MAROC – Traditii, peisaje exotice, istorie

MAROC – Traditii, peisaje exotice, istorie

#als002

MAROC – Traditii, peisaje exotice, istorie

» 1040 Euro/persoana/ camera dubla

supliment camera single: 250 Euro/ persoana

A treia persoana in camera dubla (cu pat suplimentar): 995 Euro

Circuit de 9 zile/ 8 nopti in urmatoarea perioada:

20.10 – 28.10.2020

Casablanca – Marrakech – Fez – Volubilis – Rabat – Casablanca

 

Descopera frumusetea si magia Marocului, tara culorilor si a condimentelor, a monumentelor si palatelor, a mestesugurilor, peisajelor si plajelor exotice.

 O calatorie memorabila printre traditii si istorie, prin desertul Sahara, savurand un ceai traditional sau experimentand o plimbare cu camila!

» PACHETUL INCLUDE
 • transport cu avionul Bucuresti – Casablanca si retur (schimbarea curselor la Paris) cu compania AIR FRANCE;
 • 8 nopti cazare cu demipensiune (mic dejun continental si cina) la hoteluri de 4*: 3 nopti in Casablanca, 3 nopti in Marrakech, 2 nopti in Fez;
 • transferuri aeroport – hotel – aeroport;
 • tururile panoramice cu autocar si ghid local in Casablanca, Marrakech, Fez, Rabat;
 • vizitarea muzeului Dar Si Said in Marrakech si a sitului arheologic de la Volubilis;
 • transport local cu autocar dotat cu aer conditionat;
 • ghid local pe tot parcursul circuitului;
 • insotitor roman de grup;
 • taxele de aeroport si catering (pot suferi modificari).
» CAZARE
 • Cazare Hotel Idou Anfa 4* – Casablanca
 • Cazare hotel in Marrakech
 • Cazare Hotel L’Escape 4* in Fez

 

1
Ziua 1

Ziua 1 (20.10): BUCURESTI - CASABLANCA

Intalnire cu insotitorul roman de grup la aeroportul Otopeni la ora 04:00 pentru imbarcare pe cursa AIR FRANCE cu destinatia Casablanca (schimbarea cursei la Paris).  Sosire in Casablanca la ora locala 17:10, transfer si cazare la hotel Idou Anfa 4* sau similar. Cina la restaurantul hotelului.

2
Ziua 2

Ziua 2 (21.10): CASABLANCA

Dupa micul dejun vom face turul orasului Casablanca, centrul economic al Marocului, alaturi de un ghid local; vom incepe turul din Piata Centrala, apoi vom traversa vechiul oras pana la Cartierul Habous, vizita souk-urilor si bazarelor, Mahakina, intram la Catedrala Notre Dame Lourdes, cornisa si cartierul de lux al orasului - Anfa Seara, Villa Mirador si Villa dar Saada, coboram si admiram Moscheea Hassan al II-lea (exterior) - una din cele mai mari realizari de gen ale lumii arabe, vedem Piata Mohamed al V-lea cu fantana, edificii administrative, Piata Natiunilor Unite. Dupa amiaza, timp liber. Cina si cazare la hotel Idou Anfa 4* sau similar.

3
Ziua 3

Ziua 3 (22.10): CASABLANCA - MARRAKECH (250 km)

Dupa micul dejun, plecare catre Marrakech unde vom ajunge dupa aproximativ 4 ore de mers cu autocarul. Sosire la Marrakech si transfer la hotel El Andalous 4* sau similar. Dupa amiaza, vom face un tur panoramic cu ghid local pe parcursul caruia vom admira cele mai importante obiective turistice ale orasului Marrakech: gradina Menara, plantatie de maslini care se intinde intr-o vale gigantica, minaretul si Moscheea Koutoubia, trecem pe langa moscheea El Mansour, apoi vizitam Muzeul Dar Si Said si Medina. Cina la restaurantul hotelului.

4
Ziua 4

Ziua 4 (23.10): MARRAKECH - ESSAOUIRA, optional

Mic dejun. Timp liber pentru cumparaturi sau relaxare. Optional, excursie la Essaouira (pe vremuri Mogador), localitate situata la aproximativ 180 km de Marrakech, statiune si port pe malul Oceanului Atlantic, un oras boem cu puternice influente culturale, aflat pe lista patrimoniului cultural UNESCO. Vom reveni in Marrahech pentru cina si cazare la hotel.

5
Ziua 5

Ziua 5 (24.10): MARRAKECH - Valea Ourika si gradinile Majorelle, optional

Mic dejun. Astazi va propunem o excursie optionala la Valea Ourika si gradinile Majorelle. Valea Ourika este situata la poalele muntilor Atlas, la aproximativ 100 km de Marrakech. Vom admira sate traditionale de berberi, peisaje minunate cu paduri de pini, case bine ingrijite construite de o parte si de alta a raului care strabate valea. Vom opri la o casa traditionala berbera unde localnicii ne vor primi la ei acasa si ne vor arata cum se prepara painea pe vatra si ceaiul traditional. Vom servi un ceai cu paine calda, miere si nuci. Apoi ne vom continua drumul spre albia raului unde admiram o moara de apa inca in functiune. Ne intoarcem in Marrakech si vom vizita gradinile Majorelle, unde se afla fosta casa a pictorului francez cu acelasi nume, iar ulterior si resedinta faimosului Yves Saint Laurent care a transformat terenul de langa casa in gradini magnifice, astazi deschise publicului vizitator. Incheiem excursia cu admirarea unei plantatii imense de palmieri (13.000 de hectare cu peste 100.000 de palmieri). Cina si cazare la hotel.

6
Ziua 6

Ziua 6 (25.10): MARRAKECH - FEZ (500 km)

Mic dejun. Plecare spre Fez pe ruta Marrakech – Casablanca – Fez (autostrada). Sosire in Fez, cina si cazare la hotel L’Escale 4* sau similar.

7
Ziua 7

Ziua 7 (26.10): FEZ

Dupa micul dejun vom vizita cele mai importante repere turistice ale orasului Fez, centru religios si spiritual al Marocului si unul dintre cele mai vechi dintre orasele Islamului. Vom vizita Medina Fez el Bali unde sa afla Moscheea Quarouiyen - cea mai veche universitate a islamului; scoala coranica Attarine Medersa cu superbe decoratiuni pe care o admiram din exterior, obiectivul fiind temporar inchis, Piata si fantana Nejjarine, care si-a primit numele de la tamplarii care lucreaza aici, cartierul vopsitorilor de piele - Deddaghine aflat in aproprierea pietei Seffarine, unde diferiti maestri prelucreaza pieile de animale. Cina si cazare la hotel L’Escale 4* sau similar.

8
Ziua 8

Ziua 8 (27.10): FEZ - VOLUBILIS - RABAT - CASABLANCA (290 km)

Dupa micul dejun vom pleca catre situl arheologic de la Volubilis unde vom vedea cele mai impresionante si bine pastrate mozaicuri romane din nordul Africii. Sit-ul ocupa 42 de hectare, are peste 2.6 km de ziduri, un apeduct inca vizibil si doua strazi romane. Orasul a fost cucerit de triburile locale de la romani in 285 si de atunci a decazut. Plecam apoi catre Rabat, sosire si vizita a capitalei Marocului: admiram Mausoleul lui Mohamed al V-lea, apoi trecem pe langa Medina, continuam cu vizita la Kasbah des Oudais, o fortareata din secolul XII care adaposteste muzeul artei marocane, Moscheea Neterminata cu Turnul lui Hassan, plimbare de-a lungul raului Bou Regreg si apoi ajungem in zona pietei (souk) pentru suveniruri; din autocar vom vedea si Palatul Regal unde ne putem opri pentru a face cateva fotografii. Plecare spre Casablanca. Sosire, cina si cazare la hotel Idou Anfa 4* sau similar.

9
Ziua 9

Ziua 9: CASABLANCA - BUCURESTI

Dimineata devreme transfer la aeroport pentru imbarcare pe zbor Casablanca - Bucuresti cu plecare la ora locala 08:10 (schimbarea cursei la Paris). Sosire in Bucuresti la ora 16:50.

LOCATIE

SERVICII INCLUSE:

 • transport cu avionul Bucuresti - Casablanca si retur (schimbarea curselor la Paris) cu compania AIR FRANCE;
 • 8 nopti cazare cu demipensiune (mic dejun continental si cina) la hoteluri de 4*: 3 nopti in Casablanca, 3 nopti in Marrakech, 2 nopti in Fez;
 • transferuri aeroport - hotel - aeroport;
 • tururile panoramice cu autocar si ghid local in Casablanca, Marrakech, Fez, Rabat;
 • vizitarea muzeului Dar Si Said in Marrakech si a sitului arheologic de la Volubilis;
 • transport local cu autocar dotat cu aer conditionat;
 • ghid local pe tot parcursul circuitului;
 • insotitor roman de grup;
 • taxele de aeroport si catering (pot suferi modificari).

Nota: Taxele de aeroport incluse in pret sunt cele valabile la data lansarii programului, respectiv luna februarie 2020. In situatia majorarii acestor taxe de catre compania aeriana pana la data emiterii biletelor de avion (biletele se emit cu 7-14 zile inainte de plecare), agentia isi rezerva dreptul de a modifica pretul excursiei conform cu noile valori ale acestor taxe.

NU SUNT INCLUSE:

 • asigurarea medicala de calatorie (optionala);
 • asigurarea storno (optionala), se incheie odata cu contractul de comercializare a pachetului de servicii turistice, in pachet cu asigurarea medicala de calatorie;
 • bacsisuri pentru prestatorii locali (ex: soferi, personal hotelier, ghizi): 25 EURO/persoana – se practica in Maroc, se achita la sosire;
 • excursiile optionale si intrarile la obiectivele turistice, altele decat cele mentionate ca fiind incluse;
 • bauturile alcoolice sau racoritoare la mesele incluse in program.
X