Excursie de 2 zile la Sibiu, Traditie si Istorie

Excursie de 2 zile la Sibiu, Traditie si Istorie

#als001

Excursie de 2 zile la Sibiu

┬╗ 495 Ron / persoana

Excursie de 2 zile

La cerere

Recomandare: ora de istorie, religie, pictura

TRASEU: Bucuresti – Sibiu – Bucuresti

├Änv─âluit ├«n istorie ╚Öi tradi┼úie, Sibiul este unul dintre cele mai reprezentative ora┼če ale culturii rom├óne┼čti. Ora┼č cunoscut al lumii moderne, a┼čezare ce aduce din timpuri str─âvechi ├«n lumea modern─â frumuse┼úea ┼či farmecul vie┼úii de cetate.

Sibiul este locul unde s-a deschis primul muzeu de pe actualul teritoriu al Rom├óniei, Muzeul Brukenthal, la 25 februarie 1817. A fost al doilea muzeu deschis ├«n Europa ┼či poart─â numele fostului guvernator de Transilvania, Samuel von Brukenthal, care ┼či-a donat vastele colec┼úii personale de art─â ┼či o impresionant─â bibliotec─â pentru a se ├«nfiin┼úa acest muzeu care este g─âzduit ├«n fosta lui re┼čedin┼ú─â.

┬╗ PACHETUL INCLUDE
 • 1 noapte cazare la pensiunea Hermannstadt 3* sau similar
 • regim de masa: mic dejun
 • transport din Bucuresti cu autocar clasificate pentru transport international
 • asistenta turistica din partea agentiei
 • tur sibiu cu ghid local
1
Ziua 1
Plecare spre Sibiu pe valea Oltului. Pe drum vom vizita manastirea Cozia- prezentarea Manastirii si a istoriei locurilor, apoi coboram pe malul Oltului. Continuam spre ┬áCisnadioara. Prima atestare a Cisn─âdioarei apare ├«ntr-un act de dona┼úie din anul 1223, prin care bazilica din deal era donat─â m─ân─âstirii cisterciene de la C├ór┼úa. Hramul ei s-a transferat dealului Sf. Mihail din Cisn─âdioara, dar ┼či denumirii germane. Cetatea este vizibil─â de la distan┼ú─â, afl├óndu-se la 50 de metri deasupra ├«ntregii localit─â┼úi.In partea a doua a secolului XII a fost construit─â o bazilic─â romanic─â. La ├«nceputul secolului XIII, bazilica a intrat ├«n posesia regelui Andrei al II-lea pentru ca, mai t├órziu, s─â fie donat─â aba┼úiei cisterciene de la C├ór┼úa. Biserica este compus─â din trei nave ┼či e ├«nconjurat─â de un zid de incint─â care se desf─â┼čoar─â de-a lungul platoului dealului Mihail (de aici ├«i provine ┼či numele ├«n german─â al localit─â┼úii - Michelsberg - Dealul lui Mihai). Ceea ce diferen┼úiaz─â biserica de altele de acest fel din Transilvania este c─â nu a suferit prea multe modific─âri ulterioare. Plecare spre Sibiu, la ┬ápensiune3* ┬áunde vom avea cina.
2
Ziua 2
Dupa micul dejun se merge la ┬áPalatul Brukenthal, piata mare, piata mica, Biserica Evanghelica, Podul Minciunilor, Muzeul de istorie si arme din Sibiu, vizitarea unui turn medieval al orasului cu ghid local. In functie de timp vom vizita Gradina Zoologica sau Muzeul Astra (aici se poate servi masa de pranz ÔÇô optional) sau Muzeul ASTRA, cea mai important─â institu┼úie fondat─â de Asocia┼úiunea Transilvan─â pentru Literatura Rom├ón─â ┼či Cultura Poporului Rom├ón, a fost inaugurat ├«n 19 august 1905. El s-a n─âscut din dorin┼úa rom├ónilor ardeleni de a-┼či defini propria identitate etnocultural─â, ├«n conglomeratul etnic al Imperiul Austro-Ungar ┼či pe fondul emancip─ârii culturale a tuturor popoarelor din centrul ┼či sud-estul Europei, av├ónd ca model muzeele deja constituite ale sa┼čilor, ungurilor ┼či secuilor.

LOCATIE

Sibiu

TARIFUL INCLUDE:
 • 1 noapte cazare la pensiunea Hermannstadt 3* sau similar
 • regim de masa: mic dejun
 • transport din Bucuresti cu autocar clasificate pentru transport international
 • asistenta turistica din partea agentiei
 • tur sibiu cu ghid local
TARIFUL NU INCLUDE:
 • Intrari la obiective
Tarifele sunt valabile pentru un grup minim de 50 persoane. Modificarea perioadei, a numarului de participanti sau a altor conditii, atrage dupa sine si modificari ale tarifului ofertei.