Minivacanta 1 Decembrie Piata de Craciun la Budapesta

Minivacanta 1 Decembrie Piata de Craciun la Budapesta

#als001

Program pentru parinti si copii

piete-de-craciun-budapesta-bratislava-viena-sibiu-timisoara-brasov_alsys-travel_3

» 255 Euro /pers. (demipensiune si transport cu autocar)

Sejur 4 zile / 3 nopti in perioada:

27.11 – 30.11.2021

 

CLICK AICI PENTRU PROGRAM

 

Budapesta este metropola surprizelor şi minunilor, cu centrul său plin de viaţă, parcurile frumoase, Dunarea, turnurile înalte ale bisericilor şi băile termale luxoase. Acesta este oraşul în care nu te poti plictisi. Piata de Craciun cu bradul impodobit si turta dulce, AquaWorld cu zeci de piscine si tobogane, Croaziera pe Dunare, Tropicarium si Palatul Minunilor, toate acestea vor aduce Magia Sarbatorilor de iarna in sufletele tuturor, deopotriva copii si adulti.  

  

 
» PACHETUL INCLUDE
 • Transport cu autocar clasificat pentru curse internationale (o noapte pe drum)
 • cazare 3 nopti hotel 3*+ in Budapesta
 • masa in regim de demipensiune: 3 mic dejunuri si 2 cine incluse
 • insotitor de grup si asistenta turistica pe tot parcursul efectuarii programului
 • turul de oras in Budapesta cu ghid vorbitor de limba romana
 • vizita la Piata de Craciun din Budapesta

 

» PROGRAM

Ziua 1 (27.11.2021)

Intalnire cu insotitorul de grup vineri  26.11 aprox. ora 21.00, in Piata Constitutiei din Bucuresti pentru imbarcare in autocar si plecare spre Budapesta. Traseu de noapte : Bucuresti – Sibiu-Arad-Szeged-Budapesta ( 836 km)

Sosire in Budapesta,  sambata,  in jurul orei 12.00. Cazare hotel Budapesta si gustare de bun venit. Timp de odihna. Ora 14.00 – Tur de oras panoramic: Citadela, Catedrala Sfantul Stefan, Piata Milenara, Bulevardul Andrassy, vizitam Palatul Parlamentului in interior (pret bilet de intrare adult- 10 euro/ pret bilet de  intrare copil- 6 euro) , Podul cu Lanturi, Bastionul Pescarilor, Palatul Regal. Cazare hotel central Benczur 3*si cina la restaurant in Budapesta.

Ziua 2 (28.11.2021)

O zi in Budapesta- vizita la Tropicarium si Palatul Minunilor; Distractie la Patinoar si vizita la Piata de Craciun din Budapesta

Micul dejun la hotel. Apoi plecam sa vizitam Muzeul Tropicarium si Palatul Minunilor.

Ascuns la periferia Budapestei, Tropicarium e cel mai mare acvariu sarat din Europa Centrala. Sute de animale – pasari exotice, maimute, pesti, pesti tropicali,  rechini, aligatori si alte reptile sunt tinute in habitatul lor re-creat artificial, pe o suprafata de peste 3000 metri patrati.  Vizitatorii se pot apropia de pasari si de maimutele mici in timp ce se plimba printr-o padure tropicala sau se uita la unul dintre cei 8 rechini prin tunerul de sticla amplasat in acvariul lor.

Palatul Minunilor – prima casă de joacă interactivă ştiinţifică din Europa Centrală. Pentru copii şi adulţi, deopotrivă. Experimente de fizică, lumini, electricitate, magnetism, iluzii optice, indemănare, puzzleuri. O experienţă care cu siguranţă lasă amintiri şi incită mintea.

O dupa-amiaza la Băile Termale Szechenyi aflate la 15 min pietonal de la hotel (optional)

In anul 1879 au fost descoperite izvoarele de apă termală care sunt utilizate în băile Széchenyi, cu o temperatură de 75 °C, cele mai fierbinți din Budapesta. Baia termală este amplasată în districtul Pesta al orașului și este una dintre cele mai mari băi publice din Europa. Baia termală Széchenyi oferă o varietate de bazine în interior și în aer liber, cu temperaturi diferite, două saune, o baie cu aburi și o cameră fierbinte cu temperaturi de până la 55 °C. Baia oferă și un bazin pentru exerciții fizice sau un bazin pentru fizioterapie și tratamente cu nămol, precum și o gamă de diferite servicii de tratament și întreținere.

Distractie si voie buna pe patine

Patinoarul în aer liber din Budapesta situat in Parcul Orasului şi dominat pe o latură de Castelul Vajdahunyadeste cel mai mare patinoar de acest fel din Europa şi o importantă atracţie turistică a capitalei Ungariei.

Apoi plimbare intr-o zona pietonala a Budapestei, renumita pentru magazinele si cafenelele sale luxoase, care pastreaza inca frumusetea si spiritul „imperial” al vremurilor.

Bucurie si magie la Targul de Craciun de la Budapesta – vizitarea Targului de Craciun de la Vorosmarty – situat in inima orasului, in Centrul Istoric si se intinde de la Vaci Utca si pana in fata Cofetariei Gerbeaud, una dintre cele mai renumite din capitala maghiara, care dateaza din 1861 si era fostul loc de  intalnire al aristocratilor. Este cea mai mare, cea mai vizitata piata si poarta numele poetului Vorosmarty Mihaly, a carui statuie de marmura alba se poate admira in mijlocul pietei.

Plimbare intr-o zona pietonala a Budapestei, renumita pentru magazinele si cafenelele sale luxoase, care pastreaza inca frumusetea si spiritul „imperial” al vremurilor.

Seara Croaziera pe Dunare cu cina inclusa (optional).

Tur Budapesta by night in limba romana. Meniul cuprinde: preparate calde(sărmălute, gulasch de vitel), platou rece cu peste 20 de preparate din carne, platou cu cascavaluri, diferite salate, dressinguri, torturi, fructe, o sticla de vin Tokaj pentru 4 persoane (adulti),  apă minerală si răcoritoare. In timpul croazierei ghidul  va prezenta turul panoramic.

 

Ziua 3 (29.11.2021): Excursie optionala, vizita si shopping la Szentendre Visegrad -Cotul Dunarii

Mic dejun.
În această excursie de o zi întreagă, vom descoperi regiunea Cotului Dunării, vizitând Visegrád, Esztergom și Szentendre
Optional, tarif 25euro/persoana
Plecare cu autocarul impreuna cu ghidul vorbitor de limba romana, spre Cotul Dunarii spre Szentendre.

Acest orășel fermecător, al cărui nume înseamnă „Sfântul Andrei”, este cunoscut pentru casele și bisericile bine conservate. Locația a fost în mare parte nelocuită până la sosirea maghiarilor în secolul al X-lea, dar a fost complet depopulată în timpul cuceririi otomane a Ungariei în secolul al XVI-lea.
Cea mai mare parte a distracției de a vizita St.Andre este ca ne vom plimba pe străzi și vom vizita micile magazine și galerii. De asemenea există multe biserici baroc frumoase și câteva muzee interesante(Muzeul Maghiar în aer liber; Muzeul Marzipanului (pret bilet de intrare 1,5 euro/persoana). Din șapte biserici din acest sat, doar una a fost istoric romano-catolică, iar toate celelalte au fost construite de sârbi ortodocși: Biserica si Catedrala Adormirea Maicii Domnului; Biserica Buna Vestire, Biserica Sfântului Arhanghel Mihail.

Vom vizita Esztergom, pana la 1241 capitala Ungariei, unde se afla Bazilica Episcopala, in care au fost incoronati toti regii maghiari.
La intoarcere vom trece si pe langa Visegrad, fosta resedinta a lui Matei Corvin.
Este un oraş istoric, poziţionat pe Dunăre, la un cot pe care fluviul îl formează în curgerea lui.
La Visegrad pot fi vizitate ruinele vechii citadele unde se poate urcaurca, de acolo fiind admirată panorama fluviului Dunărea. Oraşul găzduieşte Turnul lui Solomon şi Palatul Regal din Visegrad, care este o fostă reşedinţă a împăraţilor unguri, în stil renascentist. Primul palat regal a fost construit de regele Carol I după ce şi-a mutat curtea la Visegrad, în 1316. După mai bine de 100 de ani, regele Matthias a reconstruit fortăreaţa pentru el şi soţia lui, Beatrice, chemând la curtea sa artişti educaţi în Italia, transformând Visegrad într-un centru cultural şi artistic important.

Seara, intoarcere la Budapesta, cina si cazare hotel central Benczur 3*.

» Tarife excursii optionale:

 1. Croaziera pe Dunare cu cina inclusa – grup minim 30 persoane – 40euro/persoana
 2. Excursie optionala, vizita si shopping la Szentendre Visegrad – Cotul Dunarii si Esztergom grup minim 20 persoane – 25 euro/persoana

 

» Tarife bilete de intrare obiective turistice:

 1. Palatul Parlamentului -Adult 10 euro/ copil 6
 2. Tropicarium Budapesta – Adult 8 euro / Copil 6 euro
 3. Palatul Minunilor – Adult 13 euro / Copil 9 euro
 4. Baile termale Szekeny – Copil de la 14 ani si adultii 18euro

 

» CAZARE:

Hotel 3*

Situat în cartierul ambasadelor din Budapesta, la doar 400m de Piata Eroilor si la 700 m de Gradina Zoologica,  beneficiază de o locație liniștită în centrul acestui oraș aglomerat. Hotelul are o grădină frumoasă și un restaurant. Accesul la internet WiFi este gratuit în întregul hotel.

Hotelul se află la doar 5 minute de mers cu mașina de Piața Oktogon. Toate camerele hotelului au TV prin satelit și minibar.

 

Imagini din editia de anul trecut:

**Oferta este valabila pentru grup minim de 30 persoane

1
Ziua 1

Ziua 1 (27.11.2021)

Intalnire cu insotitorul de grup vineri  26.11 aprox. ora 21.00, in Piata Constitutiei din Bucuresti pentru imbarcare in autocar si plecare spre Budapesta. Traseu de noapte : Bucuresti – Sibiu-Arad-Szeged-Budapesta ( 836 km) Sosire in Budapesta,  sambata,  in jurul orei 12.00. Cazare hotel Budapesta si gustare de bun venit. Timp de odihna. Ora 14.00 – Tur de oras panoramic: Citadela, Catedrala Sfantul Stefan, Piata Milenara, Bulevardul Andrassy, vizitam Palatul Parlamentului in interior (pret bilet de intrare adult- 10 euro/ pret bilet de  intrare copil- 6 euro) , Podul cu Lanturi, Bastionul Pescarilor, Palatul Regal. Cazare hotel central Benczur 3*si cina la restaurant in Budapesta.
2
Ziua 2

Ziua 2 (28.11.2021) - O zi in Budapesta- vizita la Tropicarium si Palatul Minunilor; Distractie la Patinoar si vizita la Piata de Craciun din Budapesta

Micul dejun la hotel. Apoi plecam sa vizitam Muzeul Tropicarium si Palatul Minunilor.

Ascuns la periferia Budapestei, Tropicarium e cel mai mare acvariu sarat din Europa Centrala. Sute de animale - pasari exotice, maimute, pesti, pesti tropicali,  rechini, aligatori si alte reptile sunt tinute in habitatul lor re-creat artificial, pe o suprafata de peste 3000 metri patrati.  Vizitatorii se pot apropia de pasari si de maimutele mici in timp ce se plimba printr-o padure tropicala sau se uita la unul dintre cei 8 rechini prin tunerul de sticla amplasat in acvariul lor.

Palatul Minunilor - prima casă de joacă interactivă ştiinţifică din Europa Centrală. Pentru copii şi adulţi, deopotrivă. Experimente de fizică, lumini, electricitate, magnetism, iluzii optice, indemănare, puzzleuri. O experienţă care cu siguranţă lasă amintiri şi incită mintea.

O dupa-amiaza la Băile Termale Szechenyi aflate la 15 min pietonal de la hotel (optional)

In anul 1879 au fost descoperite izvoarele de apă termală care sunt utilizate în băile Széchenyi, cu o temperatură de 75 °C, cele mai fierbinți din Budapesta. Baia termală este amplasată în districtul Pesta al orașului și este una dintre cele mai mari băi publice din Europa. Baia termală Széchenyi oferă o varietate de bazine în interior și în aer liber, cu temperaturi diferite, două saune, o baie cu aburi și o cameră fierbinte cu temperaturi de până la 55 °C. Baia oferă și un bazin pentru exerciții fizice sau un bazin pentru fizioterapie și tratamente cu nămol, precum și o gamă de diferite servicii de tratament și întreținere.

Distractie si voie buna pe patine

Patinoarul în aer liber din Budapesta situat in Parcul Orasului şi dominat pe o latură de Castelul Vajdahunyadeste cel mai mare patinoar de acest fel din Europa şi o importantă atracţie turistică a capitalei Ungariei.

Apoi plimbare intr-o zona pietonala a Budapestei, renumita pentru magazinele si cafenelele sale luxoase, care pastreaza inca frumusetea si spiritul „imperial” al vremurilor.

Bucurie si magie la Targul de Craciun de la Budapesta - vizitarea Targului de Craciun de la Vorosmarty situat in inima orasului, in Centrul Istoric si se intinde de la Vaci Utca si pana in fata Cofetariei Gerbeaud, una dintre cele mai renumite din capitala maghiara, care dateaza din 1861 si era fostul loc de  intalnire al aristocratilor. Este cea mai mare, cea mai vizitata piata si poarta numele poetului Vorosmarty Mihaly, a carui statuie de marmura alba se poate admira in mijlocul pietei.

Plimbare intr-o zona pietonala a Budapestei, renumita pentru magazinele si cafenelele sale luxoase, care pastreaza inca frumusetea si spiritul „imperial” al vremurilor.

Seara Croaziera pe Dunare cu cina inclusa (optional). Tur Budapesta by night in limba romana. Meniul cuprinde: preparate calde(sărmălute, gulasch de vitel), platou rece cu peste 20 de preparate din carne, platou cu cascavaluri, diferite salate, dressinguri, torturi, fructe, o sticla de vin Tokaj pentru 4 persoane (adulti),  apă minerală si răcoritoare. In timpul croazierei ghidul  va prezenta turul panoramic.
 • Cazare hotel central Benczur 3*.
3
Ziua 3
Ziua 3 (29.11.2021): Excursie optionala, vizita si shopping la Szentendre Visegrad -Cotul Dunarii Mic dejun. În această excursie de o zi întreagă, vom descoperi regiunea Cotului Dunării, vizitând Visegrád, Esztergom și Szentendre Optional, tarif 25euro/persoana Plecare cu autocarul impreuna cu ghidul vorbitor de limba romana, spre Cotul Dunarii spre Szentendre.  Acest orășel fermecător, al cărui nume înseamnă „Sfântul Andrei”, este cunoscut pentru casele și bisericile bine conservate. Locația a fost în mare parte nelocuită până la sosirea maghiarilor în secolul al X-lea, dar a fost complet depopulată în timpul cuceririi otomane a Ungariei în secolul al XVI-lea. Cea mai mare parte a distracției de a vizita St.Andre este ca ne vom plimba pe străzi și vom vizita micile magazine și galerii. De asemenea există multe biserici baroc frumoase și câteva muzee interesante(Muzeul Maghiar în aer liber; Muzeul Marzipanului (pret bilet de intrare 1,5 euro/persoana). Din șapte biserici din acest sat, doar una a fost istoric romano-catolică, iar toate celelalte au fost construite de sârbi ortodocși: Biserica si Catedrala Adormirea Maicii Domnului; Biserica Buna Vestire, Biserica Sfântului Arhanghel Mihail. Vom vizita Esztergom, pana la 1241 capitala Ungariei, unde se afla Bazilica Episcopala, in care au fost incoronati toti regii maghiari. La intoarcere vom trece si pe langa Visegrad, fosta resedinta a lui Matei Corvin.  Este un oraş istoric, poziţionat pe Dunăre, la un cot pe care fluviul îl formează în curgerea lui. La Visegrad pot fi vizitate ruinele vechii citadele unde se poate urcaurca, de acolo fiind admirată panorama fluviului Dunărea. Oraşul găzduieşte Turnul lui Solomon şi Palatul Regal din Visegrad, care este o fostă reşedinţă a împăraţilor unguri, în stil renascentist. Primul palat regal a fost construit de regele Carol I după ce şi-a mutat curtea la Visegrad, în 1316. După mai bine de 100 de ani, regele Matthias a reconstruit fortăreaţa pentru el şi soţia lui, Beatrice, chemând la curtea sa artişti educaţi în Italia, transformând Visegrad într-un centru cultural şi artistic important. Seara, intoarcere la Budapesta, cina  si cazare hotel central Benczur 3*.
4
Ziua 4

Ziua 4 (30.11.2021): Budapesta – Bucuresti

Mic dejun.

Plecare spre tara, sosire seara tarziu in functie de formalitatile vamale.

LOCATIE

SERVICII INCLUSE:

 • Transport cu autocar clasificat pentru curse internationale (o noapte pe drum)
 • cazare 3 nopti hotel 3*+ in Budapesta
 • masa in regim de demipensiune: 3 mic dejunuri si 2 cine incluse
 • insotitor de grup si asistenta turistica pe tot parcursul efectuarii programului
 • turul de oras in Budapesta cu ghid vorbitor de limba romana
 • vizita la Piata de Craciun din Budapesta

SERVICII NEINCLUSE:

 • intrarile la obiectivele turistice
 • excursiile si vizitele optionale
 • asigurarea medicala (cu extensie COVID) si storno
 

Tarife excursii optionale:

 1. Croaziera pe Dunare cu cina inclusa – grup minim 30 persoane – 40euro/persoana
 2. Excursie la Viena, Shopping la Parndorf – grup minim 30 persoane – 45 euro/persoana
(include transport cu autocarul Budapesta –Viena si retur, ghid insotitor vorbitor de limba romana)  

Tarife bilete de intrare obiective turistice:

 1. Palatul Parlamentului -Adult 10 euro/ copil 6
 2. Tropicarium Budapesta - Adult 8 euro / Copil 6 euro
 3. Palatul Minunilor – Adult 13 euro / Copil 9 euro
 4. Baile termale Szekeny – Copil de la 14 ani si adultii 18euro
  **Oferta este valabila pentru grup minim de 30 persoane