Periplu Balcanic – Croatia 7 zile autocar

Periplu Balcanic – Croatia 7 zile autocar

#als001

Periplu Balcanic – Croatia 7 zile autocar

» 445 Euro/ persoana

 • Supliment single: 130 euro;
 • Copil <12 ani: 239 euro cazat in camera cu 2 adulti

 

Sejur de 7 zile/ 6 nopti in urmatorea perioada: 

16.10 – 22.10.2024

 

CLICK AICI PENTRU PROGRAM

Traseu: Serbia (Belgrad) – Muntenegru (Cetinje, Podgorica) – Croatia (Dubrovnik, Split, Trogir, Zadar, Rijeka) – Ungaria (Budapesta)

 

» PACHETUL INCLUDE
 • Transport cu autocar clasificat;
 • 6 nopti de cazare in hoteluri de 3* cu mic dejun inclus;
 • Ghid insotitor roman.
» PACHETUL NU INCLUDE
 • Intrarile la obiectivele turistice: Cetatea Kalemegdan 80 rsd/adult (0,7 euro) si 40 rsd/copil, student, pensionar (0,4 euro); Zidurile din Dubrovnik 26,5 euro/adult si 6,6 euro/copil sub 18 ani; Mausoleul lui Diocletian 3,3 euro/persoana; Parcul National Plitvice 40 euro/adult, 27 euro/student, 16 euro/copil sub 18 ani; Biserica Franciscana din Dubrovnik 4 euro/persoana (tarife informative);
 • Taxele de intrare in orasele/statiunile turistice, hoteluri,etc.: 20 euro/pers.(obligatoriu) – se vor plati  la ghidul insotitor;
 • Excursiile optionale

 

1
Ziua 1

Bucuresti – Belgrad (610 Km)

Ora 05:30 Imbarcare din Bucuresti, Academia Militara Carol I , la statuia eroilor;

Ora 06:00 Plecare pe traseul Pitesti – Craiova – Drobeta Turnu Severin, vom traversa Dunarea pe la Portile de Fier si intram in Serbia. Ne vom deplasa spre Belgrad prin Defileul Dunarii(partea sarbeasca) de unde vom admira lacul de acumulare, Cazanele Mari si Mici. Vom sosi seara in Belgrad. Vom admira Cetatea Kalemegdan (fost punct de aparare al orasului) si Biserica Sfanta Sava. Cazare in zona Belgrad,hotel Elegance 3* sau similar.

2
Ziua 2

Belgrad – Cetinje – Podogorica (520 Km)

Mic dejun. Vom pleca pe ruta Cacak - Prijepolje - Pljevlja - Mijakovici (Muntenegru). Vom intra in rezervatia naturala Durmitor Park, aflata in muntii Alpii Dinarici, protejata UNESCO si vom traversa defileul raului Tara,  pe o lungime de 80 de km si o adancime de 1300 m -  al doilea defileu ca marime din lume, dupa Marele Canion din Arizona - SUA. Pentru a ne bucura de peisajele spectaculoase, vom face popas pe Podul Durdevica (Belvedere), construit in anul 1940 cu o inaltime de 170 m si o lungime de 365 m. Vom continua pe ruta Dobrilovina - Bistrica - Moskovac - Podgorica, capitala Muntenegrului. Cazare in Podogorica,hotel Keto 3* sau similar.

3
Ziua 3

Centinje – Dubrovnik – Split (420 Km)

Mic dejun. Ne indreptam spre Boka Kotorska, cel mai sudic fiord din Europa.  Vom continua traseul, parcurgand Coasta Dalmatiei si ajungem in Dubrovnik, supranumit si Perla Adriaticii, unde vom vizita Zidurile Orasului, coloana lui Orlando, Palatul Rectorului, Catedrala Dubrovnik, Biserica Franciscana, Catedrala Sf. Vlaho (patronul spiritual al orasului), Turnul cu Ceas, Fantana lui Onufria. Cazare in Sinj, hotel Alkar 3* sau similar.

4
Ziua 4

Split – Trogir – Zadar – Parc National Plitvice (300 km)

Mic dejun. In Split vizitam Palatul Imparatului Diocletian, Mausoleul lui Diocletian (transformat in catedrala catolica), Poarta de Aur si Statuia episcopului Grigore din Nin. Urmatoarea noastra oprire va fi in Trogir, „orasul-muzeu” si sit UNESCO care ne dezvaluie o multime de atractii istorice minunate, de la ziduri medievale si bastioane, la strazi pitoresti si arcade. Catedrala Sf. Laurentiu, dateaza din anul 1213 dominand peisajul atractiilor turistice din Trogir , este amplasata in centrul vechi al orasului.   Continuam traseul pana la Zadar, oras care pastreaza farmecul medieval in arhitectura numeroaselor monumente istorice, printre care se remarca impozanta Catedrala Sf. Anastasia. Cazarea in regiunea Parcului National Plitvice.

5
Ziua 5

Parcul Plitvice – Rijeka – Opatija – Zagreb (335 km)

Mic dejun. Ne vom incepe ziua printr-o vizita in Parcul National Plitvice - primul parc national din sud-estul Europei inclus in Patrimonul Mondial UNESCO. Numeroasele trasee amenajate in interiorul parcului urmeaza  malurile a 16 lacuri si trec pe langa 92 de cascade. Dupa interesanta plimbare in natura Parcului National ne indreptam spre regiunea Istria iar prima oprire va fi la Rijeka, cel mai important oras-port al Istriei si al treilea ca marime din Croatia, dupa Zagreb si Split. Mergem pe Korzo (sau “Corso”) si trecem pe sub poarta arcuita catre centrul orasului. Korzo este inima orasului si reprezinta strada principala pietonala, larga, intesata de multe magazine. Cafenele si terase chic, ce emana peste tot un rafinament specific sunt decorate din plin cu tot felul de aranjamente florale viu colorate. Timp liber la dispozitie sau excursie optionala la Opatija, cea mai cunoscuta statiune din Croatia, numita si “Marea Doamna a Croatiei”.Seara vom ajunge in Zagreb. Cazare in zona orasului Zagreb la hotel 3*.

6
Ziua 6

Zagreb – Budapesta (350 km)

Mic dejun. Dimineata o rezervam vizitei capitalei croate, orasul Zgreb, care ne ofera o perspectiva frumoasa, incadrata de Muntele Medvednica. Orasul a rezistat eroic atacurilor turcesti dar si cutremurului devastator din 1880. Bisericile luxuriante si manastirile orasului arata credinta puternica a locuitorilor in Dumnezeu. Pe de alta parte, palatele, parcurile si aria comerciala arata ca in Zagreb oamenii stiu sa se bucure de viata! In vizita noastra, vedem ambele perspective: cea spirituala, la Catedrala Adormirea Maicii Domnului, care domina Piata Kaptol cu turnurile sale ce vegheaza orasul inca din secolul al XIII-lea, dar si partea moderna, vibranta pe care o simti atat in Piata Banului Josip Jelačić cat si in Piata Centrala Zrinjevac, timp liber la dispozite. Vom parasi teritoriul Croatiei si ne vom continua drumul spre Budapesta. In superbul oras de pe malurile Dunarii vom efectua un tur panoramic cu autocarul  in care vom vedea Cetatea, Bastionul Pescarilor, Podul cu Lanturi, Parlamentul, Podul Elisabeta. Apoi in mod optional vom putea participa la  croaziera by night pe Dunare.  Cazare in Budapesta, hotel Millenium 3* sau similar.

7
Ziua 7
Budapesta – Bucuresti (840 Km) Mic Dejun. Plecare spre Bucuresti pe ruta Arad - Timisoara – Deva – Sibiu – Rm. Valcea – Pitesti.  Sosire seara in Bucuresti, locul de unde am plecat.

LOCATIE

SERVICII INCLUSE:

 • Transport cu autocar clasificat;
 • 6 nopti de cazare in hoteluri de 3* cu mic dejun inclus;
 • Ghid insotitor roman.

NU SUNT INCLUSE:

 • Intrarile la obiectivele turistice: Cetatea Kalemegdan 80 rsd/adult (0,7 euro) si 40 rsd/copil, student, pensionar (0,4 euro); Zidurile din Dubrovnik 26,5 euro/adult si 6,6 euro/copil sub 18 ani; Mausoleul lui Diocletian 3,3 euro/persoana; Parcul National Plitvice 40 euro/adult, 27 euro/student, 16 euro/copil sub 18 ani; Biserica Franciscana din Dubrovnik 4 euro/persoana (tarife informative);
 • Taxele de intrare in orasele/statiunile turistice, hoteluri,etc.: 20 euro/pers.(obligatoriu) - se vor plati  la ghidul insotitor;
 • Excursiile optionale