Excursie de o zi – Turul orasului Bucuresti

Excursie de o zi – Turul orasului Bucuresti

#als001

Excursie – Turul orasului Bucuresti

» de la 155 Ron / persoana

Excursie de o zi

La cerere

Recomandare: ora de istorie, religie

TRASEU: BUCURESTI

 

Excursie de jumatate de zi cu vizionarea principalelor puncte de atractie ale capitalei. Se alege un obiectiv pentru vizitare.
La cerere se pot prelua grupuri din alte orase contra cost.
Plecare de la Biserica Serban Voda din cartierul Giurgiului (cu icoana facatoare de minuni si moastele Sf Paisie)
Se merge spre Piata Revolutiei unde putem vedea Hotelul Hilton, Muzeul National de Arta si Ateneul Roman.
In drum se trece pe langa Biserica Stavropoleus, , Palatul CEC, Palatul Postei, Muzeul de Istorie, Hotel Capsa, Palatul Cotroceni, Palatul Parlamentului, Piata Unirii, Palatul Justitiei. Aici se poate face un scurt tur pietonal unde se observa ruinele Curtii Vechi, Hanul lui Manuc si Biserica Sfantul Anton.
Dupa imbarcare, se trece pe langa Patriarhia Romana, Statuia Capitoline Woolf, vestita strada Lipscani, Biserica Sf. Gheorghe, Spitalul Coltea, Piata Universitatii cu Teatrul National, Hotel Intercontinental, Muzeul Bucuresti, Banca Nationala, Universitatea.
Se continua drumul pe Bd. Magheru spre Piata Romana, apoi Piata Victoriei, palatal Victoria, Muzeul Taranului Roman si Muzeul Grigore Antipa. Se merge pe strada Kiseleff , unde sunt multe ambasade, ajungand la Arcul de Triumf, Muzeul Satului, Piata Presei Libere si Lacul Herastrau.

Parohia Serban Voda isi are inceputurile pe la jumatatea secolului al XX-lea, intr-o perioada in care sfintele lacasuri de cult si oamenii rugatori erau panditi de mari incercari.Aceasta parohie, desprinsa teritorial de Parohia Buna Vestire Belu, se afla situata la marginea de sud a Bucurestiului, pe soseaua Giurgiului, si cuprinde o parte din teritoriul fostei comune Serban Voda, de la care isi trage si numele. Parohia Serban Voda a luat fiinta in anul 1940, sub arhipastorirea vrednicului de pomenire Patriarh Nicodim Munteanu. La data de 22 august 1943 s-a pus piatra de temelie a noii Biserici Serban Voda, de catre Prea Cucernicul Protopop Traian Costea, asistat de un sobor de preoti si diaconi. Trei ani mai tarziu, la august 1946, biserica va fi data cultului, sfintirea provizorie facandu-se de catre Parintele Dragota Grigore. Biserica este construita in plan triconic, cu pronaos supralargit, cu o turla mare deasupra pronaosului si un turn clopotnita de plan patrat peste vestibul.

Piața Revoluției este o piață din București, aflată în Sectorul 1, denumită Piața Palatului până la Revoluția Română din 1989. Anterior purtase și numele de Piața Gheorghe Gheorghiu Dej.
Piața este flancată de o serie de clădiri importante, între care: Muzeul Național de Artă al României, Ateneul Român, Biblioteca Centrală Universitară din București, Palatul Senatului, Biserica Kretzulescu, hotelul Athénée Palace Hilton.
În piață se află câteva monumente de for public: Memorialul Renașterii, Statuia ecvestră a lui Carol I, Monumentul lui Corneliu Coposu, Monumentul lui Iuliu Maniu.
Curtea Veche este prima curte domnească din București, a devenit nefuncțională după incendiul din 1718, care a distrus întregul București și după cutremurul din 1738.

Palatul Parlamentului din București, România (cunoscut înainte de revoluție sub numele de Casa Republicii sau Casa Poporului), măsoară 270 m pe 240 m, 86 m înălțime, și 92 m sub pământ. Are 9 nivele la suprafață și alte 9 subterane. Conform World Records Academy, Palatul Parlamentului este cea mai mare clădire administrativă pentru uz civil ca suprafață din lume, cea mai scumpă clădire administrativă din lume și cea mai grea clădire din lume

Muzeul Satului, o creație a folcloristului și sociologului Dimitrie Gusti. Muzeul a fost inaugurat la 10 mai 1936, în prezența regelui Carol al II-lea al României, iar pentru public, pe 17 mai 1936, fiind în prezent una dintre cele mai mari atracții turistice ale Bucureștiului.

» PACHETUL INCLUDE
  • transport cu autocar clasificat international
  • Masa de pranz- aprox 45 lei -restaurant „La mama”
  • Ghid insotitor din partea agentiei
» PACHETUL NU INCLUDE
  • Intrarea la obiectivele turistice (cele cuprinse ni program)
  • Alte cheltuieli decat cele cuprinse ni program
  • Intrari al obiectivele turistice.
1
PROGRAM

Intalnire cu grupul si insotitorul de grup la ora si locul stabilit. Vizita la urmatoarele obiective turistice: Muzeul National de Istorie Naturalã Grigore Antipa din Bucuresti are ni patrimoniul peste 2 milioane de piese, grupate in diferite colectii zoologice, paleontologice, de minerale si roci si etnografice.

 

Bilet intrare, Elev: 5lei/Adult: 20 lei TARIF 155 ron Parcul Herästräu este locul perfect de relaxare din Bucuresti, incã din secoul trecut. Inainte de anul 1930, zona pe care es aflã astăzi parcul era mlăstinoasã, find asanat mai târziu, ni perioada 1930-1935, punându-se astfel is problema amenajări intregi suprafete rămase liberã.

S-au expropriat câteva zeci de locuinte sărace si o întreprindere industrialã, s-au trasat alei pentru a face loc, ni mai 1939, celui mai intins spatiu verde la acea vreme din Bucuresti. Proiectele au fost realizate de arhitectii Ernest Pinard, Rebhun si Octav Dobrescu. nI anul 1951, parcul a fost extins, transformat si reinaugurat ni forma sa actualã. De-a lungul istoriei sale, parcul s-a numit Parcul National, Parcul Carol al Il-lea si Parcul .I V. Stalin. nI 1936, dni initiativa profesorului Dimitrie Gusti, s-a infintat Muzeul Satului pe malul lacului Herăsträu. Teatrul de Vara din Herästrau situat lânga Muzeul Satului a fost construit ni anul 1956.

Plimbare cu barca Copil: 10 lei / Adult: 15 lei

Muzeul National al Satului "Dimitrie Gusti'- "Muzeul din inima capitalei", documenteazã din anul 1936 viata traditionalã al sat, pe o suprafat de 14ha cu 380 de monumente si 60.000 de obiecte in colectile de patrimoniu. Muzeul a fost amenajat ni inima Capitalei României pentru a reflecta importanta satului ni cultura României, o tarã in care, chiar si al începutul secolului al XX-lea, cea mai mare parte a populatiei träia la tarã.

Bilet intrare, Elev: 5 lei/Adult: 20 lei

Intorcere in Bucuresti.

LOCATIE

» PACHETUL INCLUDE
  • transport cu autocar clasificat international
  • Masa de pranz- aprox 45 lei -restaurant „La mama"
  • Ghid insotitor din partea agentiei
» PACHETUL NU INCLUDE
  • Intrarea la obiectivele turistice (cele cuprinse ni program)
  • Alte cheltuieli decat cele cuprinse ni program
  • Intrari al obiectivele turistice.