Excursie la Balchik si Cap Kaliakra, Bulgaria

Excursie la Balchik si Cap Kaliakra, Bulgaria

#als001

Excursie de o zile la Balchik si Cap Kaliakra

» de la 27 Euro sau 120 Ron / persoana

Excursie de o zi

Perioada: 03.01 – 23.12.2020

Recomandare: ora de istorie

TRASEU:

BUCURESTI – A2 – VAMA VECHE – BALCHIK – CAP KALIAKRA – BUCURESTI

Balchick (Balcic) este unul dintre cele mai cunoscute orase din punct de vedere turistic ale Bulgariei. Situat in partea de nord a litoralului, la 40 de km de Varna, Balchick-ul beneficiaza din plin de pozitionarea pe un teren terasat si incanta turistii cu stradutele in panta pietruite, cu cladirile sale albe cu influente mediteraneene, cu golful care ofera o priveliste incantatoare asupra marii.
Orasul Balchick a cunoscut de-a lungul vremii perioade de dezvoltare, fiind in timpul dominatiei elene un important centru comercial si port important la Marea Neagra, mai tarziu, a devenit una dintre cele mai dezvoltate piete de cereale. In anul 1913, dupa terminarea Razboiului Crimeii, Balchik-ul a fost anexat Romaniei, pana in anul 1940, cand a revenit din nou Bulgariei. Aceasta perioada de numai 27 de ani a adus orasului faima de mai tarziu, prin atasamentul pe care l-a manifestat Regina Maria pentru aceste locuri, atasament aratat prin construirea unui palat de vara de o frumusete si eleganta impresionanta.
Regina Maria a vizitat aceste locuri si, fire romantica si dornica de momente de singuratate,  a fost fascinata de pitorescul locului si a decis construirea unui palat in care sa isi petreaca perioada calda a verii – Palatul de Vara de la Balchick.
Iata ce scria Regina Maria vis-a-vis de aceste locuri:
„ …am avut ca o simtire ca locul acesta ori ma asteptase pe mine, ori ca eu traisem totdeauna in asteptarea lui (…). Faceam parte din loc si locul facea parte din mine.”
Palatul imbina intr-un mod fericit mai multe stiluri, este construit pe trei terase si este strajuit de un minaret. Este despartit de mare doar printr-o faleza abrupta. Are camere putine, ziduri groase, iar interiorul este amenajat cu modestie si simplitate, dupa dorinta si asemanarea Reginei Maria.

» PACHETUL INCLUDE
 • Transport Bucuresti – Balchik si retur cu autocar pentru transport internaţional;
 • Insotitor din partea agentiei

Tarifele sunt valabile pentru conditiile de mai sus. Modificarea perioadei, a numarului de participanti sau a altor conditii, atrage dupa sine si modificari ale ofertei.

 • Tariful este valabil pentru un grup de 45 persoane
 • pentru reduceri si gratuitati va rugam sa contactati agentia
1
Program excursie:

Program excursie:

 • Plecare din Bucuresti ora 6.30 pe traseul BUCURESTI - A2 - VAMA VECHE -BALCHIK
 • Sosire in Balchik in jurul orei 12.30. Vizita la Castelul Reginei Maria din Balchik.
 • Castelul, numit si "Cuibul Linistit" ("Quiet Nest" sau "Tenha Juvah" in limba turca) este de fapt o vila cu pereti albi si acoperisuri de tigla rosie strajuite de un minaret. Este construit de-a lungul a trei terase si combina elemente ale stilului maur, stilului mediteraneean cu cel al caselor bulgaresti. Este foarte aproape de mare, fiind despartit de aceasta doar de faleza. A fost locul preferat al Reginei Maria, in care aceasta a locuit, tocmai de aceea ramanandu-i denumirea de "Castel". Gradina are o zona care imita celebrul labirint cretan, unde materiale de constructie au fost aduse chiar din Insula Creta. O alta zona a parcului foarte frumoasa este Gradina lui Allah, cu alei pavate cu piatra adusa din Maroc. Parcul a fost transformat in timp intr-o adevarat gradina botanica. Acum contine peste 3.000 de specii de plante, unele dintre ele rare, precum si o colectie de aproximativ 250 de cactusi, una dintre cele mai importante din Europa. In 1955, gradina a intrat sub tutela Universitatii din Sofia, pentru studiul botanicii.
 • Timp liber in Balchik.
 • Dupa pauza de pranz vom pleca sa vizitam Capul Kaliakra.
 • Capul Kaliacra este un promontoriu spectaculos, lung şi îngust, pe litoralul bulgăresc al Mării Negre. Coasta este abruptă, cu stânci verticale care ating 70 m înălţime. Promotoriul are o istorie bogată încă din antichitate, când locul era locuit de tribul tracic Tirisis. Din acest motiv, numele antic al capului a fost Tirisis. Ce se poate vedea la Capul Kaliakra
 • Ruinele fortăreţei medievale. În secolul al 14-lea, fortăreaţa era un adevărat orăşel medieval. Se mai pot vedea încă ruine de ziduri, fundaţii de biserici, chiar şi o fântănă. În trecut, peşterile din promotoriu au fost conectate la cetate prin tuneluri şi erau folosite pentru încărcarea şi descărcarea navelor.
 • Restaurantul Cap Kaliakra. Are o terasă în aer liber cu o privelişte spectaculoasă asupra mării. Restaurantul oferă o varietate de feluri de mâncare de midii şi toate fructele de mare.
 • Capela St. Nikola (Sf. Nicolae). Capela a fost construită în anul 1993 în cinstea Sfântului Nikola, protectorul marinarilor.
 • Muzeul Capului Kaliakra. Se află situat într-o peşteră naturală din stânca calcaroasă. În muzeu, se pot vedea atât machete exacte ale promotoriului şi cetăţii medievale, cât şi vestigii din antichitate şi din perioada medievală descoperite pe promotoriu.
 • Treptele care coboară pâna la malul mării. Imediat după terasa restaurantului, în dreapta, se află o potecă spectaculoasă care coboară pâna la nivelul mării.
 • Rezervaţia naturală Kaliakra. Pe lângă spectaculoasele stânci de coastă, rezervaţia mai cuprinde peste 400 specii de plante şi 310 feluri de păsări, o mare parte dintre ele protejate prin lege. Regiunea este extrem de importantă pentru păsările migratoare, deoarece Via Pontica - a doua mare rută de migraţie din Europa, trece prin ea.
 • Plecare spre Bucuresti in jurul orei 16.00 pe traseul BALCHIK - VAMA VECHE - A2 - BUCURESTI Sosire in Bucuresti in jurul orei 21.00.

LOCATIE

Pretul include:

Transport Bucuresti – Balchik si retur cu autocar pentru transport internaţional; Insotitor din partea agentiei

Nu include:

Intrarile la obiective Asigurare medicala
X