Excursie Slanic Prahova si Vulcanii Noroiosi
#als001
Excursie de o zi la Slanic Prahova si Vulcanii Noroiosi
» de la 97 Ron / persoana
Excursie de o zi
La cerere
Recomandare: ora de istorie, geografie, religie, stiintele naturii.
TRASEU: Bucuresti – Ploiesti – Manastirea Ghighiu – Slanic Prahova – Barajul Siriu – Vulcanii Noroiosi – Sarata Monteoru – Buzau – Bucuresti (450 km)
Manastirea Ghighiu
La mai putin de cinci kilometri de Ploiesti se afla unul dintre cele mai cunoscute lacasuri de cult din Prahova, Manastirea Ghighiu. Vatra monahala situata la Barcanesti este una dintre putinele care au ca hram “Izvorul Tamaduirii”.
Ridicata acum mai bine de patru secole, in mijlocul unei paduri care facea parte din legendarii Codrii ai Vlasiei, manastirea atrage credinciosi din toata tara. Doua sunt motivele pentru care oamenii vin sa se roage aici: icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului, adusa tocmai din Siria, si un faimos izvor tamaduitor.
Salina Slănic
Începuturile istoriei salinei datează din jurul anului 1685, an în care spătarul Mihail Cantacuzino a realizat că în regiunea Slănic Prahova există un zăcământ de sare şi astfel, vrând să deschidă o mină, a cumpărat moşia Slănic. Din documentul care consemnează tranzacţia, mai reiese faptul că înainte de anul 1685 au existat vechi ocne de sare, de adâncimi mici, la 5 km est de Slănic (Teişani). Temperatura constantă de 12 grade C tot timpul anului, umiditatea de 50%, compoziția aerului bogat în ioni de sodiu, presiunea atmosferică cu 18-20 mm coloană de mercur mai mare decât cea de la suprafața solului, lipsa factorilor alergeni crează un microclimat special constituind un mijloc natural de tratare a afecțiunilor respiratorii.
Vulcanii Noroiosi
Rezervatie naturală de tip geologic pe cca. 30 ha., Vulcanii noroiosi sunt localizati în Subcarpatii de Curbură , în localitatea Berca, jud. Buzău, fiind formati datorită eruptiilor de gaze din pământ, care antreneza spre suprafată nămol si apă. Cunoscuti în zonă sub denumirea de pâcle, vulcanii noroiosi au aceiasi structură ca si vulcanii adevarati, în interiorul lor producându-se procese similare. Altfel spus avem de-a face cu niste vulcani in miniatură la care conurile nu depăsesc 5 – 6m înaltime, iar adâncimea de la care este aruncată spre suprafata “lava” este mult mai mică. În final acelasi rezultat , adică o suprafată în mare parte aridă dar în acelasi timp spectaculoasă
Barajul şi lacul de la Siriu, judeţul Buzău, reprezintă unul dintre cele mai frumoase destinaţii turistice din ţară. Puţini sunt însă cei care ştiu cu ce sacrificii a fost realizat cel de-al doilea baraj de anrocamente ca mărime din ţară. A fost necesară strămutarea unei comunităţi, pentru a permite crearea lacului de acumulare. Misterele aşezărilor rupestre din Munţii Buzăului. Cu o înălţime de 122 de metri şi o lungime a coronamentului de 570 metri, Barajul Siriu este al doilea baraj de anrocamente ca mărime din ţară, după Barajul de la Gura Apei, construit în munte, pe Râul Mare, la aproximativ 40 de km de Haţeg, al cincilea din Europa şi al 12-lea din lume.
» PACHETUL INCLUDE
- Transport dus – intors cu autocarul
- insotitor din paratea agentiei
Tarifele sunt valabile pentru conditiile de mai sus. Modificarea perioadei, a numarului de participanti sau a altor conditii, atrage dupa sine si modificari ale ofertei.
- Tariful este valabil pentru un grup de 45 persoane
- pentru reduceri si gratuitati va rugam sa contactati agentia
-
Destination
Programul excursiei
Programul excursiei
- Plecare din Bucuresti pe traseul Bucuresti - Ploiesti - Manastirea Ghighiu - Slanic Prahova - Barajul Siriu - Vulcanii Noroiosi - Buzau - Bucuresti
- Se viziteaza Manastirea Ghighiu, Salina Slanic Prahova, Barajul Siriu, Vulcanii Noroiosi.
- Dupa amiaza, plecare spre Bucuresti.
LOCATIE
Tariful include:
- Transport dus - intors cu autocarul
- insotitor din paratea agentiei
Tariful nu include:
- Intrarile la obiectivele turistice.