Tabara de vara de la Azuga, Valea Prahovei

Tabara de vara de la Azuga, Valea Prahovei

#als001

Program pentru copii si parinti

Tabara de vara de la Azuga

» Tarif unic: 343 Euro sau 1650 Ron/ persoana

Sejur 7 zile/ 6 nopti in perioadele:

14.07 – 20.07.2021

Azuga este unul dintre cele mai frumoase orase din Romania, fiind binecuvantat cu o pozitie perfecta.
Muntii Bucegi si Muntii Baiului care inconjoara orasul de jur imprejur, cele doua rauri, Azuga si Prahova,
precum si numeroasele paduri din jur, construiesc un cadru natural extrem de atractiv pentru turisti. Nu
este de mirare ca in jurul acestui orasel s-au construit o multime de oportunitati de distractie si facilitati
turistice moderne.

 

 

 
» PACHETUL DE TABARA INCLUDE
 • 6 nopti cazare in camere cu 3-4 locuri si pensiune completa 3*
 • transport Bucuresti – Azuga – Bucuresti cu autocar clasificat pentru transport internaţional;
 • insotitor de grup/sau animator
 • vizita la principalele atractii din zona : Muzeul Cinegetic Posada; Muzeul Peles; Castelul Pelisor; Manastirea
  Sinaia; Sfinxul si Babele; Centru Vechi al Brasovului; Castelul Iulia Hasdeu;
 • Drumetii Montane;
 • Jocuri de Echipa;
 • Lectii de Dans;
 • Mini Disco;
 • Foc de Tabara (daca locatia si conditiile meteo ne permit).
» CAZARE

Pensiunea Pasul Schiorilor 3*

Finalizata recent, pensiunea este amplasata in apropierea partiilor de schi Sorica si Cazacu, la aproximativ 300 m distanta de acestea. Confortul din spatiile de cazare si calitatea serviciilor oferite, complementar numeroaselor obiective si atractii turistice existente la nivel zonal, permite organizarea unor sejururi deosebite, in care clipele de odihna si relaxare pot fi armonios completate cu activitati de cunoastere, recreere, divertisment.

Pensiunea dispune de 12 camere pentru cazare, cu balcoane si grupuri sanitare proprii (8 hidromasaj), Tv cablu, Lcd in fiecare camera, sala de mese de 30 locuri, sala de conferinte 20 locuri (30m2), receptie generoasa de 30 locuri, sauna cu zona de relaxare, bucatarie, living generos, terasa curte, acces auto, sah, table. Accesul in camere se face la ora 15.00 iar eliberarea lor la 12. 00, orice intarziere neagreata taxandu-se cu 50% din tariful pe noapte. Ne rezervam dreptul de a ne selecta turistii care doresc doar o noapte de cazare. De asemenea, in perioadele aglomerate, inchirierea se face cu demipensiune. Fumatul este permis doar in locuri speciale, respectiv terase. Parcarea a fost extinsa anul acesta cu 7 locuri, fiecare auto dispunand de propriul loc de parcare pe toata durata sejurului.

» ALTE INFORMATII

*Conducatorul de grup isi rezerva dreptul de a organiza excursii incluse in functie de conditiile metro, situatii obiective locale, trafic.

1
Ziua 1

ZIUA I (14.07) - DUMINICA: Bucuresti ora 08:00 pe ruta BUCURESTI - PLOIESTI - SINAIA - AZUGA (aprox. 200 km)

Intalnire cu grupul si reprezentantul agentiei aprox. ora 08:00. Urmand traseul dat putem face oprire la Muzeul Cinegetic Posada.

Muzeul Cinegetic Posada prezintă diversitatea faunei româneşti din toate zonele geografice, prin trofee dobândite de diverşi vânători de-a lungul anilor. Acest muzeu cuprinde o colecţie uimitoare de animale împăiate şi arme de vânătoare. Toate exponatele sunt valoroase şi au obţinut punctaje mari la concursuri, printre cele mai de seamă exponate se număra Capră Neagră vânată în Munţii Făgăraş în anul 1934 (cel mai vechi exponat. Muzeul mai adăposteşte panoplii şi arme de vânătoare (între care cea a lui Al. I. Cuza) provenind din Castelul Peleş. Muzeul Cinegetic, prin urmare, este un loc care merită văzut.

Cazare + cina de bun venit la Pensiunea Pasul Schiorilor 3*

2
Ziua 2

ZIUA II (15.07) - LUNI: SINAIA (aprox.24 km)

Dupa Micul dejun plecam in vizita la Sinaia. Muzeul Peles, Castelul Pelisor si Manastirea Sinaia. Castelul Peleș a fost construit la inițiativa primului Rege al României, Carol I, în afara perimetrului comunei Podul Neagului, în anul 1874, an în care, din inițiativa regelui Carol I, comuna primește numele de Sinaia. Castelul Peleş a fost construit pentru a servi drept reşedinţă de vară suveranului si a fost investită cu funcţii politice, culturale şi simbolice. După 1914, castelul Peleş şi-a exersat în continuare funcţia de reprezentare şi de muzeu, fără a mai fi însă locuit timp 6 luni pe an, aşa cum obişnuia suveranul fondator. Până în 1947, devine spaţiu aulic pentru vizitele oficiale sau găzduieşte ceremonii cu caracter militar. Din anul 1953, castelul devine Muzeu Naţional.

Castelul Pelisor a fost deschis publicului vizitator în februarie 1993. Muzeul, cu o valoare inestimabilă, ce cuprinde o valență istorica, o alta memorialistică și una artistică, constituie o importantă componentă a zestrei culturale a poporului român. Acest edificiu este parte integrantă a vastului ansamblu arhitectonic creat de regele Carol I pe valea pârâului Peleș, într-o perioadă ce se suprapune practic întregii sale vieți traită in România. Decorația interioară, concepută de Regina Maria în diverse perioade, 1902 – 1903 si 1925 – 1928, ilustra crezul ei în materie de frumos. Manastirea Sinaia. În secolele XV-XVI sunt atestate în zonă două mici schituri de lemn, Sf. Ana și Sf. Nicolae. Între 1690-1695 Spătarul Mihail Cantacuzino construiește partea veche a mănăstirii, cu biserica mică, una din primele construite în stilul brâncovenesc. A numit-o ,,Mănăstirea Sinaia” în amintirea pelerinajului său la Ierusalim și Muntele Sinai. Nu a fost niciodată închinată. În paraclisul de iarnă din cetatea veche a funcționat prima școală din zonă.

Reintoarcere la pensiune. Masa de pranz si Timp de relaxare. Jocuri si Activitati de echipa/Lectii de Dans. Seara cina. Discoteca.

 

3
Ziua 3

ZIUA III (16.07) - MARTI: BUSTENI - DRUMETIE LA SFINX SI BABELE (aprox. 12 km)

Dupa Micul dejun vom pleca catre Busteni, unde vom face urca cu telecabina sa vizitam Sfinxul si Babele. Sfinxul si Babele din Muntii Bucegi sunt formatiuni stancoase care reprezinta adevarate monumente ale naturii. Totodata, cele doua formatiuni au nsacut si numeroase legende. Masivul Bucegi, parte a Carpaţilor Meridionali, se întinde pe o suprafaţă de 300 de kilometri pătraţi, între Valea Prahovei şi Valea Ialomiţei. Pe înălţimile sale de până la 2.500 de metri, pe platouri montane bătute de vânturi se află formaţiuni stâncoase deosebit de spectaculoase. Zeci de mii de turişti străbat înălţimile pentru a vedea ”vedetele” Bucegilor, Sfinxul şi Babele. Sfinxul este de fapt o stâncă uriaşă, având forma unui chip uman, cu partea superioară puţin alungită. Are 8 metri înălţime şi 12 metri lăţime. Această stâncă a stat din timpuri imemoriale pe crestele Bucegilor, dar a început să fie popularizată la începutul secolului XX, atunci când au apărut primele poze, când au fost efectuate studii şi de altfel şi atunci când a fost botezat. Cel care a numit stânca cu chip de om este profesorul Alexandru Bădăuţă, întemeitorul Oficiului Naţional de Turism. Mai precis acesta a preluat o denumire cu licenţă mai mult poetică din revista ”Buletin Alpin”, apărută în 1935. În această pubicaţie stânca este numită Sfinxul, după asemănarea cu omologul său din Egipt, dăltuit în vremurile faraonilor. Odată cu Sfinxul au fost popularizate şi alte formaţiuni spectacuoase. Este vorba de Babele, numite iniţial ”Babele din Caraiman” datorită poziţiei lor, semânând, pentru observatorii din perioada interbelică, cu un grup de femei în vârstă care stâteau la sfat. În urma popularizării, aceste formaţiuni spectaculoase au devenit princpala ţintă turistică în zona Bucegilor. Mai mult decât atât, sunt considerate monumente protejate ale naturii. Reintoarcere la pensiune. Masa de pranz si Timp de relaxare. Jocuri si Activitati de echipa/Lectii de Dans. Seara cina. Discoteca.

4
Ziua 4

ZIUA IV (17.07) - MIERCURI: PARCUL DE AVENTURA AZUGA (aprox. 20 km)

Dupa Micul dejun plecam catre Fun Park Azuga. Reintoarcere la pensiune. Masa de pranz si Timp de relaxare. Jocuri si Activitati de echipa/Lectii de Dans. Seara cina.

Discoteca/Bal Mascat

5
Ziua 5

ZIUA V - JOI (18.07): BRASOV (aprox. 40 km)

Dupa Micul dejun plecam spre centrul vechi al Brasovului. Aici vom vizita: Biserica Neagra, Piata Sfatului, Turnul Alb, Prima Scoala Romaneasca, Strada Sforii etc.

Brasovul este atestat documentar in anul 1234 cu numele de Corona. In a doua jumatate a secolului al XIV-lea, este confirmat drept centru administrativ si eclesiastic al Tarii Barsei (Corona, Kronstadt, Brasso), "oras liber regal", unul dintre centrele economice si culturale ale Transilvaniei.

Reintoarcere la pensiune. Masa de pranz si Timp de relaxare. Jocuri si Activitati de echipa/Lectii de Dans. Seara cina.Discoteca/Bal Mascat

6
Ziua 6

ZIUA VI - VINERI (19.07): LA PENSIUNE

Micul dejun. Timp de relaxare. Jocuri si Activitati de echipa/Lectii de Dans. Masa de Pranz. Miss si Mister. Cina. Discoteca/Foc de tabara.

7
Ziua 7

ZIUA VII - SAMBATA (20.07): Intoarcere spre casa pe ruta AZUGA – CAMPINA – PLOESTI – BUCURESTI (aprox. 231 km)

Dupa Micul dejun ne luam la revedere de la aceste locuri minunate si plecam spre Bucuresti. Pe drum facem oprire la Castelul Iuliei Hasdeu – Campina - Castelul, devenit azi muzeu, a fost construit intre anii 1893 și 1896, pentru comemorarea Iuliei Hasdeu, fiica lui Bogdan Petriceicu Hasdeu, care a murit la doar 19 ani de tuberculoză. Iulia Hasdeu, a fost primul român care a absolvit facultatea Sorbona din Paris. Vizitatorii care trec pragul muzeului pot admira portretele membrilor familiei Hasdeu, obiectele familiei, fotografii și documente originale, mobilierul vechi de peste un secol, manuscrise și colecții ale revistelor conduse de marele filolog ori la care acesta a colaborat, ediții princeps ale cărților savantului, precum și tablouri valoroase semnate de pictori renumiți precum Sava Henția, Nicolae Grigorescu, G.D. Mirea sau Diogene Maillart. Sosire in Bucuresti in jurul orei 20.00.

LOCATIE

Azuga

Servicii incluse:

 • 6 nopti cazare in camere cu 3-4 locuri si pensiune completa 3*
 • transport Bucuresti – Azuga - Bucuresti cu autocar clasificat pentru transport internaţional;
 • insotitor de grup/sau animator
 • vizita la principalele atractii din zona : Muzeul Cinegetic Posada; Muzeul Peles; Castelul Pelisor; Manastirea Sinaia; Sfinxul si Babele; Centru Vechi al Brasovului; Castelul Iulia Hasdeu;
 • Drumetii Montane;
 • Jocuri de Echipa;
 • Lectii de Dans;
 • Mini Disco;
 • Foc de Tabara (daca locatia si conditiile meteo ne permit).
Nu sunt incluse:                                                                                                
 • Intrarile la obiectivele turistice din program si cele ce nu sunt mentionate in program
 • Muzeul Peles
 • Castelul Pelisor
 • Manastirea Sinaia
 • Muzeul Cinegetic Posada
 • Castelul Iulia Hasdeu