Excursie la Curtea de Arges si Lacul Vidraru

Excursie la Curtea de Arges si Lacul Vidraru

#als001

EXCURSIE PE PLAIURI ARGESENE – PITESTI – CURTEA DE ARGES – VIDRARU

» de la 120 Ron / persoana

Excursie de 2 zile/ 1 noapte in perioada:

Aprilie – Mai 2024

„Scoala Altfel” & „Saptamana Verde”

Recomandare: ora de istorie, geografie, stiintele naturii si de religie

TRASEU: BUCURESTI– CURTEA DE ARGES – LACUL VIDRARU si retur (circa 400 km)

Mănăstirea Curtea de Argeș este un important loc de pelerinaj în România. Aceasta a fost ctitorită între anii 1512-1517 de către Sf. Voievod Neagoe Basarab. Istoria sa îndelungată, problemele prin care a trecut de-a lungul timpului și arhitectura deosebită atrag turiști din toate colțurile țării.

Lacul de acumulare Vidraru, avand 465 milioane metri cubi de apa, are o lungime de 10,3 kilometri si o latime maxima de 2,2 kilometri (in zona Valea Lupului – Calugarita), o suprafata totala de 870 de hectare si adancimea maxima de 155 metri. Centrala electrica se afla amplasata in subteran, in masivul Cetatuia, la 104 m adancime si poate asigura anual o productie de energie de 400 GWh.

Barajul Vidraru.
In momentul inaugurarii, Barajul Vidraru era al cincilea din Europa si al noualea din lume. Dupa cum spun specialistii, este un baraj cu dubla curbura, avand inaltimea de 166,6 metri si o lungime de coronament de 307 metri. Noaptea, conturul este luminat electric, astfel ca se poate observa din avion.
Accesul la Baraj se face pe malul estic al lacului, pe drumul care urca pana la Balea. Din capatul barajului, la stanga se poate merge spre depresiunea Cumpana.
Turistii pot urca pe platforma Belvedere pentru a admira frumusetea imprejurimilor.

 

» PACHETUL INCLUDE
  • Transport Bucuresti- Pitesti- Curtea de Arges- Campulung Muscel-Lacul Vidraru si retur cu autocar clasificat pentru transport intern si international;
  • Cazare la pensiune 3* sau similar cu mese incluse (intrare cu cina, iesire cu pranz)
  • Insotitor de grup(doar daca se doreste)
  • Animatori
» CAZARE

PENSIUNEA “BELVEDERE” 3* – CORBENI – ARGES (sau similar)

Pensiunea Belvedere beneficiază de o aşezare liniştită în satul Corbeni, la 10 minute de mers cu maşina de lacul Vidraru, şi oferă acces gratuit la internet Wi-Fi, parcare gratuită şi facilităţi de grătar într-o grădină mare.

Fiecare cameră este mobilată practic şi are TV prin cablu şi balcon cu vedere la grădină. Baia privată include duş şi articole de toaletă gratuite.

Facilităţile de luat masa de la hotel includ un restaurant à-la-carte, care are o terasă cu o capacitate de 100 de locuri. Este disponibil şi un bar. La 800 de metri de Pensiunea Belvedere se găsesc alte localuri şi magazine alimentare.

Popularele atracţii turistice Mănăstirea Curtea de Argeş şi Castelul Poenari se află la 10 minute de mers cu maşina. Staţia de autobuz se află la 10 minute de mers pe jos.

 

Minim 35 de participanti

Nota: Programul pe zile si ordinea vizitelor se pot modifica, respectand in totalitate vizitele mentionate în program.
Categoria hotelurilor si a mijloacelor de transport este in conformitate cu normele locale.
Tarifele sunt valabile pentru conditiile de mai sus. Modificarea perioadei, a numarului de participanti sau a altor conditii, atrage dupa sine si modificari ale ofertei.

1
Ziua 1

Ziua 1- BUCURESTI - PITESTI - CURTEA DE ARGES (circa 200 km)

Intalnire cu insotitorul agentiei dimineata din Bucuresti, la ora 7.00, plecare spre Curtea de Arges.

Vom avea ocazia sa vizitam:

Program de vizitare: marti-duminica 8-16 Tarif: adulti 11 lei/de persoana, elevii 5 lei/ de persoana

PLANETARIUM PITESTI

Cel mai modern planetariu din România este Planetariu Pitesti, din Județul Argeș este si primul planetarium digital din Europa de Est.

Planetariul Muzeului Judetean Arges, produs de firma franceza RSA Cosmos, al doilea mare constructor european de planetarii, este de tip ISS 2 HD, are un ecran cu diametru de 7 metri, ofera vizionarea unor proiectii de planetariu, de cinematografie panoramica si simultana si de expozitii virtualen de inalta definitie (1900x1900 pixeli), sonorizate cu un sistem audio 5.1 pentru sali de cinematograf. Planetariul poate gazdui intre 38 de spectatori, inclusiv persoane cu nevoi speciale de deplasare, mobilierul este proiectat si realizat special pentru planetariu, iar volumul de proiectie beneficiaza de un sistem de climatizare optim si ecologic.

Program de vizitare: Marti-Duminica: 10-19 Tarif: adulti 8 lei/1 persoana, elevi/4 lei/1 persoana

ZOO PITESTI

Situată în Parcul Trivale, Grădina Zoologică Pitești are o suprafata de 12 ha. 
În Grădina Zoo există aproape 70 de specii de animale, păsări, reptile, papagali și pești, fiind estimat un număr total de aproape 1790 de viețuitoare. 
Se remarcă exemplare unice în țară precum: ursul tibetan, câinele dingo, specii rare de papagali Ara, papagali Călugăr, Kiangi, Watusii, carnivore sălbatice-lei, tigri, lupi, urși bruni, fazani din diferite specii, maimuțe etc. CURTEA DE ARGES

Curtea de Argeș a fost prima capitală a Țării Românești și păstrează cele mai importante edificii bizantine de pe teritoriul României, printre care se numără Biserica Domnească, monument de secol XIV aflat pe lista indicativă a UNESCO. Important centru politic și economic în timpul epocii medievale, Curtea de Argeș a decăzut după mutarea cetății de scaun a Țării Românești la Târgoviște, dar își recapătă prestigiul în timpul perioadei interbelice odată cu desemnarea catedralei Mânăstirii Curtea de Argeș ca necropolă regală. La Curtea de Argeș s-au născut câțiva dintre domnitorii cei mai importanți din istoria medievală a Țării Românești (Neagoe Basarab, Vlaicu Vodă, Mircea cel Bătrân) dar și personalități marcante ale perioadei interbelice precum Urmuz și Florian Ștefănescu-Goangă. Curtea de Argeș este considerat “orasul regal”.

Program: ora 08.00-19.00 Tarif: 10 lei/ de persoana

  MANASTIREA CURTEA DE ARGES

Intalnire cu grupul si reprezentantul agentiei aprox. ora 06:30 in Jilava. Urmand traseul dat facem oprire la Manastirea Curtea de Arges si Fantana Mesterului Manole. Mânăstirea Curtea de Argeș a fost ctitorită în vremea lui Neagoe Basarab (1512-1517). Este cunoscută și ca Biserică Episcopală și poartă hramul Adormirea Maicii Domnului. În apropierae Mănăstirii, spre răsărit, a fost construita, din ordinul lui Carol, o frumoasă Reşedinţa Regală, ridicată dintr-o cărămidă specială. Mânăstirea oferă publicului larg o splendoare arhitecturală, dar și o legendă pe măsură. Legenda Meșterului Manole. Legenda spune că Meșterul Manole, încercând să construiască mânăstirea, și lovindu-se de grele obstacole (ceea ce construia ziua se dărâma noaptea), recurge la sacrificiul suprem și își zidește soția, pe Ana. Manole isi pierde viata, spune legenda, incercand sa zboare de pe acoperis. Acolo unde trupul sau a cazut a aparut un izvor, acolo fiind astazi Fantana lui Manole.

Pranzul il vom servi in Curtea de Arges la Restaurant “Curtea Veche”- din Curtea de Arges (optional). Sosire la Vidraru “Pensiunea Belvedere”- Corbeni 3* sau similar. Cina si program de animatie .  
2
Ziua 2
Ziua 2- VIDRARU – PITESTI – BUCURESTI (circa 200 km) Dupa micul dejun descoperim frumusetile zonei: BARAJUL VIDRARU SI LACUL VIDRARU Lacul Vidraru este un lac de acumulare creat în anul 1965 de Barajul Vidraru în județul Argeș, pe râul Argeș, pentru producția de energie electrică, irigații și prevenirea inundațiilor. De asemenea, lacul și instalațiile adiacente sunt folosite pentru recreere, turism și sporturi. Pranzul va fi luat la “Pensiunea Belvedere”- Corbeni 3* sau similar. Apoi, ne continuam drumul spre Bucuresti. Sosire in Bucuresti seara dupa ora 20:00 in functie de conditiile de trafic si meteo.

LOCATIE

TARIFUL INCLUDE:

  • Transport Bucuresti- Pitesti- Curtea de Arges- Campulung Muscel-Lacul Vidraru si retur cu autocar clasificat pentru transport intern si international;
  • Cazare la pensiune 3* sau similar cu mese incluse (intrare cu cina, iesire cu pranz)
  • Insotitor de grup(doar daca se doreste)
  • Animatori

TARIFUL NU INCLUDE:

  • Cheltuieli personale;
  • Intrarile la obiectivele turitice din program