Tabara Alsys Travel in Tinutul Apusenilor

Tabara Alsys Travel in Tinutul Apusenilor

#als001

Tabara in Tinutul Apusenilor – Tara Moților

» de la 1880 Ron / elev

Sejur 6 zile/ 5 nopti in perioada:

25.06 – 30.06.2023

Una dintre cele mai atractive destinaţii turistice din România este reprezentată de zona Munților Apuseni. Fauna, flora, relieful și tradițiile care încă se păstrează în Țara Moților completează seria de motive care-l descriu drept un loc pe care niciun om nu ar trebui să-l rateze. Ghețarul de la Scărișoara, Poarta lui Ionele, Ghețarul Vârtop, Peștera Urșilor, Cascada Pișoaia sau „Vălul Miresei” de la Vidra , Lacul Tarnița sunt printre cele mai cunoscute obiective turistice din zonă. Zona a fost explorata inca de pe vremea Imperiului Austro-Ungar si continua sa isi surprinda si in prezent calatorii cu ale sale trasee aventuroase si obiective turistice unice.

Daca Cluj-Napoca este considerat a fi inima Transilvaniei, putem spune ca Parcul Natural Apuseni reprezinta plamanii. Intreaga rezervatie impresioneaza prin diversitatea florei, faunei si a reliefului, fiind, de altfel, una dintre putinele zone naturale de carst impadurit ramase pe Batranul Continent.

TRASEU: BUCURESTI – ALBA IULIA – RIMETI – CHISCAU – BUCURESTI

 

» PACHETUL INCLUDE
 • Transport autocar dus-intors pe ruta afisata in program (aprox.1420km)
 • 5 nopti cazare la Hotel Carpathia 3*, in Remeti-jud.Bihor, cazare in camere cu 2,3 si 4 paturi iar adultii insotitori cazare in camera duble
 • regim de masa – 3 mese principale: toate vor fi oferite in regim bufet suedez
 • Sala de divertisment: sah, table, remi, Nintendo wii, Xbox Kinet;
 • Tenis de camp pe zgura cu tun de mingi;
 • Sala amenajata cu mocheta, ideala pentru activitati indoor;
 • Spatiu de 10.000 mp in spatele pensiunii, pentru activitati in aer liber;
 • insotitor din partea agentiei pe tot parcusul taberei
 • animatori, discoteca si programe de animatie organizate in fiecare zi
» CAZARE

HOTEL CARPATHIA – REMETI

Este una dintre cele mai spatioase locatii de cazare din Remeti – Bihor, avand o capacitate de cazare de pana la 90 locuri. Camerele spatioase, mobilate şi decorate intr-un stil modern, dau posibilitatea de a petrece vacante indelungate in inima Muntilor Apuseni oferind tot confortul oaspetilor: internet cablu si WI-FI, televiziune prin cablu, televizoare LCD, piscina, sala de mese, spatiu de joaca pentru copii etc).

ALTE INFORMATII

*Conducatorul de grup isi rezerva dreptul de a organiza excursiile incluse in functie de conditiile meteo, situatii obiective locale, trafic.

*Se intra la cazare cu cina si se iese cu pranz care se va pregati la pachet ca o gustare.

*In zilele cand nu se pot face vizita la obiective turistice se ramane la pensiune si se ia masa de pranz si se fac alte activitati la pensiune.

Nota: Programul pe zile si ordinea vizitelor se pot modifica, respectand in totalitate vizitele mentionate în program.Categoria hotelurilor si a mijloacelor de transport este in conformitate cu normele locale.

Tarifele sunt valabile pentru conditiile de mai sus.

Modificarea perioadei, a numarului de participanti sau a altor conditii, atrage dupa sine si modificari ale ofertei.

 

Oferta este valabila pentru un grup de minim 55 persoane.

1
Ziua 1

ZIUA 1: BUCURESTI – vizita cetatea Alba Iulia – Hotel Carpathia - Remeti (aprox.550km)

Intalnire cu insotitorul agentiei dimineata devreme, la locul si ora stabilite de comun acord, plecare spre Remeti.

Prima oprire o facem la cetatea Alba Iulia, unde vom avea tur pietonal cu ghid autorizat.

Fortificația bastionară de la Alba Iulia este cea mai mare Cetate din România, care stă în picioare de mai bine de 300 de ani. Cetatea ridicată în inima Transilvaniei s-a dovedit a fi cel mai impunător monument baroc al provinciei. O particularitate a Cetății este dată de succesiunea celor șase porți, situate pe axa est-vest. Impunătoarea fortificație a primit numele împăratului Carol al VI-lea, în vremea căruia a fost ridicată, respectiv Carlsburg-Cetatea lui Carol.

Rolul Cetății a fost unul militar, de apărare, dat de sistemul bastionar, de tipologia pieselor de artilerie cu care a fost înzestrată, precum şi de mărimea trupelor existente în interiorul ei. Cetatea a fost atacată o singură dată în existența ei militară, dar niciodată cucerită. Episodul a avut loc în 1849, când 8.000 de soldați maghiari au asediat-o fără succes.

Cetatea Alba Carolina a cunoscut în ultimii ani transformări spectaculoase, care o fac tot mai vizibilă pe „tortul” turistic al Europei. În paralel cu lucrările de restaurare, cofinanțate din fonduri europene, s-a avut în vedere si valorificarea patrimoniului său cultural de excepție. Fortificația este locul în care au loc festivaluri culturale, se aud orchestre celebre, unde concertează artiști de top, români și străini.

Sosire dupa amiaza sau seara in functie de trafic, cazare Hotel Carpathia 3*/similar, primirea camerelor, timp de odihna si pregatiri pentru cina, mai apoi animatie din partea echipei de animatori Alsys Travel. 

2
Ziua 2

ZIUA 2: Activitati la pensiune

8.00 – 9.00 – Mic dejun bufet

9.00 – 16.00 – Activitati la pensiune, posibilitate de a petrece timp cu animatorii Alsys Travel:jocuri interactive de cunoastere si socializare intre copii;dans si miscare in aer liber;

 

Timp pentru masa de pranz: pranz bufet

 

17.00 – 19.00 – Sport, jocuri si concursuri cu animatori & pauze de odihna

19.00 – 20.00 – Cina bufet

20:00 – Distractie seara cu animatie. Muzica si dans.

3
ZIUA 3

ZIUA 3: Pestera Ursilor (aprox.165km)

8.00 – 9.00 – Mic dejun bufet

9.00 – 14:00 – Vizita la Pestera Ursilor

Este unul din cele mai cunoscute obiective turistice din Romania si face parte din categoria obiectivelor turistice care trebuie vizitate cel putin odata in viata. Această impresionantă peșteră are 1, 5 kilometri și se află la o altitudine de 482 de metri.

Peştera Urşilor se află în localitatea Chişcău, judeţul Bihor. Ea a fost descoperită accidental în anul 1975. În urma exploatărilor miniere locale, în cadrul unei dinamitări s-a găsit surprinzătoarea peșteră.

Este formată din 4 galerii principale: Galeria Oaselor, Galeria Emil Racoviţă, Galeria Lumânărilor şi Galeria Ştiinţifică. Accesul în Galeria Ştiinţifică, aflată în continuarea Galeriei Emil Racoviţă şi accesibilă numai printr-un puţ de 30 m, este destinată doar speologilor profesionişti.

În cele 3 galerii principale ale Peşterii Urşilor accesibile publicului se pot vedea rămăşiţele ursului de cavernă, printr-un număr mare de fosile, care au dat şi denumirea peşterii. De asemenea se pot admira diverse formaţiuni naturale impresionante, ca stalactite şi stalagmite, unele dintre ele primind şi nume pentru carcteristicile pe care le denotă, cum ar fi: Palatul Fermecat, Căsuţa Piticilor, Lacul cu Nuferi, Sfatul Bătrânilor şi aşa mai departe.

Program si tarife (acestea pot suferi modificari)

Vizita: 10:00-17:00(de marti pana duminica)

Taxă de intrare:

-elevi: 18ron

-studenți: 18ron

-adulți: 35ron

 

14:00 – 16.00 – Timp pentru masa de pranz:  pranz bufet

17.00 – 19.00 – Balaceala la piscina hotelului (10-12 copii/serie), Sport, jocuri si concursuri cu animatori & pauze de odihna

19.00 – 20.00 – Cina bufet

20:00 – Seara de karaoke

4
ZIUA 4

ZIUA 4: Vizita la Muzeul Etnografic (aprox.160km)

8.00 – 9.00 – Mic dejun bufet

9.00 – 15.00 – Vizita la Muzeul Etnografic Horea si Aurel Flutur din Chiscau

Se află în satul Chișcău, la circa 500 m de Peștera Urșilor. Este amenajat într-o gospodărie țărănească din satul natal al familiei Flutur. Casa, construită în anul 1969, a fost cumpărată de soții Flutur în 1981. Din 2005 muzeul primește avizul de funcționare. Casa, curtea, șopronul și alte anexe sunt folosite ca spațiu de expunere.

Muzeul dispune de un număr impresionant de piese: unelte, mașini și utilaje, port popular, obiecte de uz casnic, arme vechi, obiecte militare, bisericești și multe alte obiecte adunate în decursul mai multor decenii de familia Flutur.

Cea mai valoroasă piesă din colecție este o locomobilă fabricată în Ungaria care datează din anul din 1910. Utilajul secular este o mașină de forță, deplasabilă, pe roți și încă funcțională.

Program si tarife (acestea pot suferi modificari)

Vizita: 9:30-19:00

Taxă de intrare

- gratuit pentru toata lumea

13:00 – 16.00 – Timp pentru masa de pranz: masa pranz bufet

17.00 – 19.00 – Balaceala la piscina pensiunii, Sport, jocuri si concursuri cu animatori & pauze de odihna

19.00 – 20.00 – Cina bufet

20:00 – Seara activitati care implica distractie de seara muzica si dans cu animatorii agentiei

5
ZIUA 5

ZIUA 5: Activitati la pensiune

8.00 – 9.00 – Mic dejun

9.00 – 16.00 – activitati la pensiune cu animatorii agentiei balaceala la piscina pensiunii

timp pentru masa de pranz: pranz bufet

17.00 – 19.00 – Balaceala la piscina pensiunii, Sport, jocuri si concursuri cu animatori & pauze de odihna

19.00 – 20.00 – Cina bufet

20:00 – Ultima seara de distractie cu animatorii si BONUS -foc de tabara din partea pensiunii

 

6
Ziua 6
ZIUA 6: decazare – BUCURESTI (aprox.555km) 8.00– 9.00 – Mic dejun si eliberarea camerelor dupa masa; bagajele vor fi duse la cala autocarului, masa de pranz se va lua la pachet (sandwich-uri pregatite de la pensiune) Pe drumul de intoarcere in functie de timp si de conditiile de trafic vom putea vizita: scurta plimbare prin Sibiu
 • Sosire seara in Bucuresti in functie de trafic.

LOCATIE

Parcul Natural Apuseni

TARIFUL INCLUDE:

 • Transport autocar dus-intors pe ruta afisata in program (aprox.1420km)
 • 5 nopti cazare la Hotel Carpathia 3*, in Remeti-jud.Bihor, cazare in camere cu 2,3 si 4 paturi iar adultii insotitori cazare in camera duble
 • regim de masa – 3 mese principale: toate vor fi oferite in regim bufet suedez
 • Sala de divertisment: sah, table, remi, Nintendo wii, Xbox Kinet;
 • Tenis de camp pe zgura cu tun de mingi;
 • Sala amenajata cu mocheta, ideala pentru activitati indoor;
 • Spatiu de 10.000 mp in spatele pensiunii, pentru activitati in aer liber;
 • insotitor din partea agentiei pe tot parcusul taberei
 • animatori, discoteca si programe de animatie organizate in fiecare zi

TARIFUL NU INCLUDE:

 • Asigurarea de calatorie, Covid si sanatate – aprox.50ron;
 • Intrarile la obiectivele turistice din program