Tabara de vara pe Valea Ariesului in Tara Motilor

Tabara de vara pe Valea Ariesului in Tara Motilor

#als001

Program tabara scolara pe Valea Ariesului in Tara Motilor

» 287 Euro sau 1400 Ron/ persoana

Sejur 7 zile/ 6 nopti in perioada:

18.07 – 24.07.2021

 

TRASEU TUR: BUCURESTI – PLOIESTI – BRASOV – SIGHISOARA – TURDA (aprox.416 km)
TRASEU RETUR: TURDA – ALBA IULIA – SIBIU – RAMNICU VALCEA –  PITESTI – BUCURESTI (aprox.426 km)

 

 ***CLICK AICI PENTRU PROGRAM*** 

Este unul din cele 6 orase ale judetului Cluj si al doilea ca marime. Turda este pozitionata pe Valea Ariesului invecinandu-se cu orasele Cluj-Napoca, Targu- Mures si Alba Iulia. Atestata sub numele de Potaissa, cetate dacica, prin stilul arhitectural renascentist si gotic, Turda se incadreaza in categoria centrelor cu traditie urbana din Transilvania. Intreaga zona este deosebit de atragatoare, numeroase obiective interesante precum Cetatea Potaissa, Salina Turda, Cheile Turzii etc.

 
» PACHETUL INCLUDE
 • 6 nopti cazare in camere cu 3-4 locuri si pensiune completa pensiunea 3* la Turda
 • transport Bucuresti – Sighisoara – Turda – Sibiu – Cozia – Bucuresti
 • vizita la principalele atractii din zona : Castelul Huniazilor, Cetatea Alba – Carolina, Salina Turda, Cluj si Gradina Botanica sau Arena Cluj, Mormantul lui Mihai Viteazul, Centrul Sibiului,
 • animator pentru activitatile de la pensiune si seri tematice
 • ghizi pentru tur de oras Sighisoara si Alba Iulia
» CAZARE

Pensiunea Poarta Apusenilor 3* sau similar

Situata la intrarea in Muntii Apuseni, “Muntii de piatra” ai motilor la 15 km de municipiul Turda, in comuna Moldovenesti, Pensiunea Poarta Apusenilor 3* este ultima si cea mai moderna locatie de pe Valea Ariesului.Intr-un cadru natural de poveste poti descoperi ospitalitatea ardeleneasca: casa si masa ca la mama acasa, la pensiunea Poarta Apusenilor.

*Se intra la cazare cu cina si se iese cu micul dejun.

 

Turda este unul din cele 6 orase ale judetului Cluj si al doilea ca marime. Turda este pozitionata pe Valea Ariesului invecinandu-se cu orasele Cluj-Napoca, Targu- Mures si Alba Iulia. Atestata sub numele de Potaissa, cetate dacica, prin stilul arhitectural renascentist si gotic, Turda se incadreaza in categoria centrelor cu traditie urbana din Transilvania. Intreaga zona este deosebit de atragatoare, numeroase obiective interesante precum Cetatea Potaissa, Salina Turda, Cheile Turzii etc.

Alba Iulia este așezat în perimetrul format de râul Ampoi, râul Sebeș, crestele munților Apuseni și Podișul Transilvaniei, pe prima terasa a Muresului la altitudinea de 270 m. Alba Iulia a fost prima capitală a celor trei provincii românești,capitala de jure sub Sigismund Báthory, precum si sub sceptrul unificator al marelui voievod Mihai Viteazul. La 1 noiembrie 1599 Mihai Viteazul a intrat în Alba Iulia, realizând unirea politică a Transilvaniei, Moldovei și Țării Românești sub cârmuirea sa.

Sibiu este un oras imporant din Transilvania, situat langa centrul geografic al Romaniei, la aproximativ 20 km de Muntii Fagaras. Sibiu a fost cel mai mare si mai prosper dintre cele sapte cetati cunoscute in limba germana ca Siebenburgen, construit in secolul XII de catre colonistii germani. In secolul XIV, orasul era deja un important centru comercial, iar din anii 1860 a devenit resedinta mitropoliei. Sectiuni din zidul medieval inca strajuieste zona istorica a orasului, care, asemeni Sighisoarei si Brasovului, trezeste o senzatie germanica. In 2007 orasul a fost Capitala Culturala Europeana, impreuna cu Luxemburg. Orasul Sibiu si imprejurimile sale reprezinta una dintre cele mai vizitate zone din Romania, detinand unul dintre cele mai bine pastrate situri istorice ale tarii.

Sighisoara

Dacă vrei să te simți transpus într-o altă epocă fără fie nevoie să inventezi mașina timpului, pornește la drum către Sighișoara. În atmosfera medievală te poți imagina un cavaler în armură strălucitoare, un trubadur vesel sau, într-un context mai macabru, chiar un tâlhar aflat la stâlpul infamiei. Sighișoara este una dintre puținele orașe-cetăți locuite din lume.

 

Nota:

 • Programul pe zile si ordinea vizitelor se pot modifica, respectand in totalitate vizitele mentionate în program.
 • Categoria hotelurilor si a mijloacelor de transport este in conformitate cu normele locale.
 • Tarifele sunt valabile pentru conditiile de mai sus. Modificarea perioadei, a numarului de participanti sau a altor conditii, atrage dupa sine si modificari ale ofertei.

 

 

1
Ziua 1

Duminica - 18.07.2021

Bucuresti ora 07:00 pe ruta Ploiesti – Brasov – Sighisoara – Turda (aprox.416km)

 • Intalnire cu tot grupul si reprezentantul agentiei aprox.ora 07:00. Urmand traseul dat facem oprire la Sighisoara, tur de oras pietonal cu ghid. Situata in inima Transilvaniei, Cetatea Medievala a Sighisoarei este legata istoric de tatal lui Vlad Tepes, Vlad Dracul, care a locuit in cetate. Construita de catre colonistii sasi in secolul XII-lea pe malul Tarnavei Mari, Sighisoara este printre putinele cetati medievale inca locuite, ea fiind inscrisa pe lista patrimoniului mondial UNESCO.  Cetatea este construita pe doua “etaje”, pe cel de sus aflandu-se Biserica din Deal si Scoala, iar la baza fiind cladirile cetatii. Zidul a fost construit in secolul al XIV-lea, avand o inaltime cuprinsa intre 4 si 14 metri, avand din loc in loc turnuri de aparare ce apartin diferitelor bresle mestesugaresti. Din cele 14 turnuri construite initial, azi se mai pastreaza doar 9, cel mai important, devenit si simbolul Sighisoarei, fiind Turnul cu ceas cu 7 figurine ce reprezinta zilele saptamanii.
 • Ne vom continua calatoria pe traseul dat, pana la cazarea din Turda.
 • Cazare + cina de bun venit la pensiune 3*.
2
Ziua 2
Luni - 19.07.2021 HUNEDOARA – Castelul Huniazilor si retur la pensiune (aprox.299 km)
 • Dupa Micul dejun vom pleca catre Hunedoara unde vom vizita:
 • Castelul Corvinilor - Prima fortificatie de piatra de la Hunedoara, a fost datata de majoritatea cercetatorilor însecolul XIV. Aceasta prima fortificatie avea o forma elipsoidala, cu capetele de nord si sud ascutite, marcate de piatra de talie. Zidurile, cu grosimi de pâna la 2 m, au fost construite din blocuri de calcar dolomitic si piatra de râu, direct pe stânca nativa. Cercetarile anterioare primului razboi mondial au aratat faptul ca în zona nordica au existat doua încaperi de forma triunghiulara. Ioan de Hunedoara initiaza, dupa 1440, constructii de mare amploare vizând transformarea cetatii într-un castel. Acesta a construit ziduri ce constituiau o noutate pentru arhitectura militara a Transilvaniei secolului XV.
 • Masa de pranz se va lua la pachet. Intoarcere pensiune timp de odihna, seara cina.
3
Ziua 3

Marti - 20.07.2021

ALBA IULIA – Cetatea Alba Carolina si retur la pensiune (aprox. 140km)

 • Dupa micul dejun vom pleca sa vizitam Alba IuliaCetatea Alba Carolina, tur de oras cu ghid, cetatea este alcatuita din 7 bastioane iar intrarea se face prin 6 porti dintre care 4 sunt decorate cu sculpturi si reliefuri de catre o echipa condusa de Johan Konig. Stiti ce inseamna Alba Iulia ? Pai cand romanii au ocupat zona si au campat aici legiunea A XIII-a Gemina au construit si un castru din piatra alba. Mai tarziu, romanii influentati in limba de catre slavi, au numit orasul Balgrad din slavul Bielgorod adica “orasul alb”. Mai tarziu, dupa ocuparea Transilvaniei de catre Regatul Maghiar, ungurii au numit locul Gyulafehervar, cum ar veni “orasul lui Iuliu sau al Iuliei”, iar dupa 1775 austriecii i-au zis Alba Carolina de la imparatul lor Carol VI. La final, romanii au compilat si i-au zis Alba Iulia. Construcția cetății Alba Carolina a avut loc între anii 1715-1738, după ce a fost instaurată dominația habsburgică în
 • Transilvania. A fost folosită piatră și de la fostele cetăți ce au existat în acest loc de-a lungul timpului. Austriecii au ridicat această cetate pentru a se apăra împotriva otomanilor și a-și consolida puterea. Parcam in fata zidurilor cetatii si patrundem prima data in Catedrala Reantregirii Neamului unde in 1922 s-au incoronat regi ai Romaniei Mari, Ferdinand I si sotia sa Maria sub a caror conducere se desvarsise visul secular al romanimii. La intrarea in biserica pe partea dreapta a usilor exista o inscriptie ce vorbeste despre unirea lui Mihai Viteazul , iar la interior dupa ce treceti de usi, in dreapta, este un mozaic ce-l reprezinta pe voivodul roman iar in stanga un altul reprezentand-o pe sotia sa Doamna Stanca. 
 • Masa de pranz se va lua la pachet, intoarcere la pensiune timp de odihna, seara cina.

 

4
Ziua 4
Miercuri - 21.07.2021 CLUJ – NAPOCA si GRADINA BOTANICA si retur la pensiune (aprox.60km)
 • Dupa micul dejun plecam sa vizitam orasul Cluj si vizita la Gradina Botanica din oras. Reintoarcere la pensiune, unde servim pranzul, timp de odihna, seara cina.

5
Ziua 5
Joi - 22.07.2021 TURDA – Cetatea Turzii, Salina Turda,retur la pensiune si retur la pensiune (aprox.12km)
 • Dupa micul dejun vom pleca sa vizitam Cetatea Turda
 • În partea de sud-vest a pieței centrale se află Cetatea Turda Veche, denumită de localnici și "castelul". Zidurile ei se mai văd doar pe alocuri, cea mai mare parte fiind demolată, iar restul este obturată de numeroasele căsuțe construite în imediata vecinătate. Între zidurile ale cărei construcție a început probabil în mijlocul secolul al XV-lea, în timpul regelui Zsigmond se află biserica reformată actuală. Zidurile înconjurau un spațiu atât de îngust încât a fost afectată și o parte a bisericii. În zidurile cetății au fost înglobate elemente ale vechii cetăți romane: pietre cioplite, pietre de pervaz, coloane, capiteluri, bucăți din statui. Cetatea era apărată în colțuri de bastioane, care nu mai există. Bastionul nord-estic a fost demolat în secolul al XIX-lea, iar cel sud-vestic în timpul construcției palatului fiscului, numit și palat princiar. La fiecare etaj al bastioanelor erau trei orificii de tragere pentru tunuri. Intrare era protejată în exterior cu un pod mobil, iar în interior cu o portă de fier și hersă. În urma asediului condus de generalul Basta castelul și biserica au fost reconstruite între 1678-1679.
 
 • Salina Turda
Exploatarea sãrii a început în zonã din perioada romanã. La începutul secolului al XVIII-lea, minele de sare de la Turda erau cele mai importante mine de sare din Transilvania. Salina Turda constituie astãzi un adevãrat muzeu de istorie a mineritului în sare. Starea excelentã de conservare a lucrãrilor miniere și a utilajelor utilizate la transportul sãrii, alãturi de grija cu care s-au efectuat lucrãrile de pregãtire a salinei pentru a deveni obiectiv turistic, au fãcut ca istoria și legenda sã se împleteascã armonios aici.
 • Intoarcere la pensiunea din Turda pentru masa de pranz, timp de odihna,seara cina.
6
Ziua 6
Vineri - 23.07.2021
 • activitati in aer liber la pensiune/ plimbari in zona
7
Ziua 7
Sambata - 24.07.2021 Turda – Sibiu – Ramnicu Valcea – Pitesti – Bucuresti ( aprox. 426 km)
 • Mic dejun ora 8.00 – 9.00. Pe drum ne vom opri sa vizitam: Centrul vechi al Sibiului.
 • Se pot vizita urmatoarele obiective: Biserica Romano-Catolica din Piata Mare, Biserica Evanghelica Parohiala, Catedrala Ortodoxa, Biserica din Groapa, Capela Sf Cruce si Sinagoga cultului Mozaic, bisericile Evanghelice Turnisor si Gusterita, Palatul Brukenthal, Turnul Sfatului, Casa Albastra, Filarmonica si Casa Memoriala Mihai Eminescu,  locuri care deasemenea va pot aduce o multime de informatii si experiente culturale placute. Nu in ultimul rand, plimbandu-va putin prin centurul istoric al Sibiului, puteti descoperi si obiectivele turistice  cum ar fi Zidul Cetatii, Piata Mare si Piata Mica, Pasajul Scarilor, sau Podul Minciunilor.
 

LOCATIE

TARIFUL INCLUDE:

 • 6 nopti cazare in camere cu 3-4 locuri si pensiune completa pensiunea 3* la Turda
 • transport Bucuresti – Sighisoara – Turda – Sibiu – Cozia – Bucuresti
 • vizita la principalele atractii din zona : Castelul Huniazilor, Cetatea Alba – Carolina, Salina Turda, Cluj si Gradina Botanica sau Arena Cluj, Mormantul lui Mihai Viteazul, Centrul Sibiului,
 • animator pentru activitatile de la pensiune si seri tematice
 • ghizi pentru tur de oras Sighisoara si Alba Iulia

TARIFUL  NU INCLUDE:                                                           

 • Intrarile la obiectivele turistice din program si cele ce nu sunt mentionate in program
 • Castelul Huniazilor: 10 Ron/copil – 20 Ron/adult
 • Salina Turda: 15 Ron/copil – 30 Ron/adult
 • Gradina Botanica din Cluj- 10 ron/adult