Tabara de vara in Maramures – Alsys Travel

Tabara de vara in Maramures – Alsys Travel

#als001

Tabara de vara in Maramures – Alsys Travel

» 1475 Ron / persoana/ pachet

Sejur de 5 zile/ 4 nopti in perioada:

04.09 – 09.09.2022

 

Nord-vestul României se mândrește cu cele mai variate zone naturale,dar și cu o istorie fascinantă. Maramuresul este considerat de multi sufletul satului tipic romanesc. Cu asezarile sale pitoresti, dealuri inverzite si campii pline de flori salbatice,  tinutul concentreaza tot ceea ce inseamna viata la tara. Vizitatorii acestor meleaguri au ocazia unica  de a se intoarce in timp, de a fi martori ai unor vremuri si ai unei vieti mai simple. Maramuresul este o destinatie unica, situata in inima Europei, care a pastrat cu mare grija cultura, traditiile si stilul de viata al taranului din vremuri trecute. Regiunea tine locul unui testament al traditionalului, al unei ere romantice a simplitatii si a valorilor morale despre care in zilele noastre doar citim sau auzim de la bunicii nostrii.

» PACHETUL INCLUDE
 • transport cu autocar clasificat pentru transport internaţional;
 • 4 nopti cazare in camere cu 2 sau 3 locuri si pensiune completa 3*
 • insotitor de grup si animator
 • vizita la principalele atractii din zona
 • Jocuri de Echipa;
 • Mini Disco;
 • Foc de Tabara (daca locatia si conditiile meteo ne permit).

 

» CAZARE

Pensiunea Marinela are o poziţie liniştită pe malul râului Isa, la 5 km de Sighetu Marmaţiei, şi oferă camere cu acces gratuit la internet Wi-Fi, o grădină cu facilităţi de grătar, un loc de joacă pentru copii şi parcare gratuită.

Camerele au TV cu ecran plat cu canale prin cablu, o zonă de relaxare şi o baie privată cu duş şi articole de toaletă gratuite. Unele unităţi oferă şi un balcon.

Pretul este valabil pentru un minim 30 copii platitori

1
Ziua 1
ZIUA 1 DUMINICA: BUCURESTI – PLOIESTI ­– BRASOV – SIGHISOARA– TARGU MURES – BISTRITA – SIGHETU MARMATIE (580 km)

Intalnire in Piata Constitutiei ora 6.30. Plecare din Bucuresti ora 7.00. Pe drum ne vom opri pentru o scurta vizita la Sighisoara, unde se viziteaza cetatea. Situata in inima Transilvaniei, Cetatea medievala a Sighisoarei este legata istoric de tatal lui Vlad Tepes, Vlad Dracul, care a locuit in cetate. Construita de catre colonistii sasi in secolul XII-lea pe malul Tarnavei Mari, Sighisoara este printre putinele cetati medievale inca locuite, ea fiind inscrisa pe lista patrimoniului mondial UNESCO.  Cetatea este construita pe doua “etaje”, pe cel de sus aflandu-se Biserica din Deal si Scoala, iar la baza fiind cladirile cetatii. Zidul a fost construit in secolul al XIV-lea, avand o inaltime cuprinsa intre 4 si 14 metri, avand din loc in loc turnuri de aparare ce apartin diferitelor bresle mestesugaresti. Din cele 14 turnuri construite initial, azi se mai pastreaza doar 9, cel mai important, devenit si simbolul Sighisoarei, fiind Turnul cu ceas cu 7 figurine ce reprezinta zilele saptamanii.Sosire la Pensiune. Cina si timp de relaxare.

2
Ziua 2
ZIUA 2 PLIMABARE CU MOCANITA (115 km)

Mergem cu MOCANITA pe valea Vaserului!

Ora 08.00 mic dejun.

Transfer cu autocarul in Viseul de Sus pentru plimbare cu mocanita pe Valea Vaserului. Mocanita- Reprezintă ultima cale forestieră cu abur, unicata în întreagă lume, atât de celebra încât turiștii au ajuns să vină în Maramureș, tocmai pentru a se plimbă cu Mocănița. Traseul este deodebit și captivant, în timpul călătoriei poți admira peisaje sălbaticeși naturăîn toată splendoarea ei.

Seara cina si cazare. Program de animatie si divertisment.

Plecare din Vişeu de Sus ora 09:00 - Popalt Paltin (km 21,6) cca 11:00- Sosire Vişeu de Sus aprox. 15:00

Tarife

Adulți: 75 lei

Copii între 6-16 ani: 49 lei

3
Ziua 3
ZIUA 3 PENSIUNEA MARINELA - SIGHETU MARMATIEI-SAPANTA (50 Km)

Dupa micul dejun vom vizita Orasul Sighetul Marmatiei (Memorialul Durerii), Sapanta ( Cimitirul vesel).

Memorialul Durerii este format dintr-un muzeu situat în fosta închisoare politică din Sighetu Marmației are ca scop reconstituirea și păstrarea memoriei unor popoare, în particular a celui român, cărora timp de jumătate de secol li s-a indus în conștiință o istorie falsă. Închisoarea Sighet a fost construită în 1897, ca închisoare de drept comun, de către adminstrația austro-ungară. În august 1948 a devenit loc de detenție pentru un grup de studenți, elevi și țărani maramureșeni. În zilele 1950 au fost aduși la penitenciarul Sighet peste o sută de demnitari din întreaga țară (foști miniștri, academicieni, economiști, militari, istorici, ziariști, politicieni), unii dintre ei condamnați la pedepse grele, alții nici măcar judecați.

Costuri:

Adulti – 6lei;

Studenti, elevi, pensionari – 3lei;

Cimitirul vesel de la Sapanta – Arta lemnului pe teritoriul Romaniei a atins conotatii creative de cea mai inalta calitatea, in zona Maramuresului. Se presupune ca atitudinea vesela in fata mortii era un obicei al Dacilor. Acestia credeau in viata vesnica, moartea fiind pentru ei doar o trecere intr-o alta lume. Nu vedeau moartea ca un sfarsit tragic ci ca pe o sansa de a se intalni cu zeul Zamolxe.

Intoarcere la pensiune. Seara cina si cazare. Program de animatie si divertisment.

Tarif: 5 lei/persoana.

4
Ziua 4

ZIUA 4 ACTIVITATI LA PENSIUNE

Jocuri si activitati la pensiune.

Seara, cina si petrecere de final.

5
Ziua 5

ZIUA 5 Plecam spre Bucuresti pe ruta SACEL – CLUJ – ALBA IULIA – RAMNICU VALCEA – BUCURESTI (630 km)

Dupa Micul dejun ne luam la revedere de la aceste locuri minunate si plecam spre Bucuresti. Pe drum facem oprire la Alba Iulia pentru a vizita Cetatea Alba Carolina.

Cetatea este alcatuita din 7 bastioane iar intrarea se face prin 6 porti dintre care 4 sunt decorate cu sculpturi si reliefuri de catre o echipa condusa de Johan Konig. Stiti ce inseamna Alba Iulia ? Pai cand romanii au ocupat zona si au campat aici legiunea A XIII-a Gemina au construit si un castru din piatra alba. Mai tarziu, romanii influentati in limba de catre slavi, au numit orasul Balgrad din slavul Bielgorod adica “orasul alb”. Mai tarziu, dupa ocuparea Transilvaniei de catre Regatul Maghiar, ungurii au numit locul Gyulafehervar, cum ar veni “orasul lui Iuliu sau al Iuliei”, iar dupa 1775 austriecii i-au zis Alba Carolina de la imparatul lor Carol VI. La final, romanii au compilat si i-au zis Alba Iulia. Construcția cetății Alba Carolina a avut loc între anii 1715-1738, după ce a fost instaurată dominația habsburgică în Transilvania. A fost folosită piatră și de la fostele cetăți ce au existat în acest loc de-a lungul timpului. Austriecii au ridicat această cetate pentru a se apăra împotriva otomanilor și a-și consolida puterea. Parcam in fata zidurilor cetatii si patrundem prima data in Catedrala Reantregirii unde in 1922 s-au incoronat regi ai Romaniei Mari, Ferdinand I si sotia sa Maria sub a caror conducere se desvarsise visul secular al romanimii. La intrarea in biserica pe partea dreapta a usilor exista o inscriptie ce vorbeste despre unirea lui Mihai Viteazul , iar la interior dupa ce treceti de usi, in dreapta, este un mozaic ce-l reprezinta pe voivodul roman iar in stanga un altul reprezentand-o pe sotia sa Doamna Stanca.

Sosire in Bucuresti in jurul orei 20.00.

LOCATIE

SERVICII INCLUSE:

 • transport cu autocar clasificat pentru transport internaţional;
 • 5 nopti cazare in camere cu 2 sau 3 locuri si pensiune completa 3*
 • insotitor de grup si animator
 • vizita la principalele atractii din zona
 • Jocuri de Echipa;
 • Mini Disco;
 • Foc de Tabara (daca locatia si conditiile meteo ne permit).
NU SUNT INCLUSE:
 • Intrarile la obiectivele turistice din program si cele ce nu sunt mentionate in program