Excursie la Sinaia, la poalele muntilor Bucegi

Excursie la Sinaia, la poalele muntilor Bucegi

#als001

Excursie de o zi la Sinaia

» de la  320 Ron / persoana

Excursie de 2 zile

La cerere

Recomandare: ora de istorie, religie, pictura

TRASEU: Bucuresti – Sinaia – Busteni – Sinaia – Bucuresti

Sinaia este una dintre cele mai frumoase stațiuni montane din România, situată la poalele munților Bucegi, renumită în special datorită listei foarte lungi de locuri minunate cu care se mândrește. Orașul modern păstrează numeroase monumente, semn al unei istorii încărcate de cultură. Chiar dacă istoria oraşului Sinaia sub această denumire are doar 140 de ani, primele aşezări în acest loc au fost construite cu mai bine de 300 de ani în urmă.

» PACHETUL INCLUDE
 • 1 noapte cazare la pensiune 3*
 • regim de masa: demipensiune
 • transport din Bucuresti cu autocar clasificat pentru transport international
 • asistenta turistica din partea agentiei
 • discoteca si program de animatie
 • ghid local

 

*pretul este valabil pentru un grup de minim de 52-55 persoane

IMPORTANT: pentru grupuri mai mici de 52 persoane oferta de pret va fi diferita si se va face la cerere in functie de solicitare.

Nota: Programul pe zile si ordinea vizitelor se pot modifica, respectand in totalitate vizitele mentionate în program.

Categoria hotelurilor si a mijloacelor de transport este in conformitate cu normele locale.

Tarifele sunt valabile pentru conditiile de mai sus. Modificarea perioadei, a numarului de participanti sau a altor conditii, atrage dupa sine si modificari ale ofertei.

1
Ziua 1
Plecare spre Sinaia. Se  viziteaza Castelul Peles si Manastirea Sinaia. Castelul Peleş Construcţia castelului Peleş a început cu aproximativ 150 de ani în urmă, la cerinţa principelui Carol, care s-a îndrăgostit de peisajul de la Sinaia. În momentul finalizării, castelul era una dintre cele mai moderne reşedinţe regale din Europa, având curent electric, lift interior, 170 de dormitoare şi peste 30 de băi. În 1953 castelul a fost confiscat de autorităţile comuniste şi transformat în muzeu. Astăzi Castelul Peleș este una dintre cele mai îndrăgite obiective turistice din Sinaia și un loc de neratat pentru oricine vizitează Valea Prahovei. Aici putem vizita toate încăperile superbei clădiri, poți admira o colecție impresionantă de cărți rare, peste 4.000 de arme și armuri și o mulțime de alte comori. Manastirea Sinaia,  În secolele XV-XVI sunt atestate în zonă două mici schituri de lemn, Sf. Ana și Sf. Nicolae. Între 1690-1695 Spătarul Mihail Cantacuzino construiește partea veche a mănăstirii, cu biserica mică, una din primele construite în stilul brâncovenesc. A numit-o ,,Mănăstirea Sinaia” în amintirea pelerinajului său la Ierusalim și Muntele Sinai. Nu a fost niciodată închinată. Între 1842-1846 este construită partea nouă a mănăstirii, cu biserica mare, care a fost refăcută între 1897-1903. Prima biserică electrificată din România. În 1895 a fost inaugurat muzeul mănăstirii, primul de acest gen din România. Aici se află icoane de Pârvu Mutu – cel mai mare pictor bisericesc român, venerat ca sfânt sub numele de Cuviosul Pafnutie Zugravul -icoane din Alep-Siria, din Moscova, sfinte cruci de la Betleem, Ioannina și Constantinopol. Biblia din 1688 este prima tipărită integral în limba română, iar tipăriturile muzicale sunt primele de acest fel în limba română. Cazare la Pensiune 3* si masa.
2
Ziua 2
Dupa micul dejun se merge la Busteni unde se viziteaza Muzeul Cantacuzino. Castelul Cantacuzino  este amplasat în Bușteni, cartierul Zamora, pe locul unei vechi case de vânătoare, ce dăinuia încă din  sec. al-XVIII-lea și care servea ca popas familiei Cantacuzino, în drumul său spre Brașov.. Castelul Cantacuzino este construit în stil neoromânesc, singurul stil ce a reînviat tradiția, a întârit originile și le-a conectat la prezent. Arhitectura sa este, probabil, cel mai amplu patrimoniu dat de România, culturii mondiale. Fațada este din piatră cioplită și placată la interior cu cărămidă.De forma unui patrulater, cu latura sudică deschisă, castelul se integrează perfect în peisaj și se întinde pe o suprafață de 3148 mp, iar curtea și grădina măsoară o suprafață de 3,5 hectare. Domeniul cuprinde şi 970 hectare de pădure.​ Se continua drumul spre casa si vom ajunge in timpul serii.

LOCATIE

Sinaia

TARIFUL INCLUDE:
 • 1 noapte cazare la pensiune 3*
 • regim de masa: demipensiune
 • transport din Bucuresti cu autocar clasificat pentru transport international
 • asistenta turistica din partea agentiei
 • discoteca si program de animatie
 • ghid local
TARIFUL NU INCLUDE:
 • intrari la obiectivele turistice