Circuit de 3 zile la Plovdiv – Bulgaria

Circuit de 3 zile la Plovdiv – Bulgaria

#als001

EXCURSIE LA PLOVDIV –  CAPITALA CULTURALA EUROPEANA 2019

» de la 165 Euro/ persoana in camera dubla standard

 

Grup organizat de 3 zile/ 2 nopti in perioada:

2024

Este primul oraș bulgar care a obținut titlul de „Capitală europeană a culturii” in 2019.Dupa capitala Sofia, Plovdiv este unul dintre orasele cele mai importante din tara si cel mai vechi oras din Europa care este inca locuit, fiind chiar mai vechi decat Roma sau Atena. Cu istorie mai mare de 6000 de ani, a fost cucerit de Filip al II lea, tatal lui Alexandru del Mare, astfel purtand numele de Filipopolis. In plus, Plovdiv mai este cunoscut ca si orasul celor 7 coline, fapt ce poate fi observat de pe dealul Ned Tepes. Destinatia gazduieste foarte multe obiective turistice, de la ruine romane si biserici ortodoxe pana la o piata sau un parc cu fantani dansante.

 

» SERVICII INCLUSE 
 • Transport cu autocar clasificat pentru transport international
 • 2 nopti de cazare – Hotel Ostrova 3* sau similar
 • Regim de masa: demipensiune
 • Insotitor agentie
» CAZARE

Hotelul Ostrova se află în Plovdiv şi oferă piscină sezonieră în aer liber. Oaspeții se pot bucura de o masă la restaurant sau se pot relaxa în grădina proprietății. De asemenea, există o saună la dispoziția oaspeților și un loc de joacă pentru copii.

Toate camerele oferă aer condiţionat şi TV cu ecran plat, iar unele unităţi includ zonă de relaxare. Anumite camere au vedere la grădină sau la piscină. Camerele includ baie privată.

1
Ziua 1
Bucuresti - Tryavna - Plovdiv (372 km)

Dupa amiaza ajungem in Plovdiv. Vom face o plimbare pietonala in zona veche a orasului construit pe sapte coline, un adevarat labirint de strazi pavate, flancate de frumoase vile caracterizate de fațade viu colorate  si etaje superioare susținute de coloane, un stil specific locului.

Vom incepe plimbarea pietonală din Piaţa Giumaia, acolo unde stă de strajă versiunea în bronz a întemeietorului oraşului Philipopolis, Filip al II-lea al Macedoniei.

Admiram ruinele Stadionului Roman, cea mai mare structură romană din Balcani, despre care se spune că putea găzdui aproape 30.000 de oameni, locul unde se desfașurau sporturile extreme ale vremiurilor respective.În apropiere vom admira Moscheea Giumaia, construită pe locul unei foste biserici bulgare (St. Petka) pe timpul domniei Sultanului Murad II (sec XIV – de unde denumirea de Muradiye), este una dintre cele mai frumoase temple religioase islamice din Balcani, şi una dintre cele mai mari şi mai vechi moschei din Bulgaria. Este celebră pentru cadranul solar , minaretul subţire şi zvelt şi pentru picturile murale.

Ne vom indrepta pe străzile înguste ale orașului vechi catre Biserica Constantin şi Elena, cea mai veche din Plovdiv, fiind construită de Constantin prin 337. De atunci, a tot fost modificată până prin 1832 de când a rămas cu actuala înfăţişare.

Muzeul Regional de Etnografie din Plovdiv - fondat in anul 1917, iar din anul 1938 a fost mutat in Casa Boyadzhiev din Orasul Vechi. Bogatia de elemente de pe exponate reprezinta cultura traditionala a Traciei, Rhodopilor si din Muntii Balcani din secolele 18-19. Expozitia permanenta dedicata agriculturii si cresterii animalelor demonstreaza importanta fundamentala a acestor activitati pentru populatia din regiune. Sunt prezentate mestesugurile traditionale caracteristice ale perioadei ilustrate de expozitie: producerea hainelor de lana, broderii de lana multi-colorate, ceramica, alamitul si fieraria forjata. Muzeul expune si lucrari ale artei aurarilor. Exista in muzeu exponate de placi decorative, costume populare traditionale, tesaturi, covoare si instrumente muzicale si obiecte rituale. Interioarele tipice expuse sunt din orasul Koprivshtitsa, din Rodopi, si din orașul Plovdiv.

2
Ziua 2
Plovdiv - Cetatea Assen - Manastirea Bachkovo - Plovdiv (67 km)

După micul dejun ne vom continua drumul pana la Cetatea Assen, care dateaza din secolul al IV lea i.Hr, fiind fortificata de care Tarul Ivan Assan al II-lea in 1231. Este situata în apropierea orașului Asenovgrad, pe o creastă stâncoasă înaltă, pe malul stâng al râului Asenitsa. Cetatea se află la 279 m deasupra nivelului mării. Din ansamblul cetățuii s-a păstrat cel mai bine biserica Maicii Domnului Născătoare de Dumnezeu, datând din secolele al XII-lea - al XIII-lea. Aceasta este o construcție având o singură navă cu un nartex lat și cu o turlă octogonală, având pe latura de vest un turn clopotniță rectangular. Se păstrează pictura murală din secolul al XIV-lea.

Mânăstirea Bachkovo este a doua ca marime şi importanţa in Bulgaria. A fost fondata de catre comandatul militar bizantin de origine georgiana, Grigorii Bakuriani şi fratele acestuia, Abazii. Dupa cucerirea de catre otomani, la sfarşitul secolului XIV, Eftimie Tarnovski, ultimul patriarh bulgar, a fost exilat in aceasta manastire, pana la sfarsitul vietii sale. În timpul secolului 15 a fost renovata, iar biserica principala a mănăstirii principală a fost construită în 1604 si este locul unde se pastreaza o icoana foarte importanta a Fecioarei Maria. Se spune ca icoana este miraculoasa. Întoarcere in Plovdiv pentru timp liber si shopping.

3
Ziua 3
Plovdiv – Veliko Tarnovo – Bucuresti (367 km)
 • Mic dejun. Pornim spre casa si ne oprim la Complexul arhitectural-etnografic Etara. Muzeul se intinde pe o suprafață de aproximativ 7 hectare, aproape de cel mai mare parc național din această țară. Este un sat autentic bulgăresc, cu numeroase case tradiționale pe două niveluri, câteva mori de apă în stare de funcționare, ateliere cu meșteșuguri rurale (olărit, morărit, țesut, prelucrarea lemnului, fierărit, blănărie, argintărie), magazine cu obiecte de artizanat și delicii culinare bulgărești.
 • Plecam spre Veliko Tarnovo, supranumit “orasul tarilor”, unde vom vizita cetatea. Optional se poate lua pranzul la un restaurant in zona Samovodska Charshia (centrul vechi al localitatii). Cunoscut si ca „Orașul Țarilor”. Orașul se afla pe malul râului Iantra fiind capitala Țaratului vlaho-bulgar între anii 1185-1393. Orașul vechi se afla pe trei dealuri: Țareveț, Trapezița și Sveta Gora. Una dintre cele mai frumoase cetăți din Bulgaria se află în orașul medieval Veliko Târnovo. Este vorba despre Cetatea Tsarevets o fortăreață impresionantă care veghează de secole deasupra orașului Veliko Târnovo, fosta capitală a Țaratului vlaho-bulgar în perioada 1185 – 1393
 • Seara, sosire in București, aprox ora 22.00 în funcție de trafic și formalitați vamale.

LOCATIE

SERVICII INCLUSE

 • Transport cu autocar clasificat pentru transport international
 • 2 nopti de cazare – Hotel Ostrova 3* sau similar
 • Regim de masa: demipensiune
 • Insotitor agentie

NU SUNT INCLUSE

 • Alte mese decat cele mentionate in program
 • intrările la obiectivele turistice;
  • amfiteatul din Plovdiv – 5 euro
  • Muzeul Entografic – 3 euro
  • Complexul arhitectural-etnografic Etara – 2.5 euro
 • alte servicii neincluse la „tariful include”
 • cheltuieli personale