Revelion 2023 la Atena, Grecia

Revelion 2023 la Atena, Grecia

#als002

Revelion 2023 la Atena, Grecia

»  510 Euro/ persoana/ loc cam. dubla

 

Sejur 6 zile / 5 nopti in perioada:

28.12.2022 – 02.01.2023

 

Capitala Statului Elen a fost populata inca din Epoca Bronzului, fiind cunoscuta pentru evolutia sa glorioasa mai ales in antichitate. In centrul orasului gasim stanca Acropolei, care reprezinta simbolul civilizatiilor care s-au dezvoltat in spatiul elen, din anii preistorici si pana in zilele noastre, atragand ca un magnet milioane de vizitatori din toate colturile planetei. Acropole, a fost dedicat initial zeitei Atena si este o reflectie a splendorii, puterii si bogatiei, un loc unde trecutul se impletește armonios cu prezentul, intr-o  atmosfera magica a imbinarii celor doua lumi, una apusa si una prezenta

TARIFE
Adult loc in camera dubla                                

                 

510 Euro
a 3-a persoana in camera dubla (pat suplimentar) 490 Euro
copil 2-9,99 ani in camera cu doi adulti in camera (pat suplimentar)
430 Euro
pret pentru camera single     675 Euro

*grup minim 30 persoane

PACHETUL INCLUDE:
 • transport cu avionul Bucuresti – Atena – Bucuresti cu compania TAROM;
 • 5 nopti cazare cu mic dejun la Breeze Boutique 4* (sau similar) in Atena;
 • transport cu autocar pe tot parcursul turului conform programului
 • tur de oras cu ghid local in limba romana in Atena;
 • insotitor roman de grup;          
 • taxele de aeroport si catering (pot suferi modificari).

Nota: Taxele de aeroport incluse in pret sunt cele valabile la data lansarii programului, respectiv luna martie 2022. In situatia majorarii de catre compania aeriana a acestor taxe pana la data emiterii biletelor de avion (biletele se emit cu 7-14 zile inainte de plecare), agentia isi rezerva dreptul de a modifica pretul circuitului conform cu noile valori ale acestor taxe.

» ZBOR:

ORAR INFORMATIV DE ZBOR (ore locale):

Bucuresti 16:40    –    Atena 18:20      –     durata zborului: 1h40minute

Atena 19:10    –    Bucuresti 20:45    –   durata zborului: 1h35minute

 

1
Ziua 1

ZIUA 1 (28.12): BUCURESTI – ATENA

Intalnire la Aeroportul International Otopeni la ora 14:00 cu insotitorul de grup si imbarcare pe cursa TAROM cu plecare spre Atena la 16:40. Sosire la Atena la ora locala 18:20. Transfer la Hotel Breeze Boutique Athens 4* in Atena (sau similar). Timp liber la dispozitie in Capitala Greciei.

2
Ziua 2

ZIUA 2 (29.12): ATENA – Tur de oras si vizita la Acropole

Mic dejun. Tur panoramic de oras cu autocar si ghid local pe parcursul caruia vom admira Piata Omonia si Sintagma, Parlamentul, Universitatea, Academia, Biblioteca Nationala, Stadionul Olimpic unde s-a desfasurat prima Olimpiada moderna (1896). Continuam cu vizita la Acropole cu ghid local (biletul de intrare se plateste la fata locului: 20 EURO/ persoana adult, 10 EURO/ persoana cu varsta de 65 ani implinita, gratuit pentru copii sub 18 ani). Continuam cu zona pietonala din centrul orasului, strabatand la pas si admirand panoramic: cartierul Plaka, Agora antica, Piata Monastiraki, strada comerciala Ermou, Mitropolia Atenei, incheind in Piata Sintagma, unde vom putea urmari la ora fixa, schimbul garzii de onoare. Timp liber la dispozitie si la pranz intoarcere la acelasi hotel. Dupa amiaza timp liber in Atena pe cont propriu. Dupa amiaza, va propunem optional, excursie la Cap Sounion cu dejun pescaresc. Vom merge pe ruta Pireu – Glyfada – Vouliagmeni – Cap Sounion, pe un traseu spectaculos, pe malul Marii Egee, catre cel mai sudic punct al Greciei continentale. La pranz vom servi masa cu specific pescaresc, la o taverna pe malul marii. In continuare ne deplasam la Templul lui Posseidon, Zeul marilor. Pret informativ: 90 EURO/ persoana, pentru un grup minim de 15 persoane. Pretul include: transport autocar, dejun pescaresc, ghid local. Cazare la acelasi hotel in Atena.

3
Ziua 3

Ziua 3 (30.12): MICENE – EPIDAUR – NAFPLIO – CANALUL DE CORINT (optional)

Mic dejun. Program individual pe cont propriu in Atena, sau optional, excursie cu ghid local vorbitor de limba romana in  Peninsula Peloponez, unde se afla leaganul civilizatiei minoice. Se viziteaza: Istmul si canalul de Corint, Epidavros (a fost cunoscut pentru teatrul construit in 340 i.Hr. care functioneaza si astazi cu aproximativ 6000 locuri), Mycene, unde se vor vizita cetatea antica, teatrul si mormantul lui Agamemnon (cunoscut din Iliada lui Homer, regele cetatii Mycene, care a pornit Razboiul Troian) si intr-un final Nafplion – oras port construit de venetieni, prima capitala a Greciei moderne, dupa eliberarea de sub otomani. Timp liber la dispozitie in Nafplio, pentru plimbari individuale si masa de pranz (optional). Pret informativ: 85 EURO/persoana (minim 20 platitori). Pretul include: transport cu autocarul, ghid local, biletele de intrare la obiective (Mycene & Epidavros). Intoarcere la Atena pentru cazare la acelasi hotel (grup minim 15 persoane).

4
Ziua 4

Ziua 4 (31.12): ORACOLUL DIN DELPHI – ARACHOVA (optional)

Mic dejun. Timp liber la dispozitie, sau optional, va propunem excursia la Oracolul din Delphi si satul Arachova. Delphi (orasul antic), a fost templul dedicat zeului Apollo, a fost considerat centrul universului (buricul pamantului), dar si epicentrul spiritual al intregii lumii. Este situat pe muntele Parnas, locul unde se desfasurau, la date diferite de jocurile olimpice, dar tot odata la patru ani, Jocurile Pythice. Vizita in situl arheologic si muzeul de istorie si arheologie impreuna cu ghidul local. Oracolul din Delphi facea profetii prin intermediul Pitiei, preoteasa careia Apollo, ii daruise o putere speciala. Continuam cu turul panoramic (cu autocarul) al satului Arachova si la ora pranzului vom face un popas pentru masa (inclusa). Pret informativ: 90 EURO/persoana (minim 15 platitori). Pretul include: transport cu autocarul, biletele de intrare la obiective. Intoarcere la Atena pentru cazare la acelasi hotel (grup minim 15 persoane).  Seara, masa festiva de Revelion la restaurantul Oneirio (sau similar) - optionala, se achita in agentie, la inscriere. Tarif: 90 EURO/persoana). Muzica, dans, program specific, preparate traditionale si internationale!

La multi ani 2023!

5
Ziua 5

Ziua 5 (01.01): ATENA – CROAZIERA PE MAREA EGEE (optional)

Mic dejun. Timp liber la dispozitie sau, optional, va propunem croaziera de o zi catre trei insule in Golful Saronic (Marea Egee): Prima oprire va avea loc pe insula Hydra, locul de nastere al multor comercianti si armatori greci. Insula este complet lipsita de autoturisme particulare, ceea ce are impact favorabil asupra mediului. Hydra este in acelasi timp un loc de vacanta preferat de oamenii de arta. Continuam cu Insula Poros unde stramtoarea dintre tarmurile sale si Peloponez se ingusteaza uneori la cateva sute de metri. Iar ultima oprire va avea loc pe insula Egina, care este renumita pentru Manastirea Sfantului Nectarie, canonizat in anul 1961, dar si pentru fisticul local, despre care se spune ca este cel mai gustos din Grecia. Pret informativ: 110 EURO/persoana. Include: transfer hotel – port – hotel, croaziera, masa de pranz si program artistic pe vas. Seara intoarcere la Atena si cazare la acelasi hotel.

 

6
Ziua 6

Ziua 6 (02.01): ATENA – BUCURESTI

Mic dejun. Eliberarea camerelor la ora 12:00 si depozitarea bagajelor intr-un spatiu special amenajat. Timp liber la dispozitie. La ora 15:30 transfer la aeroport pentru imbarcare pe cursa TAROM cu plecare la ora 19:10. Sosire la Bucuresti la 20:45.

LOCATIE

PACHETUL INCLUDE:

 • transport cu avionul Bucuresti - Atena - Bucuresti cu compania TAROM;
 • 5 nopti cazare cu mic dejun la Breeze Boutique 4* (sau similar) in Atena;
 • transport cu autocar pe tot parcursul turului conform programului;
 • tur de oras cu ghid local in limba romana in Atena;
 • insotitor roman de grup;          
 • taxele de aeroport si catering (pot suferi modificari).
Nota: Taxele de aeroport incluse in pret sunt cele valabile la data lansarii programului, respectiv luna martie 2022. In situatia majorarii de catre compania aeriana a acestor taxe pana la data emiterii biletelor de avion (biletele se emit cu 7-14 zile inainte de plecare), agentia isi rezerva dreptul de a modifica pretul circuitului conform cu noile valori ale acestor taxe.

PACHETUL NU INCLUDE:

 • asigurare medicala pentru calatorie;
 • asigurarea storno cu extensie COVID-19 (optionala) - se incheie odata cu contractul de comercializare a pachetului de servicii turistice, in pachet cu asigurarea medicala de calatorie;
 • bacsisuri pentru prestatorii locali (ex: soferi, ghizi): 10 EURO/persoana – se practica in Grecia si se achita la sosirea in tara de destinatie;
 • excursiile optionale si intrarile la obiectivele turistice, altele decat cele mentionate ca fiind incluse;
 • bauturile alcoolice sau racoritoare la mesele incluse in program.