Tabara de vara – Alba Iulia si Cluj-Napoca

Tabara de vara – Alba Iulia si Cluj-Napoca

#als001

Program pentru copii si parinti

Program tabere scolare – Tabara de vara Cluj – Alba Iulia

» Tarif unic: 346 Euro sau 1660 Ron/ persoana

Sejur 6 zile/ 5 nopti in perioadele:

26.07 – 01.08.2020

Prima atestare documentara a unei asezari pe teritoriul de astazi al Clujului a fost facuta de geograful grec Claudius Ptolemeu, care a mentionat aici una dintre cele mai insemnate localitati din Dacia preromana, cu numele Napuca (anul 124 d. Hr). Mari grupuri de colonisti sasi s-au asezat in cetatea Clujului in timpul regelui Stefan al V-lea al Ungariei. Orasul Cluj in mare parte este inconjurat de munti cum ar fi: Muntii Apuseni, Platoul Somesan si Campia Transilvaniei, ca unitate geografica fiind situat in depresiune. Principalele ape din judet sunt Somesul Mic, Crisul Repede si Ariesul.

Alba Iulia este așezat în perimetrul format de râul Ampoi, râul Sebeș, crestele munților Apuseni și Podișul Transilvaniei, pe prima terasa a Muresului la altitudinea de 270 m. Alba Iulia a fost prima capitală a celor trei provincii românești,capitala de jure sub Sigismund Báthory, precum si sub sceptrul unificator al marelui voievod Mihai Viteazul. La 1 noiembrie 1599 Mihai Viteazul a intrat în Alba Iulia, realizând unirea politică a Transilvaniei, Moldovei și Țării Românești sub cârmuirea sa.

» PACHETUL DE TABARA INCLUDE
 • 5 nopti cazare in camere cu 3-4 locuri si pensiune completa 3*
 • transport Bucuresti – Cluj Napoca – Alba Iulia – Bucuresti cu autocar clasificat pentru transport internaţional;
 • insotitor de grup/sau animator
 • Drumetii Montane;
 • Jocuri de Echipa;
 • Lectii de Dans;
 • Mini Disco;
 • Foc de Tabara (daca locatia si conditiile meteo ne permit).
» CAZARE

Pensiunea Skiland -3*

Statiunea Muntele Baisorii Nr. 326F Jud. Cluj, 407068 Muntele Băișorii, România

Situată în Stațiunea Muntele Băișorii, la 1 km de stațiunea de schi Băișoara, Pensiunea Skiland oferă acces gratuit la o saună finlandeză, 2 căzi cu hidromasaj, o piscină interioară cu sistem de încălzire, precum și o sală de jocuri cu biliard, tenis de masă, hochei de masă, o trambulină și un tobogan pentru copii. Accesul la WiFi este gratuit.

Toate camerele sunt dotate cu zonă de relaxare, TV cu ecran plat cu canale prin satelit și baie privată cu duș și articole de toaletă gratuite. Majoritatea camerelor au și balcon.

Pensiunea Skiland include un restaurant à la carte, care servește mâncăruri românești și internaționale. La cerere, se pot pregăti și prânzuri la pachet.

1
Ziua 1
Intalnire cu grupul si reprezentantul agentiei aprox. ora 08:00. Urmand traseul dat putem face oprire in Sighisoara. Situata in inima Transilvaniei, Cetatea medievala a Sighisoarei este legata istoric de tatal lui Vlad Tepes, Vlad Dracul, care a locuit in cetate. Construita de catre colonistii sasi in secolul XII-lea pe malul Tarnavei Mari, Sighisoara este printre putinele cetati medievale inca locuite, ea fiind inscrisa pe lista patrimoniului mondial UNESCO.  Cetatea este construita pe doua “etaje”, pe cel de sus aflandu-se Biserica din Deal si Scoala, iar la baza fiind cladirile cetatii. Zidul a fost construit in secolul al XIV-lea, avand o inaltime cuprinsa intre 4 si 14 metri, avand din loc in loc turnuri de aparare ce apartin diferitelor bresle mestesugaresti. Din cele 14 turnuri construite initial, azi se mai pastreaza doar 9, cel mai important, devenit si simbolul Sighisoarei, fiind Turnul cu ceas cu 7 figurine ce reprezinta zilele saptamanii. Oprire in Sighisoara si cazare. Cazare + cina de bun venit la Pensiune 3*
2
Ziua 2
Dupa Micul dejun plecam sa vizitam centrul Clujului. Traseul urmareste sa se parcurga la pas cele mai importante piete istorice din centrul orasului Cluj Napoca. Durata traseului este in jur de 2h, variaza in functie de cat timp se petrece la fiecare obiectiv turistic. Plecarea se face dinspre strada Horea la intrarea in Piata Mihai Viteazul, de unde se pot admira cela doua palate de-o parte si de alta: pe dreapta Palatul Szeky, iar pe stanga Palatul Bobas. In timp ce se inainteaza spre piata se observa impunatoarea statuie a lui Mihai Viteazul inconjurata de un spatiu verde ce este imprejmuit de cladiri vechi cu o arhitectura diferita in functie de perioadele in care s-au construit fiecare in parte. Pe fundal se observa inevitabil masiva cladire a Cinematografului Florin Piersic. Pe urma se ajunge in Piata Mihai Viteazul ,apoi Piata Avram Iancu,apoi Piata Stefan Cel Mare ,apoi  Bd. Eroilor ,apoi  Piaţa Unirii ,apoi Piaţa Muzeului si se revine in Piata Mihai Viteazul. Un loc pe care nu ar trebui sa-l rateze nici un vizitator al Clujului si pe care localnicii il cunosc si-l apreciaza este Gradina Botanica “Alexandru Borza”, oaza de liniste, dar si baza de cercetare pentru studentii de la Biologie. Aici natura este atotstapanitoare pe 14 hectare de teren ondulat si accidentat, care permite cultivarea unei mari varietati de plante. Aceasta veritabila gradina a orasului a fost fondata in anul 1920, de catre profesorul Alexandru Borza, caruia i-a fost ridicata o statuie pe partaea stanga a aleii de acces. Institutia se afla sub patronajul Universitatii “Babes-Bolyai” si este membru fondator al Asociatiei Gradinilor Botanice din Romania. Gradina Botanica include un Muzeu Botanic, unde sunt expuse plante sau fragmente de plante conservate, un ierbar, cel mai mare din tara, avand 650.000 de coli cu plante din Romania si din restul lumii, o importanta baza de cercetare pentru botanisti. De asemenea, aici pot fi admirate si studiate plante din toata lumea, in cele 3 sere. Astfel, sera palmierilor cuprinde 80 de specii de palmieri, decorativi sau cu importanta industriala (palmierul de ulei, cocotierul) si provenind din cele mai variate zone: Asia, Australia, Japonia, Insulele Canare. Cei care viziteaza Sera acvatica pot admira lotusul de pe Amazon (Victoria Amazonica), care ocupa mare parte din bazinul central, ale carui frunze pot ajunge pana la 1,5 m in diametru, iar florile, ce se formeaza de primavara pana toamna, dureaza doar 24 de ore, schimbandu-si culoarea de la alb spre roz. Frunzele lui pot sustine greutatea unui copil. Reintoarcere la pensiune. Masa de pranz si Timp de relaxare. Jocuri si Activitati de echipa/Lectii de Dans. Seara cina. Discoteca.
3
Ziua 3
Dupa Micul dejun vom vizita Salina Turda. Salina Turda a fost săpată în Evul Mediu pentru exploatarea sării ea și-a schimbat momentan funcțiunea. A devenit unul dintre cele mai importante obiective turistice din România. În timpul exploatării, mina a fost deservită de o altă intrare (intrarea veche) prin Galeria Francz Josef. Salina Turda este alcătuită dintr-un ansamblu de galerii de mină și camere de exploatare. Exploatarea sării a început în zonă din perioada romană. La începutul secolului al XVIII-lea, minele de sare de la Turda erau cele mai importante mine de sare din Transilvania. Salina Turda constituie astăzi un adevărat muzeu de istorie a mineritului în sare. Starea excelentă de conservare a lucrărilor miniere și a utilajelor utilizate la transportul sării, alături de grija cu care s-au efectuat lucrările de pregătire a salinei pentru a deveni obiectiv turistic, au făcut ca istoria și legenda să se împletească armonios aici. Reintoarcere la pensiune. Masa de pranz si Timp de relaxare. Jocuri si Activitati de echipa/Lectii de Dans. Seara cina. Discoteca.
4
Ziua 4
Dupa Micul dejun ne putem relaxa la pensiune. Masa de pranz si Timp de relaxare. Jocuri si Activitati de echipa/Lectii de Dans. Seara cina.Discoteca/Bal Mascat
5
Ziua 5
Dupa Micul dejun plecam catre Alba Iulia. Cetatea Alba Carolina este alcatuita din 7 bastioane iar intrarea se face prin 6 porti dintre care 4 sunt decorate cu sculpturi si reliefuri de catre o echipa condusa de Johan Konig. Romanii au ocupat zona si au campat aici legiunea A XIII-a Gemina au construit si un castru din piatra alba. Mai tarziu, romanii influentati in limba de catre slavi, au numit orasul Balgrad din slavul Bielgorod adica “orasul alb”. Mai tarziu, dupa ocuparea Transilvaniei de catre Regatul Maghiar, ungurii au numit locul Gyulafehervar, cum ar veni “orasul lui Iuliu sau al Iuliei”, iar dupa 1775 austriecii i-au zis Alba Carolina de la imparatul lor Carol VI. La final, romanii au compilat si i-au zis Alba Iulia. Construcția cetății Alba Carolina a avut loc între anii 1715-1738, după ce a fost instaurată dominația habsburgică în Transilvania. A fost folosită piatră și de la fostele cetăți ce au existat în acest loc de-a lungul timpului. Austriecii au ridicat această cetate pentru a se apăra împotriva otomanilor și a-și consolida puterea. Parcam in fata zidurilor cetatii si patrundem prima data in Catedrala Reantregirii unde in 1922 s-au incoronat regi ai Romaniei Mari, Ferdinand I si sotia sa Maria sub a caror conducere se desvarsise visul secular al romanimii. La intrarea in biserica pe partea dreapta a usilor exista o inscriptie ce vorbeste despre unirea lui Mihai Viteazul , iar la interior dupa ce treceti de usi, in dreapta, este un mozaic ce-l reprezinta pe voivodul roman iar in stanga un altul reprezentand-o pe sotia sa Doamna Stanca. Cazare la pensiune. Masa de pranz si Timp de relaxare. Jocuri si Activitati de echipa/Lectii de Dans. Seara cina.Discoteca/Bal Mascat
6
Ziua 6
Micul dejun. Timp de relaxare. Jocuri si Activitati de echipa/Lectii de Dans. Masa de Pranz. Miss si Mister. Cina. Discoteca/Foc de tabara.
7
Ziua 7
Dupa Micul dejun ne luam la revedere de la aceste locuri minunate si plecam spre Bucuresti. Pe drum facem oprire in Centrul vechi al Sibiului. Se pot vizita urmatoarele obiective: Biserica Romano-Catolica din Piata Mare, Biserica Evanghelica Parohiala, Catedrala Ortodoxa, Biserica din Groapa, Capela Sf Cruce si Sinagoga cultului Mozaic, bisericile Evanghelice Turnisor si Gusterita, Palatul Brukenthal, Turnul Sfatului, Casa Albastra, Filarmonica si Casa Memoriala Mihai Eminescu,  locuri care deasemenea va pot aduce o multime de informatii si experiente culturale placute. Nu in ultimul rand, plimbandu-va putin prin centurul istoric al Sibiului, puteti descoperi si obiectivele turistice  cum ar fi Zidul Cetatii, Piata Mare si Piata Mica, Pasajul Scarilor, sau Podul Minciunilor. Sosire in Bucuresti in jurul orei 20.00.

LOCATIE

Tariful include:

 • 5 nopti cazare in camere cu 3-4 locuri si pensiune completa 3*
 • transport Bucuresti – Cluj Napoca – Alba Iulia – Bucuresti cu autocar clasificat pentru transport internaţional;
 • insotitor de grup/sau animator
 • Drumetii Montane;
 • Jocuri de Echipa;
 • Lectii de Dans;
 • Mini Disco;
 • Foc de Tabara (daca locatia si conditiile meteo ne permit).

Tariful nu include:t

 • Intrarile la obiectivele turistice din program si cele ce nu sunt mentionate in program
 • vizita la principalele atractii din zona : Cetatea Sighisoarei, Gradina Botanica – Alexandru Borza, Piata Mihai Viteazu, Salina Turda, Cetatea Alba Carolina, Cetru Vechi al Sibiului;