Excursie in Tara Barsei – Intoarcerea in istorie

Excursie in Tara Barsei – Intoarcerea in istorie

#als001

Excursie in Tara Barsei – Intoarcerea in istorie

» de la 97 Ron / persoana

La cerere

Recomandare: ora de istorie

TRASEU: BUCURESTI – PLOESTI – MOECIU – RASNOv – BRAN (360 km)

 

Cetatea Râşnov a fost construita de catre tarani pentru a se apara impotriva atacurilor hoardelor turce si tatare din secolele 13 -14. Construita din piatra si caramida pe un deal stancos are ziduri inalte de 5 metri si late de 1,5 metri. Cetatea are in interior o fantana adanca de 143 metri, despre care legenda spune ca a fost sapata de doi prizonieri turci timp de 17 ani, timp in care au scris versete din Coran pe peretii acestuia, vizibile si azi.
Turistii au posibilitatea sa admire intinsa Depresiune a Braşovului si Ţara Bârsei prin binoclul cu fise instalat in cetate.

Castelul Bran, situat intre Muntii Bucegi si Piatra Craiului, la 30 de km de Brasov, a fost construit incepand cu anul 1378 din lemn si piatra adusa din Magura Branului de catre locuitorii Brasovului. Castelul avea un scop protector, protejarea regelui ungar de otomani si de invazia tatarilor ce veneau din Tara Romaneasca, dar si comercial, fortareata avea un venit din vanzari de branza, lapte, carne de oaie si din prelucrarea lemnului.
In 1897 Bram Stoker a scris o povestire terifianta despre Contele Dracula bazata pe viata lui Vlad Tepes, un domnitor venerat de romani pentru ca a tinut piept Imperiului Otoman. Vlad Tepes a impus aplicarea pedepsei cu moartea si tragerea in teapa a tuturor celor ce erau considerati inamici: hotii, preotii vicleni, cersetorii, tradatorii, uzurpatorii saxoni. Istoricii l-au numit Vlad Tepes, in prezent fiind considerat Contele Dracula deoarece obisnuia sa se semneze cu numele tatalui sau, Dracul.

 

» PACHETUL INCLUDE
  • Transport dus – intors cu autocarul

Tarifele sunt valabile pentru conditiile de mai sus. Modificarea perioadei, a numarului de participanti sau a altor conditii, atrage dupa sine si modificari ale ofertei.

  • Tariful este valabil pentru un grup de 45 persoane
  • pentru reduceri si gratuitati va rugam sa contactati agentia
1
PROGRAM EXCURSIE

Program:

  • Plecare spre cetatea Rasnov
  • Se viziteaza castelul Bran
  • Masa si odihna.
  • Plecare spre Bucuresti.

LOCATIE