Tabara de vara Alsys Travel in Transilvania

Tabara de vara Alsys Travel in Transilvania

#als001

Program tabara scolara in Transilvania

» 297 Euro sau 1400 Ron/ persoana (Autocar)

» 361 Euro sau 1700 Ron/ persoana (Microbuz)

Sejur 7 zile/ 6 nopti in perioada:

14.07 – 20.07.2021

TRASEU TUR: BUCURESTI – PLOIESTI – BRASOV – SIGHISOARA – TURDA (aprox. 424 km)

TRASEU RETUR: TURDA – ALBA IULIA – SIBIU – RAMNICU VALCEA –  PITESTI – BUCURESTI (aprox. 420 km)

 
 
» PACHETUL INCLUDE
 • 6 nopti cazare in camere cu 3-4 locuri si pensiune completa Pensiunea 4*;
 • transport Bucuresti – Sighisoara – Turda – Sibiu – Cozia – Bucuresti cu autocar clasificat pentru transport internaţional;
 • insotitor de grup/sau animator;
 • vizita la principalele atractii din zona : Castelul Huniazilor, Cetatea Alba – Carolina, Salina Turda, Centrul istoric Cluj si Gradina Botanica, Mormantul lui Mihai Viteazul, Centrul Sibiului, Manastirea Cozia (fara intrari);
 • Program zilnic de activitati, drumetii si ateliere (vezi sectiunea Program pentru detalii);
 • Jocuri de Echipa;
 • Lectii de Dans si Mini Disco;
 • Foc de Tabara (daca locatia si conditiile meteo ne permit).
» CAZARE

Complex Milexim 3* sau similar

Pensiunea MILEXIM, situata la intrarea in municipiul Campia Turzii dinspre Turda, pe soseaua internationala E60, reprezinta locatia perfecta pentru odihna si relaxare intr-un cadru deosebit, plin de rafinament, rustic si eleganta. Pensiunea MILEXIM este formata din trei corpuri de cladire, respectiv camere cu 3, 4 sau 5 stele.

Camerele sunt dotate cu mobilier din lemn sculptat, minibar, aer conditionat, plasma si cablu tv, internet wi-fi cu acces nelimitat inclus in pret, telefon, seif pentru valori. Baile camerelor sunt dotate cu cabine de dus, uscator de par , obiecte sanitare din marmura, respectiv cada jacuzzi in apartamente.

Parcarea pazita si supravegheata video sta la dispozitia dumneavoastra, pe tot parcursul sederii la pensiunea noastra, gratuit. Gama de servicii oferite la cazare se completeaza cu: mic dejun, servicii de secretariat, fax, fotocopiere, internet, telefon international, servicii de spalatorie, calcatorie(contra cost).

*Se intra la cazare cu cina si se iese cu micul dejun.

 

Turda este unul din cele 6 orase ale judetului Cluj si al doilea ca marime. Turda este pozitionata pe Valea Ariesului invecinandu-se cu orasele Cluj-Napoca, Targu- Mures si Alba Iulia. Atestata sub numele de Potaissa, cetate dacica, prin stilul arhitectural renascentist si gotic, Turda se incadreaza in categoria centrelor cu traditie urbana din Transilvania. Intreaga zona este deosebit de atragatoare, numeroase obiective interesante precum Cetatea Potaissa, Salina Turda, Cheile Turzii etc.

Alba Iulia este așezat în perimetrul format de râul Ampoi, râul Sebeș, crestele munților Apuseni și Podișul Transilvaniei, pe prima terasa a Muresului la altitudinea de 270 m. Alba Iulia a fost prima capitală a celor trei provincii românești,capitala de jure sub Sigismund Báthory, precum si sub sceptrul unificator al marelui voievod Mihai Viteazul. La 1 noiembrie 1599 Mihai Viteazul a intrat în Alba Iulia, realizând unirea politică a Transilvaniei, Moldovei și Țării Românești sub cârmuirea sa.

Hunedoara
Cel mai impozant punct turistic este Cetatea Hunedoarei, care intra in proprietatea familiei Corvin la inceputul secolului XV, mai precis in anul 1409, sub forma unei donatii. Fiul lui Voicu, Ioan de Hunedoara amplifica constructia existenta in secolul XIV, in urma a doua etape de constructie, care a rezultat o noua incinta, prevazuta cu 7 turnuri de aparare.

Sibiu este un oras imporant din Transilvania, situat langa centrul geografic al Romaniei, la aproximativ 20 km de Muntii Fagaras. Sibiu a fost cel mai mare si mai prosper dintre cele sapte cetati cunoscute in limba germana ca Siebenburgen, construit in secolul XII de catre colonistii germani. In secolul XIV, orasul era deja un important centru comercial, iar din anii 1860 a devenit resedinta mitropoliei. Sectiuni din zidul medieval inca strajuieste zona istorica a orasului, care, asemeni Sighisoarei si Brasovului, trezeste o senzatie germanica. In 2007 orasul a fost Capitala Culturala Europeana, impreuna cu Luxemburg. Orasul Sibiu si imprejurimile sale reprezinta una dintre cele mai vizitate zone din Romania, detinand unul dintre cele mai bine pastrate situri istorice ale tarii.

Sighisoara

Dacă vrei să te simți transpus într-o altă epocă fără fie nevoie să inventezi mașina timpului, pornește la drum către Sighișoara. În atmosfera medievală te poți imagina un cavaler în armură strălucitoare, un trubadur vesel sau, într-un context mai macabru, chiar un tâlhar aflat la stâlpul infamiei. Sighișoara este una dintre puținele orașe-cetăți locuite din lume.

 

ALTE INFORMATII

*Conducatorul de grup isi rezerva dreptul de a organiza excursiile incluse in functie de conditiile meteo, situatii obiective locale, trafic.

 

1
Ziua 1

ZIUA I (14.07) - DUMINICA: BUCURESTI ora 07:00 pe ruta Ploiesti – Brasov – Sighisoara – Turda (aprox. 424 km)

 • Intalnire cu tot grupul si reprezentantul agentiei aprox.ora 07:00. Urmand traseul dat facem oprire la Sighisoara. Situata in inima Transilvaniei, Cetatea Medievala a Sighisoarei este legata istoric de tatal lui Vlad Tepes, Vlad Dracul, care a locuit in cetate. Construita de catre colonistii sasi in secolul XII-lea pe malul Tarnavei Mari, Sighisoara este printre putinele cetati medievale inca locuite, ea fiind inscrisa pe lista patrimoniului mondial UNESCO.  Cetatea este construita pe doua “etaje”, pe cel de sus aflandu-se Biserica din Deal si Scoala, iar la baza fiind cladirile cetatii. Zidul a fost construit in secolul al XIV-lea, avand o inaltime cuprinsa intre 4 si 14 metri, avand din loc in loc turnuri de aparare ce apartin diferitelor bresle mestesugaresti. Din cele 14 turnuri construite initial, azi se mai pastreaza doar 9, cel mai important, devenit si simbolul Sighisoarei, fiind Turnul cu ceas cu 7 figurine ce reprezinta zilele saptamanii.
 • Ne vom contiunua calatoria pe traseul dat, pana la cazarea din Campia Turzii.
 • Cazare + cina de bun venit la Pensiunea Complex Milexim

 

2
Ziua 2

ZIUA II (16.07) - LUNI HUNEDOARA – Castelul Huniazilor ( aprox. 300 km)

 • Dupa Micul dejun vom pleca catre Hunedoara unde vom vizita:
 • Castelul Corvinilor - Prima fortificatie de piatra de la Hunedoara, a fost datata de majoritatea cercetatorilor însecolul XIV. Aceasta prima fortificatie avea o forma elipsoidala, cu capetele de nord si sud ascutite, marcate de piatra de talie. Zidurile, cu grosimi de pâna la 2 m, au fost construite din blocuri de calcar dolomitic si piatra de râu, direct pe stânca nativa. Cercetarile anterioare primului razboi mondial au aratat faptul ca în zona nordica au existat doua încaperi de forma triunghiulara. Ioan de Hunedoara initiaza, dupa 1440, constructii de mare amploare vizând transformarea cetatii într-un castel. Acesta a construit ziduri ce constituiau o noutate pentru arhitectura militara a Transilvaniei secolului XV.
 • Reintoarcere la pensiune, unde servim pranzul, timp de odihna, jocuri de echipa, cina.
 • Seara program de discoteca si animatie.
3
Ziua 3

ZIUA III (16.07)- MARTI: ALBA IULIA – Cetatea Alba Carolina ( aprox. 150 km)

 • Dupa Micul dejun vom pleca sa vizitam Alba IuliaCetatea Alba Carolina este alcatuita din 7 bastioane iar intrarea se face prin 6 porti dintre care 4 sunt decorate cu sculpturi si reliefuri de catre o echipa condusa de Johan Konig. Stiti ce inseamna Alba Iulia ? Pai cand romanii au ocupat zona si au campat aici legiunea A XIII-a Gemina au construit si un castru din piatra alba. Mai tarziu, romanii influentati in limba de catre slavi, au numit orasul Balgrad din slavul Bielgorod adica “orasul alb”. Mai tarziu, dupa ocuparea Transilvaniei de catre Regatul Maghiar, ungurii au numit locul Gyulafehervar, cum ar veni “orasul lui Iuliu sau al Iuliei”, iar dupa 1775 austriecii i-au zis Alba Carolina de la imparatul lor Carol VI. La final, romanii au compilat si i-au zis Alba Iulia. Construcția cetății Alba Carolina a avut loc între anii 1715-1738, după ce a fost instaurată dominația habsburgică în Transilvania. A fost folosită piatră și de la fostele cetăți ce au existat în acest loc de-a lungul timpului. Austriecii au ridicat această cetate pentru a se apăra împotriva otomanilor și a-și consolida puterea. Parcam in fata zidurilor cetatii si patrundem prima data in Catedrala Reantregirii unde in 1922 s-au incoronat regi ai Romaniei Mari, Ferdinand I si sotia sa Maria sub a caror conducere se desvarsise visul secular al romanimii. La intrarea in biserica pe partea dreapta a usilor exista o inscriptie ce vorbeste despre unirea lui Mihai Viteazul , iar la interior dupa ce treceti de usi, in dreapta, este un mozaic ce-l reprezinta pe voivodul roman iar in stanga un altul reprezentand-o pe sotia sa Doamna Stanca.
 • Reintoarcere la pensiune, unde servim pranzul, timp de odihna, jocuri de echipa, cina.
 • Seara program de discoteca si animatie.
4
Ziua 4

ZIUA IV (16.07)- MIERCURI: CLUJ - NAPOCA ( aprox. 80 km)

 • Dupa Micul dejun plecam sa vizitam centrul Clujului. Traseul urmareste sa se parcurga la pas cele mai importante piete istorice din centrul orasului Cluj Napoca. Durata traseului este in jur de 2h, variaza in functie de cat timp se petrece la fiecare obiectiv turistic. Plecarea se face dinspre strada Horea la intrarea in Piata Mihai Viteazul, de unde se pot admira cela doua palate de-o parte si de alta: pe dreapta Palatul Szeky, iar pe stanga Palatul Bobas. In timp ce se inainteaza spre piata se observa impunatoarea statuie a lui Mihai Viteazul inconjurata de un spatiu verde ce este imprejmuit de cladiri vechi cu o arhitectura diferita in functie de perioadele in care s-au construit fiecare in parte. Pe fundal se observa inevitabil masiva cladire a Cinematografului Florin Piersic. Pe urma se ajunge in Piata Mihai Viteazul ,apoi Piata Avram Iancu,apoi Piata Stefan Cel Mare ,apoi  Bd. Eroilor ,apoi  Piaţa Unirii ,apoi Piaţa Muzeului si se revine in Piata Mihai Viteazul.
 • Un loc pe care nu ar trebui sa-l rateze nici un vizitator al Clujului si pe care localnicii il cunosc si-l apreciaza este Gradina Botanica “Alexandru Borza”, oaza de liniste, dar si baza de cercetare pentru studentii de la Biologie. Aici natura este atotstapanitoare pe 14 hectare de teren ondulat si accidentat, care permite cultivarea unei mari varietati de plante. Aceasta veritabila gradina a orasului a fost fondata in anul 1920, de catre profesorul Alexandru Borza, caruia i-a fost ridicata o statuie pe partaea stanga a aleii de acces. Institutia se afla sub patronajul Universitatii “Babes-Bolyai” si este membru fondator al Asociatiei Gradinilor Botanice din Romania. Gradina Botanica include un Muzeu Botanic, unde sunt expuse plante sau fragmente de plante conservate, un ierbar, cel mai mare din tara, avand 650.000 de coli cu plante din Romania si din restul lumii, o importanta baza de cercetare pentru botanisti. De asemenea, aici pot fi admirate si studiate plante din toata lumea, in cele 3 sere. Astfel, sera palmierilor cuprinde 80 de specii de palmieri, decorativi sau cu importanta industriala (palmierul de ulei, cocotierul) si provenind din cele mai variate zone: Asia, Australia, Japonia, Insulele Canare. Cei care viziteaza Sera acvatica pot admira lotusul de pe Amazon (Victoria Amazonica), care ocupa mare parte din bazinul central, ale carui frunze pot ajunge pana la 1,5 m in diametru, iar florile, ce se formeaza de primavara pana toamna, dureaza doar 24 de ore, schimbandu-si culoarea de la alb spre roz. Frunzele lui pot sustine greutatea unui copil.
 • Reintoarcere la pensiunea, unde servim pranzul, timp de odihna, jocuri de echipa, cina.
 • Seara program de animatie si discoteca.
5
Ziua 5

ZIUA V (16.07)- JOI:  TURDA – Cetatea Turzii, Salina Turda, Mormantul lui Mihai Viteazul   ( aprox. 15 km)

 • Dupa micul dejun vom pleca sa vizitam Cetatea Turda - În partea de sud-vest a pieței centrale se află Cetatea Turda Veche, denumită de localnici și "castelul". Zidurile ei se mai văd doar pe alocuri, cea mai mare parte fiind demolată, iar restul este obturată de numeroasele căsuțe construite în imediata vecinătate. Între zidurile ale cărei construcție a început probabil în mijlocul secolul al XV-lea, în timpul regelui Zsigmond se află biserica reformată actuală. Zidurile înconjurau un spațiu atât de îngust încât a fost afectată și o parte a bisericii. În zidurile cetății au fost înglobate elemente ale vechii cetăți romane: pietre cioplite, pietre de pervaz, coloane, capiteluri, bucăți din statui. Cetatea era apărată în colțuri de bastioane, care nu mai există. Bastionul nord-estic a fost demolat în secolul al XIX-lea, iar cel sud-vestic în timpul construcției palatului fiscului, numit și palat princiar. La fiecare etaj al bastioanelor erau trei orificii de tragere pentru tunuri. Intrare era protejată în exterior cu un pod mobil, iar în interior cu o portă de fier și hersă. În urma asediului condus de generalul Basta castelul și biserica au fost reconstruite între 1678-1679.

Salina Turda

 • Exploatarea sãrii a început în zonã din perioada romanã. La începutul secolului al XVIII-lea, minele de sare de la Turda erau cele mai importante mine de sare din Transilvania. Salina Turda constituie astãzi un adevãrat muzeu de istorie a mineritului în sare. Starea excelentã de conservare a lucrãrilor miniere și a utilajelor utilizate la transportul sãrii, alãturi de grija cu care s-au efectuat lucrãrile de pregãtire a salinei pentru a deveni obiectiv turistic, au fãcut ca istoria și legenda sã se împleteascã armonios aici.
Mormântul lui Mihai Viteazul.
 • Initial, pe acest loc, sotia sa (Doamna Stanca), cu invoirea principelului Transilvaniei Gabriel Báthory, a reusit sa ridice o capela in stil bizantin, distrusa ulterior intentionat de catre nationalisti fanatici maghiari. Pe locul fostei capele, a fost realizata in anul 1923 de catre Comitetul Femeilor Romane din Turda o Troita din lemn, la recomandarea si la dorinta Regelui Ferdinand I. Troita de lemn, in prezent expusa la Muzeul de Istorie din Turda (din anul 1977), este lucrata in stil popular si gravata cu inscriptia: „Aici a fost rapus marele voievod Mihai Viteazul la 9 august 1601”. Monumentul obeliscului a fost realizat în 1977 de sculptorului Marius Butunoiu, cu prilejul sarbatoririi unui secol de la proclamarea independentei de stat a Romaniei. Aici în 1601 generalul Basta a ucis pe Mihai Viteazul, care aspira la o nouă unire a celor trei principate. Aici a fost îngropat trupul lui, iar capul său a fost luat de unul dintre căpitanii domnitorului și înmormântat la Mânăstirea Dealu, lângă Târgoviște.
 • Reintoarcere la pensiunea din Turda, timp de odihna, jocuri de echipa, cina.
 • Seara program de discoteca si animatie.
6
Ziua 6
ZIUA VI (16.07) - VINERI:   
 • Dupa Micul dejun ne putem relaxa la pensiune. Masa de pranz si Timp de relaxare. Jocuri si Activitati de echipa/Lectii de Dans.
 • Seara cina. Discoteca / Bal Mascat.
7
Ziua 7

ZIUA VII (16.07)- SAMBATA: Turda – Sibiu – Ramnicu Valcea – Pitesti –Bucuresti ( aprox. 420 km)

 • Mic dejun ora 8.00 – 9.00. Pe drum ne vom opri sa vizitam: Centrul vechi al Sibiului.
 • Se pot vizita urmatoarele obiective: Biserica Romano-Catolica din Piata Mare, Biserica Evanghelica Parohiala, Catedrala Ortodoxa, Biserica din Groapa, Capela Sf Cruce si Sinagoga cultului Mozaic, bisericile Evanghelice Turnisor si Gusterita, Palatul Brukenthal, Turnul Sfatului, Casa Albastra, Filarmonica si Casa Memoriala Mihai Eminescu,  locuri care deasemenea va pot aduce o multime de informatii si experiente culturale placute. Nu in ultimul rand, plimbandu-va putin prin centurul istoric al Sibiului, puteti descoperi si obiectivele turistice  cum ar fi Zidul Cetatii, Piata Mare si Piata Mica, Pasajul Scarilor, sau Podul Minciunilor.
 • Pe drumul spre casa vom face oprire si la Manastirea Cozia. Manastirea Cozia este o mănăstire ortodoxă situată în apropierea localității Călimănești, județul Vâlcea si care strajuieste de peste sase secole pe malul drept de pe Valea Oltului. A fost construita intre anii 1387-1391, de catre domnitorul Mircea cel Batran, la indemnul Sfantului Cuvios Nicodim de la Tismana, care era "sfetnicul lui Mircea intru cele Dumnezeiesti". Biserica mare, inchinata Sfintei Treimi, a fost sfintita in ziua de 18 mai 1388. Pictura a fost renovata in 1517, in vremea lui Neagoe Basarab, cand s-a facut si fantana care ii poarta numele. In pronaos se gasesc mormintele voievodului Mircea si al monahei Teofana, mama lui Mihai Viteazul, calugarita dupa moartea fiului ei.

LOCATIE

TARIFUL INCLUDE:

 • 6 nopti cazare in camere cu 3-4 locuri si pensiune completa Pensiunea 4*
 • transport Bucuresti – Sighisoara – Turda – Sibiu - Cozia - Bucuresti cu autocar clasificat pentru transport internaţional;
 • insotitor de grup/sau animator
 • vizita la principalele atractii din zona : Castelul Huniazilor, Cetatea Alba – Carolina, Salina Turda, Centrul istoric Cluj si Gradina Botanica, Mormantul lui Mihai Viteazul, Centrul Sibiului, Manastirea Cozia (fara intrari);
 • Drumetii si Ateliere
 • Jocuri de Echipa
 • Lectii de Dans si Mini Disco;
 • Foc de Tabara (daca locatia si conditiile meteo ne permit)

TARIFUL  NU INCLUDE:                                                           

 • Intrarile la obiectivele turistice din program si cele ce nu sunt mentionate in program
 • Castelul Huniazilor: 10 Ron/copil – 20 Ron/adult
 • Salina Turda: 15 Ron/copil – 30 Ron/adult