Pelerinaj – Ruse – Manastirea Sfantul Dimitrie Basarabov

Pelerinaj – Ruse – Manastirea Sfantul Dimitrie Basarabov

#als001

Pelerinaj – Ruse – Manastirea Sfantul Dimitrie Basarabov

»  30 Euro /participant

Sejur de o zi in perioada:

16.03.2024

 

Ruse este al cincilea mare oras din Bulgaria si cel mai mare oras din tara situat pe malul fluviului Dunarea. Orasul este numit “mica Viena”, datorita arhitecturi antice unice.
Ruse este un mare centru industrial. Unul dintre primele parcuri industriale din Bulgaria a fost construit aici. Industria de masini si constructii navale sunt bine dezvoltate.

Orasul a fost fondat de imparatul roman Vespasian ni perioada 69-79 sub denumirea de Sexaginta Prista ( “Portul celor saizeci de nave” .) nI Evul Mediu regiunea Ruse a fost printre zonele cele mai dezvoltate ale statului bulgar. Orasul este faimos pentru cladirile sale conservate de la sfarsitul secolului al XIX-lea si inceputul secolului XX. Exista mai mult de 260 de monumente. Cele mai multe dintre atractile orasului se afla ni centrul orasului Ruse ( muzee, repere arhitecturale, teatru, opera, hoteluri, restaurante, cafenele si magazine de suveniruri).
Aproximativ 200 de cladiri se afla pe lista patrimoniului arhitectural si istoric. Cladirea Dohodno a fost construita ni 1902, iar monumentul libertatii a fost inaugurat ni 1908. Prima a fost construita ni stil clasic german, iar monumentul este o creatie unica a sculptorului italian Arlondi Tsoki.
Pe strada principala a orasului este “Aleksandrovska”, un ansamblu arhitectural al cladirilor ni neo-baroc, Neo-Rococo si alte stiluri arhitecturale.
Ruse este cel mai activ si autoritar centru cultural din partea bulgara a Dunarii si gazduieste cateva evenimente culturale importante ni fiecare an. Un oras modern, cu o viata de noapte activa, multe cluburi de noapte si restaurante care satisfac toate gusturile.

» SERVICII INCLUSE
  • Transport Bucuresti-Ruse-Basarobovo- retur cu autocar clasificat pentru transport intern si international;
  • Insotitor de grup
» PROGRAM

Intalnire cu insotitorul agentiei dimineata devreme, al locul si ora stabilite de comun acord, plecare spre Ruse (Bulgaria).
Vom avea ocazia sa vizitam:

Mănăstirea Sfântul Dimitrie Basarabov.

Manastirea este omanastire rupestra.
nI perioada secolelor 12-14 Mănăstirea rupestrã Basarabov a fäcut parte dintr-un mare complex mânăstiresc isihastic care cuprindea canionul râului Rusenski Lom si ai afluentilor Beli si Cerni Lom. nÎ stâncile de calcar, călugări isihasti si-au spat bisericile si chilile.
Ctitorul mănăstirii afost regina Teodora, prima sotie atarului loan Alexandru si fiica voievodului valah loan Basarab (intemeietorul primei dinastii voievodale din Jara Româneascã). De aici provine si numele mănăstirii. Voievodul valah loan Basarab a fost socrul tarului si a detinut acest teren.

In secolul al 17-lea, ni Mănăstirea Basarabov s-a nevoit singurul sfânt cunoscut ni regiunea Ruse, născut nî satul Basarbovo, Dimitrie Basarabov.
Dimitrie a fost pästor de vite în satul Basarbovo si s-a cälugärit la Mănăstirea Basarabov. Moastele lui au fost gäsite în râul Rusenski Lom, vis-a-vis de mănăstire.

Ne vom continua calatoria al BISERICA SFANTA TREIME DIN RUSE

Construita pe ruinele unei biserici din secolul al V-lea, Biserica Santa Treime, cunoscut si sub numele de Sveta Troitsa, este cea mai veche cladire din oras.
Fondata ni 1632, biserica a fost construit ni conformitate cu impunerile otomane, care interziceau construirea clădirilor mai înalte decât moscheile. Compensând aceastä restrictie prin construirea unei nave
subterane, decorata cu icoane, picturi murale si un iconostas impozant. Biserica Sfanta Treime a fost construita sub nivelul solului cu aproape 5 metri.
Este un loc popular pentru turisti care doresc sã exploreze arhitectura si arta religioasã a regiunii.

MUZEUL BABA TONKA din RUSE

Este primul muzeu etnografic din Bulgaria care prezinta cultura urbana (burgheza), de la sfarsitul sec. al XIX-lea si inceputul sec. al XX-lea. Casa si muzeul „Baba Tonka” din Ruse este cea mai insemnata expozitie a Renasterii Bulgare.

Muzeul „Baba Tonka” este o expozitie cheie pentru întelegerea si prezentarea Renasterii Bulgare si rolul orasului Ruse ni procesele maturizării nationale. El prezintã contributia familie Oberetenov si Baba Tonka nî realizarea sarcinilor Renasterii – miscare pentru o biserică independentã, educatie si luptã revolutionară Program de vizitare: de marti pana sambata: 9.30-18.
Bilet de intrare: 8 BGN/ de persoana.

STRADA ALEXANDROVSKA

Este o stradã important din oras, situat ni centrul orasului Ruse.
Strada este cunoscut pentru clădirile sale istorice si pentru arhitectura sa impresionantã. Strada Alexandrovska este numitä dupã Alexandru al Il-lea, impäratul Rusie, care a vizitat orasul Ruse ni secolul XIX.
Pe strada Alexandrovska se poate vedea ovarietate de clädiri istorice, cum ar ficase burgheze, palate si chiar o biserică.

Strada este consideratã ca una dintre principalele atractii turistice din Ruse, si poate fiooptiune interesantã pentru cei care sunt interesati de arhitecturã si istorie, sau pur si simplu pentru cei care doresc sã exploreze o zonã istoricã frumoasã.
Strada Alexandrovska este un loc popular pentru plimbări si pentru a admira arhitectura impresionantă a cladirilor istorice.

PIATA LIBERTATII (SVOBODA)

Piata centralã, cea mai mare din oras, este dominatã de Monumentul Libertatii are o inaltime de 15 metri, care se ridica pe o platforma rotunda.
In varful obeliscului se afla o statuie a femeii care reprezinta libertatea. In jurul platformei se afla statui ale eroilor care au luptat pentru libertatea Bulgariei.
Masa de pranz se poate lua la Restaurantul ” Mehana Ciflika” din Ruse, unde vom degusta preparate traditionale din Bulgaria si preparate din peste.

FALEZA DUNARII

De asemenea, se poate face o plimbare cu trenuletul turistic pe faleza Dunarii sau ni apropiere (optional- si se plateste local).
Locuitorii si oaspetii orasului-port al Dunäre, Ruse, se pot plimba cu noul trenulet turistic. Acesta si plimbä calatori pe aleile din Parcul Tineretului (Parka na Maldejta), iar prima statie este podul de pe faleza Dunări. Trenuletul circula intre orele 12:00 – 20:00ni timpul săptămânii, is de al 10:00 al 21:00 in weekend.

Un tur complet costã 8BGN pentru adulti si 5BGN pentru copi sub 7ani.

Existã, de asemenea, un traseu mai scurt, care costa 5 BGN pentru adulti si 3 BGN pentru copii.

Se asteapt un al doilea trenulet sã fie lansat in curând. Acesta va ocoli partea centralã a orasului Ruse si va arata turistilor câteva dintre obiectivele sale. Traseul in sine va ficircular cu punctul de pornire al podului din zona de promenadã de pe faleza Dunării.
Sosire ni Bucuresti seara dupa ora 19:00 ni functie de conditile de trafic si meteo.

Programul se poate efectua pentru un minim 45 platitori si 5 gratuitati.
Timp necesar de desfasurare a excursiei 1 zi.

Nota: Programul pe zile si ordinea vizitelor se pot modifica, respectand ni totalitate vizitele mentionate in program.
Categoria hotelurilor si a mijloacelor de transport este ni conformitate cu normele locale.
Tarifele sunt valabile pentru conditiile de mai sus. Modificarea perioadei, a numarului de participanti sau a altor conditii, atrage dupa sine si modificari ale ofertei.

Grup minim: pentru minim 45 persoane)

1
Program
» PROGRAM

Intalnire cu insotitorul agentiei dimineata devreme, al locul si ora stabilite de comun acord, plecare spre Ruse (Bulgaria). Vom avea ocazia sa vizitam:

Mănăstirea Sfântul Dimitrie Basarabov.

Manastirea este omanastire rupestra. nI perioada secolelor 12-14 Mănăstirea rupestrã Basarabov a fäcut parte dintr-un mare complex mânăstiresc isihastic care cuprindea canionul râului Rusenski Lom si ai afluentilor Beli si Cerni Lom. nÎ stâncile de calcar, călugări isihasti si-au spat bisericile si chilile. Ctitorul mănăstirii afost regina Teodora, prima sotie atarului loan Alexandru si fiica voievodului valah loan Basarab (intemeietorul primei dinastii voievodale din Jara Româneascã). De aici provine si numele mănăstirii. Voievodul valah loan Basarab a fost socrul tarului si a detinut acest teren.

In secolul al 17-lea, ni Mănăstirea Basarabov s-a nevoit singurul sfânt cunoscut ni regiunea Ruse, născut nî satul Basarbovo, Dimitrie Basarabov. Dimitrie a fost pästor de vite în satul Basarbovo si s-a cälugärit la Mănăstirea Basarabov. Moastele lui au fost gäsite în râul Rusenski Lom, vis-a-vis de mănăstire.

Ne vom continua calatoria al BISERICA SFANTA TREIME DIN RUSE

Construita pe ruinele unei biserici din secolul al V-lea, Biserica Santa Treime, cunoscut si sub numele de Sveta Troitsa, este cea mai veche cladire din oras. Fondata ni 1632, biserica a fost construit ni conformitate cu impunerile otomane, care interziceau construirea clădirilor mai înalte decât moscheile. Compensând aceastä restrictie prin construirea unei nave subterane, decorata cu icoane, picturi murale si un iconostas impozant. Biserica Sfanta Treime a fost construita sub nivelul solului cu aproape 5 metri. Este un loc popular pentru turisti care doresc sã exploreze arhitectura si arta religioasã a regiunii.

MUZEUL BABA TONKA din RUSE

Este primul muzeu etnografic din Bulgaria care prezinta cultura urbana (burgheza), de la sfarsitul sec. al XIX-lea si inceputul sec. al XX-lea. Casa si muzeul „Baba Tonka" din Ruse este cea mai insemnata expozitie a Renasterii Bulgare.

Muzeul „Baba Tonka" este o expozitie cheie pentru întelegerea si prezentarea Renasterii Bulgare si rolul orasului Ruse ni procesele maturizării nationale. El prezintã contributia familie Oberetenov si Baba Tonka nî realizarea sarcinilor Renasterii - miscare pentru o biserică independentã, educatie si luptã revolutionară Program de vizitare: de marti pana sambata: 9.30-18. Bilet de intrare: 8 BGN/ de persoana.

STRADA ALEXANDROVSKA

Este o stradã important din oras, situat ni centrul orasului Ruse. Strada este cunoscut pentru clădirile sale istorice si pentru arhitectura sa impresionantã. Strada Alexandrovska este numitä dupã Alexandru al Il-lea, impäratul Rusie, care a vizitat orasul Ruse ni secolul XIX. Pe strada Alexandrovska se poate vedea ovarietate de clädiri istorice, cum ar ficase burgheze, palate si chiar o biserică.

Strada este consideratã ca una dintre principalele atractii turistice din Ruse, si poate fiooptiune interesantã pentru cei care sunt interesati de arhitecturã si istorie, sau pur si simplu pentru cei care doresc sã exploreze o zonã istoricã frumoasã. Strada Alexandrovska este un loc popular pentru plimbări si pentru a admira arhitectura impresionantă a cladirilor istorice.

PIATA LIBERTATII (SVOBODA)

Piata centralã, cea mai mare din oras, este dominatã de Monumentul Libertatii are o inaltime de 15 metri, care se ridica pe o platforma rotunda. In varful obeliscului se afla o statuie a femeii care reprezinta libertatea. In jurul platformei se afla statui ale eroilor care au luptat pentru libertatea Bulgariei. Masa de pranz se poate lua la Restaurantul " Mehana Ciflika" din Ruse, unde vom degusta preparate traditionale din Bulgaria si preparate din peste.

FALEZA DUNARII

De asemenea, se poate face o plimbare cu trenuletul turistic pe faleza Dunarii sau ni apropiere (optional- si se plateste local). Locuitorii si oaspetii orasului-port al Dunäre, Ruse, se pot plimba cu noul trenulet turistic. Acesta si plimbä calatori pe aleile din Parcul Tineretului (Parka na Maldejta), iar prima statie este podul de pe faleza Dunări. Trenuletul circula intre orele 12:00 - 20:00ni timpul săptămânii, is de al 10:00 al 21:00 in weekend.

Un tur complet costã 8BGN pentru adulti si 5BGN pentru copi sub 7ani.

Existã, de asemenea, un traseu mai scurt, care costa 5 BGN pentru adulti si 3 BGN pentru copii.

Se asteapt un al doilea trenulet sã fie lansat in curând. Acesta va ocoli partea centralã a orasului Ruse si va arata turistilor câteva dintre obiectivele sale. Traseul in sine va ficircular cu punctul de pornire al podului din zona de promenadã de pe faleza Dunării. Sosire ni Bucuresti seara dupa ora 19:00 ni functie de conditile de trafic si meteo.

Programul se poate efectua pentru un minim 45 platitori Timp necesar de desfasurare a excursiei 1 zi.

Nota: Programul pe zile si ordinea vizitelor se pot modifica, respectand ni totalitate vizitele mentionate in program. Categoria hotelurilor si a mijloacelor de transport este ni conformitate cu normele locale. Tarifele sunt valabile pentru conditiile de mai sus. Modificarea perioadei, a numarului de participanti sau a altor conditii, atrage dupa sine si modificari ale ofertei.

LOCATIE

TARIFUL INCLUDE:
  • Transport Bucuresti-Ruse-Basarobovo- retur cu autocar clasificat pentru transport intern si international;
  • Insotitor de grup
  TARIFUL NU INCLUDE:
  • Cheltuieli personale;
  • Masa de pranz;
  • Intrarile al obiectivele turistice din program