Excursie de 2 zile la Sibiu, Traditie si Istorie

Excursie de 2 zile la Sibiu, Traditie si Istorie

#als001

Excursie de 2 zile la Sibiu

» de la 295 Ron / persoana

Excursie de 2 zile

Perioada: 03.01 – 23.12.2022

Recomandare: ora de istorie, religie, pictura

TRASEU: Bucuresti – Sibiu – Bucuresti

Învăluit în istorie și tradiţie, Sibiul este unul dintre cele mai reprezentative oraşe ale culturii româneşti. Oraş cunoscut al lumii moderne, aşezare ce aduce din timpuri străvechi în lumea modernă frumuseţea şi farmecul vieţii de cetate.

Sibiul este locul unde s-a deschis primul muzeu de pe actualul teritoriu al României, Muzeul Brukenthal, la 25 februarie 1817. A fost al doilea muzeu deschis în Europa şi poartă numele fostului guvernator de Transilvania, Samuel von Brukenthal, care şi-a donat vastele colecţii personale de artă şi o impresionantă bibliotecă pentru a se înfiinţa acest muzeu care este găzduit în fosta lui reşedinţă.

» PACHETUL INCLUDE
 • 1 noapte cazare la pensiunea Hermannstadt 3* sau similar
 • regim de masa: mic dejun
 • transport din Bucuresti cu autocar clasificate pentru transport international
 • asistenta turistica din partea agentiei
 • tur sibiu cu ghid local
1
Ziua 1
Plecare spre Sibiu pe valea Oltului. Pe drum vom vizita manastirea Cozia- prezentarea Manastirii si a istoriei locurilor, apoi coboram pe malul Oltului. Continuam spre  Cisnadioara. Prima atestare a Cisnădioarei apare într-un act de donaţie din anul 1223, prin care bazilica din deal era donată mănăstirii cisterciene de la Cârţa. Hramul ei s-a transferat dealului Sf. Mihail din Cisnădioara, dar şi denumirii germane. Cetatea este vizibilă de la distanţă, aflându-se la 50 de metri deasupra întregii localităţi.In partea a doua a secolului XII a fost construită o bazilică romanică. La începutul secolului XIII, bazilica a intrat în posesia regelui Andrei al II-lea pentru ca, mai târziu, să fie donată abaţiei cisterciene de la Cârţa. Biserica este compusă din trei nave şi e înconjurată de un zid de incintă care se desfăşoară de-a lungul platoului dealului Mihail (de aici îi provine şi numele în germană al localităţii - Michelsberg - Dealul lui Mihai). Ceea ce diferenţiază biserica de altele de acest fel din Transilvania este că nu a suferit prea multe modificări ulterioare. Plecare spre Sibiu, la  pensiune3*  unde vom avea cina.
2
Ziua 2
Dupa micul dejun se merge la  Palatul Brukenthal, piata mare, piata mica, Biserica Evanghelica, Podul Minciunilor, Muzeul de istorie si arme din Sibiu, vizitarea unui turn medieval al orasului cu ghid local. In functie de timp vom vizita Gradina Zoologica sau Muzeul Astra (aici se poate servi masa de pranz – optional) sau Muzeul ASTRA, cea mai importantă instituţie fondată de Asociaţiunea Transilvană pentru Literatura Română şi Cultura Poporului Român, a fost inaugurat în 19 august 1905. El s-a născut din dorinţa românilor ardeleni de a-şi defini propria identitate etnoculturală, în conglomeratul etnic al Imperiul Austro-Ungar şi pe fondul emancipării culturale a tuturor popoarelor din centrul şi sud-estul Europei, având ca model muzeele deja constituite ale saşilor, ungurilor şi secuilor.

LOCATIE

Sibiu

TARIFUL INCLUDE:
 • 1 noapte cazare la pensiunea Hermannstadt 3* sau similar
 • regim de masa: mic dejun
 • transport din Bucuresti cu autocar clasificate pentru transport international
 • asistenta turistica din partea agentiei
 • tur sibiu cu ghid local
TARIFUL NU INCLUDE:
 • Intrari la obiective
Tarifele sunt valabile pentru un grup minim de 50 persoane. Modificarea perioadei, a numarului de participanti sau a altor conditii, atrage dupa sine si modificari ale tarifului ofertei.