Revelion 2023 la Budapesta, Ungaria

Revelion 2023 la Budapesta, Ungaria

#als002

Revelion 2023 la Budapesta, Ungaria

»  580 Euro/ persoana/ loc cam. dubla

 

 

Sejur 5 zile si 4 nopti in perioada:

29.12.2022 – 02.01.2023

 

Capitala Ungariei este unul dintre cele mai frumoase orase din Europa, atragand anual milioane de turisti.

Aici se afla izvoare termale, biserici marete, palate si privelisti de vis, centrul orasului fiind inclus in Patrimoniul UNESCO.

Budapesta este frumoasa in toate cele 4 anotimpuri ale anului, iar din punct de vedere cultural, este unul dintre cele

mai frumoase orase din lume, o metropola plina de viata, la imbinarea dintre modern

si art nouveau cu repere neogotice.

TARIFE
Adult loc in camera dubla                                 580 Euro
Pret pentru a 3-a persoana in camera dubla cu pat suplimentar 675 Euro
reducere pentru copil 2-11,99 ani in camera dubla cu pat suplimentar
650 Euro
supliment camera single    230 Euro
SERVICII INCLUSE:
 • transport cu avionul Bucuresti – Budapesta – Bucuresti cu compania TAROM;
 • bagaj de cala in limita a 21 kg, o singura piesa;
 • 4 nopti cazare cu mic dejun bufet in Expo Congress 4* sau similar;
 • taxele de oras;
 • tur panoramic de oras cu autocar si ghid local vorbitor de limba romana in prima zi;
 • excursie la Cotul Dunarii (Szentendre – Visegrad – Esztergom), cu ghid local vorbitor de limba romana;
 • transferuri aeroport – hotel – aeroport;
 • insotitor roman de grup;
 • taxele de aeroport si catering (pot suferi modificari).

Nota: Taxele de aeroport incluse in pret sunt cele valabile la data lansarii programului, respectiv luna iulie 2022. In situatia majorarii acestor taxe de catre compania aeriana pana la data emiterii biletelor de avion (biletele se emit cu 7-14 zile inainte de plecare), agentia isi rezerva dreptul de a modifica pretul excursiei conform cu noile valori ale acestor taxe.  

 

ORAR INFORMATIV DE ZBOR (ore locale):

29.12.2022       RO 231             Bucuresti 07:55 – Budapesta 08:45                    durata zborului: 1h50minute

02.01.2023       RO 232             Budapesta 09:15 – Bucuresti 12:00                    durata zborului: 1h50minute

1
Ziua 1

Ziua 1 (29.12): BUCURESTI – BUDAPESTA

Intalnire cu conducatorul de grup la ora 05:20 pe aeroportul Henri Coanda (Otopeni) si imbarcare pe cursa TAROM cu destinatia Budapesta (decolare la ora 07:55). Sosire la ora locala 08:55 la Budapesta si transfer in centru orasului unde vom face turul panoramic cu autocarul, dar si pietonal, impreuna cu ghidul local vorbitor de limba romana, pe parcursul caruia vom admira: Dunarea, Cetatea, Bastionul Pescarilor, Podul cu Lanturi, Parlamentul, Podul Elisabeta, Piata Eroilor, Bulevardul Andrassy, Muzeul Holocaustului, baile termale, Palatul lui Matei Corvin, o piatra din Zidul Berlinului. La pranz, dupa ora 14:00, cazare la Expo Congress Hotel 4* (sau similar). Timp liber la dispozitie. Seara putem organiza la ora 19:30 croaziera cu cina pe Dunare intre Buda si Pesta cu ghid local in limba romana: welcome drink-vin spumant, preparate calde, preparate reci, salate, desert (bufet suedez). Bauturi: vin Tokay si apa minerala. Pret informativ: 50 EURO/ persoana (transfer dus-intors cu autocarul si ghidul local sunt incluse).  

2
Ziua 2

Ziua 2 (30.12): BRASTISLAVA (optional)

Mic dejun. Timp liber la dispozitie in Budapesta, sau optional va propunem incepand cu ora 08:30, vizita in capitala Slovaciei. Deplasare la Bratislava pentru tur panoramic si pietonal. Vor putea fi admirate: Noul Pod – simbolul orasului modern – cu un restaurant construit intr–un stil futurist, situat in varful unui turn inclinat. In Bratislava se viziteaza Biserica Incoronarii Mariei Tereza (Coroana Imperiului Austro–Ungar), centrul istoric, Poarta si Turnul lui Mihail, statuile Cumil, Paparazzi si soldatul Napoleonian, Promenada pe malul Dunarii, Palatul Grassalkovich (panoramic), resedinta oficiala a presedintelui Slovaciei, construit in anul 1760 de arhitectul Anton Mayerhofer. Timp liber la dispozitie, pentru masa de pranz (optionala) in centrul vechi al orasului. Dupa pranz vom vizita Castelul Bratislava. Este situat pe varful unui deal stancos, intr-o pozitie strategica fata de Dunare si zona inconjuratoare, oferind o excelenta panorama asupra Bratislavei. Primul castel a fost construit in secolul al X-lea, iar ultima data a fost reconstruit intre anii 1954-1968. Vom vizita, Poarta Sigismund, Gradinile, Muzeul de Istorie (biletul de intrare se achita optional la fata locului, aproximativ 15 euro), unde se afla artefacte istorice inestimabile conservate din cele mai vechi timpuri, inclusiv colectii arheologice si numismatice. Din 1968, castelul gazduieste expozitii ale Muzeul National Slovac si in acelasi timp salile sale au fost folosite de Consiliul National al Republicii Slovace, pentru intalniri oficiale precum: tratatul de constituire al Republicii Independente Slovacia, semnat in Sala Cavalerilor in anul 1992, sau Summitul Bush-Putin din februarie 2005. Pret informativ: 60 EURO/ persoana. Include transport cu autocarul, ghid local vorbitor de limba romana si insotitor de grup. Seara intoarcere la Budapesta si timp liber la dispozitie.

3
Ziua 3

Ziua 3 (31.12): FERMA LIPITANILOR SI SPECTACOLUL CAILOR ARISTOCRATI (optional)

Mic dejun. Optional, va propunem o excursie la ferma de lipitani si spectacol de echitatie Lazar, cu masa de pranz inclusa inclusa. Suntem intampinati cu palinca si pogaci si vom admira superbul spectacol al acestor campioni mondiali, caii “inaripati”. Pranzul va incepe cu  traditionalul  gulash  unguresc,  urmat  de  un platou  haiducesc, iar la final urmeaza binemeritatul desert (meniul poate suferi modificari). In tot acest timp vinul alb si cel rosu, palinca si apa nu vor lipsi de la masa. Atmosfera in timpul mesei  este  asigurata  de  taraful  local. Inainte de a parasi ferma vom face o oprire in sala campionilor, micutul muzeu  dedicat  fratilor  Lazar,  in  care  vom  vedea  medaliile  castigate  de  acestia,  dar  si  carele  cu  care  au  reusit sa castige 13 titluri mondiale. Rasa Lipitan, este una dintre cele mai renumite rase de cai din Europa si este un simbol al inteligentei si elegantei. Este un cal bland, docil si supus, cu temperament vioi, iar pasul sau ridicat il transforma pe Lipitan intr-un cal de parada, dar in acelasi timp, ramane un cal excelent de tractiune, fiind o vedeta a concursurilor cu atelaje. Pret informativ: 60 EURO/ persoana. Include transport cu autocarul, ghid local, masa de pranz si faimosul spectacol de echitatie. Intoarcere la Budapesta si pregatire pentru cina festiva de Revelion (optionala), care va servita la un restaurant local. Pret informativ 100 EURO/persoana.

4
Ziua 4

Ziua 4 (01.01): COTUL DUNARII – SZENTENDRE – VISEGRAD – ESZTERGOM

Mic dejun. Pornim spre Cotul Dunarii (excursie inclusa in pret). Se viziteaza localitatea Szentendre (Sf.Andrei), oras muzeu in aer liber al artistilor plastici, situat pe malul Dunarii, iar mai departe, trecand pe langa Visegrad, fosta resedinta a lui Matei Corvin, vom ajunge in orasul medieval Esztergom, care pana la 1241 a fost capitala Ungariei, loc unde se afla si Bazilica Episcopala. Vom ajunge in Budapesta in cursul pranzului, pentru cazare la acelasi hotel. Timp liber pentru plimbari individuale prin Budapesta. Seara, optional, va propunem cina traditionala ungureasca de bun ramas, cu degustare de vinuri, program folcloric, muzica live, la una dintre cele mai renumite crame istorice din Budapesta, in vestitul labirint de 88 km lungime. Veti fi fermecati de muzica si dansurile traditionale maghiare, intregul program artistic concentrandu-se in jurul unui adevarat ritual gastronomic. Pret informativ: 60 EURO/ persoana. Include transport cu autocarul, ghid local vorbitor de limba romana, insotitor de grup si programul complet descris mai sus.

5
Ziua 5

Ziua 5 (02.01): BUDAPESTA – BUCURESTI

Mic dejun la pachet. Dimineata devreme, la ora 06:00 transfer la aeroportul din Budapesta pentru imbarcare pe cursa TAROM cu destinatia Bucuresti. Decolare din Budapesta la ora 09:15, sosire in Bucuresti la ora 12:00.

LOCATIE

SERVICII INCLUSE

 • transport cu avionul Bucuresti - Budapesta - Bucuresti cu compania TAROM;
 • bagaj de cala in limita a 21 kg, o singura piesa;
 • 4 nopti cazare cu mic dejun bufet in Expo Congress 4* sau similar;
 • taxele de oras;
 • tur panoramic de oras cu autocar si ghid local vorbitor de limba romana in prima zi;
 • excursie la Cotul Dunarii (Szentendre – Visegrad – Esztergom), cu ghid local vorbitor de limba romana;
 • transferuri aeroport - hotel - aeroport;
 • insotitor roman de grup;
 • taxele de aeroport si catering (pot suferi modificari).
Nota: Taxele de aeroport incluse in pret sunt cele valabile la data lansarii programului, respectiv luna iulie 2022. In situatia majorarii acestor taxe de catre compania aeriana pana la data emiterii biletelor de avion (biletele se emit cu 7-14 zile inainte de plecare), agentia isi rezerva dreptul de a modifica pretul excursiei conform cu noile valori ale acestor taxe.  

NU SUNT INCLUSE

 • Cina festiva de Revelion, servita la restaurant in Budapesta;
 • asigurarea medicala (optionala);
 • asigurarea storno cu extensie COVID-19 (optionala) - se incheie odata cu contractul de comercializare a pachetului de servicii turistice, in pachet cu asigurarea medicala de calatorie;
 • bacsisuri pentru prestatorii locali (ex: soferi, ghizi): 5 EURO/persoana – se practica in Ungaria si se achita la sosirea in tara de destinatie;
 • excursiile optionale si intrarile la obiectivele turistice;
 • bauturile alcoolice sau racoritoare la mesele incluse in program.