Excursie de o zi – Turul orasului Bucuresti

Excursie de o zi – Turul orasului Bucuresti

#als001

Excursie – Turul orasului Bucuresti

┬╗ de la 155 Ron / persoana

Excursie de o zi

La cerere

Recomandare: ora de istorie, religie

TRASEU: BUCURESTI

 

Excursie de jumatate de zi cu vizionarea principalelor puncte de atractie ale capitalei. Se alege un obiectiv pentru vizitare.
La cerere se pot prelua grupuri din alte orase contra cost.
Plecare de la Biserica Serban Voda din cartierul Giurgiului (cu icoana facatoare de minuni si moastele Sf Paisie)
Se merge spre Piata Revolutiei unde putem vedea Hotelul Hilton, Muzeul National de Arta si Ateneul Roman.
In drum se trece pe langa Biserica Stavropoleus, , Palatul CEC, Palatul Postei, Muzeul de Istorie, Hotel Capsa, Palatul Cotroceni, Palatul Parlamentului, Piata Unirii, Palatul Justitiei. Aici se poate face un scurt tur pietonal unde se observa ruinele Curtii Vechi, Hanul lui Manuc si Biserica Sfantul Anton.
Dupa imbarcare, se trece pe langa Patriarhia Romana, Statuia Capitoline Woolf, vestita strada Lipscani, Biserica Sf. Gheorghe, Spitalul Coltea, Piata Universitatii cu Teatrul National, Hotel Intercontinental, Muzeul Bucuresti, Banca Nationala, Universitatea.
Se continua drumul pe Bd. Magheru spre Piata Romana, apoi Piata Victoriei, palatal Victoria, Muzeul Taranului Roman si Muzeul Grigore Antipa. Se merge pe strada Kiseleff , unde sunt multe ambasade, ajungand la Arcul de Triumf, Muzeul Satului, Piata Presei Libere si Lacul Herastrau.

Parohia Serban Voda isi are inceputurile pe la jumatatea secolului al XX-lea, intr-o perioada in care sfintele lacasuri de cult si oamenii rugatori erau panditi de mari incercari.Aceasta parohie, desprinsa teritorial de Parohia Buna Vestire Belu, se afla situata la marginea de sud a Bucurestiului, pe soseaua Giurgiului, si cuprinde o parte din teritoriul fostei comune Serban Voda, de la care isi trage si numele. Parohia Serban Voda a luat fiinta in anul 1940, sub arhipastorirea vrednicului de pomenire Patriarh Nicodim Munteanu. La data de 22 august 1943 s-a pus piatra de temelie a noii Biserici Serban Voda, de catre Prea Cucernicul Protopop Traian Costea, asistat de un sobor de preoti si diaconi. Trei ani mai tarziu, la august 1946, biserica va fi data cultului, sfintirea provizorie facandu-se de catre Parintele Dragota Grigore. Biserica este construita in plan triconic, cu pronaos supralargit, cu o turla mare deasupra pronaosului si un turn clopotnita de plan patrat peste vestibul.

Pia╚Ťa Revolu╚Ťiei este o pia╚Ť─â din Bucure╚Öti, aflat─â ├«n Sectorul 1, denumit─â Pia╚Ťa Palatului p├ón─â la Revolu╚Ťia Rom├ón─â din 1989. Anterior purtase ╚Öi numele de Pia╚Ťa Gheorghe Gheorghiu Dej.
Pia╚Ťa este flancat─â de o serie de cl─âdiri importante, ├«ntre care: Muzeul Na╚Ťional de Art─â al Rom├óniei, Ateneul Rom├ón, Biblioteca Central─â Universitar─â din Bucure╚Öti, Palatul Senatului, Biserica Kretzulescu, hotelul Ath├ęn├ęe Palace Hilton.
├Än pia╚Ť─â se afl─â c├óteva monumente de for public: Memorialul Rena╚Öterii, Statuia ecvestr─â a lui Carol I, Monumentul lui Corneliu Coposu, Monumentul lui Iuliu Maniu.
Curtea Veche este prima curte domneasc─â din Bucure╚Öti, a devenit nefunc╚Ťional─â dup─â incendiul din 1718, care a distrus ├«ntregul Bucure╚Öti ╚Öi dup─â cutremurul din 1738.

Palatul Parlamentului din Bucure╚Öti, Rom├ónia (cunoscut ├«nainte de revolu╚Ťie sub numele de Casa Republicii sau Casa Poporului), m─âsoar─â 270 m pe 240 m, 86 m ├«n─âl╚Ťime, ╚Öi 92 m sub p─âm├ónt. Are 9 nivele la suprafa╚Ť─â ╚Öi alte 9 subterane. Conform World Records Academy, Palatul Parlamentului este cea mai mare cl─âdire administrativ─â pentru uz civil ca suprafa╚Ť─â din lume, cea mai scump─â cl─âdire administrativ─â din lume ╚Öi cea mai grea cl─âdire din lume

Muzeul Satului, o crea╚Ťie a folcloristului ╚Öi sociologului Dimitrie Gusti. Muzeul a fost inaugurat la 10 mai 1936, ├«n prezen╚Ťa regelui Carol al II-lea al Rom├óniei, iar pentru public, pe 17 mai 1936, fiind ├«n prezent una dintre cele mai mari atrac╚Ťii turistice ale Bucure╚Ötiului.

┬╗ PACHETUL INCLUDE
 • transport cu autocar clasificat international
 • Masa de pranz- aprox 45 lei -restaurant ÔÇ×La mama”
 • Ghid insotitor din partea agentiei
┬╗ PACHETUL NU INCLUDE
 • Intrarea la obiectivele turistice (cele cuprinse ni program)
 • Alte cheltuieli decat cele cuprinse ni program
 • Intrari al obiectivele turistice.
1
PROGRAM

Intalnire cu grupul si insotitorul de grup la ora si locul stabilit. Vizita la urmatoarele obiective turistice: Muzeul National de Istorie Naturalã Grigore Antipa din Bucuresti are ni patrimoniul peste 2 milioane de piese, grupate in diferite colectii zoologice, paleontologice, de minerale si roci si etnografice.

 

Bilet intrare, Elev: 5lei/Adult: 20 lei TARIF 155 ron Parcul Her├Ąstr├Ąu este locul perfect de relaxare din Bucuresti, inc├ú din secoul trecut. Inainte de anul 1930, zona pe care es afl├ú ast─âzi parcul era ml─âstinoas├ú, find asanat mai t├órziu, ni perioada 1930-1935, pun├óndu-se astfel is problema amenaj─âri intregi suprafete r─âmase liber├ú.

S-au expropriat c├óteva zeci de locuinte s─ârace si o ├«ntreprindere industrial├ú, s-au trasat alei pentru a face loc, ni mai 1939, celui mai intins spatiu verde la acea vreme din Bucuresti. Proiectele au fost realizate de arhitectii Ernest Pinard, Rebhun si Octav Dobrescu. nI anul 1951, parcul a fost extins, transformat si reinaugurat ni forma sa actual├ú. De-a lungul istoriei sale, parcul s-a numit Parcul National, Parcul Carol al Il-lea si Parcul .I V. Stalin. nI 1936, dni initiativa profesorului Dimitrie Gusti, s-a infintat Muzeul Satului pe malul lacului Her─âstr├Ąu. Teatrul de Vara din Her├Ąstrau situat l├ónga Muzeul Satului a fost construit ni anul 1956.

Plimbare cu barca Copil: 10 lei / Adult: 15 lei

Muzeul National al Satului "Dimitrie Gusti'- "Muzeul din inima capitalei", documenteaz├ú din anul 1936 viata traditional├ú al sat, pe o suprafat de 14ha cu 380 de monumente si 60.000 de obiecte in colectile de patrimoniu. Muzeul a fost amenajat ni inima Capitalei Rom├óniei pentru a reflecta importanta satului ni cultura Rom├óniei, o tar├ú in care, chiar si al ├«nceputul secolului al XX-lea, cea mai mare parte a populatiei tr├Ąia la tar├ú.

Bilet intrare, Elev: 5 lei/Adult: 20 lei

Intorcere in Bucuresti.

LOCATIE

┬╗ PACHETUL INCLUDE
 • transport cu autocar clasificat international
 • Masa de pranz- aprox 45 lei -restaurant ÔÇ×La mama"
 • Ghid insotitor din partea agentiei
┬╗ PACHETUL NU INCLUDE
 • Intrarea la obiectivele turistice (cele cuprinse ni program)
 • Alte cheltuieli decat cele cuprinse ni program
 • Intrari al obiectivele turistice.