EduGeoparc. Miniaturile reprezintă, în prezent, 10 obiective culturale şi naturale de pe teritoriul Geoparcului.

PROGRAM DE VIZITARE:

15 mai – 15 sept de marți-sâmbătă 10.00 – 17.00

Intrările sunt gratuite la toate punctele cu exceptia Casei Vulcanilor, tarif: - vizită cu ghidaj - preț 5 ron/pers, durată 45 min. - vizită + program educațional scurt - preț 10 ron/pers, durată 1h și 20 min. - vizită + program educațional detaliat (patru activități, explorare a conului vulcanic - la 300 m de Casa Vulcanilor, folosirea trusei de explorator, păstrarea unui borcan cu lavă și a ghidului exploratorului) - preț 20 ron/pers, durată 2h.

Intoarcere la pensiune pauza odihna si seara cina + program animatie.

 

5
Ziua 5

ZIUA 5/Vizita la parcul de aventura Arsenal Park Orastie (aprox.125KM)

8.00 – 9.00 – Mic dejun;

9.00 – 13.00 – Tresure Hunt

13.00 – 18.00 – Vizita la Arsenal Park Orastie; pranzul se va servi la pachet

19.00 – 20.00 – Cina

20.00 – 22.00 – Distractie seara cu animatie.

Aventura Park Arsenal, cel mai mare parc tematic de aventură din România

Aventura Park Arsenal dispune de 6 trasee de dificultate progresivă, accesibile pentru diverse categorii de vârstă, forță și curaj. 

Fiecare participant la aventură primește un ham echipat cu 2 carabiniere, care trebuie folosite în permanență, conform instructajului primit la echipare.

Fiecare traseu are un anumit nivel de dificultate, care este simbolizat de o culoare specifică:

2 trasee galbene pentru copiii cu vârsta peste 8 ani și pentru începători; traseele galbene nu depășesc o înălțime de 3 metri.

Traseul galben A este realizat din următoarele elemente: bușteanul suspendat, plăcuțele Sahara, tiroliana, podul tibetan, lianele cubaneze, grinda, podul crocodilului, pasarela Chinei, butoaiele, podul Cuzbeck, tiroliana.

Traseul galben B este compus din: podul de scânduri, podul nepalez, podul amazoanei, fusurile suspendate, grinzile spaniole, podul Argentinei, pasajul lunii, podul lui Thores, podul naufragiaților, minibuclele, tiroliana.

2 trasee verzi, ușoare, menite a vă ajuta să vă obișnuiți cu înălțimea ridicată; traseele verzi nu depășesc o înălțime de 6 metri.

Traseul verde A este realizat din: podul Guanaco, tiroliana, Scara Amiral, podul Ichwill, balansoarul volant, grinzișoara Algarvei, buștenii lui Soleur, podul lui Cuistitis, podul cu cercuri, pasarela lui Gantrisch, fusurile lui Jura, grinzile suspendate, muchia de cuțit, tiroliana.

Traseul verde B este format din: scara turcească, doagele de butoaie, pasarela Dune, traversarea Metro, bascula, sania, buștenii galezi, podul himalaian, buclele suspendate, pasarela austricilor, buștenii, scara de lemn, traversarea junglei, tiroliana.

1 traseu albastru de dificultate medie, considerat a fi cel mai plăcut și cel mai distractiv. Traseul are următoarele elemente: scara mongoleză, scara cimpanzeilor, tiroliana, scara Robinson, podul Maldive, trapezul zburător, pasarela Appenzell, inelele zburătoare, scara demonului, liana elvețiană, scara piramidă, buștenii caledonieni, scara Ormont, tiroliana.

1 traseu roșu care necesită energie, forță și tehnică, iar adrenalina pompată este maximă. Iar satisfacția pe măsură! Traseul roșu este cel mai dificil și este compus din:  scara marocană, tiroliana, scara papagal, podul lemurienilor, trapeze cu bușteni, liane jamaicane, surf pe cablu, podul Vietnam, scara zburătoare, traversa, scara românească, două tiroliene de 37, respectiv 41 de metri.

Program evenimente de o zi, cu sau fără activități; vizite în parc

luni – vineri: 10:00 – 18:00

 

Tarife traseu catarare:

Acces Aventura Park, trasee de cățărare adult/3h – 45 ron

Acces Aventura Park, trasee de cățărare copil/3h (minimum 125 cm înălțime, de la 7 ani+) – 45 ron

Tarife traseu de tiroliene – Adrenalină și distracție la înălțime!

Arsenal Park pune la dispoziție cel mai nou segment de tiroliene pentru copii cu vârsta minimă de 12 ani, menită să trezească spiritul de aventură.Tiroliana se întinde pe o lungime de 500 de metri, împărțită pe cinci segmente, cu o înălțime de 15 metri de la sol până la cel mai înalt punct.Greutatea maximă pentru utilizarea acestui traseu de aventură este de 80 kg.

Tarif tiroliană adulți (18 ani+) – 45 ron

Tarif traseu de tiroliene copii/2 ture consecutive (12 ani+) – 45 ron

Tarife inchiriere Jeep wrangler go kart – bicicletă pentru o singură persoană, cu 4 roți.

Modelul standard este dotat cu roată de rezervă, cu husă de protecție și va da aventurii un plus de realism, oferind adrenalină și distracție maximă șoferului.

Dimensiuni: 180 x 86 x 123 cm; Greutate: 59 Kg

Tarife 20 ron/tură de 60 de minute

Intoarcere la cazare timp pentru odihna cina, pregatiri pentru ultima seara de distractie, dans si karaoke;

6
Ziua 6

ZIUA 6/Hateg – Sibiu – Bucuresti  (aprox.460KM)

8.00-9.00 – Mic dejun la pensiune.

Camerele se vor elibera dimineata, iar bagajele se vor putea duce la cala autocarului. Masa de pranz se va servi la pachet.

Ne vom lua la revedere de la acest locuri minunate, iar inainte de a ne intoarce acasa facem o ultima oprire la rezervatia de zimbri Hateg.

Rezervaţia din pădurea Slivuţ este printre puţinele locuri din Europa unde trăieşte zimbrul (bison bonasus). A fost înfiinţată în toamna anului 1958, când o pereche de zimbri – Podarec şi Polonka – a fost adusă din Polonia.

Rezervaţia se întinde pe o suprafaţă de 50 de hectare, acoperite cu păduri de carpeni, stejari şi brazi. În prezent, mai sunt aproximativ trei mii de exemplare de zimbri în toată lumea.

Zimbrul este cel mai mare animal european de pe uscat. Masculul poate ajunge și la 920 de kilograme, cu un minim de greutate înregistrat de 440 kg. Femelele sunt mai mici, între 320 și 640 kg. Părul gri-maroniu, mai mare în partea din față a corpului. Ca și la alte ierbivore, hrănirea ocupă între 50 și 80% din zi.

De-a lungul anilor, un total de 47 de pui s-a născut la Rezervaţia Silvuţ-Haţeg, dar unii dintre ei au fost trimiși în alte părți ale țării în care au fost fondate rezervaţii. În prezent, au mai rămas doar în jur de 3.000 de zimbri în întreaga lume. A existat o vreme cînd ocupau zone mari din Europa și Asia, dar din cauza braconajului au ajuns pe cale de dispariție.

PROGRAM DE VIZITARE:

zilnic intre orele 08:00 – 18:00

Tarif acces rezervatie: 6 ron/adult; 4 ron/copil

Un ultim popas -plimbare de scurta in centrul Sibiului pe strazile din oras, vizitam Piata Mare si Mica pentru fotografi; timp pentru odihna si masa pranz-pachet pe drum

Sosire in Bucuresti in functie de trafic.

LOCATIE

Tariful include:

 • Transport cu autocarul dus-intors Bucuresti-Hateg si retur si in toate excursiile optionale (aprox. 1190km)
 • 5 nopti cazare la pensiunea 3* din zona Hateg (de ex.pensiunea Dany Retezat sau similar) in camere duble/triple atat pentru copii cat si pentru adultii insotitori
 • regim de masa: pensiune completa: mic dejun bufet suedez + pranz 2 feluri + cina 1 fel principal + desert
 • insotitor din partea agentiei pe tot parcusul taberei & sofer autocar
 • animatori, discoteca si programe de animatie

Tariful nu include:

 • Intrarea la obiectivele turistice (cele cuprinse in program)
 • pret bilet Salina Ocnele Mari: adulţi: 30 ron/zi/persoană; minim 10 copii, elevi, studenţi: 20 ron/zi/persoană; minigolf copii: 10 ron /20 minute/3 piste; karting copii: 5 ron /15 minute;

             Tarife inchiriere Jeep wrangler go kart tarife 20 ron/tură de 60 de minute

 • Alte cheltuieli decat cele cuprinse in program