Tabara de vara Alsys Travel in Transilvania

Tabara de vara Alsys Travel in Transilvania

#als001

Program tabara scolara in Transilvania

» 1390 Ron/ persoana

Sejur 6 zile/ 5 nopti in perioadele:

14.08 – 19.08.2022

28.08 – 02.09.2022

 

TRASEU: BUCURESTI – AVRIG – SIBIU – PALTINIS – VALEA ZANELOR – BUCURESTI (900 KM)

 

Aceasta oferta se poate ACHITA si cu VOUCHERE DE VACANTA

Regiunea Transilvania este considerată de către poporul roman, drept leagănul națiunii și asta pentru că strămoșii romanilor, dacii au construit aici cele mai frumoase și mai impresionante castele și cetăți. Oricine vine in Transilvania va fi amețit de farmecul locului și de frumusețea cu care a fost inzestrat. Obiectivele şi atracţiile turistice din regiunea Transilvania și activitățile pe care le poate face cineva sunt foarte diverse. Transilvania, tinutul de basm din inima tarii, are o istorie aparte, nu doar prin prisma Castelului si a legendei lui Dracula, ci si a traditiilor pastrate cu sfintenie in unele locuri si a dorintei locuitorilor ei de a se pastra vesnic in comuniune cu natura. In Transilvania există aproximativ 300 de aşezări  in care este atestată locuirea saşilor, alături de romani, maghiari şi celelalte etnii. Ţinutul Transilvaniei este unul dintre locurile din Romania in care tradiţionalismul este considerat drept un stil de viaţă. Pe langă faimoasele sate cu bisericile fortificate incluse in lista Patrimoniului Mondial UNESCO, specifice minorităţilor germane din zona Sibiului şi nord-vestul Transilvaniei, alte cateva popasuri merită atenţia călătorilor in trecerea lor prin judeţele Braşov, Mureş sau Sibiu, unde puteţi redescoperi viaţa la sat sau lua contact cu stilul de viaţă incă simplu al localnicilor.

» PACHETUL INCLUDE
 • Transport cu autocarul dus-intors Bucuresti-Avrig si retur si in toate excursiile optionale (aprox. 900 km)
 • 5 nopti cazare la pensiunea 3* din zona Avrig (de ex. Domeniul Roua sau similar) in camere duble/triple sau de 4locuri pentru copii iar adultii vor avea camere duble.
 • regim de masa: pensiune completa: mic dejun, pranz si cina (in zilele cu activitati in afara pensiunii recomandam masa de pranz la pachet)
 • acces la piscina pensiunii
 • ghid insotitor pe tot parcursul taberei
 • animatori discoteca si programe de animatie
» CAZARE

COMPLEX DOMENIUL ROUA 3* Domeniul Roa este situat la poalele munților Făgăraș, pe malul raului Avrig, la aproximativ 25 km de Sibiu și 20 km de cel mai cunoscut drum din Romania, Transfăgărășan.
Complexul are un loc de joacă pentru copii şi vedere la munte. Toate camerele sunt dotate cu TV cu ecran plat cu canale prin cablu. Păltiniş se află la 63 km de Domeniul Roa, iar Voineasa este la 107 km. Aeroportul Internaţional Sibiu se află la 48 km.

ALTE INFORMATII

*Conducatorul de grup isi rezerva dreptul de a organiza excursiile incluse in functie de conditiile meteo, situatii obiective locale, trafic.
*Se intra la cazare cu cina si se iese cu pranz care se va pregati la pachet ca o gustare.
*In zilele cand nu se pot face vizita la obiective turistice se ramane la pensiune si se ia masa de pranz si se fac alte activitati la pensiune.

Nota: Programul pe zile si ordinea vizitelor se pot modifica, respectand in totalitate vizitele mentionate  n program.Categoria hotelurilor si a mijloacelor de transport este in conformitate cu normele locale.Tarifele sunt valabile pentru conditiile de mai sus.
Modificarea perioadei, a numarului de participanti sau a altor conditii, atrage dupa sine si modificari ale ofertei.

* Pretul este valabil pentru un un grup de minim 50 persoane.

1
Ziua 1

BUCURESTI - AVRIG - cazare la pensiunea din oferta (aprox. 285 KM)

 • Plecam pe valea Oltului catre Avrig, pe traseul de mai sus.
 • Prima oprire o vom face la manastirea Cozia, una dintre cele mai cunoscute mănăstiri de pe plaiurile mioritice, se află pe malul drept al Oltului, la 3 kilometri de Călimănești, intr-un cadru natural de vis. Avand ziduri inalte, ca o cetate, Mănăstirea Cozia, ctitoria lui Mircea cel Bătran, o monumentală construcţie, a fost gandită ca necropolă domnească şi reprezintă unul dintre cele mai complexe ansambluri mănăstireşti păstrate in Oltenia. Aceasta a fost construita intre anii 1387-1391, de catre domnitorul Mircea cel Batran, la indemnul Sfantului Cuvios Nicodim de la Tismana, care era "sfetnicul lui Mircea intru cele dumnezeiesti". in zona estică a mănăstirii se găsește chiar și un muzeu in care se pot observa diverse monede, tipărituri vechi, obiecte de cult sau podoabe precum și Epitaful din anul 1396, o Evanghelie din anul 1644 tipărită de către mitropolitul Varlaam, Psaltirea in versuri ce i-a aparținut lui Dosoftei din anul 1673 și așa mai departe.
 • Spre seara ajungem la cazare, vila-pensiune 3* - Avrig (ex. Domeniul Roua sau similar), cazare si cina de bun venit.
2
Ziua 2
ZIUA 2 - Activitati la pensiune si distractie la piscina
 • Mic dejun , aprox.8:00-9:00.
 • Dupa servirea micului dejun, copii se vor putea juca alaturi de echipa de animatori Alsys participand la diverse activitati (jocuri de cunoastere; ateliere de desen si teatru etc).
 • Dupa amiaza va fi servita masa de pranz, aprox. ora 13:30-14:30.
 • Seara cina iar dupa masa, animatie si distractie cu muzica si dans.
3
Ziua 3

ZIUA 3 - Vizita la Sibiu si Muzeul Astra din Dumbrava Sibiului (aprox. 85 KM)

 • Mic dejun aprox. 8:00 - 9:00, vizita la Sibiu tur pietonal cu ghid autorizat inclus in pret
 • Descoperim: Piata Mare, Piata Mica, Podul Minciunilor, vizitarea unui turn medieval al orasului si multe altele.
 • Orasul Sibiu reprezinta inima Transilvaniei Germanice si se intinde in locul in care cu mult timp in urma era una dintre cele mai mari cetati medievale din Romania. Astazi, Sibiul este unul dintre orasele din Romania care de-a lungul timpului au atras un numar mare de investitii straine. Anul 2007 a insemnat pentru Sibiu anul in care s-a bucurat de o mare expunere nationala si internationala, fiind anul in care a fost Capitala Europeana Culturala alaturi de Luxemburg. Sibiul era cunoscut in trecut ca fiind cel mai important centru al populatiei de origine germana din Transilvania; aici au convietuit in perfecta armonie trei culturi mari: romana, maghiara si germana dar si o serie de minoritati. Datorita pozitionarii langa Tara Romaneasca si Moldova, dar si influentelor germanice, intreaga cultura si monumentele din oras au luat amprenta occidentala, bizantina si ortodoxa. In perioada ocupatiei habsburgice, Sibiul era cel de-al doilea oras al Imperiului dupa Viena, si asta datorita asezarii sale, situat la “portile Orientului.
 • Masa de pranz-pachet (picnic) la Muzeul Satului - Astra de la Dumbrava Sibiului.
 • Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului este aşezat intr-un adevărat paradis, in rezervaţia naturală “Dumbrava Sibiului”. Dispunand de un lac şi de peste zece kilometri de alei, muzeul prilejuieşte plimbări de tot felul, de la clasicul mers pe jos, pană la un scurt tur cu trăsura, sau cu barca. Vegetaţia luxuriantă ii ajută pe oameni să respire aer curat, dar şi să ignore pentru cateva minute sau ore agitaţia obişnuită a oraşului.

Muzeul Civilizației Populare Tradiționale ASTRA:

 • Gospodăria lipovenească din Mahmudia, judeţul Tulcea, reconstituie fidel viaţa de pescar din Delta Dunării, atat prin amplasamentul ei in apropierea lacului din Dumbrava Sibiului, cat şi prin obiectele piscicole expuse.
 • Gospodăria pastorală din Poiana Sibiului este o locuinţă tipică vechilor ciobani instăriţi ai Mărginimii Sibiului şi poate fi recunoscută uşor, fiind zugrăvită intr-un albastru intens, denumit local mandră mărie.
 • in gospodăria funcţională de viticultor sas din Şeica Mică, judeţul Sibiu, vizitatorii sunt invitaţi să cunoască indeaproape obiectele expuse, să se incălzească la gura sobei şi să ia parte la diverse ateliere.
 • Moara de vant din Curcani, judeţul Constanţa, nu este doar singura moară cu panze expusă in muzeu, ci şi ultimul exemplar de acest tip care a supravieţuit in Romania pană in zilele noastre.
 • Biserica din Dretea, judeţul Cluj, este cel mai vechi monument al muzeului, datand din anul 1672, cu o pictură extrem de bine conservată şi de o insemnată valoare artistică şi utilitară.
 • Gospodăria de preot din Stăneşti, judeţul Alba, are, conform tradiţiei orale din zonă, o valoare memorială deosebită – se spune că aici a invăţat două clase primare Avram Iancu.
 • Casa de viticultor din Vlădeşti, judeţul Valcea, atrage atenţia prin foişorul său şi soclul  nalt din piatră, fiind foarte asemănătoare, aşa cum au remarcat vizitatorii, cu casa ilustrată pe bancnota de 10 lei.
 • Cele două gospodării din satul gorjean Găleşoaia, astăzi depopulat, sunt reprezentative pentru evoluţia tipologică a caselor din zonă după improprietărirea ţăranilor in urma primului război mondial.
 • Etno Tehno Parc este o zonă destinată copiilor, cu machete funcţionale ale unor instalaţii tehnice din muzeu, loc de joacă şi o şcoală din Ticera, judeţul Hunedoara, unde aceştia pot lua parte la ateliere interactive.
 • La Targul de ţară, vizitatorii sunt invitaţi să cunoască producători locali şi să participe la ateliere care cuprind, pe langă preparatele tradiţionale, şi alte segmente de cultură şi civilizaţie populară.

 

 • Intoarcere la pensiune cina si seara karaoke alaturi de animatori.
4
Ziua 4

ZIUA 4 - Activitati la pensiune si plimbare cu trasura si caii la pensiunea Ghiocelul

 • Mic dejun aprox. 8:00-9:00, apoi 1 jumatate de zi la pensiunea Ghiocelul unde vom vizita ferma de cai de la Avrig
 • Plimbari cu caii si cu trasura la pensiunea Ghiocelul-Avrig
 • Va veti imprieteni cu cei mai frumosi cai si veti face o plimbare minunata calare, descoperind natura si miracolele ei. O plimbare pe care nu o veti uita niciodata.
Tarife plimbari: - pret/persoana calorie 10 minute pe cal – 20ron - pret/plimbare cu caruta calorie 30 minute – 91 ron (13lei/ copil) pot intra pana la 7 copii in caruta
 • Dupa amiaza, masa de pranz, aprox.ora 13:30-14:30.
 • Seara cina iar dupa masa, animatie si distractie cu muzica si dans.
5
Ziua 5

ZIUA 5 - Vizita la parcul de aventura in natura Arka Parc din Paltinis (aprox.120KM)

 • Mic dejun aprox.8:00-9:00, plecare spre parcul de aventura.
 • Parcul de aventura Arka Park se afla in inima naturii, la doar 24 de km de Sibiu, in superba zona a Paltinisului si isi propune sa maximizeze potentialul de emotie intr-un cadru natural.
 • Arka Park Paltinis va crea o experienta a unei aventuri pe care participantii si-o vor aminti mereu. Acest lucru va fi realizat prin furnizarea exemplara a serviciilor oferite, si prin combinatia de jocuri si activitati puse la dispozitie.

Tarife de acces pt grupuri:

- pret/adult – 50 ron 3h - pret/elev mai mare de 14ani – 45 ron - pret/elev mai mic de 14ani – 40 ron - pret/copii intre 3-7anisori – 27 ron

Intoarcere la cazare, pregatiri pentru ultima seara de distractie, dans si karaoke;la cerere se poate realiza si un foc de tabara (contra cost)

6
Ziua 6
ZIUA 6 - Vizita la Castelul de Lut si la Ferma cu Cerbi din Avrig - BUCURESTI (aprox. 345 KM)
 • Mic dejun aprox. 8:00-9:00, camerele se vor elibera dimineata, iar bagajele se vor putea duce la cala autocarului. Ne vom lua la revedere de la acest locuri minunate, iar inainte de a ne intoarce acasa facem o ultima oprire la ferma cerbi si Castelul de Lut.
 
 • Castelul de Lut Valea Zanelor este o construcție de basm localizată in Porumbacu de Sus, Sibiu. Aceasta a luat naștere in anul 2014 de la dorința de a crea un loc liniștit și ferit de agitația orașului și de la ideea de ”Casa Naturală de Poveste”, un concept adanc inrădăcinat in tradițiile romanești. Castelul de Lut din Valea Zanelor este situat intr-un sat pitoresc din județul Sibiu, mai precis in Porumbacu de Sus. Drumul către această construcție de basm este unul ușor de parcurs și oferă numeroase priveliști  incantoare. Castelul este amplasat la poalele Munților Făgăraș, intr-un loc tihnit și vegheat de varful Negoiu (al doilea cel mai inalt varf din țară). Localizarea este unul din punctele cheie ale acestui obiectiv turistic, astfel satul, grădinile și mai ales peisajele pitorești conturează un cadru rustic, rupt din basmele tradiționale romanești.

          Tarife intrare: 10lei/persoana

 

 • Prima fermă de cerbi și ciute se afla in incinta pensiunii Poiana Neamtului, intr-un spațiu amenajat. De la an la an numarul cerbilor crește pentru ca s-au adaptat foarte bine și se  inmultesc. Vizitele la cerbi se pot face doar insoțiți de proprietarul de la pensiune si de parintii sau cadrele didactice.

          Tarife de acces:            - pret/adult – 15 ron            - pret/copil – 10 ron

   
 • Sosire in Bucuresti in functie de trafic.

LOCATIE

TARIFUL INCLUDE:

 • Transport cu autocarul dus-intors Bucuresti - Avrig si retur si in toate excursiile optionale (aprox. 900 km)
 • 5 nopti cazare la pensiunea 3* din zona Avrig (de ex. Domeniul Roua sau similar) in camere duble/triple sau de 4locuri pentru copii iar adultii vor avea camere duble.
 • regim de masa: pensiune completa: mic dejun, pranz si cina (in zilele cu activitati in afara pensiunii recomandam masa de pranz la pachet)
 • acces la piscina pensiunii
 • ghid insotitor pe tot parcursul taberei
 • animatori discoteca si programe de animatie

TARIFUL  NU INCLUDE:                                                           

 • Intrarea la obiectivele turistice (cele cuprinse in program)
 • Tarife plimbari: pret/persoana calorie 10minute pe cal – 20 ron sau pret/ plimbare cu caruta calorie 30 minute - 91 ron (13lei/copil)
 • Alte cheltuieli decat cele cuprinse in program