Tabara de vara pe Valea Ariesului in Tara Motilor

Tabara de vara pe Valea Ariesului in Tara Motilor

#als001

Program tabara scolara pe Valea Ariesului in Tara Motilor

» 1400 Ron/ persoana

Sejur 7 zile/ 6 nopti in perioada:

02.08 – 08.08.2022

 

TRASEU: BUCURESTI – CISNADIOARA – ALBA IULIA – TURDA – CLUJ NAPOCA – HUNEDOARA – RM. VALCEA – BUCURESTI

 

Aceasta oferta se poate ACHITA si cu VOUCHERE DE VACANTA

 

Este unul din cele 6 orase ale judetului Cluj si al doilea ca marime. Turda este pozitionata pe Valea Ariesului invecinandu-se cu orasele Cluj-Napoca, Targu- Mures si Alba Iulia. Atestata sub numele de Potaissa, cetate dacica, prin stilul arhitectural renascentist si gotic, Turda se incadreaza in categoria centrelor cu traditie urbana din Transilvania. Intreaga zona este deosebit de atragatoare, numeroase obiective interesante precum Cetatea Potaissa, Salina Turda, Cheile Turzii etc.

» PACHETUL INCLUDE
 • 6 nopti cazare in camere cu 3-4 locuri si pensiune completa pensiunea 3* la Alba Iulia
 • transport Bucuresti – Cisnadioara – Turda – Alba Iulia – Hunedoara – retur
 • vizita la principalele atractii din zona : Castelul Huniazilor, Cetatea Alba – Carolina, Salina Turda, Cluj si Gradina Botanica sau Arena Cluj
 • animator pentru activitatile de la pensiune si seri tematice
 • ghid local si autorizat la Alba Iulia
» CAZARE

Hotel Tara 3* (sau similar)

Este amplasat la marginea orasului, pe Strada Alexandru I. Cuza, la 5 km de principalul obiectiv turistic, Cetatea Alba Carolina.
Hotel Tara va pune la dispozitie camere single si double cu baie proprie si televizor, sala de nunti cu 350 locuri, salon pentru servirea mesei cu 50 locuri, terasa, si parcare pazita in fata unitatii, la soseaua Clujului.
Hotelul dispune de 42 spatii de cazare, restaurant, salon mic dejun, bar, parcare pazita in fata unitatii, terasa, copiii au acces la piscina fara costuri suplimentare de 2ori pe saptamana.

Nota:

 • Programul pe zile si ordinea vizitelor se pot modifica, respectand in totalitate vizitele mentionate în program.
 • Categoria hotelurilor si a mijloacelor de transport este in conformitate cu normele locale.
 • Tarifele sunt valabile pentru conditiile de mai sus. Modificarea perioadei, a numarului de participanti sau a altor conditii, atrage dupa sine si modificari ale ofertei.

 

*Program tabere scolare grup minim de 50 persoane

1
Ziua 1
BUCURESTI pe ruta Cisnadioara – Alba Iulia (aprox. 370 KM)
 • Intalnire cu tot grupul si reprezentantul agentiei, urmand traseul dat facem prima oprire la
 • Se spune că întemeietorii Cisnădioarei ar fi fost colonişti de origine franceză, veniţi în această zonă prin ordinul cistercian. Aceştia au preluat bazilica de la Cisnădioara pe care au transformat-o într-o fortăreaţă romanică, dar cu influenţe gotice. Platoul pe care este construită bazilica a fost înconjurat de un zid din piatră. De aici, se deschide o panoramă foarte frumoasă asupra întregii zone.
 • În curtea cetăţii se mai pot vedea şi astăzi ghiulele imense din piatră pe care, tradiția spune că tinerii ce doreau să se căsătorească erau obligaţi să le urce în curtea bisericii (singuri sau ajutaţi de prieteni) pentru ca apoi, în caz de asediu, să le arunce peste ziduri împotriva duşmanului. Astfel, tânărul aspirant la însurătoare dovedea întregii comunități și familiei viitoarei soții că este vrednic de a-și întemeia un cămin.
 • Ne vom continua calatoria pe traseul dat, pana la cazarea din Alba Iulia.
 • Cazare + cina de bun venit la pensiune 3*.

 

2
Ziua 2

ALBA IULIA – Salina Turda si Cheile Turzii,retur la pensiune (aprox.160KM)

 • Dupa micul dejun si masa de pranz, vom pleca sa vizitam Salina Turda
 • Exploatarea sãrii a început în zonã din perioada romanã. La începutul secolului al XVIII-lea, minele de sare de la Turda erau cele mai importante mine de sare din Transilvania.

 

 • Salina Turda este cel mai spectaculos subteran modelat de oameni, din lume, printre cele mai spectaculoase atracții turistice din lume. Este subteranul pe care oamenii l-au creat într-un mediu natural deosebit, în adâncul Transilvaniei, săpând în sarea depusă după evaporarea mării care acoperea toată regiunea în urmă cu milioane de ani. Acum, sarea din Salina Turda ar putea asigura necesarul de sare pentru toată Planeta timp de 60 de ani, dacă ar fi cazul.
 • Salina Turda constituie astãzi un adevãrat muzeu de istorie a mineritului în sare. Starea excelentã de conservare a lucrãrilor miniere și a utilajelor utilizate la transportul sãrii, alãturi de grija cu care s-au efectuat lucrãrile de pregãtire a salinei pentru a deveni obiectiv turistic, au fãcut ca istoria și legenda sã se împleteascã armonios aici.

 

 • Acces Salina Adulti program vara (luni-vineri): 50ron/persoana
 • Acces Salina acces copii program (luni-vineri): 30ron/copil
 • Taxă vizitare mina Ghizela: 20ron/pers
 • Închiriere pistă bowling /20 min:20ron/pers
 • Închiriere teren de minigolf /20 min:20ron/pers
 • Roata mare/tură/8 minute:15ron/pers
 • Închiriere teren sport mina Rudolf /1h:100ron
 • Închiriere masă biliard /minut:1ron
 • Închiriere masă de tenis /30min:20ron
 • Închiriere bărcuțe pe lac mina Terezia/20 min (max. 3 pers.):30 lei/barcă

 

La doar 13 km de Turda, se deschide unul dintre cele mai frumoase și impresionante sectoare de chei din România – Cheile Turzii – o Rezervație Naturală.

Cheile Turzii s-au format pe parcursul a 150 de milioane de ani ca urmare a acțiunii pârâului Hășdate, un mic afluent al Arieșului, în calcarele jurasice ale munților Trascău.

Împletind legenda și realitatea, Cheile Turzii îți taie respirația prin maiestuozitatea și bogăția

lor. Se întind pe o suprafață de 170 de hectare și au o lungime de aproape doi kilometri și au o diferență de nivel de aproape 350 de metri.

Pereții de stâncă, înalți de până la 200 de metri, peșterile misterioase, plantele rare şi traseele de drumeție fac din Cheile Turzii un loc impresionant. Un drum lin șerpuiește printre dealurile acoperite de pădure ce fac apoi loc peisajului stâncos.

(masa de pranz la pachet)

 • Intoarcere la pensiune din Turda pentru cina, timp de odihna,seara cina.
3
Ziua 3
ALBA IULIA – Cetatea Alba Carolina si retur la pensiune (aprox. 20 KM)
 • Dupa micul dejun vom pleca sa vizitam Alba IuliaCetatea Alba Carolina, tur de oras cu ghid autorizat, cetatea este alcatuita din 7 bastioane iar intrarea se face prin 6 porti dintre care 4 sunt decorate cu sculpturi si reliefuri de catre o echipa condusa de Johan Konig. Stiti ce inseamna Alba Iulia ? Pai cand romanii au ocupat zona si au campat aici legiunea A XIII-a Gemina au construit si un castru din piatra alba. Mai tarziu, romanii influentati in limba de catre slavi, au numit orasul Balgrad din slavul Bielgorod adica “orasul alb”. Mai tarziu, dupa ocuparea Transilvaniei de catre Regatul Maghiar, ungurii au numit locul Gyulafehervar, cum ar veni “orasul lui Iuliu sau al Iuliei”, iar dupa 1775 austriecii i-au zis Alba Carolina de la imparatul lor Carol VI. La final, romanii au compilat si i-au zis Alba Iulia. Construcția cetății Alba Carolina a avut loc între anii 1715-1738, după ce a fost instaurată dominația habsburgică în Transilvania. A fost folosită piatră și de la fostele cetăți ce au existat în acest loc de-a lungul timpului. Austriecii au ridicat această cetate pentru a se apăra împotriva otomanilor și a-și consolida puterea. Parcam in fata zidurilor cetatii si patrundem prima data in Catedrala Reantregirii Neamului unde in 1922 s-au incoronat regi ai Romaniei Mari, Ferdinand I si sotia sa Maria sub a caror conducere se desvarsise visul secular al romanimii. La intrarea in biserica pe partea dreapta a usilor exista o inscriptie ce vorbeste despre unirea lui Mihai Viteazul , iar la interior dupa ce treceti de usi, in dreapta, este un mozaic ce-l reprezinta pe voivodul roman iar in stanga un altul reprezentand-o pe sotia sa Doamna Stanca. 
 
 • Masa de pranz se va lua la pachet, intoarcere la pensiune timp de odihna, seara cina.
4
Ziua 4
Vizita la CLUJ – NAPOCA si retur la pensiune (aprox. 200 km)
 • Dupa micul dejun plecam sa vizitam orasul Cluj
 • Orașul medieval Cluj a devenit în ultimii ani o destinație des vizitată de turiștii din întreaga lume datorită istoriei fermecătoare regăsite la fiecare pas, dar și a poveștilor fascinante din spatele clădirilor înalte.

Ridicat la rangul de municipiu din timpul domniei împăratului Hadrian (117-138), numindu-se pe atunci Municipiul Aelium Hadrianum Napoca, apoi la rangul de colonie sub-Marcus Aurelius și Commodus, orașul Cluj-Napoca este atestat documentar încă de acum două milenii de către geograful grec Claudius Ptolomaeus. Datorită poziției geografice privilegiate, pe vechile trasee ce leagă Europa apuseană de estul și sudul continentului, orașul Cluj-Napoca a fost un cadru perfect de dezvoltare materială și pluritate etno-culturală.

Mai mult de o treime din orașul Cluj-Napoca este formată din studenți ce provin din toată țara și din Europa. În anul 2015, orașul a fost Capitala Europeană a Tineretului, deoarece mai multe manifestații și evenimente au fost organizate aici, inclusiv prima ediție a festivalului UNTOLD, acum deja cunoscut drept un festival de renume. Datorită varietății și oportunităților pe care le oferă, orașul Cluj a fost inclus pe lista internațională a orașelor artistice ale viitorului.

Piața Muzeului este o frumoasă zonă pietonală, unde vei regăsi o mulțime de localuri fascinante, dar și Biserica Franciscană. În centru, vei vedea obeliscul Karolina, atracție realizată în amintirea vizitei la Cluj a împăratului Francisc I și soția acestuia, Carolina Augusta.

Casa Matia Corvin sau Casa Mehffy, așa cum mai este cunoscută, este o clădire în stil gotic al secolului XV-lea, acum Universitatea de Arte și Design. Aici, în această casă, hanul orașului din acea vreme, s-a născut Matia Corvin, 23 februarie 1443, fiul marelui voievod al Transilvaniei, Ioan de Hunedoara.

În Cluj-Napoca vei găsi o grădină botanică ce se întinde pe 14-hectare și unde cresc aproximativ 10.000 de categorii specifice. Aici, locația este împărțită pe mai multe compartimente: medicinal, economic, fitogeografic, sistematic și ornamental. Te vor bucura cele peste 100 de specii de lalele, zambile, petunii, narcise, în funcție de sezon, dar și peste 300 de specii de trandafiri și multe alte flori.

 

Prețul biletelor

 • 11 lei / adult (7 lei – în intervalul în care serele sunt închise)
 • 5 lei / copii peste 3 ani, elevi(4 lei – în intervalul în care serele sunt închise)

 

Reintoarcere la pensiune, unde servim pranzul, timp de odihna, seara cina.

5
Ziua 5
HUNEDOARA – Castelul Huniazilor si retur la pensiune (aprox.175KM)
 • Dupa Micul dejun vom pleca catre Hunedoara unde vom vizita:

Castelul Corvinilor - Prima fortificatie de piatra de la Hunedoara, a fost datata de majoritatea cercetatorilor însecolul XIV. Aceasta prima fortificatie avea o forma elipsoidala, cu capetele de nord si sud ascutite, marcate de piatra de talie. Zidurile, cu grosimi de pâna la 2 m, au fost construite din blocuri de calcar dolomitic si piatra de râu, direct pe stânca nativa. Cercetarile anterioare primului razboi mondial au aratat faptul ca în zona nordica au existat doua încaperi de forma triunghiulara. Ioan de Hunedoara initiaza, dupa 1440, constructii de mare amploare vizând transformarea cetatii într-un castel. Acesta a construit ziduri ce constituiau o noutate pentru arhitectura militara a Transilvaniei secolului XV.

 • Masa de pranz se va lua la pachet. Intoarcere pensiune timp de odihna, seara cina.
6
Ziua 6
Activitati in aer liber la pensiune/ plimbari in zona
7
Ziua 7

Alba Iulia – Ramnicu Valcea – Bucuresti (aprox. 370 km)

 • Dupa micul dejun ne luam la revedere de la aceste locuri frumoase, final de tabara.
 • Pe drum ne vom opri sa vizitam: manastirea Cozia.
 • Una dintre cele mai cunoscute mănăstiri de pe plaiurile mioritice, se află pe malul drept al Oltului, la 3 kilometri de Călimănești, într-un cadru natural de vis.
 • Având ziduri înalte, ca o cetate, Mănăstirea Cozia, ctitoria lui Mircea cel Bătrân, o monumentală construcţie, a fost gândită ca necropolă domnească şi reprezintă unul dintre cele mai complexe ansambluri mănăstireşti păstrate în Oltenia. Aceasta a fost construita intre anii 1387-1391, de catre domnitorul Mircea cel Batran, la indemnul Sfantului Cuvios Nicodim de la Tismana, care era "sfetnicul lui Mircea intru cele dumnezeiesti".
 • În zona estică a mănăstirii se găsește chiar și un muzeu în care se pot observa diverse monede, tipărituri vechi, obiecte de cult sau podoabe precum și Epitaful din anul 1396, o Evanghelie din anul 1644 tipărită de către mitropolitul Varlaam, Psaltirea în versuri ce i-a aparținut lui Dosoftei din anul 1673 și așa mai departe.

LOCATIE

TARIFUL INCLUDE:

 • 6 nopti cazare in camere cu 3-4 locuri si pensiune completa pensiunea 3* la Alba Iulia
 • transport Bucuresti – Cisnadioara – Turda – Alba Iulia – Hunedoara – retur
 • vizita la principalele atractii din zona : Castelul Huniazilor, Cetatea Alba – Carolina, Salina Turda, Cluj si Gradina Botanica sau Arena Cluj
 • animator pentru activitatile de la pensiune si seri tematice
 • ghid local si autorizat la Alba Iulia

TARIFUL  NU INCLUDE:                                                           

 • Intrarile la obiectivele turistice din program si cele ce nu sunt mentionate in program
 • Castelul Huniazilor: 10 Ron/copil – 20 Ron/adult
 • Salina Turda: 30 Ron/copil – 50 Ron/adult
 • Gradina Botanica din Cluj- 10 ron/adult