Revelion 2022 in Palermo – Sicilia

Revelion 2022 in Palermo – Sicilia

#als007

REVELION PALERMO – SICILIA 2022

» 889 Euro/persoana/ camera dubla + taxe

 

Circuit de 8 zile/ 7 nopti in urmatoarele perioade:

28.12.2021 – 04.01.2022

 

Se spune ca nu ai vazut nimic din Italia si nu i-ai simtit gustul pana nu ai vizitat Sicilia – un taram scaldat de mare si soare si strajuit de vulcanul Etna. Sicilia, un muzeu al naturii, este la fel ca o femeie frumoasa, greu de inteles din prima clipa. Este nevoie de putin timp pentru a te acomoda si a te lasa sedus de farmecul ei aparte, dar o data ce te-ai amorezat nu-ti vei mai schimba sentimentele.

Palermo este capitala Siciliei, orasul a fost fondat de fenicieni sub numele de „Ziz”, redenumit mai tarziu de greci „Panormos”, a ajuns la perioada sa de aur in timpul dominatiei arabe (IX-XI secolele AC) atunci cand a devenit unul dintre cele mai prospere orase din Marea Mediterana si Europa, cunoscut sub numele de „orasul de delicii” pentru gradinile sale minunat si generoase, precum si pentru magnificele moschei si palate.

Lasa-te purtat pe stradutele pline de culoare si zumzete si vei descoperi atat cele mai importante obiective turistice din Palermo, cat si locuri ascunse, surprinzatoare!

 

 

» TARIFE
Plecari Circuit Tarif
   
 Adult in camera dubla 899 €
 Al 3-lea adult in dubla pat supl 899 €
Copil 2-11,99 ani cu 2 adulti in camera 775 €
 Adult cam single 1.055 €

» PACHETUL INCLUDE
 • Bilet de avion Bucuresti – Catania – Bucuresti, zbor direct, compania BLUE AIR
 • Taxele de aeroport & combustibil (pot suferi modificari pana la date plecarii
 • 4 nopti cazare Palermo cu mic dejun Hotel B&B Quattro Canti 3* superior, central sau similar
 • 3 nopti cazare Ragusa cu mic dejun Hotel Mediterraneo Palace 4* sau similar
 • CINA FESTIVA DE REVELION LA RESTAURANTUL PANORAMIC AL HOTELULUI
 • PACHET EXCURSII INCLUSE:
  • Tur de oras Catania
  • Tur de oras Palermo
  • Excursie la Monreale si Cefalu
  • Excursie la Caltagirone si Comiso cu ghid local
  • Degustare cu Arancini si Cannolli in Comiso
  • Tur de oras Ragusa Ibla cu ghid local
 • Transferuri aeroport – hotel – aeroport
 • Insotitor de grup
» CAZARE
 • 4 nopti cazare Palermo cu mic dejun Hotel B&B Quattro Canti 3* superior, central sau similar
 • 3 nopti cazare Ragusa cu mic dejun Hotel Mediterraneo Palace 4* sau similar

 

Conditii de calatorie in Italia:

 • Certificatul Digital European de vaccinare, recuperare sau testare negativa (RT-PCR 48h sau antigen 48h)

 

1
Ziua 1
Bucuresti – Catania – Palermo

Intalnire cu insotitorul de grup la aeroportul Otopeni, ora 11:15 pentru imbarcare pe zborul direct 0B145 al Companiei BLUE AIR cu destinatia Catania. Decolare din Bucuresti la ora 13:15 si aterizare la Catania la ora 14:25. Plecare spre Catania, al 2-lea mare oras al Siciliei si capitala provinciei cu acelasi nume unde vom avea Turul de oras panoramic: Palatul Arhiepiscopal si Domul, Fantana elefantului, Palatul Municipal, Manastirea St. Agata, Universitatea, Teatrul Bellini, Teatrul Roman. Transfer la Palermo. Cazare Hotel B&B Quattro Canti 3* superior, ideal localizat in centrul istoric sau similar.

2
Ziua 2
Palermo – Monreale – Cefalu Mic dejun. Astazi vom face un tur la orasului Palermo si o excursie cu autocarul catre Monreale si Cefalu.               Tur panormaic de oras Palermo: Piata Quattro Canti, Palatul Municipal, Biserica Santa Maria dell’Ammiraglio, Palatul Normanzilor, Catedrala, Palatul Chiaramonte. Plecam spre Monreale–situat la doar 8 km de Palermo, cu o priveliste deosebita asupra capitalei siciliene si a vaii Conca D’Oro. Aici se afla cea mai mare concentratie de arta normanda, araba si bizantina intr-un singur loc. Punctul de atractie il reprezinta Domul, socotit un varf de lance al artelor normanda si bizantina (peste 6400 m² de mozaic bizantin). Vom continua cu o vizita in Cefalu – sarmul medieval al Siciliei. Trecutul definește mai mult decat vremurile moderne, o simpla plimbare pe stradutele inguste dezvaluind o multime de influente istorice, normande, bizantine, arabe, spaniole si, desigur, italiene. Catedrala normanda domina plaja ce se intinde sub Rocca, imensa stanca de calcar. Veti avea parte de un peisaj de senzație, care se intinde pana catre Palermo. Intoarcere la hotel. Cazare Hotel B&B Quattro Canti 3* superior, ideal localizat in centrul istoric sau similar.
3
Ziua 3

Palermo – Agrigento & Valea Templelor

Mic dejun. Timp liber la dispozitie in Palermo. Hotelul fiind situat central in Piata Quattro Canti, toate atractiile turistice sunt la o plimbare distanta! Optional, spre seara vom face o excursie Agrigento & Valea Templelor. Agrigento, a fost intemeiat in sec. VI i.H. de greci si a devenit ulterior un important centru comercial al lumii antice. Se viziteaza renumita Valea a Templelor – superb iluminata seara, inscrisa in anul 1997 pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO. Printre cele mai importante monumente din „Valle dei Templi” amintim: Templul lui Jupiter – cel mai mare templu doric din antichitate, Templul Dioscurilor - cunoscut si sub denumirea de Templul lui Castor si Pollux, Templul lui Hercule, Templul Concordiei – cel mai bine pastrat, Templul Herei, Templul Athenei, Templul lui Demeter. Intoarcere la hotel. Cazare Hotel B&B Quattro Canti 3* superior, ideal localizat in centrul istoric sau similar.
4
Ziua 4

Palermo – Marsala – Erice – LA MULTI ANI 2022 !

Mic dejun. Timp liber la dispozitie in Palermo sau optional, Excursie la Erice, salina Marsala si degustare de vin la Crama Florio. Ne vom indrepta spre crama - Florio Winery - o calatorie care incepe in fata majestuoaselor cuve gigantice, construite la sfarsitul secolului al XIX-lea si inca folosite pentru rafinarea vinului. Pe langa turul ghidat, aici vom avea parte de o Degustare de vin si produse gastronomice locale. Vom porni apoi in cautarea unui castel si a unui sat medieval ascuns intre nori - Erice. De aici vederile sunt fantastice, inclusiv o perspectiva impresionanta asupra orasului Trapani iar in zilele senine se vede pana hat departe, spre Africa. Aici se afla Catedrala Santa Orsola, Gradina Guvernatorului, Castelul lui Venus si Castelul Pepoli. Plimbati-va pe strazile pavate si puteti servi o cafea sau o prajitura, localitatea fiind faimoasa pentru cafenelele si cofetariile sale. Intoarcere la Palermo. Timp liber la dispozitie si pregatire pentru seara de revelion. Seara, Cina festiva de Revelion la restaurantul panoramic al hotelului, situat la ultimul etaj, de unde veti avea o priveliste minunatata asupra orasului, a portului si a focurilor de artificii de la miezul noptii. LA MULTI ANI 2022 ! Cazare Hotel B&B Quattro Canti 3* superior, ideal localizat in centrul istoric sau similar.
5
Ziua 5

Palermo – Caltagirone – Comiso – Ragusa Ibla

Mic dejun. Astazi vom spune Arrivederci Palermo!  Vom pleca spre Caltagirone, vestit pentru pretioasele sale ateliere ce produc opere de ceramica, insa si pentru scara monumentala din centrul orasului, scara cu cel mai mare grad de inclinare din Sicilia, ce de la distanta pare un adevarat perete vertical decorat cu un mozaic ceramic. Tur pietonal Caltagirone cu ghid local. Putem admira impunatoare scara Santa Maria del Monte, construita la 1608 în partea veche a orasului si superba biserica in stil baroc San Francesco di Paola.              Ne indreptam apoi catre Comiso - unul dintre cele mai frumoase orase tipic siciliene si cu o istorie ce dateaza de peste 4000 de ani. Tur pietonal cu ghid local – Piazza Fonte Diana, Castello dei Naselli d'Aragona, Bisericele Madre, Santissima Annunziata si San Gregorio. Apoi, vom face o degustare cu Arancini si Cannolli. Mamma mia! Excursia continua spre Ragusa. Cazare Hotel Mediterraneo Palace 4* sau similar.
6
Ziua 6

Ragusa Ibla

Mic dejun. Descoperim atmosfera orasului cu spirit cuceritor intr-un tur pietonal cu ghidul local.  Ragusa Ibla – capitala provinciei cu acelasi nume, s-a constituit sub acest nume in 1926, atunci cand cele doua orase distincte, Ragusa Inferioara si Ragusa Superioara au devenit o singura municipalitate. Ragusa Inferioara este cunoscuta sub numele de Ragusa Ibla sau pur si simplu Ibla si este un adevarat nucleu istoric, un amestec de antic (sec.III i.C.), medieval si baroc. Ragusa Ibla, a fost distrus în 1693 de un cutremur puternic. A fost reconstruit si multe din cladirile, palatele si bisericile in stil baroc dateaza din acea perioada. Cea mai cunoscuta biserica din Ragusa Ibla este superba Bazilica San Giorgio care domina Piazza del Duomo cu palmierii sai. Veti face cele mai frumoase fotografii ale acestui loc secret din Sicilia! Timp liber la dispozitie. Cazare Hotel Mediterraneo Palace 4* sau similar.
7
Ziua 7
Ragusa Ibla – Modica & Scicli Mic dejun. Timp liber la dispozitie in Ragusa Ibla. Optional, Modica & Scicli.  Ragusa, Modica, Scicli si alaturi de alte patru orase, au fost incluse in Patrimoniu Mondial UNESCO si reprezinta "culminarea si inflorirea finala a artei baroce in Europa". Modica este construita pe două niveluri, orasul Alta („orasul de sus”) este evidentiat de Domul di San Giorgio, construit cu materiale recuperate din cladirile cazute dupa cutremur. In orasul Bassa („orasul de jos”) veti observa fereastra gotica din secolul al XV-lea Chiesa del Carmine si se mandreste cu un numar impresionant de magazine ce comercializeaza celebra Ciocolata de Modica. Unica datorita modului de preparare, dupa o reteta a vechilor azteci, adusa aici de spaniolii si pastrata neschimbata de localnici de-a lungul catorva sute de ani. Apoi, vom pleca spre Scicli – un orasel mic si fascinant. O plimbare de-a lungul Via Francesco Mormina Penna ne va dezvalui palate aristocratice, cum ar fi Palazzo Beneventano sau biserici precum Sant’Ignazio, San Matteo, San Bartolomeo si Santa Marìa la Nova. Intoarcere la hotel. Cazare Hotel Mediterraneo Palace 4* sau similar.
8
Ziua 8

Catania - Bucuresti

Mic dejun. Ciao, Bella Sicilia! Transfer la aeroportul din Catania pentru imbarcarea pe zborul direct al companiei BLUE AIR 0B146 cu destinatia Bucuresti. Decolare la ora 15:15 si aterizare la Bucuresti pe aeroportul Henri Coanda la ora 18:20. Sfarsitul pachetului de servicii turistice.

LOCATIE

SERVICII INCLUSE:

 • Bilet de avion Bucuresti – Catania – Bucuresti, zbor direct, compania BLUE AIR
 • Taxele de aeroport & combustibil (pot suferi modificari pana la date plecarii in functie de evolutia pretului petrolului si/sau a taxelor aeroportuare)
 • 4 nopti cazare Palermo cu mic dejun Hotel B&B Quattro Canti 3* superior, central sau similar
 • 3 nopti cazare Ragusa cu mic dejun Hotel Mediterraneo Palace 4* sau similar
 • CINA FESTIVA DE REVELION LA RESTAURANTUL PANORAMIC AL HOTELULUI
 • PACHET EXCURSII INCLUSE:
  • Tur de oras Catania
  • Tur de oras Palermo
  • Excursie la Monreale si Cefalu
  • Excursie la Caltagirone si Comiso cu ghid local
  • Degustare cu Arancini si Cannolli in Comiso
  • Tur de oras Ragusa Ibla cu ghid local
 • Transferuri aeroport - hotel – aeroport
 • Insotitor de grup

SERVICII NEINCLUSE:

 • asigurarea medicala, asigurarea storno cu protectie COVID (recomandata, se emite in aceeasi zi cu contractul), intrarile la obiectivele turistice
 • intrarile la obiectivele turistice, excursiile optionale, bacsis pentru soferi si ghizi locali