Tabara de Vara in Tara Motilor – Arieseni

Tabara de Vara in Tara Motilor – Arieseni

#als001

Program pentru copii si parinti

Tabara de vara in Tara Motilor – Arieseni

» Tarif unic: 275 Euro sau 1300 Ron/ persoana

Sejur 7 zile/ 6 nopti in perioadele:

21.06 – 27.06.2020

Comuna Arieseni se afla la granita dintre judetele Alba si Bihor, la o altitudine de 1.000 m, reprezentand un punct de plecare in traseele de escalada si drumetie din Muntii Apuseni. Intreaga zona este deosebit de atragatoare, numeroase obiective interesante precum Ghetarul Scarisoara, Groapa Ruginoasa, Pestera Ursilor etc.

 

 

 

 

» PACHETUL DE TABARA INCLUDE
 • 6 nopti cazare in camere cu 3-4 locuri si pensiune completa Pensiunea 3*
 • transport Bucuresti – Arieseni – Turda – Bucuresti cu autocar clasificat pentru transport internaţional;
 • insotitor de grup/sau animator
 • vizita la principalele atractii din zona : Ghetarul Scarisoara, Groapa Ruginoasa, Pestera Ursilor, Salina Turda
 • Drumetii si Ateliere
 • Jocuri de Echipa
 • Lectii de Dans si Mini Disco;
 • Foc de Tabara (daca locatia si conditiile meteo ne permit)
» CAZARE

Vila Giulia 3*

Situată în comuna Arieşeni, la 3 km de centru şi la 5 km de pârtia de schi Vârtop, Vila Giulia oferă camere cu vedere la munte şi acces gratuit la o piscină interioară, saună şi facilităţi de fitness.

Toate camerele au balcon cu vedere la munte şi includ TV prin cablu şi baie privată cu articole de toaletă gratuite şi duş. La cerere, oaspeţii au la dispoziţie uscător de păr.

În fiecare dimineaţă este servit un mic dejun tip bufet la restaurant, iar oaspeţii beneficiază de facilităţi gratuite de grătar.

Copiii se pot bucura de locul de joacă al proprietăţii şi se pot plimba pe ponei, la un cost suplimentar. Printre alte facilităţi se numără servicii de mesaje şi de transfer de la/la aeroport.

 

1
Ziua 1
Intalnire cu tot grupul si reprezentantul agentiei aprox.ora 07:00. Urmand traseul dat facem oprire in Centrul vechi al Sibiului. Se pot vizita urmatoarele obiective: Biserica Romano-Catolica din Piata Mare, Biserica Evanghelica Parohiala, Catedrala Ortodoxa, Biserica din Groapa, Capela Sf Cruce si Sinagoga cultului Mozaic, bisericile Evanghelice Turnisor si Gusterita, Palatul Brukenthal, Turnul Sfatului, Casa Albastra, Filarmonica si Casa Memoriala Mihai Eminescu,  locuri care deasemenea va pot aduce o multime de informatii si experiente culturale placute. Nu in ultimul rand, plimbandu-va putin prin centurul istoric al Sibiului, puteti descoperi si obiectivele turistice  cum ar fi Zidul Cetatii, Piata Mare si Piata Mica, Pasajul Scarilor, sau Podul Minciunilor. Ne vom contiunua calatoria pe traseul dat, pana in inima Muntilor Apuseni. Cazare + cina de bun venit la Pensiunea Vila Giulia
2
Ziua 2
Mic dejun ora 8.30 – 9.30. Vom merge in drumetie la Groapa Ruginoasa – Aici vom vedea un fenomen cu totul aparte, foarte rar intâlnit. Un proces de eroziune activ a scos la suprafata straturile de cuartite, de culoare rosiatica. Intre versanti gropii s-au creat vai foarte stramte ce dau un aspect de canion fundului torentului. Vom parcurge un traseu forestier de 800 metri, o urcare in panta de vreo 30-40 minute, insa privelistea din varful muntelui merita tot efortul. Groapa Ruginoasa datorita unicitatii peisajului este o arie protejată de interes național. Reintoarcere la pensiunea din Arieseni, unde servim pranzul, timp de odihna, cina. Seara program de discoteca si animatie.
3
Ziua 3
Mic dejun ora 8.30 – 9.30. Vom pleca sa vizitam Pestera Ursilor  – Pestera Ursilor este principala atractie turistica a Muntilor Apuseni. Peștera a fost descoperită la 17 septembrie 1975 accidental, când în urma unei dinamitări în cariera de marmură de la Chișcău, s-a format o spărtură, prin care a intrat pentru prima dată om în peșteră. Spărtura a fost imediat închisă, iar după explorare o parte a peșterii a fost amenajată și electrificată. Astfel la data de 14 iulie 1980 peștera a fost deschisă publicului. Are o lungime de 1,5 km, din care 521 m au fost declarați rezervație științifică. Nivelul superior în lungime de 488 m a fost deschis circulației turistice, acolo pot fi admirate formațiunile carstice, care au făcut peștera cunoscută în toată lumea. Reintoarcere la pensiunea din Arieseni, unde servim pranzul, timp de odihna, cina. Seara program de discoteca si animatie.
4
Ziua 4
Mic dejun ora 8.30 – 9.30. Peștera Ghețarul Scărișoara este prima peștera declarată Monument al Naturii în România in 1938. Peștera adăpostește cel mai mare bloc de gheață subteran din lume (în jur de 120.000 metri cubi cu o grosime de aproximativ 16 metri), iar vechimea stratului de gheață are peste 3000 de ani. Înainte de a pleca spre peșteră, treb sa ne echipam cu o bluză sau o geacă, pentru că în interior temperatura scade sub 0 grade, chiar dacă este iulie-august. Coborarea în peștera se face numai cu grup însoțit de un ghid. Ne continuam drumul spre Turda unde ne vom caza la Pensiunea sau similar. Timp de odihna, cina, program de animatie si discoteca.
5
Ziua 5
Mic dejun ora 8.30 – 9.30. Vom pleca sa vizitam: Cetatea Trascaului – Coltesti - Pe Valea Aiudului, în Munţii Trascău, într-un peisaj de vis, în apropierea satului Colţeşti se află ruinele unei cetăţi cu o istorie de peste 700 de ani. Ruinele maiestoase de pe colina dealului ”poartă” legende povestite doar de oamenii locurilor. Cetatea Colţeşti a fost construită în jurul anilor 1296 de contele Thoroczkay din Trascău, ca cetate locuibilă şi de refugiu. A fost ridicată pe vârful abrupt al unui deal calcaros, în urma invaziei tătare (mongole) din anul 1241, când au fost produse pagube însemnate localităţilor Trascău şi Sângiorgiu. Pe turnul nordic, înalt de aproximativ 20 metri, se păstrează o inscripţie care menţionează ca familia Thoroczkay a construit castelul în secolul al XIII-lea. În anul 1470, cetatea a fost confiscată de regele Matias Corvin şi dată voievodului Transilvaniei. În 1510 a revenit nobililor de Trascău (Thoroczkay), iar în 1514 a fost devastată de ţăranii conduşi de Gheorghe Doja. Cheile Turzii – reprezinta un defileu facut de Valea Ariesului in Muntii Trascau. Cheile se intind de-a lungul Vaii Hasdate din judetul Cluj si sunt o rezervatie naturala protejata de UNESCO. Cu o lungime de peste 1350 m si o inaltime de peste 200 de metri, Cheile Turzii s-au format prin erodarea rocilor de calcar de catre raul Hasdate. La Cheile Turzii turistii pot intalni un relief carstic salbatic cu peste 1000 de specii de plante si animale. Printre stanci abrupte, grohotisuri, pesteri si turnuri de piatra, abundenta florei si a faunei aduce impreuna turistii indragostiti de natura din toate colturile tarii. Prin relieful abrupt de pe Chei se poate gasi acvila de stanca, dar si flori precum piciorul cocosului, stanjenelul violaceu, usturoiul salbatic, odoleanul, omagul sau garofita cu petale albe sau roz. Cheile Turzii sunt o destinatie spectaculoasa, urmarita de turistii pasionati de expeditii, dar si de cei care vor sa evadeze din aglomeratia si stresul marilor orase. Ne cazam la pensiunea din Turda, timp de odihna, cina. Seara program de discoteca si animatie.
6
Ziua 6
Dupa cina discoteca.
7
Ziua 7
Mic dejun ora 8.00 – 9.00. Pe drum putem vizita: Cetatea Sighisoara - oraș monument protejat de UNESCO din anul 1999, inclus pe lista patrimoniului mondial se mândrește cu o cetate medievală locuită și în prezent. Pentru prima dată în anul 1280 a fost ridicată aici o cetate. În secolul al XIV-lea sub cetate s-au stabilit mestesugari organizati în bresle puternice, care au ridicat în jurul cetății un zid de apărare din piatră, lung de 930 metri și înalt de 4 metri. În secolul al XV lea, zidul a fost supraînalțat cu 3-4 metri,  iar în următorii 200 de ani, înălțimea zidului pe alocuri atingea și 15 metri. Au fost ridicate 14 turnuri, care poartă numele breslelor care le-au ridicat. 9 turnuri se văd și astăzi, Turnul cu ceas, cel al tăbăcarilor, al croitorilor, al fierarilor, al cojocarilor, al cizmarilor, al măcelarilor, al frânghierilor și al cositorarilor. Numai există turnul țesătorilor, lăcătușilor, al dogarilor și al bărbierilor.

LOCATIE

Tariful include:

 • 6 nopti cazare in camere cu 3-4 locuri si pensiune completa Pensiunea 3*
 • transport Bucuresti – Arieseni – Turda – Bucuresti cu autocar clasificat pentru transport internaţional;
 • insotitor de grup/sau animator
 • vizita la principalele atractii din zona : Ghetarul Scarisoara, Groapa Ruginoasa, Pestera Ursilor, Salina Turda
 • Drumetii si Ateliere
 • Jocuri de Echipa
 • Lectii de Dans si Mini Disco;
 • Foc de Tabara (daca locatia si conditiile meteo ne permit)

Tariful nu include:

 • Intrarile la obiectivele turistice din program si cele ce nu sunt mentionate in program
 • Pestera Ursilor: 10 Ron/copil – 20 Ron/adult
 • Pestera Ghetarul Scarisoara: 15 lei
 • Salina Turda: 15 Ron/copil – 30 Ron/adult