fbpx
SUS
 

Tabara de vara si circuit in Austria

Tabara de vara si circuit in Austria

#als001

Maretia Alpilor si a oraselor imperiale. Program organizat Alsys Travel!

» Tarif: 575 Euro / copil

Program 9 zile / 8 nopti in perioada

17.06 – 25.06.2019

Orasele Austriei atrag de multa vreme turistii din toate colturile lumii cu arhitectura lor fascinanta, ce formeaza, parca, decorul unui film istoric, impresionant pentru cei care doresc sa paseasca pe urmele unor personalitati celebre. Numeroasele muzee, palate si  castele, va vor purta intr-o calatorie in timp, urmand figuri celebre ale istoriei, precum Wolfgang Amadeus Mozart, Maria Tereza sau imparateasa Sisi. In circuitul pe care vi-l propunem va veti bucura si de natura generoasa, cu munti impunatori, cu paduri dese, lacuri si cascade impresionante. Dupa aceasta experienta, cu siguranta va veti intoarce definitiv si irevocabil indragostiti de Austria.

» SERVICII INCLUSE:
 • 8 nopți de cazare în hoteluri de  3*+
 • demipensiune
 • transport autocar clasificat transport international
 • tururi panoramice și pietonale Salzburg, Viena cu ghid local
 • tur panoramic in Graz
 • taxe parcare, taxe de autostradă, poduri, tunele etc.
 • insotitor agentie

BONUS! Excursie la Mayerling, Padurea Vieneza si Baden

» CAZARE:

Hotel Karin 3* – Budapesta

Hotel Lenas West 3*- Viena

Hotel Berghof Graml 3* – Salzburg

Hostel Jugend – Heiligenblut

Jufa Hotel Pollau 3* – Pollau/ zona Graz

» ATRACTII:
 • Viena – centrul vechi si castelul Schonbrunn
 • districtul lacurilor Salzkammergut
 • Salzburg, “orasul de aur al barocului maret”
 • drumul Alpin Grossglockner
 • croaziera pe lacul Worthersee la bordul vaporului cu abur
 • Graz, al doilea oras ca marime al Austriei, al carui centru istoric este inclus integral in Patrimoniul Mondial UNESCO
 • Budapesta – Croaziera si cina pe Dunare cu Tur Budapesta by night

AVEM SI ALTE SUPER TABERE! S-AR PUTEA SA-TI PLACA SI:

07IUL(IUL 7)9:0016(IUL 16)21:00Tabara de vara si circuit in nordul ItalieiProgram organizat Alsys Travel!ItaliaTabara de vara si circuit in nordul Italiei

28AUG(AUG 28)9:0004SEPT(SEPT 4)21:00Tabara de vara – Skala Potamia, ThassosTabara internationala de vara din Thassos – Skala Potamia Blue FlagSkala Potamia, ThassosTabara de vara – Skala Potamia, Thassos

16IUN(IUN 16)9:0022(IUN 22)21:00Tabara de vara in Kamchia, BulgariaTabara intr-un complex olimpic, pe plaja pitoreasca din KamchiaKamchia, BulgariaTabara de vara din Kamchia

 

1
Ziua 1
17.06.2019:  Bucureşti - Budapesta (850 km)

Intalnire cu insotitorul de grup la ora 04:00 la Academia Militara din Bucuresti pentru imbarcare si plecare pe traseul Bucuresti - Budapesta. Ajungem dupa amiaza si avem tur panoramic unde putem observa  Citadela, Catedrala Sfantul Stefan, Piata Milenara, Bulevardul Andrassy, Podul cu Lanturi, Bastionul Pescarilor, Palatul Regal.

Cina si cazare Budapesta.

2
Ziua 2
18.06.2019:  Budapesta - Viena (250 km)

Mic dejun.  Mergem si vizitam pe interior Palatul Parlamentului din Budapesta, apoi ne indreptam spre Viena.

Viena, oraşul care a hranit spiritual atatia artisti, unul dintre cele mai mari şi importante orase ale Europei Centrale, fapt care se datoreaza pozitiei sale geografice favorabile. Viena a fost secole la rand capitala imperiala si resedinta a familiei imperiale de Habsburg, ceea ce a dus la dezvoltarea sa ca unul dintre cele mai importante centre culturale si politice ale Europei. Orasul situat intre culmile nord-vestice ale Alpilor a fost ridicat initial numai in partea de sud a Dunarii, astazi intinzandu-se pe ambele sale maluri. La propunerea autoritatilor, centrul vechi al orasului Viena, precum si castelul Schonbrunn, marturii vii ale domniei familiei imperiale de Habsburg, au fost trecute de UNESCO pe lista Monumentelor Patrimoniului Mondial. Centru al muzicii clasice, Viena este remarcabila si datorita arhitecturii sale deosebite, exprimata atat prin cladirile laice cat şi prin cele de cult, orasul batand toate recordurile, aici existand peste 27 de castele şi aprox. 150 de palate. Vom face un tur panoramic de oras care va include Sediul ONU, Prater, Turnul Dunării, Centrul International de Congrese al Austriei, celebrul Ring Vienez cu Opera de Stat, Biserica Votiva, Muzeul de Arte Frumoase, Muzeul de Istorie a Artei, Muzeul pentru Arta Aplicata, Muzeul National de Istorie, Muzeul de Istorie a Naturii, Bursa Vieneza, Ministerul de Razboi, Muzeul de Arta Contemporană MAK, Burgtheater, Parlamentul, Universitatea, Piata Maria Thereza, Primaria si Palatul Hofburg, fosta resedinta de iarna a familiei imperiale de Habsburg. In continuarea zilei vom face un tur pietonal in centrul istoric, prilej cu care vom vedea Catedrala Sf. Stefan, Monumentul Ciumei, Biserica Sf. Petru, Palatul Hofburg și Piața Maria Terezia. Dupa-amiaza, timp liber pentru cumparaturi pe celebra Mariahilferstrasse, una dintre cele mai cunoscute strazi comerciale din Europa. Seara, opţional, vizita in Grinzing pentru o cina tipic vieneza.

Cina si cazare în Viena.

3
Ziua 3
19.06.2019: Viena

Mic dejun. Incepem ziua cu vizita la Palatul Schonnbrun. Palatul imperial Schonbrunn, cu anexele şi parcul circular, este unul dintre cele mai importante monumente austriece. Declarat monument naţional, întregul complex căruia îi aparţin castelul, parcul cu numeroasele construcţii, fântâni şi statuete, precum şi grădina zoologică, cea mai veche din lume, face parte din 1996 din lista patrimoniului cultural Unesco.

Apoi va propunem vizita la Mayerling, Pădurea Vieneză și Baden. Vă veţi îndrepta spre Pădurea Vieneză unde vă veţi opri pentru vizitarea Mănăstirii Heiligenkreuz, cea mai veche mănăstire cisterciană din lume locuită continuu, fondată în anul 1133, care adăpostește mormântul ultimului membru al familiei Babenberg. În continuarea zilei vă veţi îndrepta spre Mayerling, fost domeniu imperial de vânătoare, locul unde moștenitorul tronului Austriei, Prințul Rudolf, s-a sinucis în anul 1886 împreună cu iubita sa Maria Vetsera în vârstă de numai 17 ani. Lăsând în urmă legenda de la Mayerling, veţi face un popas în localitatea vecină, Hinterbruhl, unde în anul 1912, s-a format printr-o explozie într-o mină de ipsos un imens lac subteran, care a devenit după aceea un punct de atracție turistică, fiind cel mai mare lac subteran din Europa. Veţi vizita Seegrotte-Hinterbruhl, coridoarele și galeriile grotei, urmată de o romantică plimbare cu barca pe lacul cu apa limpede. Cina si cazare în Viena.

4
Ziua 4
19.06.2019Viena - Salzburg (300 km)

Mic dejun. Prima oprire o facem la Manastirea benedictina Melk, o abație istorică a benedictinilor din Austria, unul dintre cele mai faimoase locuri istorice ale crestinismului monahic european. Ne vom indrepta spre districtul lacurilor Salzkammergut, regiune care se intinde pe teritoriul a 3 landuri si al carei nume provine de la domeniile de exploatare a sarii aflate mult timp sub monopol strict de stat.Traseul zilei prevede o prima oprire la Bad Ausse, o pitoreasca statiune balneara.Apoi, ne vom indrepta spre Hallstatt, o localitate care pare agatata de pantele masivului Dachstain, pe malul lacului cu acelasi nume. In continuare vom merge spre Bad Ischl, cea mai renumita statiune balneara din Salzkammergut, unde Franz Iosef si-a stabilit resedinta de vara,acesta fiind locul unde si-a cunoscut viitoarea sotie, Elisabeta de Bavaria. Vom face aici popasul principal al zilei, prilej pentru a vizita optional Kaiservilla, faimosul conac imperial.

Iar ultima oprire va fi la St.Gilgen, in trecut, avanpostul rasaritean al teritoriului arhiepiscopilor de Salzburg aflat la capatul nordic al lacului Wolfgangsee.

În continuare ne vom îndrepta spre Salzburg, "orașul de aur al barocului măreț", situat pe malurile râului Salzach, în vecinătatea Alpilor, a cărui arhitectură e în armonie deplină cu spiritul muzicii lui Mozart. Cel de-al patrulea oraş ca mărime al Austriei, Salzburg-ul este renumit din punct de vedere cultural şi al frumuseţilor naturale, dar şi datorită faptului că este oraşul natal al compozitorului Wolfgang Amadeus Mozart, datorită filmului “Sunetul Muzicii”, care a fost turnat aici, datorită frumoaselor Grădini Mirabell care aparţin companiei care produce vestitele bomboane de ciocolată Mozartkugeln şi lista poate continua. Orașul vechi cu arhitectura sa barocă faimoasă în întreaga lume, are unul dintre cele mai bine conservate centre din arealul germanic, fiind inclus pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO din anul 1997.

Cina si cazare in Salzburg.

5
Ziua 5
21.06.2019: Salzburg  (zi de oprire a autocarului)

Mic dejun. În timpul turului pietonal vom avea prilejul să descoperim Palatele Arhiepiscopilor, Residenzplatz, Catedrala, Biserica și Cimitirul St. Peter, Biserica Colegiilor, Casa lui Mozart, Primăria, Piaţa Veche cu Fântâna Sf. Florian şi Grădinile Mirabell. După turul pietonal, veți avea timp pentru vizite individuale, pentru cumpărături pe principala stradă pietonală din Salzburg, Getreidegasse care este specială datorită magazinelor care-şi afişează logourile proprii, utilizând doar machete din metal, similare celor folosite în secolele trecute, sau opțional, se poate vizita Palatul Hellbrunn cu transportul local.

Cina si cazare in Salzburg.

6
Ziua 6
22.06.2019: Salzburg - Drumul Alpin Grossglockner - Cascada Krimml - Pasul Gerlos - Heiligenblut (approx. 320 km)

Mic dejun. Plecare pe traseul Salzburg - Grossglockner.

Vom urca apoi pe Grossglockner – soseaua alpina de la peste 2.500 m altitudine. Grossglockner nu este numai cel mai inalt munte din Austria (3.798 m), dar si unul dintre cele mai inalte piscuri din Alpi. Se pot admira pana in varf toate formele de vegetatie si piscurile inzapezite. Atentie: in varf temperatura coboara pana la cateva grade Celsius chiar si in timpul verii.

Apoi ne indreptam spre Cascada Krimml aflata in Parcul National Hohe Tauern, chiar la granița landului Salzburg cu Tirol una din cele  mai înalte căderi de apă din Europa Centrală și a cincea din lume cu o înălțime de 380 metri.

De aici itinerariul zilei ne va purta spre soseaua alpina ’’Gerlosstrasse’’, trecand prin pasul Gerlos situat la o altitudine de 1630m.

Cina si cazare zona Heiligenblut.

7
Ziua 7
23.06.2019: Heiligenblut- Worthersee – Graz (300 km)

Mic dejun. Ne indreptam spre Graz. Trecem prin landul Carintia si dedicam cea mai mare parte a timpului vizitarii lacului Worthersee, cel mai mare lac de pe Riviera Austriei.

Facem o plimbare pe promenada din Portschash, o croaziera (optional) pe lacul Worthersee la bordul vaporului cu abur ’’Thalia’’. Veti avea o experienta cu influente meridionale, o initiere in arhitectura Worthersee; stilul Art Nouveau si stilul englezesc s-au imbinat cu romantismul regional rezultand o imagine foarte rafinata in decorul natural al Alpilor.

Se poate vizita satul Maria Worth care ne dezvaluie elegante palate si vile pe care aristocratii si industriasii din perioada Belle Epoque le-au construit pe faleza de 42 km a lacului.

Ne indreptam apoi spre  Graz, al doilea oras ca marime al Austriei si totodata capitala provinciei Steiermark, situata pe raul Mur, al carui centru istoric este inclus integral in Patrimoniul Mondial UNESCO. Vom face un tur pietonal pentru a cuprinde toate locurile si monumentele reprezentative. Influenta renasterii italiene i-a conferit acestui oras elegant, capitala a Landului Steiemark, o atmosfera mediteraneeana, in care coexista fatadele rococo, bisericele de marmura, palatele renascentiste si baroce si edificiile futuriste ale timpurilor moderne.

Vom descoperi pe traseu Domkirche cu Mausoleul imparatului Ferdinand al II – lea, Hauptplatz, cu Primaria, Landhaus, sediul Parlamentului local, Arsenalul, Schlossberg cu doua turnuri medievale si structurile avangardiste Murinsel si Kunsthaus.

Cina si cazare zona Graz.

8
Ziua 8
24.06.2019: Graz-Budapesta (370 km)

Mic dejun. Ne indreptam spre Budapesta.

Seara, optional, Croaziera si cina pe Dunare cu Tur Budapesta by night in limba romana (optional). Meniul cuprinde: preparate calde (sarmalute, gulasch de vitel), platou rece cu peste 20 de preparate din carne, platou cu cascavaluri, diferite salate, dressinguri, torturi, fructe, o sticla de vin Tokaj pentru 4 persoane,  apa minerala si racoritoare. In timpul croazierei ghidul local va prezenta turul panoramic. Cazare hotel  - Budapesta.

9
Ziua 9
25.06.2019 Budapesta-Bucuresti (850 km)

Mic dejun. Ne indreptam spre Bucuresti.

Sosire in tara in functie de trafic.

LOCATIE

» PACHETUL INCLUDE:
 • 8 nopți de cazare la hoteluri de 3*+
 • transport autocar clasificat transport international
 • demipensiune
 • tururi panoramice si pietonale Salzburg, Viena cu ghid local
 • tur panoramic in Graz
 • taxe parcare, taxe de autostrada, poduri, tunele etc.
 • insotitor agentie
BONUS! Excursie la Mayerling, Padurea Vieneza si Baden
» PACHETUL NU INCLUDE:
 • taxele de oraș (unde se percep) se achită individual la recepția hotelurilor
 • taxele de intrare la obiectivele turistice menționate în program
 • alte servicii suplimentare decât cele menționate, cheltuieli personale, băuturi etc.
 • bacșișuri: 25 euro/pers. pentru ghizi și șoferi, mai puțin pt. bagajişti (se vor achita conducătorului de grup cel târziu la sosire)
 • excursiile opționale care se pot realiza cu un număr minim de 20 participanți, tarifele acestora fiind informative; în funcție de timpul disponibil, la fața locului, se mai pot organiza și alte excursii opționale propuse de partenerul local
 • Croaziera cu masa la Budapesta pe Dunare
 • vizită în Grinzing și cină tipic vieneză
 • asigurarea medicală
 • asigurarea storno (agenția recomandă încheierea unei asigurări storno)

Tarifele sunt valabile pentru  un numar de minim 40 de platitori. Modificarea perioadei, a numarului de  participanti sau a altor conditii, atrage dupa sine si modificari ale ofertei. 

X