“Exil” pe insula lui Napoleon – Insula Elba

“Exil” pe insula lui Napoleon – Insula Elba

#als002

Insula Elba – “Exil” pe insula lui Napoleon

» 695 Euro /pers. (loc in camera dubla)

» Supliment camera single: 125 Euro/ persoana (maxim 3 camere)
» Pret pentru a treia persoana in camera dubla (pat suplimentar): 670 Euro
Sejur 6 zile / 5 nopti in perioada:

16.09 – 21.09.2020

 

Elba este cea mai mare insula din arhipelagul Toscan care include alte sase insule mai mici: Gorgona, Pianosa, Capraia, Giglio, Giannutri si Montecristo. Legata de continent prin mai multe curse de feribot din portul Piombino, insula Elba este locul ideal pentru o vacanta cu o multitudine de lucruri de vazut si de facut. Veti gasi aici peisaje nealterate, cu mici golfuri, pesteri si plaje inconjurate de vegetatia mediteraneana luxurianta, dominate de Muntele Capane (1019 m). 

Va propunem asadar o calatorie de neuitat in insula Elba care ne aduce in atentie o parte din viata lui Napoleon Bonaparte, dar si marea de un albastru splendid, plajele minunate si peisajele superbe ale Mediteranei. In ceea ce-l priveste pe Napoleon, dupa infrangerea de la Leipzig, el a fost fortat sa se mute pe Insula Elba unde a trait in exil timp de 9 luni, intre 1814 si 1815. Napoleon si-a lasat amprenta in istoria micutei insule toscane prin faptul ca a studiat resursele locale, a reorganizat agricultura, transportul si comertul si chiar a impus propriul steag al insulei.

» PACHETUL INCLUDE
 • transport cu avionul  Bucuresti – Florenta – Bucuresti cu compania Blue Air;
 • un bagaj de cala de 32kg si un bagaj de mana;
 • 5 nopti cazare cu mic dejun la hotel de 3* in camera standard;
 • 5 cine cu bauturi incluse (¼ sticla de vin si ½ sticla de apa pe persoana);
 • transferuri cu autocarul de la aeroport la hotel si retur;
 • turul insulei Elba cu ghid local;
 • insotitor roman de grup;
 • taxele de aeroport (pot suferi modificari).
» ORAR INFORMATIV DE ZBOR:
*ore locale
 • 16.09:   Otopeni 07:00 – Florenta 08:15 ✈ durata zborului: 2 ore si 15 min
 • 21.09:   Florenta 21:35 – Otopeni 00:40 ✈ durata zborului: 2 ore si 15 min
» CAZARE:

Cazare hotel 3*

 

GRUP MINIM:

25 persoane. Pentru grup de 20-24 persoane, pretul se majoreaza cu 35 EURO/ persoana. Pentru un numar mai mic de 20 participanti pretul se recalculeaza sau excursia se reprogrameaza. Organizatorul isi rezerva dreptul de a anula acest program daca pana la data limita de 01.08.2020 nu se vor inscrie minim 15 participanti. De asemenea, in cazul unui grup mai mic, agentia isi rezerva dreptul de a schimba compania aeriana sau hotelurile, cu pastrarea standardelor si cu informarea prealabila a turistilor inscrisi. Locurile confirmate suplimentar fata de grupul rezervat pot fi la un tarif mai mare (in functie de disponibilitatile la avion si cazare) si se supun unor reguli diferite de decomandare.

 

1
Ziua 1

Ziua 1 (16.09): BUCURESTI – FLORENTA – INSULA ELBA (195 km)

Intalnire cu insotitorul de grup la aeroportul Henri Coanda (Otopeni) la ora 05:00 dimineata, pentru imbarcare pe zborul companiei BLUE AIR spre Florenta, cu decolare la ora 07:00. Aterizare in Florenta la ora locala 08:15 si transfer cu autocarul la portul din Piombino pentru imbarcare pe feribotul spre Insula Elba. Dupa o calatorie de aproximativ o ora cu feribotul, vom sosi in Portoferraio, cea mai mare asezare de pe insula. Transfer cu autocarul si cazare la hotel Paradiso 3* sau similar (descrierea hotelului se afla mai jos, la capitolul “Informatii hotel”). Vom servi la hotel cina cu bauturi incluse (vin si apa).

2
Ziua 2

Ziua 2 (17.09): TURUL INSULEI ELBA (90 km)

Mic dejun la hotel. Impreuna cu ghidul local, vom face azi turul insulei Elba. Vom inconjura insula si vom vizita cateva dintre cele mai pitoresti asezari. Prima oprire este in Marciana, un oras care isi pastreaza structura medievala si este in acelasi timp una dintre cele mai vechi asezari de pe insula. Vom face o oprire si in Chiessi, cel mai vestic punct din itinerariul nostru, precum si in Marina di Campo, un pitoresc orasel de coasta, cu o lunga plaja cu nisip fin. Ultima oprire de azi este in Porto Azzurro, un incantator orasel pescaresc adapostit in golful Mola si dominat de fortareata Longone. Intoarcere la hotel, cina cu bauturi incluse si cazare.

3
Ziua 3

Ziua 3 (18.09): EXCURSIE OPTIONALA LA PORTOFERRAIO SI RESEDINTA LUI NAPOLEON

Mic dejun la hotel. Azi va propunem o excursie optionala de jumatate de zi in pitorescul oras Portoferraio ale carui cladiri sunt situate pe panta unui deal inconjurat de mare din trei parti. Orasul a fost fondat de romani, iar Cosimo de Medici si succesorii sai au construit aici o fortareata impresionanta, o capodopera a arhitecturii militare, atat de bine realizata, incat era considerata cel mai sigur loc din Mediterana in acele timpuri. Sosirea lui Napoleon pe insula in 1814 a marcat profund istoria si dezvoltarea economica a insulei. Perioada in care Napoleon a guvernat Elba a fost infloritoare pentru insula, acesta punand bazele infrastructurii care sustinea industria exploatarii fierului si realizand o serie de reforme economice. Vom vizita in continuare Villa dei Mulini, fosta resedinta de iarna a lui Napoleon. Intoarcere la hotel si cazare. Vom servi cina cu bauturi incluse la hotel.

4
Ziua 4

Ziua 4 (19.09): EXCURSIE OPTIONALA LA CAPOLIVERI SI LA RESEDINTA DE VARA A LUI NAPOLEON (45 km)

Mic dejun la hotel. Azi va propunem o excursie optionala de jumatate de zi la Capoliveri, un frumos orasel medieval situat in varful unui deal, a carui localizare ne permite sa admiram splendidul peisaj al coastei sudice a insulei. Farmecul arhitectural al orasului Capoliveri este dat de piata sa centrala si o retea de strazi inguste, scari si arcade. In continuare vom poposi la cea de-a doua resedinta a lui Napoleon pe insula Elba: Villa San Martino situata in zona rurala a insulei, refugiul sau pe timp de vara. In interiorul muzeului putem admira galeria Demidoff, dintre incaperile sale, cea mai frumoasa fiind cea dedicata victoriei lui Napoleon in Egipt. Intoarcere la hotel, cina cu bauturi incluse si cazare.

5
Ziua 5

Ziua 5 (20.09): TIMP LIBER SAU EXCURSIE OPTIONALA PE MARE

Mic dejun. Azi va propunem o zi de relaxare pe malul marii sau daca doriti sa vedeti mai mult din ceea ce ofera insula Elba, va propunem o calatorie optionala pe mare sau la una din insulele din arhipelag. Cina cu bauturi incluse la hotel.

6
Ziua 6

Ziua 6 (21.09): INSULA ELBA – FLORENTA – BUCURESTI (195 km)

Mic dejun la hotel. Eliberarea camerelor inainte de ora 11:00. Transfer la portul din Portoferraio pentru imbarcare pe feribotul spre Piombino. Sosire la Piombino si transfer la aeroportul din Florenta pentru imbarcare pe zborul companiei Blue Air spre Bucuresti, cu decolare la ora 21:35. Aterizare in Bucuresti la ora 00:40.

LOCATIE

SERVICII INCLUSE:

 • transport cu avionul  Bucuresti – Florenta – Bucuresti cu compania Blue Air;
 • un bagaj de cala de 32kg si un bagaj de mana;
 • 5 nopti cazare cu mic dejun la hotel de 3* in camera standard;
 • 5 cine cu bauturi incluse (¼ sticla de vin si ½ sticla de apa pe persoana);
 • transferuri cu autocarul de la aeroport la hotel si retur;
 • turul insulei Elba cu ghid local;
 • insotitor roman de grup.
 • taxele de aeroport (pot suferi modificari);
Nota: Taxele de aeroport incluse in pret sunt cele valabile la data lansarii programului, respectiv februarie 2020. In situatia majorarii de catre compania aeriana a acestor taxe pana la data emiterii biletelor de avion (biletele se emit cu 7-14 zile inainte de plecare), agentia isi rezerva dreptul de a modifica pretul circuitului conform cu noile valori ale acestor taxe.  

NU SUNT INCLUSE:

 • cateringul in timpul zborului;
 • asigurarea medicala de calatorie (optionala);
 • asigurarea storno (optionala), se incheie odata cu contractul de comercializare a pachetului de servicii turistice, in pachet cu asigurarea medicala de calatorie;
 • bacsisuri pentru prestatorii locali (ex: soferi, ghizi): 15 EURO/persoana – se practica in tarile vizitate, se achita la sosirea in tara de destinatie;
 • excursiile optionale si intrarile la obiectivele turistice;
 • bauturile alcoolice sau racoritoare la mesele incluse in program.

X