Revelion 2022 in Egipt – Croaziera pe Nil

Revelion 2022 in Egipt – Croaziera pe Nil

#als007

Revelion 2022 in Egipt – Croaziera pe Nil

»  1544 Euro/ persoana

Circuit cu Croaziera pe Nil & Sejur Hurghada cu All Inclusive

 

Sejur 11 zile si 10 nopti in perioada:

28.12.2021 – 07.01.2022

Egiptul, casa faraonilor, este locul în care poți combina perfect cultura, aventura și relaxarea. Este o țară arabă din nordul Africii și Orientul Mijlociu pe care Herodot a numit-o “darul Nilului”, datorită faptului că este situată în fertila vale a Nilului lungă de 1000 de km si lata de 10-20 de km, marginită la vest și est de pustiuri.

 

TARIFE
Adult loc in camera dubla                                 1544 Euro
a 3-a persoana in camera  1544 Euro
copil 2-11,99 ani in camera cu doi adulti in camera 1827 Euro
adult loc in camera single     1204 Euro
 

 

Conditii de calatorie in contextul Covid:   

 • Dovada vaccinarii sau test RT-PCR efectuat cu maxim 72 de ore inainte de calatorie. Copiii sub varsta de 6 ani sunt exceptati de la prezentarea unui test tip PCR la intrarea pe teritoriul Egiptului.
 • Pentru calatoria in Egipt este necesar PASAPORTUL simplu sau electronic valabil minim 6 luni de la data terminarii calatoriei!
PACHETUL INCLUDE:
 • Bilet de avion Bucuresti/Iasi/Timisoara – Cairo – si retur, compania Tarom
 • Taxele de aeroport si combustibil (pot suferi modificari pana la emiterea biletelor de avion cu 15 zile inainte de plecare, in functie de evolutia pretului petrolului sau in urma majorarii de catre autoritatile aeroportuare)
 • Bilet de avion Cairo – Aswan, companie locala
  • 2 nopti cazare cu mic dejun si 1 cina Hotel Holiday Inn Citystars 5* Cairo sau similar
  • 1 noapte cazare cu DEMIPENSIUNE hotel Tolip Aswan 5* Aswan sau similar
  • 3 nopti cazare cu PENSIUNE COMPLETA pe vasul de croaziera M/S Sarah 5* sau similar
  • 3 nopti cazare cu ALL INCLUSIVE Hotel Continental 5* Hurgada sau similar
  • 1 noapte cazare cu DEMIPENSIUNE Hotel Holiday Inn Citystars 5* Cairo sau similar
 • Cina festiva de Revelion la bordul vasului de croaziera pe Nil
 • Transferuri aeroport – hotel – aeroport in Cairo
 • Tur de oras Cairo cu ghid local: Citadela Saladdin, Moscheea de Alabastru a lui Mohamad Ali, Bazarul egiptean (fara intrari)
 • Vizita la Muzeul de Egiptologie
 • Excursie cu ghid local la Platoul Giza si Marile Piramide
 • Croaziera pe Nil cu vas de croaziera 5* M/S Sarah sau similar cu urmatoarele excursii si vizite incluse:
 • Excursie la Marele Baraj de la Aswan, Obeliscul neterminat si templul Philae
 • Vizitarea Templelor dedicate Zeilor Sobek si Horus din Kom Ombo si Edfu
 • Excursie pe malul vestic al Nilului din Luxor : Valea Regilor si vizitarea Templelor Reginei Hatchepsut
 • Excursie pe malul estic al Nilului din Luxor cu vizitare templelor Karnak si Luxor
 • Transport cu autocar local conform programului
 • Biletele de intrare la obiectivele turistice din programul de croaziera
 • Ghizi locali conform programului
» CAZARE:
 • 2 nopti cazare cu mic dejun si 1 cina Hotel Holiday Inn Citystars 5* Cairo sau similar
 • 1 noapte cazare cu DEMIPENSIUNE hotel Tolip Aswan 5* Aswan sau similar
 • 3 nopti cazare cu PENSIUNE COMPLETA pe vasul de croaziera M/S Sarah 5* sau similar
 • 3 nopti cazare cu ALL INCLUSIVE Hotel Continental 5* Hurgada sau similar
 • 1 noapte cazare cu DEMIPENSIUNE Hotel Holiday Inn Citystars 5* Cairo sau similar

 

1
Ziua 1

28 Decembrie | BUCURESTI – CAIRO

 • Plecare din Bucuresti: Intalnire cu reprezentantul agentiei de turism in Aeroportul Henri Coanda (Otopeni) la ora 22:30 pentru imbarcare pe zborul TAROM RO 101 cu destinatia Cairo.
 • Plecare din Iasi: Prezentare la Aeroportul International Iasi la ora 17:50 pentru imbarcare pe zborul Tarom RO708 cu destinatia Bucuresti. Decolare la ora 19:50 si aterizare la Bucuresti la ora 21:00. Escala pana la ora 00:30, cand va veti imbarca pe zborul Tarom RO101 cu destinatia Cairo.
 • Plecare din Timisoara: Prezentare la Aeroportul Traian Vuia la ora 17:45 pentru imbarcare pe zborul Tarom RO608 cu destinatia Bucuresti. Decolare la ora 19:45 si aterizare la Bucuresti la ora 20:45. Escala pana la ora 00:30, cand va veti imbarca pe zborul Tarom RO101 cu destinatia Cairo.
2
Ziua 2

29 decembrie|

CAIRO   Decolare la ora 00:30 cu zborul RO101 si aterizare in Cairo la ora 03:15.  Intalnire cu ghidul local si  transfer cu autocarul la Hotel Holiday Inn Cairo Citystars 5* sau similar Cairo. Early check-in.   Mic dejun. Ne aflam in Cairo (El Qahira), capitala Egiptului - cea mai mare aglomerare urbana de pe continentul african, cu peste 6 milioane de locuitori, unde ne va fascina cu siguranta forfota metropolitana. Intalnire cu ghidul local care ne va insoti intr-o incursiune in istoria de 7000 ani a Egiptului intr-un tur de oras Cairo care va incepe cu o vizita la Muzeul de Egiptologie – acesta adaposteste cea mai bogata colectie de artefacte din perioada faraonica, cea mai pretioasa comoara a muzeului fiind colectia faraonului Tutankhamon care cuprinde obiecte de cult, bjuterii, statui, sarcofagul in care a fost inmormantat faraonul si celebra masca mortuara de aur! Vom face o incursiune si in partea islamica a orasului la citadela Saladdin care se mandreste cu faimoasa Moschee de Alabastru a lui Mohamad Ali (vizite exterioare) si vom face apoi un popas la Bazar. Cina si cazare Hotel Holiday Inn Cairo Citystars 5* sau similar Cairo.
3
Ziua 3

30 decembrie | CAIRO – PLATOUL GIZA – ASWAN

Mic dejun. Excursie cu ghid local la Platoul Giza si marile Piramide. Ne vom indrepta  spre platoul Giza pentru a vizita Piramidele si Sfinxul (vizite exterioare) – binecunoscutele embleme ale Egiptului. Piramida lui Keops, ce mai mare dintre cele trei, este singura minune a lumii antice care sfideaza inca trecerea timpului, ea fiind de asemenea si cea mai mare piramida construita vreodata! Protector al piramidelor, Sfinxul – creatura enigmatica cu trup de leu si chip de om cunoscut primilor arabi sub numele de Tatal Groazei, asteapta sa ne impresioneze, el fiind cel mai vechi monument de sculptura din Egiptul Antic. Transfer la aeroport pentru imbarcare pe zborul local cu destinatia Aswan. Transfer la hotel si servirea cinei. Cazare hotel Tolip Aswan 5* sau similar.
4
Ziua 4

31 decembrie   | ASWAN – ABU SIMBEL

Mic dejun.  Optional, va propunem o excursie la Abu Simbel (plecarea dimineata devreme; mic dejun la pachet). Complexul arheologic este format din doua temple taiate direct in piatra in timpul domniei faraonului Ramses al-II-lea. Complexul, remarcabil prin masivele statui de piatra ale lui Ramses si ale sotiei sale, Nefertari, a fost construit in secolul XIII i.Hh. pentru a intimida rivalii nubieni si pentru a comemora celebra batalie de la Kadesh. Templele au fost amenintate de cresterea nivelului apelor Nilului in urma constructiei barajului de la Aswan in anii 1960, dar, printr-un model de cooperare internationala a UNESCO, siturile arheologice au fost cercetate, dezmembrate si asamblate in acelasi mod, dar cu 65 si 200 de metri mai sus si in spatele locatiei originale, locatie acoperita de apele lacului Nasser. Formalitati de cazare pe vasul de 5*. Servirea pranzului. Dupa amiaza, vom vizita giganticul baraj din Aswan, obiectiv strategic in Egipt, o constructie uriasa facuta pentru a controla inundatiile cauzate de revarsarea Nilului, a asigura apa pentru irigatii si pentru a genera electricitate. A fost construit intre anii 1960-1970 si a avut un impact important asupra industriei si culturii Egiptului. Vom continua turul de astazi cu vizitarea Obeliscului neterminat si a Templului Philae dedicat zeitei ISIS. Intoarcere la vas. Cina festiva de Revelion la bordul vasului – La Multi Ani 2022! Cazare pe vasul de croaziera M/S Sarah 5* sau similar.
5
Ziua 5

01 ianuarie  | KOM OMBO – EDFU

Mic dejun, pranz si cina la bordul vasului de croaziera. Astazi vom naviga catre Kom Ombo unde vom vizita neobisnuitul templu dublu dedicat zeilor Sobek si Horus, o constructie atipica deoarece totul este simetric de-a lungul axei centrale. Vom admira apoi minunatele privelisti ale Nilului in timp ce vom naviga catre Edfu acolo unde vom vizita uriasul templu dedicat zeului Horus, unul dintre cele mai bine pastrate temple din Egipt. Intoarcere la vasul de croaziera. Vom naviga catre Luxor. Cina si cazare pe vasul de croaziera M/S Sarah de 5* sau similar.
6
Ziua 6
02 ianuarie | LUXOR – VALEA REGILOR – TEMPLUL REGINEI HATCHEPSUT - TEMPLUL KARNAK Mic dejun. In cursul diminetii vom traversa pe malul vestic al Nilului pentru a vizita Valea Regilor unde au fost ingropate generatii de faraoni si nobili in criptele taiate in stanci si pazite de Colosii lui Memnon, doua statui gigantice. Mormantul lui Tutankhamon este singurul care a fost descoperit intact. Vom mai vizita Templul Reginei Hatchepsut, singura femeie faraon din istoria Egiptului. Intoarcere la vas pentru servirea pranzului. Dupa-amiaza, vom face o incursiune pe malul Estic al Nilului unde ne vom plimba pe jos de-a lungul aleii Sfincsilor si vom vizita Templul Karnak – cel mai mare complex religios din Egipt dedicat zeului Amon-Ra - si Templul Luxor. Cina si cazare pe vasul de croaziera M/S Sarah 5*.
7
Ziua 7
03 ianuarie | LUXOR – HURGHADA Mic dejun. Eliberarea cabinelor si transfer cu autocarul catre Hurghada. ”Al-Ghardaka” in limba araba, Hurghada este statiunea turistica cu care a inceput industria din domeniu in Egipt. La inceput un umil satuc de pescari de pe malul Marii Rosii, a devenit in ultimele doua decade o infloritoare destinatie de vacanta, cu plaje frumoase intesate de hoteluri si soare care straluceste tot timpul anului, cu apa limpede precum cristalul numai buna de scufundari, iar noaptea prinde viata in restaurantele si barurile sale precum si in numeroasele centre comerciale. Transfer la hotel si cazare in sistem ALL INCLUSIVE. Timp liber la dispozitie in Hurghada. Cina si cazare Hotel Continental 5* sau similar zona Hurghada.
8
Ziua 8
04 ianuarie – 05 ianuarie | HURGHADA – SEJUR ALL INCLUSIVE LA MAREA ROSIE Cazare in sistem ALL INCLUSIVE la Hotel Continental 5* sau similar zona Hurghada. Timp liber la dispozitie pentru plaja, cumparaturi sau excursii optionale.
 • Croaziera pe Marea Rosie cu posibilitatea de a face snorkeling si a admira renumitele recife de corali.
 • Plimbare cu submarinul
 • Jeep Safari in desert
 • Dolphin house
9
Ziua 9
06 ianuarie | HURGHADA – CAIRO Mic dejun. Eliberarea camerelor de hotel. Ne luam la revedere de la Marea Rosie imbarcandu-ne in autocarul care ne va purta spre nord, avand ca tinta finala orasul Cairo. Vom ajunge spre seara, in timp pentru cazare si servirea cinei la hotel. Cazare Hotel Holiday Inn Cairo Citystars 5* sau similar Cairo.
10
Ziua 10
07 ianuarie | CAIRO – BUCURESTI Dupa miezul noptii (ora 01:00) transfer la aeroport pentru imbarcare pe zborul companiei Tarom RO 102 cu destinatia Bucuresti. Decolare la ora 04:05 si aterizare la Bucuresti pe aeroportul international Henri Coanda Otopeni la ora 06:55.
 • Plecare din Iasi: imbarcare pe zborul Companiei TAROM RO701. Decolare de pe Otopeni la ora 08:00 si aterizare pe Aeroportul International Iasi la ora 09:05;
 • Plecare din Timisoara: imbarcare pe zborul Companiei TAROM RO603. Decolare de pe Otopeni la ora 12:30 si aterizare pe Aeroportul Traian Vuia la ora 13:50.
  Sfarsitul pachetului de servicii.

LOCATIE

PACHETUL INCLUDE:

 • Bilet de avion Bucuresti/Iasi/Timisoara – Cairo – si retur, compania Tarom
 • Taxele de aeroport si combustibil (pot suferi modificari pana la emiterea biletelor de avion cu 15 zile inainte de plecare, in functie de evolutia pretului petrolului sau in urma majorarii de catre autoritatile aeroportuare)
 • Bilet de avion Cairo – Aswan, companie locala
 • 2 nopti cazare cu mic dejun si 1 cina Hotel Holiday Inn Citystars 5* Cairo sau similar
 • 1 noapte cazare cu DEMIPENSIUNE hotel Tolip Aswan 5* Aswan sau similar
 • 3 nopti cazare cu PENSIUNE COMPLETA pe vasul de croaziera M/S Sarah 5* sau similar
 • 3 nopti cazare cu ALL INCLUSIVE Hotel Continental 5* Hurgada sau similar
 • 1 noapte cazare cu DEMIPENSIUNE Hotel Holiday Inn Citystars 5* Cairo sau similar
 • Cina festiva de Revelion la bordul vasului de croaziera pe Nil
 • Transferuri aeroport – hotel – aeroport in Cairo
 • Tur de oras Cairo cu ghid local: Citadela Saladdin, Moscheea de Alabastru a lui Mohamad Ali, Bazarul egiptean (fara intrari)
 • Vizita la Muzeul de Egiptologie
 • Excursie cu ghid local la Platoul Giza si Marile Piramide
 • Croaziera pe Nil cu vas de croaziera 5* M/S Sarah sau similar cu urmatoarele excursii si vizite incluse:
 • Excursie la Marele Baraj de la Aswan, Obeliscul neterminat si templul Philae
 • Vizitarea Templelor dedicate Zeilor Sobek si Horus din Kom Ombo si Edfu
 • Excursie pe malul vestic al Nilului din Luxor : Valea Regilor si vizitarea Templelor Reginei Hatchepsut
 • Excursie pe malul estic al Nilului din Luxor cu vizitare templelor Karnak si Luxor
 • Transport cu autocar local conform programului
 • Biletele de intrare la obiectivele turistice din programul de croaziera
 • Ghizi locali conform programului

PACHETUL NU INCLUDE:

 • Asigurare TRAVEL COVID PROTECTION, storno si medicala cu protectie COVID (recomandare ferma in contextul covid)
 • Bauturile la mesele din program
 • Taxa de viza pentru Egipt: aprox. 25 USD (viza se obtine la sosire pe aeroportul din Cairo)
 • Intrarile la obiectivele turistice, altele decat cele mentionate in program:
  • Intrarea la Marea Piramida a lui Keops: aprox. 24 USD/persoana
  • Intrarea in Camera Mumiilor la Muzeul de Egiptologie: aprox. 12 USD/persoana
 • Excursiile optionale
 • Bacsisul recomandat pentru soferi si ghizi locali (este o practica uzuala in Egipt): 5USD/persoana/zi
Excursiile optionale: (tarife calculate pentru minim 20 platitori)
 • Excursie la Abu Simbel: 95 Euro/persoana Include: transport cu autocar, ghid local, bilet intrare templu, insotitor de grup
 • Croaziera pe Marea Rosie: 45 Euro/persoana
 • Jeep Safari in Desert: 55 Euro/persoana
 • Plimbare cu submarinul: 70 Euro/persoana