Excursie de o zi la Veliko Tarnovo, Bulgaria

Excursie de o zi la Veliko Tarnovo, Bulgaria

#als001

Excursie de o zi in Bulgaria la Veliko Tarnovo

» de la 35 Euro / persoana

Excursie de o zi cu plecari in perioada:

24.03.2024

07.04.2024

05.05.2024

TRASEU: BUCURESTI – RUSE – BYALA – VELIKO TARNOVO – BUCURESTI

 

Departe de eleganta capitala Sofia si de frumoasele plaje de pe Litoralul Marii Negre, Bulgaria ascunde un secret pretios. Orasul Veliko Tarnovo, aflat in mijlocul tarii, este vechea capitala a Bulgariei, ocupand un loc special in inimile vecinilor nostri de la sud de Dunare: un trecut romantic, amintit la tot pasul, pe stradutele pietruite, de cladirile vechi de peste 200 de ani.

Veliko Tarnovo se intinde pe versantii a trei dealuri iar casele mici, traditionale, sunt atat de inghesuite incat par faguri indesati in stupuri de albine, creand totodata impresia ca o vor lua la vale in apele tumultoase ale raului Yantra, care strajuieste orasul. Localitatea te imbie la plimbari prelungite, de-a lungul strazilor pe care se intind cafenele, restaurante traditionale, ateliere mestesugaresti si case construite in cel mai pur stil arhitectonic bulgaresc.

Mai mult ca orice, insa, Veliko Tarnovo e faimos pentru cetatea medievala Tsaravets, care a servit drept fortareata principala pentru al doilea Regat Bulgar, din 1185 pana in 1393. Primele asezaminte pe dealul Tsaravets datau din secolul 3 i.H, apoi, in secolele 5 si 6 au aparut primele orase bizantine. Pentru bulgari, Tsaravets simbolizeaza atat triumful cat si tragismul istoric al natiunii: fortareata a fost una dintre ultimele cucerite de cruntii otomani, caderea acesteia marcand sfarsitul Imperiului Bulgar, urmat de o dominatie otomana ce avea sa se intinda pe parcursul a cinci secole.

» PACHETUL INCLUDE
  • transport Bucuresti – Veliko Tarnovo si retur cu autocar clasificat pentru transport internaţional;
  • insotitor din partea agentiei
» PACHETUL NU INCLUDE
  • intrarea la obiectivele turistice;
  • asigurare medicala

Optional se poate lua masa de pranz la Restaurantul Shtastlivetsa sau similar– 10 Eur/persoana (aprox. 50 lei)

** insotitorul de grup poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fara a afecta structura programului.

Tarifele sunt valabile pentru un grup minim de 40 persoane. Modificarea perioadei, a numarului de participanti sau a altor conditii, atrage dupa sine si modificari ale tarifului ofertei.

Grup minim 40 persoane. Se acorda o gratuitate la 5 platitori.

Nota: Programul pe zile si ordinea vizitelor se pot modifica, respectand in totalitate vizitele mentionate în program.

Categoria hotelurilor si a mijloacelor de transport este in conformitate cu normele locale.

Tarifele sunt valabile pentru conditiile de mai sus. Modificarea perioadei, a numarului de participanti sau a altor conditii, atrage dupa sine si modificari ale ofertei.

Modificarea perioadei, a numarului de participanti sau a altor conditii, atrage dupa sine si modificari ale ofertei.

1
PROGRAM EXCURSIE

Program excursie:

  • Ora 06.30 - Intalnire cu insotitorul de grup la Academia Militara (intersectie Soseaua Panduri), ora 6.00 dimineata.
  • Ora 07.00 - Plecare spre Veliko Tarnovo pe traseul Bucuresti – Giurgiu – Ruse – Veliko Tarnovo.

Prima oprire o vom face pentru a vizita Manastirea Basarabov cu Hramul Sf. Dumitru – ocrotitorul orasului Bucuresti. Sf. Dimitrie Basarabov, ale cărui moaşte se găsesc azi în catedrala patriarhală din Bucureşti, a trăit în veacul al XIII-Iea, în timpul Celui de-al doilea Ţarat de la Târnovo, întemeiat de români si de bulgari sub conducerea fratilor Petru si Asan. Aceasta este singura mănăstire săpată în stâncă, încă funcţională, din Bulgaria. Se află la 10 km de Ruse, în valea pitorească a râului Lom. De la vărsarea Lomului în Dunăre, urcând spre Ivanovo, se pot vedea aproximativ 300 de chilii săpate în stânca râului. Urme de frescă se văd pe pereţii peşterilor până în zilele noastre. Chiliile si bisericile de la Ivanovo fac parte astăzi din patrimoniul UNESCO.

Vom continua drumul spre Veliko Tarnovo – orasul cu cel mai glorios trecut istoric din Bulgaria. Vestigiile din Dealul Tsarevets sunt datate inaintea Erei Bronzului (secolul XIII a.Chr.). Primele asezari de aici au fost locuite de Traci. Locul a cunoscut o inflorire deosebita intre secolele VI a.Chr. - I p.Chr.

Originea numelui este legata de cuvantul slav "tern" sau "turn" (tron), si de-a lungul anilor s-a transformat in Ternov, Turnov, Tur-nov, Turnovgrad, Turnovo, iar mai apoi in Veliko Turnovo, fiind numit "Veliko" (Mare) datorita marimii si frumusetii sale. Exista 140 de monumente culturale de importanta nationala in regiunea Veliko Tarnovo. Istoria culturala a zonei dateaza din epoca preistorica. Numeroasele monumente culturale, fauna bogata si diversa si apele termale din apropiere de satul Voneshta Voda ("Apele imputite"), creaza condii pentru turismul cultural si de vanatoare, impreuna cu turismul medical si balneologic. Complexele viticole din Lyaskovetz, Suhindol, Karaysen si Svishtov stimuleaza turismului vitivinicol. Comunele Elena, Zlataritza, Strazhitza si Pavlikenisunt sunt specializate in turismul rural.

Vom vizita Cetatea Tsarevets unde zidurile si turnurile cetatii, ruinele palatului regal si biserica patriarhala ne vor reaminti de vremurile glorioase cand aici era situat centrul economic, religios si cultural al statului medieval bulgar. Dupa pauza de pranz vom vizita centrul vechi al orasului, intesat de biserici medievale, ateliere mestesugaresti, magazine de suveniruri si de antichitati. In cursul dupa-amiezii vom pleca spre **Arbanassi – renumit sat turistic traditional bulgaresc, aflat pe un platou la 4 km de orasul Veliko Tarnovo, cu numeroase biserici si case din piatra care ii dau un aspect pitoresc; timp liber in Arbanassi pentru relaxare. In cursul serii ne vom deplasa spre Romania. Sosire in Bucuresti in functie de trafic si de formalitatile vamale.

LOCATIE

Pretul include :

  • Transport Bucuresti – Veliko Tarnovo si retur cu autocar pentru transport internaţional;
  • Insotitor din partea agentiei

Nu include:

  • Intrarile la obiective
  • Asigurare medicala