Excursie la Curtea de Arges – Descopera Orasul Regal

Excursie la Curtea de Arges – Descopera Orasul Regal

#als001

Excursie de 1 zi la Curtea de Arges – Descopera Orasul Regal

» 180 Lei / participant

Excursie de o zi

Perioada: La cererea scolii

Recomandare: Scoala Altfel, Saptamana Verde & Weekend

TRASEU: BUCURESTI – PITESTI – CURTEA DE ARGES

 

Municipiul Curtea de Arges, dispune de un aer aparte, plin de istorie si mister, fiind prima capitala a Tarii Romanesti, fiind invaluit de legende si zicale, printre care cea mai cunoscuta este a Mesterului Manole. Curtea de Arges este una din cele mai vechi asezari din Romania, oferind turistilor o panorama unica, cladiri vechi pastrate cu sfintenie, stradute mici si terase ademenitoare.

» PACHETUL INCLUDE
 • Transport Bucuresti-Curtea de Arges -si retur cu autocar clasificat pentru transport intern si international;
 • Insotitor de grup

 

IMPORTANT :

 • Pentru grupuri mai mici de 50persoane oferta de pret va diferi si se face la cerere in functie de solicitarea facuta

*in functie de numarul de persoane din grup,agentia Alsys Travel, va asigura transport cu flota personala atat cu microbuzul(pentru max.16persoane) cat si cu autocarul(pentru minim 39persoane)

Nota: Tarifele sunt valabile pentru conditiile de mai sus. Modificarea perioadei, a numarului de participanti sau a altor conditii, atrage dupa sine si modificari ale ofertei.

*Conducatorul de grup isi rezerva dreptul de a organiza excursiile incluse in functie de conditiile meteo, situatii obiective locale, trafic

Categoria hotelurilor si a mijloacelor de transport este in conformitate cu normele locale.

1
PROGRAM EXCURSIE

Program de 1 zi  - Bucuresti - Curtea de Arges­ (aprox. 160km)

 • Ora 08.00  Intalnire cu tot grupul la locul stabilit
 • Ora 11.30-12.30  Vizita la Fabrica de Globulete
 • Ora 13.00-14.00   Servirea pranzului
 • Ora 14.30-15.30 Vizita la Manastirea Curtea de Arges si Fantana Mesterului Manole
 • Ora 16.00-17.30  Vizita la Gradina Zoologica Pitesti
 • Ora 20.30-21.00 Sosire Bucuresti
 • Intalnire cu tot grupul la ora si locul stabilit pe traseul de mai sus.

Ajungem in Curtea de Arges unde ne oprim la FABRICA DE GLOBULETE unde mesterii sticlari si decoratori lucreaza,in fiecare an,milioane de globulete care ajung in casele noastre.Podoabele de pom care prind viata la noi in tara ,sunt cu atat mai pretioase,cu ca tele sunt lucrate manual.

De asemenea fiecare copil isi poate personaliza la cerere 1 globulet cu diametrul de 7 cm, la tariful de 15 RON/ glob, pentru a avea o amintire de neuitat.

In incinta fabricii se pot achizitiona la preturi de producator obiecte de ceramica, artizanat textil si produse traditionale din zona Argesului.

Optional : Masa de pranz de poate servi contra-cost la pretul de 35 lei/persoana ( meniu cu ciorba, fel principal ,desert si apa la carafa)

Program si tarife (acestea pot suferi modificari sau grupurile pot obtine alte preturi decat cele indicate ca tarife preferentiale)

Luni-Duminica/10:30-18:00      Tarif:20 ron/participant

 • Vom continua calatoria cu o vizita la Manastirea Curtea de Arges si Fantana Mesterului Manole

Fiind una dintre cele mai impunătoare și elegante construcții cu caracter religios de pe teritoriul României, Manastirea Curtea de Arges este ornamentată cu picturi deosebite lucrate cu grijă și din suflet. In interiorul mânăstirii, în vechiul iconostas, putem întâlni câteva icoane din timpul lui Șerban Cantacuzino din secolul al XVII-lea, evanghelia scrisă cu litere de aur de către Regina Elisabeta și tablourile Regelui Carol I și Reginei Elisabeta. Pe zidul fantanii sunt scrise cuvintele: "Fantana lui Manole, monument istoric, secolul al XVI-lea". O curiozitate o prezinta inscriptia de pe zidul frontal, care se pare ca dateaza din secolul al XIX-lea.In apropierea Manastirii se afla  Fantana Mesterului Manole  si o legenda care  spune ca, dupa ce si-a vazut ridicata frumoasa manastire, Neagoe Basarab i-a intrebat pe mesteri daca mai pot inalta inca una la fel. Raspunsul afirmativ l-a nemultumit pe domn, el dorind sa fie singurul care detine un asemenea monument architectural. Acesta a poruncit sa se demonteze schelele, iar pentru a se salva, mesterii si-au facut aripi din sindrila, incercand sa zboare. Nu au reusit insa sa se salveze, iar pe locul unde a cazut trupul lui Manole ar fi tasnit un izvor cu apa cristalina.

Grădina zoologică din orașul Pitești este o altă atracție a județului Argeș. A fost inaugurată în anul 1950 și amenajată în cadrul Pădurii Trivale.

 Ocupă o suprafață de 12 hectare, pe întinderea căreia se află peste 100 de animale adăpostite. Pe lângă felinele sălbatice cunoscute, poți vedea și alte specii, precum capra de Camerun, vulpe argintie, struț Emu, lamă și altele. De asemenea, pe lângă acestea, în grădină sunt găzduite și păsări de pradă sau exotice, dintre care amintim lebăda neagră sau păunul asiatic. În acest areal a fost amenajat și un spațiu de joacă pentru copii.

Program si tarife orientative:

Tarif: 8 ron/adult

            4 ron/elev

Marti –Duminică: 10:00 – 19:00

 • Plecare spre Bucuresti,  sosire in functie de trafic.

LOCATIE

TARIFUL INCLUDE:

 • Transport Bucuresti-Curtea de Arges -si retur cu autocar clasificat pentru transport intern si international;
 • Insotitor de grup

TARIFUL NU INCLUDE:

 • Cheltuieli personale
 • Masa de pranz
 • Intrarile la obiectivele turistice