Revelion 2022 – Canakkale – Kusadasi – Istanbul

Revelion 2022 – Canakkale – Kusadasi – Istanbul

#als002

Revelion 2022 – Canakkale – Kusadasi – Istanbul

 » 320 Euro/ persoana/ loc in camera dubla

 • Supliment camera single: 135 EURO / persoana
 • Reducere pentru a treia persoana in camera dubla cu pat suplimentar: 20 EURO
 • Reducere pentru copil 2 – 11.99 ani in camera dubla cu doi adulti si pat suplimenta): 50 EURO

 

Sejur de 7 zile / 6 nopti in urmatoarea perioada:

29.12.2021 – 04.01.2021

 

La trecerea dintre ani in Turcia
Troia – Pergam – Efes – Istanbul – Edirne

Stiati ca unele dintre cele mai stranii lucruri despre Turcia sunt:

Cel mai fericit moment al diminetilor multora dintre noi – savuroasa cafea – se datoreaza unei legende turcesti?
Media de ceaiuri baute de turci intr-o zi este de 10, iar Mos Nicolae s-a nascut pe teritoriul de azi al Turciei ?

Sfantul Nicolae din Myra (Demre) a trait in secolul al patrulea si a fost episcop crestin in Anatolia bizantina, fiind renumit pentru faptul ca oferea cadouri oamenilor sai neinstariti.

In 1925 Mustafa Kemal Ataturk emite “Legea Palariei”, lege ce prevedea purtarea palariilor occidentale in locul fesului rotund din fetru.
Acesra isi are originile in Grecia Antica si a fost introdus in 1826 in Turcia de catre sultan pentru ca lipsa borurilor permitea turcilor sa atinga pamantul cu fruntea in timpul rugaciunii, conform religiei islamice.

 

» SERVICII INCLUSE
 • transport cu autocar (standard international) conform itinerariului;
 • 6 nopti cazare cu mic dejun conform ofertei astfel: 1 noapte in Canakkale, 3 nopti in Kusadasi, 2 nopti in Istanbul;
 • 2 cine la Kusadasi la hotelul Hotel Palmin 4*(sau similar);
 • cina festiva de Revelion in Kusadasi la hotel cu pachet de bauturi alcoolice locale inclus;
 • tururi panoramice si pietonale in Troia, Pergam, Istanbul;
 • insotitor roman de grup.

 

GRUP MINIM: 35 persoane

Supliment grup 30 – 34 persoane: 15 EURO/ persoana. Supliment grup 25 – 29 persoane: 25 EURO/ persoana. Pentru un numar mai mic de 25 participanti pretul se recalculeaza sau circuitul se reprogrameaza. Organizatorul isi rezerva dreptul de a anula acest program daca nu se vor inscrie minim 25 participanti pana cu trei saptamani inainte de plecare. De asemenea, in cazul unui grup mai mic, agentia isi rezerva dreptul de a schimba compania aeriana sau hotelurile, cu pastrarea standardelor si cu informarea prealabila a turistilor inscrisi. Locurile confirmate suplimentar fata de grupul rezervat pot fi la un tarif mai mare (in functie de disponibilitatile la avion si cazare) si se supun unor reguli diferite de decomandare.

1
Ziua 1
Ziua 1 (29.12): BUCURESTI - CANAKKALE (640 km)

Plecare din Bucuresti, din fata Garii de Nord (parcarea situata vis a vis de coloane) la ora 05:00 pe traseul Bucuresti - Ruse - Veliko Tarnovo - Edirne. Pe traseu vom opri in Edirne pentru vizitarea moscheii Selimiye, capodopera lui Mimar Sinan, cel mai mare arhitect turc, ale carui lucrari au fost realizate in mare parte in timpul Sultanului Suleiman Magnificul. Seara traversare cu feribotul Eceabat - Canakkale (biletele se achita la fata locului, prin intermediul insotitorului de grup: 5 Euro/ persoana). Vom ajunge in Canakkale in cursul serii, in functie de formalitatile vamale. Cazare la hotel Hellen 3* (sau similar) in Canakkale.

2
Ziua 2

Ziua 2 (30.12): CANAKKALE - TROIA - PERGAM - KUSADASI (415 km)

Mic dejun. Dupa un scurt popas la Troia, unde amintirile ne conduc la razboiul troian relatat de Homer, la regele Priam, frumoasa Elena si la viteazul Ahile. In continuare ne vom indrepta catre Pergamon (Bergama), centru cultural important in Grecia antica si in Imperiul Roman, precum si locul unde a fost inventat pergamentul. Vizitam Acropole, Templul lui Traian situat maiestuos pe o colina cu o panorama plina asupra orasului, Altarul lui Zeus, Teatrul si Templul lui Dionysos. Continuam drumul spre Kusadasi. Cazare si cina in zona Kusadasi la hotelul ales.

3
Ziua 3

Ziua 3 (31.12): KUSADASI - EFES - CASA FECIOAREI MARIA (optional)

Mic dejun. Timp liber in Kusadasi (shopping, plimbari pe malul marii) sau, optional, vizita la Efes, unul din cele mai

faimoase si bogate orase ale antichitatii. Vom putea admira ruinele vechiului oras si ale Templului lui Artemis (una din cele 7 minuni ale lumii), prima din cele 7 biserici ale Apocalipsei, celebra Librarie a lui Celsius si marele Amfiteatru. Dupa-amiaza vizitam casa Fecioarei Maria - conform traditiei locului, este socotit locul in care Fecioara Maria si-a petrecut ultimii ani ai vietii pamantesti. Pret informativ: 40 EURO / persoana, minim 30 platitori (pretul include ghid local, transport cu autocarul, insotitor de grup si biletele de intrare la Efes si Casa Fecioarei Maria). Dupa amiaza, intoarcere in Kusadasi si pregatiri pentru seara de Revelion. Masa Festiva de Revelion este inclusa si va avea loc la hotelul ales.

4
Ziua 4

ZIUA 4 (01.01): LA MULTI ANI 2022! KUSADASI - IZMIR (optional)

Mic dejun. Timp liber in Kusadasi. La pranz, va propunem optional shopping si plimbari pe malul marii in Izmir, al treilea oras ca marime din Turcia, dupa Istanbul si Ankara, locul s-au nascut Homer si Aristotelis Onassis. Pret informativ: 25 EURO/ persoana, minim 30 platitori (pretul include transport cu autocarul si insotitor de grup). Cina si cazare la acelasi hotel.

5
Ziua 5

ZIUA 5 (02.01): KUSADASI - ISTANBUL (570 km)

Mic dejun. Plecare devreme spre Istanbul pe traseul Izmir - Bursa. Sosire in Istanbul seara (se trece peste podurile Bogazici - Bosfor si Galata sau Ataturk - Cornul de aur). Cazare la hotel Orient Mintur 3* (sau similar).

6
Ziua 6

ZIUA 6 (03.01): ISTANBUL

Mic dejun. Tur de oras pietonal, timp de 4 ore, cu insotitorul de grup. Vom admira: Moscheea Albastra - construita in secolul al XVII-lea de sultanul Ahmet I, singura moschee cu 6 minarete din Turcia; Biserica Sfanta Sofia - cea mai mare catedrala din lume in momentul in care a fost construita in secolul al IV-lea, fiind transformata de catre turci in moschee dupa cucerirea Constantinopolului in anul 1453; Hipodromul antic - locul unde se organizau curse de car si alte activitati sportive in perioada bizantina, astazi fiind un parc faimos cu monumente reprezentative precum: obeliscul egiptean, coloana lui Constantin, coloana lui Serpentine din Delphi, fantana lui Wilhelm II. Turul se continua cu o vizita in Marele Bazar - una dintre cele mai mari piete acoperite din lume, cu peste 4.000 de magazine, fiind un adevarat paradis pentru iubitorii de shopping. Aici totul se negociaza, de la delicatesele traditionale turcesti pana la covoare, incaltaminte, pielarie sau bijuterii (inchis duminica). Cazare la acelasi hotel. La pranz, timp liber la dispozitie, sau optional, incepand cu ora 15.30, croaziera pe Bosfor cu ghid Include transport cu tramvaiul pana la port, bilet de vapor. Seara intoarcere la hotel. Pret informativ: 20 EURO/persoana pentru un grup minim de 25 persoane.

7
Ziua 7

ZIUA 7 (04.01): ISTANBUL - EDIRNE - BUCURESTI (650 km)

Mic dejun. Dupa eliberarea camerelor, plecam spre casa. Sosire in Bucuresti in cursul serii, in functie de formalitatile vamale si trafic.

LOCATIE

SERVICII INCLUSE

 • transport cu autocar (standard international) conform itinerariului;
 • 6 nopti cazare cu mic dejun conform ofertei astfel: 1 noapte in Canakkale, 3 nopti in Kusadasi, 2 nopti in Istanbul;
 • 2 cine la Kusadasi la hotelul Hotel Palmin 4*(sau similar);
 • cina festiva de Revelion in Kusadasi la hotel cu pachet de bauturi alcoolice locale inclus;
 • tururi panoramice si pietonale in Troia, Pergam, Istanbul;
 • insotitor roman de grup.

NU SUNT INCLUSE

 • asigurarea medicala de calatorie cu extinderea beneficiilor in contextul Covid-19 (optionala - recomandata);
 • asigurarea storno (optionala), se incheie odata cu contractul de comercializare a pachetului de servicii turistice, in pachet cu asigurarea medicala de calatorie;
 • bacsisuri pentru prestatorii locali (ex: soferi, ghizi): 10 EURO/persoana - se practica in Turcia, se achita la sosirea in tara de destinatie;
 • excursiile optionale si intrarile la obiectivele turistice;
 • bauturile alcoolice sau racoritoare la mesele incluse in program.