Israel – Religie, istorie si traditie in Tara Sfântă

Israel – Religie, istorie si traditie in Tara Sfântă

#als002

Israel – Religie, istorie, traditie intr-o calatorie in Tara Sfântă

oferta-craciun-jerusalim-israel-alsys-travel

» 723 Euro /pers./ camera dubla, taxe incluse)

Supliment camera single: 195 Euro

Sejur 6 zile / 5 nopti in perioada:

27.11 – 02.12.2020

Tel Aviv – Bethleem – Ierusalim – Hozeva – Ierihon – Marea Moarta – Nazaret – Caana Galileii – Capernaum – Muntele Tabor – Haifa

 

 

Israelul este cunoscut in toata lumea ca Tara Sfanta, iar cei care vin aici gasesc la tot pasul locuri legate de religie si spiritualitate. O combinatie intre miracol si tehnologie, intre istoria antica a iudaismului si viitor – acesta este Israelul!

 

» PACHETUL INCLUDE
 • transport cu avionul Bucuresti – Tel Aviv – Bucuresti cu compania EL AL (zbor direct);
 • asistenta pe aeroportul din Tel Aviv, la sosire;
 • 5 nopti cazare cu demipensiune (bufet) la hoteluri categoria turist (echivalent 3* superior / 4* standard local) conform programului: 4 nopti in Bethleem si 1 noapte in Tiberias;
 • transport autocar modern (dotat cu aer conditionat), pentru executarea programului;
 • intrari la obiectivele precizate in program;
 • ghid local vorbitor de limba romana pe tot parcursul programului;
 • insotitor roman de grup;
 • vizita la Hozeva;
 • transfer munte Tabor;
 • taxele de aeroport si catering (pot suferi modificari).
» ORAR INFORMATIV DE ZBOR:
*ore locale
 • Bucuresti 11:00 – Tel Aviv 13:35  ✈   durata zborului 2h 35min
 • Tel Aviv 17:50 – Bucuresti 20:35    ✈    durata zborului 2h 45min
» CAZARE:
 • Cazare la hotel Ararat 4* sau similar in Bethleem
 • Cazare la hotel Royal Plaza sau similar in Tiberias
1
Ziua 1

ZIUA 1: BUCURESTI – TEL AVIV – EIN KAREM – BETHLEEM (~64 km)

Intalnire la ora 08:00 pe Aeroportul International Otopeni “Henri Coanda”, cu insotitorul roman de grup. Dupa formalitatile vamale, imbarcare pe cursa EL AL spre Tel Aviv cu decolare la ora 11:00. Aterizare pe aeroportul Ben Gurion la ora locala 13:35. Deplasare la Lud, antica Lida, unde vom vizita Biserica Sfantului Gheorghe Biruitorul (unde se afla Moastele Sfantului si Braul cu care a fost legat). Deplasare la Ein Karem, patria Sfantului Ioan Botezatorul, unde vom vizita Biserica Sfantul Ioan, ridicata pe locul nasterii Sfantului Ioan Botezatorul. Deplasare spre Bethleem. Tur auto panoramic in jurul Portilor Sfintei Cetati din Ierusalim. Cina si cazare la hotel Ararat 4* standard local sau similar in Bethleem.

2
Ziua 2

ZIUA 2: BETHLEEM – IERUSALIM (~40 km)

Mic dejun. In Bethleem, vom vizita Biserica Ortodoxa a Nativitatii, Cripta unde s-a nascut Domnul, Biserica Catolica Sfanta Ecaterina si Grota Laptelui. Transfer cu microbuze arabe in desertul Iudeii (pret informativ: 5 EURO/persoana, se achita la fata locului), pentru vizitarea Manastiriior Sfantul Teodosie (sec.V) si Sfantul Sava cel Sfintit (sec.IV). Ierusalim - vizita pe Muntele Sionului la Biserica Adormirii Maicii Domnului, Foisorul Cina cea de Taina, Mormantul Regelui David, Zidul Plangerii. Cina si cazare hotel in Bethleem.

3
Ziua 3

ZIUA 3: BETHLEEM – IERUSALIM (~10 km)

Mic dejun. Incepem o noua zi de pelerinaj la Ierusalim urcand mai intai pe Muntele Scopus. Vizita la Biserica Pater Noster (Tatal nostru) si Biserica Dintr-o Lacrima, la Gradina Getsimani cu Biserica Natiunilor, continuam cu Biserica Mormantul Maicii Domnului. Vom intra în Sfanta Cetate prin poarta Sfantului Stefan. Vizitarea casei in care a locuit Maria in Cetatea Antonia. Parcurgerea pe jos a Viei Dolorosa cu cele 14 statii în care s-a oprit Domnul pana la Sfantul Mormant. Vizitarea Bisericii ”Sfantului Mormant” - “Centrul Pamantului Crestin”. Urcare pe Golgota, Piatra Ungerii, vizitarea tuturor paracliselor sfinte. Vizita la Biserica si Caminul romanesc din Ierusalim. Cina si cazare la hotel in Bethleem.

4
Ziua 4

ZIUA 4: IERUSALIM – HOZEVA – IERIHON – MAREA MOARTA – QUMRAN – BETHLEEM (~130 km)

Mic dejun. Ne deplasam pe valea Hozevei - vizitarea Manastirii Sfantul Gheorghe cu Moastele Sfantului Ioan Romanul de la Neamt. Intrare in orasul Ierihon – cel mai vechi oras din lume. Vizita la Biserica Greco–Ortodoxa unde se afla “Dudul lui Zacheu” si Biserica si Caminul Romanesc de la Ierihon. Privire asupra Muntelui Carantania si Manastirii Sfantului Gheorghe, unde Mantuitorul a fost ispitit de diavol. Coboram spre Marea Moarta (-400 m), cea mai joasa mare de pe glob si vom ajunge la Qumran (vechiul centru al Esenienilor). Scurta oprire la magazinul cu produse cosmetice la Qumran (vechiul Centru al Esenienilor) si la restaurant cu autoservire. Scurta oprire la Marea Moarta (45 minute). Cina si cazare la hotel in Bethleem.

5
Ziua 5

ZIUA 5: BETHLEEM – TIBERIAS – CAANA GALILEII – CAPERNAUM (~240 km)

Mic dejun. Ne indreptam spre Galileea (in nordul Israelului), urcand pe Valea Iordanului. Yardenit – vizita la locul amenajat al Botezului. Deplasare la Caana, vizita la Biserica Grec-Ortodoxa, aflata pe locul casei lui Simion Cananitul unde a avut loc prima minune din Galileea, transformarea apei in vin. Deplasare la Capernaum, oras denumit si ”Cetatea Domnului”, vizitarea vestitului loc unde Isus a predicat, casa Sfantului Petru. Vom continua cu Tabgha, locul unde a fost savarsita minunea inmultirii a 5 paini si 2 pesti. Apoi, urcare pe Muntele Fericirilor si vizitarea Bisericii. OPTIONAL, in functie de timpul disponibil, mini-croaziera pe apele Marii Galileii (pret informativ: 10 EURO/persoana). Cina si cazare la hotel Royal Plaza standard local sau similar in Tiberias.

6
Ziua 6

ZIUA 6: NAZARET – MUNTELE TABOR – HAIFA – CESAREEA - TEL AVIV – BUCURESTI (226 km)

Mic dejun. Ne indreptam spre Muntele Tabor. Transfer cu microbuze arabe pentru vizitarea Bisericii Grec-Ortodoxe, aflate pe locul “Schimbarii la Fata”. Deplasare la Nazaret pentru vizitarea Bisericii Ortodoxe “Sfantul Gavril” cu Izvorul Mariei, pictata de fratii Morosanu in anul 1077 si a Bisericii catolice “Buna Vestire”, cea mai mare constructie de cult din Orientul Apropiat. Deplasare la Haifa, splendid oras-port la Mediterana, aflat intr-un mare golf la poalele Muntelui Carmel, unde vom admira Templul Cultului Bahai cu gradinile pe terase – etajate. Continuam cu vizitarea Bisericii Stela Maris (Steaua Marii) cu grota Sfantului Prooroc Ilie Tezviteanul. Parasim Haifa si ne indreptam pe langa coasta Mediteranei spre Tel Aviv, scurt tur auto al orasului Tel Aviv - Jaffa, cel mai mare si cosmopolit oras din Israel. Vizita in cetatea Jaffa. Continuam spre Aeroportul International Ben – Gurion. Imbarcare pe zbor cursa EL AL la ora 17:50. Sosirea in Bucuresti este prevazuta la ora 20:35.

LOCATIE

SERVICII INCLUSE:

 • t
 • transport cu avionul Bucuresti – Tel Aviv – Bucuresti cu compania EL AL (zbor direct);
 • asistenta pe aeroportul din Tel Aviv, la sosire;
 • 5 nopti cazare cu demipensiune (bufet) la hoteluri categoria turist (echivalent 3* superior / 4* standard local) conform programului: 4 nopti in Bethleem si 1 noapte in Tiberias;
 • transport autocar modern (dotat cu aer conditionat), pentru executarea programului;
 • intrari la obiectivele precizate in program;
 • ghid local vorbitor de limba romana pe tot parcursul programului;
 • insotitor roman de grup;
 • vizita la Hozeva;
 • transfer munte Tabor;
 • taxele de aeroport si catering (pot suferi modificari)

Nota: Taxele de aeroport incluse in pret sunt cele valabile la data lansarii programului, respectiv luna februarie 2020. In situatia majorarii de catre compania aeriana a acestor taxe pana la data emiterii biletelor de avion (biletele se emit cu 7-14 zile inainte de plecare), agentia isi rezerva dreptul de a modifica pretul circuitului conform cu noile valori ale acestor taxe.

 

NU SUNT INCLUSE:

 • asigurarea medicala (optionala);
 • asigurarea storno (optionala) se incheie odata cu contractului de comercializare a pachetului de servicii turistice;
 • bauturi, mese optionale care nu sunt incluse in program;
 • excursiile optionale si intrarile la obiectivele turistice , altele decat cele mentionate ca fiind incluse.
 • bacsisuri pnetru prestatorii locali (ex: soferi, ghizi locali): 30 EURO/persoana - se practica in Israel, se achita la sosire.
X