Istanbul – Pe malurile Bosforului, intre doua continente

Istanbul – Pe malurile Bosforului, intre doua continente

#als002

Istanbul – Pe malurile Bosforului, intre doua continente

» 155 Euro/ persoana/ loc in camera dubla

90 Euro/ supliment camera single
10 Euro/ Reducere pentru a treia persoana in camera dubla (adult cu pat suplimentar)
80 Euro/ copil 2 – 5.99 ani in camera cu 2 adulti (fara pat suplimentar)
135 Euro/ copil 6 – 9.99 ani in camera cu 2 adulti (cu pat suplimentar)

 

Sejur de 5 zile/ 4 nopti in perioada:

27.11 – 01.12.2020

 

» CAZARE:

Hotelul Grand Emin oferă unități de cazare la prețuri accesibile şi o piscină pe acoperiș. Hotelul se află lângă Marea Marmara, în Istanbul, la 500 de metri de stațiile de metrou Yenikapi și Aksaray. Oaspeții beneficiază de acces ușor la zona plină de viață Taksim și la zona istorică Sultanahmet.

Camerele de la Grand Emin au aer condiţionat, TV cu canale prin cablu/satelit şi baie privată.

Restaurantul serveşte zilnic un mic dejun bogat tip bufet, iar oaspeţii pot savura băuturi în aer liber, lângă piscină.

Oaspeţii pot ajunge cu ușurință la multe obiective istorice, printre care Piața Taksim.

Restaurantele din zona Kumkapı se află la câteva minute de mers cu mașina. Stația de cale ferată subacvatică Marmaray este situată la câțiva pași, oferind acces la partea asiatică a orașului. Aeroportul Istanbul se află la 55 km.

 
» PACHETUL INCLUDE:
 • transport cu autocar (standard international) conform itinerariului;
 • 4 nopti cazare cu mic dejun la hotel 3* in Istanbul;
 • tur de oras in Istanbul;
 • vizitarea Pietei Taksim si a Palatului Dolmabahce (intrarea nu este inclusa);
 • insotitor roman de grup.

 

GRUP MINIM: 40 PERSOANE
 • Pentru un grup de 39-35 persoane, pretul se majoreaza cu 10 EURO/persoana
 • Pentru un grup de 34-30 persoane, pretul se majoreaza cu 13 EURO/persoana
  Pentru un numar mai mic de 30 participanti pretul se recalculeaza sau circuitul se anuleaza. De asemenea, in cazul unui grup mai mic, agentia isi rezerva dreptul de a schimba mijlocul de transport sau hotelurile, cu pastrarea standardelor si cu informarea prealabila a turistilor inscrisi.

 

CONDITII FINANCIARE:

TERMENE DE PLATA:

 •  20% din pretul pachetului turistic la inscriere;
 • 60% din pretul pachetului turistic cu minim 60 zile inaintea plecarii;
 • 20% din pretul pachetului turistic cu minim 30 zile inaintea plecarii.
  Procentul aferent primei plati sa va calcula in functie de momentul inscrierii. Daca inscrierea intervine cu mai putin de 30 zile inaintea plecarii, pachetul turistic se va achita integral.
  In cazul nerespectarii termenelor de plata, Tour Operatorul isi rezerva dreptul de a anula rezervarea.

CONDITII DE ANULARE / PENALIZARI:

 • 5% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face intre 120 zile – 91 zile inaintea plecarii;
 • 20% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 90 zile – 61 zile inaintea plecarii;
 • 50% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 60 zile – 46 zile inaintea plecarii;
 • 80% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 45 zile – 30 zile inaintea plecarii;
 • 100% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face cu mai putin de 30 zile inaintea plecarii.

IMPORTANT!

Va reamintim ca incheierea unei Asigurari STORNO de calatorie poate acoperi pierderile financiare cauzate
de anulare, contracarand efectul penalizarilor aplicate. Va recomandam sa uzati de acest mijloc de protectie financiara
care acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei.

 

» DESTINATIE

Istanbul, sau Constantinopole in vremurile Imperiului Bizantin, este cea mai mare concentrare urbana a Turciei si singurul megalopolis din lume care se intinde pe doua continente (Asia si Europa). Are o populatie de peste 19 milioane de locuitori si este principalul centru financiar, comercial si cultural al Turciei. In anul 2010, Istanbulul a fost declarat una din cele trei Capitale Europene ale Culturii. Se Numara printre cele mai vizitate orase ale lumii si a fost inscris pe lista patrimoniului mondial al UNESCO. Se afla intr-o zona temperata, fiind un oras cu climat maritim-mediteraneean. Bucatarie excelenta, obiective turistice antice, bizantine, otomane si moderne, shoping, viata de noapte, toate se regasesc intr-un singur loc, la Istanbul.

1
Ziua 1

Ziua 1: BUCURESTI – ISTANBUL (650 km) Intalnire cu insotitorul de grup, vis a vis de Gara de Nord (coloane) in fata Parcului Ministerului Transporturilor, la ora 05.00 si plecare din Bucuresti la ora 05.30 cu autocarul pe traseul Giurgiu - Russe – Veliko Tarnovo – Edirne – Istanbul. Oprire in Edirne pentru vizitarea moscheii Selimiye, capodopera lui Mimar Sinan, cel mai mare arhitect turc si optional popas pentru masa de pranz. Vom ajunge in Istanbul in cursul serii, in functie de formalitatile vamale. Cazare la hotel Grand Emin 3* sau similar.

2
Ziua 2

Ziua 2: ISTANBUL

Mic dejun. Tur de oras pietonal cu insotitorul de grup in cartierul vechi: Moscheea Albastra - construita in secolul al XVII- lea de sultanul Ahmet I, fiind singura moschee cu 6 minarete din Turcia; Biserica Sfanta Sofia - cea mai mare catedrala

din lume in momentul in care a fost construita in secolul al IV-lea, fiind transformata de catre turci in moschee dupa curerirea Constantinopolului in anul 1453; Hipodromul antic – locul unde se organizau curse de care si alte activitati sportive in perioada bizantina, astazi fiind un parc faimos cu monumente reprezentative precum: obeliscul egiptean, coloana lui Constantin, coloana lui Serpentine din Delfi, fantana lui Wilhelm II. Turul se incheie pe malul Bosforului si langa Podul Galata si in continuare recomandam vizita in Marele Bazar – una dintre cele mai mari piete acoperite din lume, cu peste 4.000 de magazine, fiind un adevarat paradis pentru iubitorii de shopping. Aici totul se negociaza, de la delicatesele traditionale turcesti pana la covoare, incaltaminte, pielarie sau bijuterii (inchis duminica). Cazare la acelasi hotel.

3
Ziua 3

Ziua 3: PALATUL DOLMABAHCE SI PIATA TAKSIM Dupa micul dejun, pornim impreuna cu ghidul insotitor din partea agentiei spre Dolmabahce, ultima resedinta a sultanilor si a parintelui statului turc, Mustafa Kemal Ataturk. Palatul este amplasat pe malul Bosforului, cu o vedere spectaculoasa asupra partii asiatice a Istanbulului. In continuare ne vom deplasa in Piata Taksim, in centrul orasului, unde se afla Monumentul Independentei, ridicat in memoria lui Ataturk, fondatorului Republicii Turcia. Transportul se va realiza cu tramvaiul (pret informativ 10 lire turcesti). Intoarcere la acelasi hotel. Timp liber la dispozitie.

4
Ziua 4

ZIUA 4: CROAZIERA PE MAREA MARMARA LA INSULA PRINTULUI (optional) Mic dejun. Timp liber la dispozitie, sau optional: Croaziera pe Marea Marmara la Insula Printului – Buyukada. Include transport cu tramvaiul pana la port, bilet de vapor, masa de pranz, turul insulei cu trasura, insotitor de grup. Dupa amiaza intoarcere la hotel (Tarif informativ: 55 EURO/persoana pentru un grup minim de 25 persoane).

5
Ziua 5

ZIUA 5: ISTANBUL – EDIRNE – BUCURESTI (650 km) Mic dejun. Dupa eliberarea camerelor, plecam spre casa. Sosire in Bucuresti in cursul serii, in functie de formalitatile vamale si trafic.

LOCATIE

SERVICII INCLUSE:

 • transport cu autocar (standard international) conform itinerariului;
 • 4 nopti cazare cu mic dejun la hotel 3* in Istanbul;
 • tur de oras in Istanbul;
 • vizitarea Pietei Taksim si a Palatului Dolmabahce (intrarea nu este inclusa);
 • insotitor roman de grup.
 

NU SUNT INCLUSE:

 • asigurarea medicala de calatorie (optionala – recomandata);
 • asigurarea storno (optionala), se incheie odata cu contractul de comercializare a pachetului de servicii turistice, in pachet cu asigurarea medicala de calatorie;
 • bacsisuri pentru prestatorii locali (ex: soferi, personal hotelier, ghizi): 5 EURO/persoana – se practica in tarile vizitate, se achita la sosirea in tara de destinatie prin insotitorul de grup;
 • excursiile optionale si intrarile la obiectivele turistice;
 • bauturile alcoolice sau racoritoare la mesele incluse in program.
   
X