Tabara de vara in Bucovina, Gura Humorului

Tabara de vara in Bucovina, Gura Humorului

#als001

Traditii, istorie si aventura in Bucovina – Gura Humorului. Tabara de vara

tabara copii bucovina

» 1475 Ron / persoana

Sejur 6 zile/ 5 nopti in perioada:

28.08 – 02.09.2022

Bucovina este partea cea mai veche și mai frumoasă a tării noastre, raiul Moldovei”. În Bucovina totul este special. Din capul locului trebuie spus că Bucovina este una dintre cele mai frumoase regiuni din România şi merită vizitată chiar dacă este cât se poate de departe de Capitală (450 de kilometri). Principala atracţie rămân mănăstirile, mai ales celebrele Voroneţ, Humor, Putna, Moldoviţa, Suceviţa, însă zona Bucovinei oferă şi trasee montane foarte spectaculoase. Munţii ajung aici şi la 2.300 de metri, iar drumul până în vârf este o provocare chiar şi pentru montaniarzii cu experienţă.  În plus, pot fi vizitate mai multe cetăţi, inclusiv fosta cetate de scaun din Suceava.

» PACHETUL INCLUDE
 • transport Bucuresti – Humorului si retur cu autocar clasificat pentru transport internaţional;
 • 5 nopti cazare in camere cu 3-4 locuri si pensiune completa Pensiune 3*
 • insotitor de grup
 • vizita la principalele atractii din zona
 • Jocuri de Echipa
 • Lectii de Dans si Mini Disco;
 • Foc de Tabara (daca locatia si conditiile meteo ne permit)
» ATRACTII

Cetatea Suceava

Cetatea Neamtului

Muzeul Satului Bucovinean

Celebrele manastiri Voronet, Moldovita, Sucevita

Salina Cacica

Parcul de aventura din Gura Humorului

 

ALTE INFORMATII

*Conducatorul de grup isi rezerva dreptul de a organiza excursiile incluse in functie de conditiile meteo, situatii obiective locale, trafic.

» CAZARE

Pensiunea Bogdaneasa 3* este amplasata in statiunea Gura Humorului, la o distanta de 36km de orasul Succeava si in imediata apropiere a manastirilor Voronet si Humor. Pensiune dispune de camere twin, triple cu baie proprie, televizon si internet Wireless. In curtea se exista un loc de joaca pentru copii cu leagan, tobogan si balansoar.

BONUS!! Piscina cu apa sarata (tariful este de 25 lei/pers)

 

Nota: Programul pe zile si ordinea vizitelor se pot modifica, respectand in totalitate vizitele mentionate în program.

Categoria hotelurilor si a mijloacelor de transport este in conformitate cu normele locale.

 

Tarifele sunt valabile pentru conditiile de mai sus. Modificarea perioadei, a numarului de participanti sau a altor conditii, atrage dupa sine si modificari ale ofertei.

 

Pretul este valabil pentru un minim 30 copii platitori

1
Ziua 1
ZIUA I DUMINICA: Bucuresti  ora 07:00 pe ruta BUZAU – FOCSANI – TG. NEAMT ­– BACAU – ROMAN – FALTICENI – GURA HUMORULUI(aprox.470km)

Intalnire cu tot grupul si reprezentantul agentiei aprox.ora 07:00. Urmand traseul dat facem oprire in Humulesti la Casa Memoriala Ion Creanga si lumea celebrelor povesti Amintiri din copilarie.

Un muzeu memorial in casa in care s-a nascut si a copilarit povestitorul Ion Creanga (1837-1889) in satul Humulesti. Atractia turistica detine o valoroasa expozitie permanenta ce cuprinde documente de arhiva, scrisori, carti postale cu autograf, fotografii si 14 lucrari de grafica. Langa muzeu se gaseste Parcul tematic “Ion Creanga”, un loc in care vizitatorii se pot intalnii cu personajele indragite din povestile pentru copii scrise de Ion Creanga: “Pupaza din Tei”, “Capra cu trei iezi”, “Ursul Pacalit de vulpe” etc.

Apoi vom continua calatoria catre Cetatea Neamţ, care işi trage numele de la Râul Neamţ, afluent al răului Moldova, care traversează oraşul Târgu Neamţ, cunoscut fiind şi sub numele de Ozana, de care ştim cu toţii din Amintirile din copilărie ale lui Creangă. Cetatea Neamţului, ctitorie a lui Petru I Muşat, ridicată pe culmea Pleşului la sfarsitul secolului al XVI-lea, la o înălţime de aproape 500 de metri altitudine, este construită din piatră de râu, piatră de carieră, dar şi rocă procurată chiar din stânca de la baza dealului pe care se află. Asezată aproape de vârful cel mai înalt al Culmii Pleșului, cetatea face parte din categoria monumentelor medievale de valoare excepțională din România. Poziția strategică de care a beneficiat și prezența în evenimentele marcante pe care le-a cunoscut această parte a țării demonstrează faptul că, Cetatea Neamțului, a fost una dintre cele mai bine întărite cetăți de care a dispus statul medieval moldovenesc.

Cazare + cina de bun venit la Pensiune

 

Muzeul Memorial “Ion Creangă” Târgu Neamţ

Program de vizita: 10:00-18:00

 • adulţi: 20 lei/pers
 • elevi: 5 lei/pers

 

Muzeul Cetatea Neamţ Târgu Neamţ

Program de vizita: 09:00-17:00

 • adulţi: 24 lei/pers
 • elevi: 6 lei/pers

 

2
Ziua 2

ZIUA II LUNI : GURA HUMORULUI   – CETATEA SUCEVEI – MUZEUL SATULUI BUCOVINEAN- GURA HUMORULUI   (aprox. 75 km)

Mic dejun la pensiune. Mai apoi vizitam Cetatea de Scaun a Sucevei. Construită la sfârşitul secolului al XIV-lea în apropierea oraşului medieval Suceava, a fost principala reședință a domnilor Moldovei timp de aproape 200 de ani, astăzi un monument istoric de nivel naţional.Ansamblul arhitectonic medieval, alcătuit din castel şi ziduri de apărare, a fost consolidat şi completat în cadrul uni vast proiect cu finanţare în perioada 2011-2015, redându-i aspectul impunător, intrat în legend.Cetatea de Scaun a Sucevei făcea parte din sistemul de fortificații construit în Moldova la sfârșitul secolului al XIV-lea, în momentul apariției pericolului otoman. Sistemul de fortificații cuprindea curți domnești, mănăstiri cu ziduri înalte, precum și cetăți de importanță strategică — în scop de apărare, întărite cu ziduri de piatră, valuri de pământ sau cu șanțuri adânci.

Cetatea Sucevei:

 • adulţi: 16 lei/pers
 • elevi: 4 lei/pers

 

*** pentru masa de pranz (se va face pachetel de la pensiune)

 

Dupa-amiaza, avem sansa sa descoperim frumusetea satului bucovinean intr-un muzeu in aer liber

Muzeul reflectă organizarea și activitatea complexă a satului tradițional, arhitectura gospodăriilor și a construcțiilor comunitare, a instalațiilor tehnnice care ilustrează ocupațiile, meseriile și meșteșugurile zonei, modul de viață al locuitorilor din Bucovina.Alături de gospodăriile formate din case și anexe, amplasate de-a lungul ulițelor, în vatra satului, ca centru polarizator al vieții comunității, se regăsesc biserica și clopotnița Vama, crâșma Șaru Dornei și școala Securiceni.Pe valea pârâului care străbate muzeul sunt amplasate instalațiile tehnice hidraulice: moara Mănăstirea Humorului, piua de sumane, daracul pentru prelucrarea lânii. Meseriile și meșteșugurile sunt reprezentate în ateliere dotate cu inventarul specific fiecărui meșteșug, aici putându-se demonstra și învăța tehnicile de lucru tradiționale, fiind folosite ca ateliere-școală pentru copii sau turiști. Organizarea interioarelor constituie o expoziție etnografică aparte care respectă particularitățile zonale ale obiectivelor de arhitectură populară. Cuptoarele, sobele se regăsesc în muzeu într-o varietate de tipuri; mobilierul tradițional, textilele de interior, piesele de port popular completează imaginea civilizației tradiționale bucovinene.

Inedit pentru muzeu este reprezentarea vieții spirituale a țăranului prin marcarea riturilor de trecere, nașterea și înmormântarea, precum și ritul de integrare care este nunta.

 

Muzeul Satului Bucovinean

 • adulţi: 8 lei/pers
 • elevi: 2 lei/pers

 

Cazare si cina la pensiune.

3
Ziua 3
ZIUA III MARTI: periplu la manastirile bucovinene: Sucevita - Moldovita - Voronet (aprox. 140 km)

Dupa servirea micului dejun ne incepem periplu la unele dintre cele mai frumoase manastiri ale Romaniei.

Mănăstirea Sucevita a fost inclusa in Lista Patrimoniului UNESCO pe 1 august 2010 si este singura biserica care include o reprezentare a scarii Sfintului Ioan Scararul. Anul construcţiei: 1583/Construită de: Irimia, Simion şi Gheorghe Movilă

Această clasică biserică moldovenească, având cele 5 camere, prezintă prima noile tendinţe arhitecturale: firide mai mici şi trei piedestaluri pentru turn. Frescele sunt remarcabile, colorate şi bine păstrate.

Moldoviţa – una dintre cele mai frumoase mănăstiri ale Moldovei

Mănăstirea Moldoviţa, alături de alte patru mănăstiri din Moldova, sunt considerate bijuterii arhitecturale unice pe continentul european. Mănăstirea Moldoviţa a fost ridicată în anul 1.532 de Petru Rareş, fiul lui Ştefan cel Mare, iar cinci ani mai târziu, aceasta a fost şi zugrăvită. Lăcaşul de cult a fost înălţat în apropiere de locul în care s-a aflat o biserică din piatră, care s-a prăbuşit din cauza unei alunecări de teren. Pentru că este înconjurată de ziduri puternice, mănăstirea are şi un aspect de fortăreaţă. Mănăstirea Moldoviţa îi impresionează pe turişti mai ales prin stilul fascinant al picturilor, în care predomină culorile roşu-brun.

*** pentru masa de pranz (se va face pachetel de la pensiune)

 

Manastirea Voronet este fara indoiala una dintre cele mai frumoase manastiri din intreaga zona a Europei de Est si Centrale, un lacas de cult reprezentativ pentru cultura, traditia si obiceiurile ortodoxe ale acestei zone. Numita de multi drept Capela Sixtina a Estului, manastirea este acoperita in fresce ale caror dominanta este un albastru intens, cunoscut in toata lumea drept “Albastru de Voronet”, nuanta a carui mod exact de obtinere ramane un mister si astazi, la peste jumatate de secol de la constructie.Manastirea nu este apreciata doar in tara ci si de turistii din toate colturile lumii, unele povesti vorbind despre oferte de cumparare din partea americanilor, oferte ce in perioada interbelica depaseau cu mult bugetul tarii pentru un an.

Manastirea ar fi urmat sa fie mutata peste oceane daca targul ar fi fost acceptat.

A fost ridicata in anul 1487 de catre Stefan cel Mare pentru a sarbatori victoria impotriva turcilor, istoria spunand ca intregul edificiu ar fi fost construit in doar 4 luni, iar acolo unde faptele se impletesc cu legenda se sugereaza ca acest incredibil miracol ingineresc ar fi fost posibil doar cu ajutorul divin.

 

Manastirea Sucevita

 • Adult/elev: 5 lei/pers; 10 lei taxa pentru fotografierea exterioara (filmarea/fotografierea interioara este interzisa);

Manastirea Moldovita

 • Adult/elev: 5 lei/pers; 10 lei taxa pentru fotografierea exterioara (filmarea/fotografierea interioara este interzisa);

Manastirea Voronet

 • Adult/elev: 5 lei/pers; 10 lei taxa pentru fotografierea exterioara (filmarea/fotografierea interioara este interzisa);

 

Intoarcere la pensiune cina si timp pentru relaxare si activitati distractive.

4
Ziua 4
ZIUA IV MIERCURI : GURA HUMORULUI– SALINA DE LA CACICA – ESCALADA PARK –  GURA HUMORULUI (aprox 45  km)  

Dupa servirea micului dejun ne incepem calatoria cu Salina Cacica (Minunea din adâncul Bucovinei), situată la poalele estice ale Obcinei Mari, în comuna cu același nume, Salina Cacica se încadrează ca vârstă în Miocerul inferior. Se remarcă prin vechime și spații generoase dispuse pe diverse orizonturi. Galeriile săpate manual poartă turiștii până la adâncimi de 44 m. Aerosolii cu efecte terapeutice, alături de frumusețea locului transformă Salina Cacica într-un punct turistic demn de a fi introdus în itinerariul de vacanță. Munca asiduă a minerilor nu a fost în zadar, aceștia lăsând în urmă veritabile lucrări de artă: galerii imense, tavane boltite, scări tăiate în masivul de sare. Treptele din lemn de brad vechi, de peste 200 de ani s-au mineralizat în timp de saramură, ce a pătruns în compoziția acestora. Zăcământul de la Cacica s-a format prin depunere în sistem lagunar – evaporitic. Din punct de vedere geologic, se localizează între avanfosa pericarpatică și platforma moldovenească.

Intrarea în Salina Cacica se realizează pe treptele din lemn, mineralizate de saramură. Cele mai impresionante locuri din mină sunt mica biserică și sala de bal.

O sa putea vedea si Lacul Sărat, a fost săpat la o adâncime de 35 de metri, fiind un lac artificial. Are dimensiuni de 10 metri lungime și 6 lățime. Lacul este îngărdit cu balustradă și iluminat, în așa manieră încât să se evite posibilele accidente. În trecut, acolo se puteau face plimbări cu pluta. Frumusețea lacului este dată de cristalele de sare ce s-au depus pe pereții acestuia.

*** pentru masa de pranz (se va face pachetel de la pensiune)

Mai apoi ne aventuram la Escalada Park.Distractie la inaltime intr-un peisaj idilic: Parcul de Aventuri din Gura Humorului este exact locul potrivit pentru aventurierii tineri si adultii tineri in suflet. Parcul ofera distractie si emotii la inaltime in aer liber. Abilitatea corporala, concentrarea si autodepasirea sunt cerute si dezvoltate. Fie ca sunteti cu familia, firma sau clasa dvs. cele opt trasee (cu obstacole si provocari) sunt practicabile si fara abilitati speciale sau cunostinte anterioare si sunt disponibile pentru toata lumea incepand cu 4 ani. Angajatii nostri va vor instrui cu privire la tehnicile de siguranta, apoi se impune principiul propriei sigurante. Complexul este mereu ingrijit de o persoana specializata. Parcul de Aventuri se afla la o distanta de 3-minute cu masina sau 15 minute pe jos de centru si gara Statiunii Turistice – Gura Humorului.

Important (se recomanda imbracaminte comoda pentru timpul liber, incaltaminte sportiva sau incaltaminte usoara de drumetii. Nu sunt permise in parcul de aventuri haine neincheiate, fuste lungi, incaltaminte neadecvata (sandale, slapi), din motive de siguranta. Parul lung trebuie prins. Echipamentul complet de siguranta va va fi pus la dispozitie. Instructajul va dura in jur de 15 minute. Pe traseul de instructaj persoanele avizate vor explica cum se foloseste echipamentul si, in primul rand, la ce trebuie sa acordati atentie pentru a mentine siguranta dvs. Spre sfarsit puteti finaliza traseul de instruire pe cont propriu, aplicandu-se principiul propriei sigurante)

 

Salina Cacica

 • adult: 15 lei/zi
 • elev < 14 ani: 8 lei/zi/pers

Escalada Park

 • Adult de la 16 ani: 45 lei/ 2 ore +15 lei/ora suplimentara
 • Copil intre 8 si 15 ani: 40 lei/2 ore + 15 lei/ora suplimentara

Intoarcere la cazare cina si odihna.

5
Ziua 5
ZIUA V – JOI: relaxare la pensiune Dupa micul dejun propunere de destindere la pensiune prin jocuri si alte activitati (animatie si alte programe de divertisment). Masa de pranz se ia la pensiune.  
6
Ziua 6
 • ZIUA VI – VINERI: Intoarcere spre casa pe aceeasi ruta (aprox. 470km)

Mic dejun ne luam la revedere de la aceste locuri minunate , ora 9.30 - plecare spre Bucuresti. Sosire Bucuresti in jurul orei 20.00.

LOCATIE

TARIFUL INCLUDE:
 • transport Bucuresti – Humorului si retur cu autocar clasificat pentru transport internaţional;
 • 5 nopti cazare in camere cu 3-4 locuri si pensiune completa Pensiune 3*
 • insotitor de grup
 • vizita la principalele atractii din zona
 • Jocuri de Echipa
 • Lectii de Dans si Mini Disco;
 • Foc de Tabara (daca locatia si conditiile meteo ne permit)
TARIFUL  NU INCLUDE:                                                                                              
 • Intrarile la obiectivele turistice din program si cele ce nu sunt mentionate in program
   

ALTE ACTIVITATI/VIZITE PROPUSE (LA ALEGERE IN PROGRAM)

 

ATELIERUL DE CERAMICA DE LA MARGINEA

Adresa: Marginea, Str. Principala, Nr. 1263

Mesterul popular Corneliu Magopăţ: 0745.922.949

 • admiram uluitoarea ceramică neagră, unică în România, care atrage privirea prin eleganța și proporția formelor sale, se realizează și în Marginea, o mică comună din Bucovina. Cu o tradiție care se pierde în negura istoriei, ceramica neagră a apărut în perioada culturii Horodiștea-Florești, cea mai înfloritoare perioadă a ceramicii geto-dacice.
 • În secolele XII-XV, olăritul a cunoscut o perioadă de dezvoltare în zona nordică a Moldovei și în împrejurimi. La începutul secolului XX, în comuna Marginea existau 60 de ateliere de olărit, iar perioada comunismului a decimat multe dintre aceste ateliere, meșterii care dețineau o roată de olărit fiind aspru pedepsiți. Tot în perioada comunismului s-a încercat relansarea acestui meșteșug, prin crearea de cooperative artizanale. Ceramica din Marginea este unică în Europa. Ceramica realizată în această zonă, de culoare neagră, trasează un arc peste ani, până în perioada dacică: de la tehnica de ardere a ceramicii în cuptoare închise în partea e sus și la gurile de foc, până la forma vaselor (oale înalte, oale mari cu două toarte, străchini de diferte dimensiuni, oale cu mănuși). Lutul este cules de la marginea satului sau adus din împrejurimi. Zona beneficiază de un sol argilos și este străbătută de apa râului Sucevița. n zilele noastre, comuna Marginea este cunoscută atât pe plan național cât și internațional. Lutul argilos specific zonei este folosit în crearea obiectelor ceramice, iar tehnicile și formele tradiționale păstrează şi perpetuează într-o formă autentică străvechile îndeletniciri de modelare manuală. Ceramica de Marginea este cunoscută la nivel global datorită tehnicii preistorice de ardere înăbușită. Acestei specificități i se adaugă ornamentarea cu ajutorul unei pietre de râu.

Se pot cumpara la preturi modice obiecte din lut.

 

 GRADINA ZOOLOGICA RADAUTI

Adresa: str. Stefan cel Mare, Radauti

program vizita de luni pana duminica: 09:00-19:00

Tarif: 4lei/adulti; 2lei/copii

 • Unul dintre putinele parcuri zoologice din Moldova este amplasat langa stadionul municipal, in partea de vest a orasului Radauti.Intinsa pe o suprafata de 10 hectare, gradina zoologica este unul dintre principalele puncte de atractie ale orasului Radauti.Vizitatorii pot admira diverse specii de cai si ponei, vulpi, ursi, specii de porci originare din Asia, lame, lebede, precum si numeroase specii si subspecii de pasari. Principala atractie ramane totusi numarul mare de specii de maimute.

Muzeul de etnografie si folclor

Adresa: Strada Piața Unirii, nr.63, Rădăuți

Program vizita: 08:00-16:00 de luni pana vineri

Tarif: 4lei/adulti; 2lei/copii

 • Muzeul Etnografic „Samuil și Eugenia Ioneț” din Rădăuți este un muzeu cu specific etnografic (artă populară bucovineană) înființat în anul 1934 în orașul Rădăuți (județul Suceava). El a fost fondat la inițiativa unui grup de intelectuali locali, purtând inițial denumirea de “Muzeul de Antichități și Etnografie”. Acesta este cel mai vechi muzeu etnografic din Moldova.Muzeul prezintă ocupațiile tradiționale, portul popular din nordul României, țesături, scoarțe, traiste, cusături și broderii pe pieptare albe din blănițe de miel și pe pânză, lucrate cu gust și artă fină, sculpturi în lemn, obiecte de ceramică etc. Se remarcă obiectele de ceramică neagră de Marginea și de ceramică de Kuty, precum și colecția de ouă încondeiate. În anul 1920 s-a început colectarea primelor obiecte pentru dotarea noii unități muzeale. Prima expoziție a fost deschisă în anul 1926 de către soții Samuil și Eugenia Ioneț și cuprindea o colecție bogată de obiecte aduse de cei doi învățători din satele Bucovinei.

Manastirea Dragomirna

Adresa: com. Mitocu Dragomirnei, jud. Suceava

 • Aşezată între blândele coline ale Bucovinei, la 12 km spre miazănoapte faţă de fosta reşedinţă a lui Ştefan cel Mare şi Sfânt şi a mitropoliţilor Moldovei, mănăstirea Dragomirna se înalţă ca un arbore în timp, între ziduri de cetate. Umbrită de o perdea de brazi şi oglindită maiestuos în apa lacului din apropiere, acest lăcaş de închinare, prin vechimea sa, prin originalitatea stilului, prin eleganţa şi soliditatea formei, prin pitoresc, trezeşte admiraţia fiecărui vizitator, astfel că în faţa ei evlaviosul închinător este tot atât de impresionat ca şi istoricul şi omul de artă.Dincolo de frumuseţea peisajului, de neobişnuitul locului, ceea ce produce o impresie de neuitat, este eleganţa ciudată a monumentului, cu rigori geometrice de mare rafinament, cu o siluetă unică prin proporţiile şi unitatea volumului, dintre toate celelalte monumente moldoveneşti medievale.