Tabara Circuit de 6 zile in Polonia – Cracovia

Tabara Circuit de 6 zile in Polonia – Cracovia

#als001

Tabara Circuit de 6 zile in Polonia – Cracovia

 » 645 Euro/ copil  (cu 40 pers. platitoare)

» 855 Euro/ copil  (cu 20 pers. platitoare)

TRASEU: BUCURESTI – BUDAPESTA – CRACOVIA – ORADEA – BUCURESTI (aprox. 3000 km)

 

Excursie de 6 zile / 5 nopti in urmatoarea perioada:

24.04 – 29.04.2024 (plecarea pe data de 23 Aprilie, seara)

👉 CLICK AICI PENTRU PROGRAM

O tara care a strabatut secole grele, pline de conflicte, pentru a ajunge in zilele noastre o natiune independenta si moderna. Cei care viziteaza Polonia ii descopera cu entuziasm cultura bogata, peisajele extraordinare, cladirile istorice si gastronomia savuroasa. Polonia are un peisaj luxuriant, verde, care include păduri și lacuri – toate potrivite pentru activitățile în aer liber. Cracovia este, mai presus de toate, un oraș înghețat în timp, o amintire a trecutului și oglindă plină de inspirație a ceea ce urmează. Se află în partea sudică a Poloniei, nu departe de granița cu Republica Cehă, a jucat în trecut rolul de capitală a țării, iar în prezent este cel de-al doilea cel mai mare oraș polonez. Cracovia este încă un soi de bijuterie europeană prea puțin cunoscută, de o creativitate care promite multe ce adăpostește nenumărate cafenele moderne și un număr infinit de colțuri istorice și spații verzi.

» SERVICII INCLUSE
 • transport cu autocar clasificat pentru transport international (aprox.3000km) inclusiv la obiective turistice (acolo unde poate ajunge autocarul)
 • cazare cu demipensiune 1 noapte in Budapesta, 3 nopti in Cracovia, 1 noapte in Oradea/Baile Felix hoteluri sau pensiuni de 3*, cazare in camere triple si duble pentru adulti
 • insotitor de grup pe tot parcursul excursiei
» NU SUNT INCLUSE
 • intrarile la obiectivele turistice
 • cheltuieli personale
 • alte cheltuieli care nu apar la tariful include (ex.taxa de oras; etc)

 

ALTE INFORMATII

*Conducatorul de grup poate modifica ordinea de desfasurare a vizitelor din program in functie de conditiile meteo, situatii obiective locale, trafic, etc.

» CAZARE
 • 1 noapte – Hotel Danubius City Center 3* – Budapesta
 • 3 nopti – Hotel Wielopole 3* – Cracovia
 • 1 noapte – Hotel Silver 3* – Oradea

 

NOTA IMPORTANTA!

Acte necesare: Carte de identintate in curs de valabilitate sau pasaport valabil minim 6 luni de la data intoarcerii intara.
*date cu privire la restictiile de calatorie + regulile noi de acces in Europa se vor gasi pe adresa de web:
http://www.mae.ro/node/51934
http://www.mae.ro/node/51924

 

Recomandam incheierea asigurarii Travel (storno + medicala) pentru a va proteja atat inainte de plecare, in cazul anularii calatoriei, cat si dupa plecare in cazul unei situatii neprevazute!

Nota: Programul pe zile si ordinea vizitelor se pot modifica, respectand in totalitate vizitele mentionate în program.
Categoria hotelurilor si a mijloacelor de transport este in conformitate cu normele locale.
Tarifele sunt valabile pentru conditiile de mai sus. Modificarea perioadei, a numarului de participanti sau a altor conditii, atrage dupa sine si modificari ale ofertei.

1
Ziua 1
ZIUA 1 : Bucuresti - BUDAPESTA (840km)

Intalnire cu insotitorul de grup  pe platforma din fata Academiei Militare Carol I, ora 05:00  , pentru plecarea spre Budapesta, cu autocar clasificat curse internationale si ghid insotitor din partea agentiei organizatoare.

Traversam pe timp de noapte : Bucuresti – Sibiu – Arad – Szeged – Budapesta (840km).

Sosire in Budapesta,  joi, in jurul orei 12:00. Cazare hotel/sau pensiune 3* Budapesta. Timp de odihna.

Ora 14:00 - Tur de oras panoramic: Citadela, Catedrala Sfantul Stefan, Piata Milenara, Bulevardul Andrassy, vizitam Palatul Parlamentului in interior (pret bilet de intrare adult- 13 euro/ pret bilet de  intrare copil- 8 euro) , Podul cu Lanturi, Bastionul Pescarilor, Palatul Regal.

Optional: Tur Budapesta by night cu ghid vorbitor de limba romana+cina (aprox. 55 euro cu masa inclusa)

Meniul cuprinde: 3 feluri de preparate+ bautura (sărmălute, gulasch de vitel), platou rece cu peste 20 de preparate din carne, platou cu cascavaluri, diferite salate, dressinguri, torturi, fructe, o sticla de vin Tokaj pentru 4 persoane (adulti),  apă minerală si răcoritoare. In timpul croazierei ghidul va prezenta turul panoramic.

Cazare Hotel Danubius 3* Budapesta in regim de demipensiune

2
Ziua 2

ZIUA 2 : BUDAPESTA – BANSKA BYSTRICA – DONOVALY – CRACOVIA (400km)

Mic dejun. Plecam spre Polonia, traversand Slovacia spre Banska Bystrica, oras considerat inima Slovaciei. In piata centrala din zona veche un obelisc din marmura neagra aduce “Multumiri armatei romane, eliberatoarea orasului”.

Continuam spre Donovaly (960 m altit.), populara statiune montana, situata in Parcul National Tatra Joasa, unde vom opri pentru cateva fotografii, apoi vom continua spre Cracovia, fosta capitala regala.

Sosim in Cracovia, unde vom avea un tur ghidat vorbitor de limba romana. Vom vizita pietonal, Piața Centrală din Cracovia, cea mai veche univesitate – Jagiellonian, biserica Mariacki si portile Barbican si Florian.

Optional: tur ghid de aprox 2.5-3h maxim cu vizita principalelor obiective din zona fara biletele de intrare la obiective, acestea se platesc separat; tarif 18 euro/persoana

Obiective turistice: Wawel Cathedral - 7 euro/adult, students - 6 euro/copil

Datând din secolul al XIII-lea, Piața Centrală din Cracovia face parte din centrul vechi al orașului, care este un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO. Aceasta este cea mai mare piață medievală din Europa și este înconjurată de mai multe case istorice. La fiecare oră, Piața Centrală este plină de muzică de trompetă.

Construită în secolul al XIV-lea ca parte a fortificațiilor orașului împotriva atacurilor turcilor, Poarta Florian este unul dintre cele mai importante situri istorice din Cracovia. Se află chiar în spatele Barbicanului, avanpostul fortificat cel mai bine conservat din Europa. Orașul vechi din Cracovia a fost înconjurat de ziduri de apărare cu zeci de turnuri până în secolul al XIX-lea, când au fost distruse de autoritățile austriece. Astăzi, încă se mai pot vedea o parte a zidurilor orașului de pe ambele părți ale Porții Sf. Florian.

Cazare la Hotel Wielopone 3* in Cracovia.

3
Ziua 3

ZIUA 3 : CRACOVIA – MEMORIALUL de la AUSCHWITZ - BIRKENAU - CARTIERUL EVREIESC KAZIMIERZ  (aprox.150km)

Mic dejun si plecare spre CARTIERUL EVREIESC KAZIMIERZ.

Această parte a orașului a fost cunoscută cândva sub numele de districtul evreiesc. Cu o istorie bogată, este plin sinagogi și alte clădiri istorice. Evreii din Cracovia au numit această zonă acasă până în Al Doilea Război Mondial, când au fost închiși într-un ghetou de peste râu.

Astăzi, Kazimierz este locul în care vom găsi cele mai în vogă baruri și restaurante. Este un cartier plin de viață, cu o atmosferă unică. Unul dintre motivele pentru care cartierul Kazimierz este faimos în zilele noastre se datoreaza artei stradale!

Auschwitz – Birkenau a fost un lagar de concentrarenazist de pe teritoriul Poloniei, ce a avut rolul de exterminare a populatiei. Muzeul Auschwitz – Birkenau este format este format din doua tabere ce se pot vizita.

Prima tabara, Auschwitz 1, lagarul initial de concentrare, a folosit ca centru administrativ dar si loc de executie a aproximativ 70.000 de oameni.

A doua tabara, Auschwitz 2 sau Birkenau, este locul unde cel putin 1.1 milioane de evrei, 75.000 de polonezi si aproximativ 19.000 de tigani au fost ucisi, majoritatea prin gazare. Aici, se va vizita: locurile de exploatare, camerele de gazare si crematoriile.

Pentru ca astfel de atrocitati sa nu fie uitate si repetate, lagarele de la Auschwitz au fost recunoascute, in anul 1979, de catre UNESCO, ca parte a mostenirii universale culturale a omenirii.

Tarife si program vizita (acestea pot suferi modificari)

Orar 8:00 - 18:00 zilnic

Pret include biletul de intrare transportul dus-intors, si ghid limba romana 28 euro/persoana

Cazare la Hotel Wielopole 3* in Cracovia.

4
Ziua 4

ZIUA 4 : CRACOVIA (aprox.150km)

Mic dejun si apoi vizita la muzeul Rynek Underground- Acest muzeu hi-tech, extrem de popular îi pe vizitatori la patru metri sub pieței cetrala pentru a explora tarabele de comercianți medievali, care preced Hala de pânze de astăzi și pentru a experimenta întreaga istorie a orașului. - de la primii săi coloniști până la moartea Papei Ioan Paul al II-lea – pe parcursul a aproximativ 6.000 de metri de exponate multimedia.

Obiective turistice: bilet intrare muzeu 9euro/persoana atat pentru adulti cat si tineri

Stop over pentru masa de pranz (undeva in centrul orasului).

Mai apoi o ultima oprire la cel mai mare parc de distractie din Polonia.

ENERGYLANDIA este cel mai mare parc de distracții din Polonia, oferind un număr impresionant de atracții variate situate pe o suprafață de 43 de hectare, concepute pentru toate grupele de vârstă: copii, adolescenți și adulți.

Fairytale Land – locul la care visează fiecare copil; copiii vin aici pentru a intra în lumea tuturor viselor și dorințelor lor și pentru a cunoaște personajele din poveștile lor preferate.

Copiii se vor muta în lumea magică a desenelor și a filmelor lor îndrăgite, unde pot, la fel ca marii eroi de aventură, să devină șoferi, piloți, pompieri, prințese, pitici sau niște animale de companie indisciplinate.

Extreme zone – este cea mai bună distracție pentru cei care doresc să-și înfrunte temerile. Oferă o doză maximă de adrenalină, distracție și emoție.

Aceasta este o zonă foarte populară, deoarece nu veți găsi nimic asemănător pe o rază de sute de kilometri. Zona oferă mai mult de o duzină de plimbări extreme, cum ar fi cele mai rapide și mai mari roller-coasters, enormul pendul Aztec Swing sau colosalul braț de 40 de metri al Space Booster, a cărui viteză atinge 100 km/h, și G. -forța este de aproape 5g! Tot aici, încă din sezonul 2018, au condus fără îndoială Mega Coaster Hyperion, cel mai mare și mai rapid roller-coaster din Europa din categoria sa, și Water Coaster Speed, stabilind recordul mondial în rândul coastelor de apă.

Water Park – este zona care arată ca o insulă tropicală cu o mulțime de atracții, colțuri și jocuri de apă.

Parcul acvatic Big Milk este locul în care vă puteți bucura de soare sau pur și simplu vă puteți odihni la umbra unei umbrele, vă puteți relaxa cu copiii.Este un spațiu frumos, cu apă remarcabilă, cristalină și multe surprize minunate păstrate în estetica insulelor exotice.

Orașul Dragonului – un loc uimitor care arată exact ca din The Lord of the Rings sau The Witcher. Străzile seamănă cu goticul medieval, arhitectura epică, ruinele uriașe ale castelului... și toate cele făcute din lemn și piatră. Acest pământ misterios este luminat de torțe și are multe alte decorațiuni uimitoare.

Tarife (acestea pot suferi modificari)

Pret include biletul de intrare parc si transportul dus-intors 48euro/persoana

Cazare la Hotel Wielopole 3* in Cracovia.

5
Ziua 5

ZIUA 5 : CRACOVIA – ORADEA (aprox.540km)

Dupa micul dejun ne intoarcem in tara,facem un tur by night de oras unde putem vizita Palatul vulturului negru - cel mai important monument in stil secession din Oradea. Pe locul acestei  cladiri, construita dupa planurile arhitectilor Jakab Dezső si Komor Marcell in anii 1907-1908, s-a aflat Hanul Arborele Verde exista din 1714 , care era adăpostit într-o casă mică, cu parter. Aceeaşi clădire adăpostea şi Primăria Oraşului Nou. În sec. XVIII-XIX clădirea a fost etajată şi extinsă. În 1861 primăria s-a mutat în cartierul Olosig, rămânând în clădire doar hanul. Palatul Vulturul Negru a fost dotat cu cea mai mare sala din oras, fiind utilizata in diferite scopuri (sală de cinematograf, spectacole, concerte). Interiorul palatului este ornamentat in stil secession, caracterizat printr-o abundenta de elemente interioare (plafoane, bolţi, ferestre, uşi, lambriuri, balustrade, pereţi, coloane, sticlă sablată sau vitraliice) caracteristice in primul deceniu al veacului nostru, ca expresie a unei sensibilitati arhitecturale si conceptii artistice.

Turnul Primariei - este deschis vizitării,  pentru turiștii care vor o perspectivă pitorească asupra orașului. Dar și drumul până la ultimul nivel, unde se află punctul de belvedere, este construit ca un traseu turistic. Astfel, la nivelul I al turnului se află mecansimul orologiului din turn. Orologiul de la cota cea mai înaltă cântă la ore fixe „Marşul lui Iancu” . La nivelul al II-lea, o panoramă de 33,85 m amintește că aici a funcționat punctul de observare a incendiilor pentru oraş, care anunţa prin bătăi în clopot zona în care izbucnea incendiul. La nivelul al III-lea, pe parapetul balconului se află mai multe ciocane uriașe, care bat de câte trei ori la fiecare oră. La ultimul nivel, al IV-lea, există un telescop prin care poate fi admirată panorama orașului.

 Clădirea Primăriei Oradea este opera arhitectului Rimanóczy Kálmán-junior, care a câştigat în 1896 concursul de proiecte pentru realizarea noului sediu al Primăriei. Construcţia a început în 1901, iar în octombrie 1903 a fost inaugurată.

Complexul Baroc si Catedrala Romano - Catolica - cel mai important Complex Baroc din România, precum si unul din cele mai reprezentative ale Europei a fost ridicat în a doua jumatate a secolului al XVIII-lea la Oradea. Complexul Baroc este constituit din trei monumente: Palatul Baroc cunoscut ca si Palatul Episcopiei Romano-Catolice (1762-1777) - Este unul din cele mai valoroase si grandioase edificii construite in stil baroc pe teritoriul Romaniei,  având 100 de camere şi 365 de ferestre cate una pentru fiecare zi a anului.

Cazare Hotel Silver 3* Oradea.

6
Ziua 6

ZIUA 6 : ORADEA – BAILE FELIX – BUCURESTI (aprox.600km)

Mic dejun si intoarcere acasa si sosire duminica seara dupa ora 20:30, in functie de trafic si conditiile meteo.

LOCATIE

» SERVICII INCLUSE
 • transport cu autocar clasificat pentru transport international (aprox.3000km) inclusiv la obiective turistice (acolo unde poate ajunge autocarul)
 • cazare cudemipensiune 1 noapte in Budapesta, 3 nopti in Cracovia, 1 noapte in Oradea/Baile Felix hoteluri sau pensiuni de 3*, cazare in camere triple si duble pentru adulti
 • insotitor de grup pe tot parcursul excursiei
» NU SUNT INCLUSE
 • intrarile la obiectivele turistice
 • cheltuieli personale
 • alte cheltuieli care nu apar la tariful include (ex.taxa de oras; etc)