Excursie in orasul Liliacului din Lovech, Bulgaria

Excursie in orasul Liliacului din Lovech, Bulgaria

#als001

Excursie in orasul Liliacului din Lovech, Bulgaria

»  de la 475 Ron/ persoana in camera dubla-tripla

Sejur de 2 zile/ 1 noapte in perioada:

22.09 – 23.09.2022

 

Petrece cu noi o zi in natura! Zgomotul pasarilor, racoarea padurii si limpezimea apei ce se
aduna in terase vor face sa ai o experienta de neuitat.

Veliko Tarnovo este situat la 210 m deasupra nivelului marii, de-a lungul dealurilor istorice Sveta Gora, Tsarevets si Trapezitsa. Astazi, Veliko Turnovo este un important centru administrativ, cultural, istoric si turistic al Bulgariei.

Orasul este centrul unuia din cele 28 de districte administrative ale Bulgariei. Districtul Veliko Turnovo are o suprafata de 4662 km patrati si include 10 municipalitati cu 14 orase si 322 sate. Populatia este de aproximativ 295 000 locuitori.

Veliko Tarnovo este orasul cu cel mai glorios trecut istoric din Bulgaria.

 

» SERVICII INCLUSE
  • Transport Bucuresti-Ruse-Lovech-Veliko Tarnovo si retur cu autocar clasificat pentru transport intern si international (500 KM)
  • Ghid insotitor de grup;
  • Cazare cu mic dejun si cina Hotel Sevastokrator 3* sau similar.
CAZARE

HOTEL SEVASOKRATOR 3* (sau similar)

Stațiune: Arbanassi
Locație: Park Hotel Sevastokrator este situat în rezervația arhitecturală și istorică Arbanassi, la 3 kilometri de orașul Veliko Tarnovo și de autostrada Sofia-Varna.

Facilitati: Terasa de vară fascinează cu o vedere panoramică unică asupra orașului Veliko Tarnovo și vârfurile acoperite de zăpadă din Stara Planina pe tot parcursul anului. Sport și SPA: La dispoziția oaspeților, există o jacuzzi, o saună, o baie de aburi și diverse masaje în zona de relaxare a hotelului.
Restaurantul Sevastokrator cu o capacitate de 200 de locuri. Barul hol elegant și confortabil, cu șemineu și o capacitate de 30 de locuri este un loc ideal pentru întâlniri de afaceri și întâlniri cu prietenii. Barul oferă o gamă largă de băuturi alcoolice și non-alcoolice, băuturi proaspete și cocktailuri, care sunt o condiție necesară pentru relaxarea într-o atmosferă plăcută.

Acte necesare:

Carte de identitate sau pasaport valabil. Copiii sub 18 ani care calatoresc singuri sau doar cu unul dintre parinti, vor trebui sa prezinte la vama acordul parental al ambilor parinti sau al celui care nu insoteste minorul (dupa caz), obtinut la notariat, sau hotarare de divort definitiva in care i-a fost incredintat minorul, sau certificat de deces; in cazul in care copiii nu sunt insotiti de parinti, adultul care-i insoteste, va prezenta cazier juridic.

1
Ziua 1

Ziua 1

Plecare la ora 06:00 din Bucuresti (Piata Unirii - Aleea Dealul Mitropoliei) pe traseul Giurgiu - Ruse-Lovech. Cascadele de la Krushuna: cele mai frumoase cascade din Bulgaria . Cascadele sunt formate pe versantii calcarosi din sub-Balcani, din aceasta cauza apa a capatat o culoare de smarald, dar a creeat si niste minunate piscine rotunde si albe, ca sa contrasteze numai bine cu culoarea aproape ireala a apei.

Pestera Devetashka la ora actuala, aceasta este declarata rezervatie naturala si gazduieste o populatie de peste 30.000 de lilieci. Aici s-a filmat in urma cu cativa ani o parte din pelicula The Expendables 2, in urma careia popularitatea locului a crescut foarte mult, devenind una din cele mai populare destinatii turistice din Bulgaria.

Orasul Lovech supranumit Orasul Tufelor de Liliac este dominat de fortareata ce se ridica de aproape o mie de ani pe terasele dealului Hisarya. Orasul se afla intr-o zona pitoreasca si este inconjurat de dealuri pline de tufe de liliac fiind amplasat pe ambele maluri ale raului Osam.

Podul Lovech, singurul pod acoperit din Balcani, care se intinde peste raul Osam, facand legatura intre orasul vechi si cel nou.

Cetatea Hisarya din orasul Lovech este martor al trecutului sau istoric indepartat. A fost ridicata, pe locul unei mai vechi cetati tracice. De aici se deschide o frumoasa panorama a orasului Lovech, observandu-se foarte bine diferentele dintre partea veche si noua a orasului, separate de raul Osam.

Seara cazare si cina de bun venit la Hotel Sevastokrator 3* din Arbanassi.

2
Ziua 2

ZIUA 2 LOVECH-VELIKO TARNOVO-BUCURESTI

Plecam spre Veliko Tarnovo pentru vizitarea orașului si a Cetății Tsarevets. Veliko Tarnovo este situat pe malul râului Yantra, la 210 m deasupra nivelului mării, de-a lungul dealurilor Sveta Gora, Tsarevets si Trapezitsa si este un important centru administrativ, cultural, istoric si turistic al Bulgariei. Între anii 1185 si 1393, a fost capitala si reședința țarilor si patriarhilor Țaratului vlaho-bulgar.

După pranz, pornim spre Satul Arbanassi, una dintre cele mai pitorești localități din Bulgaria. Acesta este situat pe un platou, la numai 4 kilometri de Veliko Târnova, fiind construit într-o superb stil arhitectural renascentist din secolele XVI-XVIII. Prin decretul regal in 1921 satul Arbanassi a fost declarat stațiune pentru odihna, iar in anul 2000, a fost inclus in patrimoniul UNESCO. După prânz pornim către casa.

Vom ajunge in București in cursul serii in funcție de trafic si de formalitățile vamale.

LOCATIE

TARIFUL INCLUDE:
  • Transport Bucuresti-Ruse-Lovech-Veliko Tarnovo si retur cu autocar clasificat pentru transport intern si international (500 KM)
  • Ghid insotitor de grup;
  • Cazare cu mic dejun si cina Hotel Sevastokrator 3* sau similar.
  TARIFUL NU INCLUDE: ⦁ Vizita la principalele atractii din zona : -intrarile la obiectivele turistice mentionate in program (Cascadele de la Krushuna, Pestera Devetashka, Cetatea Hisarya aproximativ 15 leva) -alte cheltuieli personale; asigurarea medicala (optionala).