Excursie de o zi la Lacul Sfanta Ana, Tusnad

Excursie de o zi la Lacul Sfanta Ana, Tusnad

#als100

Excursie de o zi la Lacul Sfanta Ana, Tusnad

» de la 150 Ron/ persoana

Excursie de o zi cu plecare in data de:

1 zi – la cerere

 

   

Aceasta oferta se poate ACHITA si cu VOUCHERE DE VACANTA

 

Lacul Sfânta Ana împreună cu drumul șerpuit din împrejurime promit să îți schimbe radical percepția asupra toamnei.

Lacul Sfânta Ana se află la o altitudine de 949-950 m şi este situat pe teritoriul Rezervaţiei Naturale Mohoş. Lacul este așezat pe fundul craterului unui vulcan stins, denumit Ciomatu Mare, din masivul vulcanic Puciosu. Acesta este locul celei mai recente erupții vulcanice în Carpați și în Europa de Est, care a avut loc acum câteva zeci de mii de ani. De formă aproape circulară, similar cu o paletă de pictor, lacul Sfânta Ana are o lungime de 620 m și o lățime maximă de 460 m, o suprafață de 19,50 ha și o adâncime maximă de 7 m.

 

» SERVICII INCLUSE
  • Transport Bucuresti – Harman – Lacul Sfanta Ana si retur cu autocar clasificat pentru transport intern si international;
  • Insotitor de grup;

Nota:

  • Programul pe zile si ordinea vizitelor se pot modifica, respectand in totalitate vizitele mentionate în program.
  • Categoria hotelurilor si a mijloacelor de transport este in conformitate cu normele locale.
  • Tarifele sunt valabile pentru conditiile de mai sus. Modificarea perioadei, a numarului de participanti sau a altor conditii, atrage dupa sine si modificari ale ofertei.
1
PROGRAM

BISERICA FORTIFICATA HARMAN

Intalnire cu grupul si insotitorul de grup la ora si locul stabilit: plecare catre HARMAN.

Localitatea Hărman se află în Țara Bârsei, la cca. 10 km spre est de municipiul Brașov. Este cunoscută în special pentru biserica fortificată impresionantă.

Istoria cetății Hărmanului se leagă de prezența Ordinului Cavalerilor Teutoni în Țara Bârsei în primele decenii ale secolului al XIII-lea la Feldioara, Prejmer, Râșnov și Sânpetru. Prima atestare documentară a așezării datează însă de la 21 martie 1240, la 15 ani după alungarea Cavalerilor Teutoni din aceste teritorii.

Lacul Sfânta Ana este destinația cu care se mândresc cel mai mult cei din Ținutul Secuiesc, fiind unicul lac vulcanic din țară. Suprafața lacului este un pic peste 19 hectare, aflându-se la o altitudine de aproape 950 de metri, pe fundul unui crater de vulcan stins și are o adâncime de 7 metri. Ultima erupție s-a petrecut cu circa 10.000 de ani în urmă, dar încă a rămas o activitate post-vulcanică. Și datorită acesteia localnicii și turiștii pot afla cum va fi vremea, lucru explicat și științific. Muntele Ciomatu are două fisuri și când emanațiile acestuia sunt tari (se simt după miros) înseamnă că vine ploaia, când nu se simt, e vreme bună. În apropierea lacului se află unități de cazare și se pot desfășura diverse activități de relaxare în zonă, inclusiv trasee pe Tinovul Mohoș.

Spre seara ajungem  in Bucuresti in functie de conditiile de trafic.

*Restaurant Doripesco este renumit pentru pestele proaspat de apa dulce, ca la Dunare si ca in Delta. Crescatoriile lor au crap, nisetru si pastrav, si pentru ele mergi la Delta din Carpati, cum isi spun ei. Plus nenumarate gustari din peste pe care le pregatesc in fabricile lor, din care vand apoi si altora, de ajung pana in toate colturile tarii.

LOCATIE

SERVICII INCLUSE

  • Transport Bucuresti-Harman-Lacul Sf Ana- si retur cu autocar clasificat pentru transport intern si international;
  • Insotitor de grup;

NU SUNT INCLUSE

  • Vizita la principalele atractii din zona: biserica fortificata Harman, lacul Sf Ana.
  • Pranz la restaurant Doripesco, optional*.                         
  • Cheltuieli personale.
  • Taxa vizitare Biserica fortificata Harman - 10 lei/pers.