Festivalul trandafirilor – Kazanlak, Bulgaria

Festivalul trandafirilor – Kazanlak, Bulgaria

#als001

Excursie in Bulgaria la Kazanlak – Festivalul trandafirilor. Bucurie printre miresme si culori

Program Alsys Travel

excursie bulgaria festivalul trandafirilor

» 165 Euro/ persoana

Sejur valabil 3 zile si 2 nopti in perioada:

Perioada : 04.06 – 06.06.2021

 

TRASEU: BUCURESTI – RUSE – VELIKO TIRNOVO – KAZANLAK– HISAREA – CERVEN–BUCURESTI  (715 KM)

 

Festivalul trandafirilor din Kazanlak are deja o tradite de peste o suta de ani, dobandind recent un renume international si devenind una din principalele atractii turistice din Bulgaria. Valea Trandafirilor este o regiune din centrul Bulgariei, in apropierea orașului Kazanlak, renumită pentru specia rara de trandafir care creste aici si a carui esenta este folosita la fabricarea celor mai renumite parfumuri ale lumii.

 

» SERVICII INCLUSE
 • Transport cu autocar clasificat pentru transport international
 • 1 noapte de cazare – hotel Palace 4*/similar , Kazanlak
 • 1 noapte de cazare – Hotel Augusta 3*+ /similar, Hissarya
 • Regim de masa: demipensiune
 • Ghid-insotitor pe tot parcursul excursiei
 • BONUS! Cina festiva cu program folcloric
 • BONUS! Pachet welness la Hotel Augusta, Hissarya ( acces gratuit la piscina interioara cu apa termala, jacuzzi cu apa minerala, sauna, zona de relaxare si salina, sala de fitness)
» CAZARE
 • Hotel Palas 4*

Hotelul Palas este situat la 100 de metri de centrul oraşului Kazanlâk şi oferă o terasă în grădină, precum şi un bar elegant în hol. Conexiunea WiFi este gratuită în întreaga clădire. Toate camerele hotelului Palas au aer condiţionat, TV cu ecran plat cu canale prin cablu şi minibar.

Hotel Augusta 3 * +

Hotelul Augusta SPA este situat în Hisarea, lângă parcul central cu puncte de atracție arheologice. Acesta oferă piscine interioară/exterioară cu apa termala, cadă cu hidromasaj, piscină pentru copii, tobogan, bar în apă, șezlonguri și umbrele de soare. Oaspeții beneficiază de acces gratuit la internet WiFi.

Centrul spa certificat are o suprafață de 3000 de metri pătrați. De asemenea, există o saună și un centru de fitness gratuite.Toate unitățile proprietății au aer condiționat, TV, frigider, telefon cu linie internațională directă, balcon cu vedere la parc, la piscină sau la munte și baie privată cu o cadă sau duș și uscător de păr. Hotelul Augusta SPA oferă un restaurant à la carte care servește preparate europene și naționale, inclusiv în grădina proprietății. La hotel există  un studio de înfrumusețare, zonă gratuită pentru copii, bancă și magazin de suveniruri.

 • Oferta este valabila pentru un grup de 40 pers.  Modificarea structurii grupului duce la modificari ale tarifului.
1
Ziua 1

BUCURESTI – RUSE – VELIKO TARNOVO – KAZANLAK (aprox 280 km)

Prima oprire o vom face la Arbanasi. Aflat pe un platou înalt între orașele Veliko Târnovo și Gorna Oryahovitsa, satul oferă o priveliște minunată asupra colinei Tsarevets din Veliko Târnovo, unde se află ruinele fortăreței construite în vremuri medievale de țarii bulgari.

Casele din Arbanassi sunt construite în stilul arhitectural al Renașterii Naționale Bulgare, în secolele XVII-XVIII: au primul nivel construit din piatră și bârne din lemn arcuite ce fac legătura între cele două etaje. Acum, casele negustorilor de odinioară sunt obiective turistice, iar altele au fost transformate în hoteluri sau pensiuni.

Plecam spre  Veliko Tarnovo, supranumit “oarasul tarilor”, unde vom vizita cetatea. Optional se poate lua pranzul la un restaurant in zona Samovodska Charshia (centrul vechi al localitatii). Orașul se afla pe malul râului Iantra si a fost capitala Imperiului Bulgar între anii 1185-1393. Orașul vechi

se afla pe trei dealuri: Țareveț, Trapezița și Sveta Gora. Una dintre cele mai frumoase cetăți din Bulgaria se află în orașul medieval Veliko Târnovo. Este vorba despre Cetatea Tsarevets o fortăreață impresionantă care veghează de secole deasupra orașului.

Tsarevets este o cetate medievală din nordul Bulgariei, situată pe un deal stâncos de 206 metri din orașul Veliko Tarnovo. Cele mai vechi dovezi ale prezenței umane de pe deal datează din mileniul II î.Hr. Prima mențiune despre Cetatea Tsarevets apare în anul 1190. După rebeliunea vlah-bulgară și înființarea celui de-al doilea imperiu bulgar cu capitala la Veliko Tarnovo, cetatea a devenit cea mai importantă din Bulgaria, adesea comparată cu Roma și Constantinopol. În anul 1393, fortăreața a fost asediată de forțele otomane timp de trei luni și incendiată, marcând căderea Imperiului Bulgar. Cetatea are trei intrări, una principală în partea estică a delalului și două în partea nordică și sudică. Restaurarea Cetății Tsarevets a început în anul 1930 și a fost finalizată abia în 1981, an în care s-a marcat cei 1300 de ani de la înființarea statului bulgar.

Optional se poate lua pranzul la un restaurant in zona Samovodska Charshia (centrul vechi al localitatii). Plecam spre Kazanlak. Vizitam mormintele regilor traci. Mormintele regilor traci de la Kazanlak. Acum 3000 de ani triburile tracice constituiau asezari impunatoare si se intindeau peste o mare parte din continentul Europa. Atat Bulgaria cat si Romania au pe teritoriul lor vestigii si urme ale civilizatiei glorioase a tracilor. Tracii erau popoare sedentare, impartiti in multe triburi (ceea ce a fost un minus pentru ei, deoarece daca triburile tracice ar fi fost unite, ar fi fost de neinvins dupa  cum ne spune Herodot), cultivau pomi fructiferi si vita de vie, practicau agricultura, cresterea animalelor, extrageau si prelucrau aurul si argintul. Mormintele regilor traci de la Kazanlak au fost descoperite pe data de 19.04.1944 si au devenit patrimoniu UNESCO. Ele au fost explorate de catre o echipa de arheologi condusa de prof. arh. Gheorghe Kitov care intre anii 1982 – 2006, au descoperit 10 constructii antice acoperite de movile de pamant, movile numite tumuli.     Apoi ne vom caza la hotel Palace 4*, ne pregatim pentru cina traditionala cu program folcloric inclus.  

2
Ziua 2

KAZANLAK–HISSARYA ( aprox 80 km)

Dupa micul dejun, ne pregatim pentru plecare spre satul unde se organizeaza Festivalul Culesului Florilor de Trandafir. Cu o tradiție din anul 1903, Festivalul Trandafirilor atrage mii de turiști atât din Bulgaria cat si din statele din Balcani. Turiștii pot admira costumele populare și dansurile tradiționale. La festival, vom  fi intampinati de fete cu cosuri de trandafiri. Mai tarziu, vom gusta lichior de trandafiri si vom observa  procesul de fabricare a parfumurilor. Celebrul trandafir bulgaresc care produce faimosul ulei de trandafir,  este un element inseparabil al istoriei și culturii bulgare. A fost onorat de un număr de scriitori și artiști celebri, si numele său este comemorat de nenumărate cântece folclorice. Ca marcă a Bulgariei, trandafirul bulgaresc este sărbătorit în fiecare an într-o ceremonie foarte specială - Festivalul Trandafirilor. La începutul lunii iunie, Valea Trandafirilor prinde viață cu cântecele și dansurile culegătorilor de trandafiri. Vin în zori devreme îmbrăcați în costume naționale pregatite cu mult timp dinainte. Va invitam sa participati la aceasta ocazie unică de a întâlni Bulgaria autentică, precum și șansa de a vă bucura de dansuri și cântece populare traditionale, de a vedea o ceremonie foarte specială și de a avea experiența unei vieți.     Ne vom indrepta apoi spre Hissarya unde vizitam orasul medieval si  Cetatea Hissarya. Hisarea este faimos pentru apele minerale vindecatoare; orașul este unul dintre   cele mai vechi  și mai populare centre balneologice și SPA din Bulgaria si  este considerat unul dintre cele mai însorite locuri din Bulgaria. O așezare preistorică a existat în acest loc  încă din secolul al V-lea î.Hr. Gloria așezării a fost în epoca romană. În 293 împăratul Dioclețian a cucerit orașul și acesta a marcat începutul construcției zidurilor massive  de fortificație,  a clădirilor publice, a băilor, a străzilor etc. Orașul Hisarea se afla pe teritoriul vechii cetăți antice Diocletianopolis. Monumentele culturale, zidul fortificat, amfiteatrul, clădirile publice, bazilicele creștine, vilele, izvoarele termale și un mormânt roman constituie Rezervația Arheologică Națională Diocletianopolis.   Cazare la Hotel Augusta 3*+  din Hissarya, unde ne vom bucura de piscinele cu apa termala si SPA, precum si de toboganele cu apa, camera de sare si baia de aburi. Cina la hotel Augusta 3*+.
3
Ziua 3

HISSARYA – KAZANLAK – CERVEN – BUCURESTI (aprox 355 km)

Mic dejun la hotel in Hissarya. Ne indreptam apoi spre cetateaCerven. Cetatea antică Cherven a fost construită probabil în secolul al VI-lea pe un platou stâncos înalt, pe un meandru al râului Cherni Lom. Sistemul de fortificație al cetății bizantine timpurii avea un aspect neregulat. S-a întins pe o suprafață de 2,4 ha. Zidurile cetății au fost construite numai din est și vest, iar stâncile verticale înalte de 100 m din nord și sud reprezentau un obstacol de netrecut. În secolul al XIV-lea, viața din Cherven era în plină dezvoltare. Cetatea bulgară medievală include un oraș interior situat pe un platou înalt de stâncă și un oraș exterior care ocupă poalele sale. Avea un sistem de fortificație sofisticat construit în mai multe etape, era dens construit și avea o rețea de stradă difuză. S-a dezvoltat ca un centru economic remarcabil pentru prelucrarea fierului, construcția și prelucrarea lemnului, gospodăria și meseria artistică. Cherven a fost unul dintre cele mai importante centre militare, administrative, ecleziastice, culturale și economice ale celui de-al doilea regat bulgar (secolele XII-XIV). Importanța sa a crescut după 1235, când a devenit sediul episcopiei medievale bulgare din Cherven. Arheologii au descoperit un mare castel feudal, ziduri ale cetății, pasaje subterane de alimentare cu apă, clădiri ale administrației publice, 16 biserici, rețea de străzi, clădiri rezidențiale și ateliere. Există un turn cu trei etaje complet conservat. Plecare  spre Bucuresti si sosire seara in functie de conditiile de trafic.

LOCATIE

TARIFUL INCLUDE:

 • Transport cu autocar clasificat pentru transport international
 • 1 noapte de cazare – hotel Palace 4*/similar , Kazanlak
 • 1 noapte de cazare – Hotel Augusta 3*+ /similar, Hissarya
 • Regim de masa: demipensiune
 • Ghid-insotitor pe tot parcursul excursiei
 • BONUS! Cina festiva cu program folcloric
 • BONUS! Pachet welness la Hotel Augusta, Hissarya ( acces gratuit la piscina interioara cu apa termala, jacuzzi cu apa minerala, sauna, zona de relaxare si salina, sala de fitness)
 

TARIFUL  NU INCLUDE:

 • Alte mese decat cele mentionate in program (masa pranz la Veliko Tarnovo aprox 20 leva si Cetatea Cerven –aprox 15 leva)
 • Intrarea la obiectivele turistice:
  • Program Festivalul Trandafirilor:culesul florilor, prezentarea procesului de fabricarea uleiului de trandafiri,muzeul etnografic, aprox. 12 Euro/ persoana
  • Cetatea Tsarevets: 3 Euro
  • Mormintele Tracice: 5 Euro
  • Cetatea Hisarea: 7 Euro