Excursie de 3 zile la Cazanele Dunarii (Clisura Dunarii)

Excursie de 3 zile la Cazanele Dunarii (Clisura Dunarii)

#als001

Excursie de 3 zile la Cazanele Dunarii

» 995 Lei /persoana

Excursie de 3 zile/ 2 nopti in urmatoarele perioade:

Noiembrie 2023, martie – mai 2024

„SCOALA ALTFEL & SAPTAMANA VERDE”

Recomandat pentru ora de geografie, istorie, stiintele naturii si religie

Aceasta oferta se poate ACHITA si cu VOUCHERE DE VACANTA

 

TRASEU: BUCURESTI – CRAIOVA – DROBETA TURNU SEVERIN – ORSOVA – CAZANELE
DUNARII – DEVA – SIBIU – BUCURESTI (circa 1400 km)

 

 

Cazanele Dunării, zonă cunoscută şi sub denumirea de Clisura Dunării, se întind de-a lungul fluviului, la graniţă cu Serbia, în judeţul Mehedinţi. Vei putea descoperi frumuseţea grandioasă a acestui loc pe teritoriul localităţilor Eşelniţa şi Dubova. Există un singur drum care te va duce în acest loc de poveste, DN57, care face legătura între municipiul Orşova şi localitatea Moldova Nouă.

» PACHETUL INCLUDE
 • Transport cu autocar clasificat pentru transport internațional
 • Cazare cu pensiune completa la Pensiunea „Red House” 3* sau similar
 • Ghid însoțitor pe toata durata excursiei
 • BONUS animator si petrecere cu cina festiva
 • Distractie si voie buna
» CAZARE

PENSIUNEA RED HOUSE 3* sau similar

Pensiunea Red House 3* este situata in municipiul Orsova, formata din 2 corpuri, corpul A si corpul B.
Toate camerele dispun de bai proprii. Alaturat exista o pensiune nou construita formata din 10 camere duble (5 camere de lux cu balcon si 5 camere superioare).Toate camerele din unitatea noastra sunt dotate cu tv aer conditionat acces internet .

 

TARIF pentru un grup de minim 30 persoane!

Nota: Programul pe zile si ordinea vizitelor se pot modifica, respectand in totalitate vizitele mentionate în program.
Categoria hotelurilor si a mijloacelor de transport este in conformitate cu normele locale.
Tarifele sunt valabile pentru conditiile de mai sus. Modificarea perioadei, a numarului de participanti sau a altor conditii, atrage dupa sine si modificari ale ofertei.

1
Ziua 1

ZIUA 1 - Traseul : BUCURESTI – CRAIOVA – DROBETA TURNU SEVERIN – ORSOVA (circa 600 km)

Întâlnire dimineața cu grupul in Bucuresti la locul si ora stabilita. Plecare pe traseul : BUCURESTI – CRAIOVA – DROBETA TURNU SEVERIN – ORSOVA Prima oprire va fi in Craiova si vizitam:

Muzeul Olteniei- Istorie si Arheologie - Craiova

În secolele XVII-XIX în spaţiul în care se găseşte în momentul de faţă clădirea secţiei de Istorie - Arheologie a Muzeului Olteniei exista un izvor de la care se aprovizionau sacagii cu apă potabilă şi pe care o distribuiau contra cost în zona istorică a Craiovei. Terenul aparţinea Bisericii Maica Precistă din Dud, astăzi Madona Dudu. Tot pe acest teren se afla o parte dintr- un codru străvechi, din care se mai păstrează o mică porţiune, în actualul parc Mihai Bravu. Spaţiul aparţinea şi mahalalei Brânduşa, de care era despărţit printr-un pârâu, ce făcea legătura între pârâul din Valea Vlăicii şi unul din braţele Jiului de altă dată. În faţa actualei clădiri era un podeţ de lemn care făcea legătura cu mahalaua Dorobănţia unde locuiau dorobanţii, cei care apărau ordinea în Craiova şi aveau şi atribuţii militare. La sfârşitul sec. al XIX-lea în condiţiile donaţiei făcute fundaţiei Madona Dudu de un oarecare Preda s-a pus problema construirii unui ospiciu de către municipalitate. În aceste condiţii proiectul viitoarei clădiri cuprindea o curte interioară închisă şi ferestrele zăbrelite la o înălţime mai mare decât la clădirile obişnuite.

Biserica Madona Dudu Este cunoscuta mai ales sub denumirea de Catedrala Maicii Domnului, fiind una dintre cele mai mari biserici ortodoxe din Craiova. Biserica a fost construita in stil brancovenesc, cu abside pentru strane si tinda cu stalpi de piatra inflorati cu Frunze, între anii 1750-1756 la iniţiativa lui Constantin Fotescu si Hagi Ion Gheorghe. Biserica a fost numita astfel dupa icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului care - spune legenda - ar fi fost gasita intr-un dud aflat pe locul unde a fost construit ulterior altarul. Biserica Madona Dudu are drept hram Adormirea Maicii Domnului, ea fiind mai apoi refacuta, in anul 1844, dupa daramarea ei de cutremurul din anul 1831. Pictura ce imbraca peretii interiori ai bisericii poarta semnatura renumitului zugrav Gheorghe Tatarescu. Apoi ne continuam calatoria spre Orsova, unde vizitam Muzeul Stiintei din Orsova (excursie optionala- se poate plati suplimentar – tariful este 50 lei de persoana- include transportul si intrare in muzeu). Muzeul Stiintei din Orsova In funcție de condițiile de trafic si de vreme, vom merge la Porțile de Fier.  

Științele Naturii – Defileul Portile de Fier este considerat un muzeu geologic in aer liber. Remarcabile sunt rocile tipice zonei Portile de Fier. Datorita bogatiei avifaunistice, cursul Dunarii din zona Portile de Fier este declarat sit Natura 2000.

Hidrocentrala de la Porțile de Fier I este cea mai mare din România, producând 50% din hidroenergia țării. Ea transformă energia hidraulică în energie electrică. Este una dintre cele mai mari construcții hidrotehnice din Europa.

Execuția proiectului pentru baraj a început în 1964. Pe 16 mai 1972 a fost inaugurat, împreună cu 2 centrale hidroelectrice – Porțile de Fier I și Porțile de Fier 2. La ceremonie au participat Nicolae Ceaușescu și Iosif Broz Tito, șefii de stat ai tarilor partenere în proiect-România și Iugoslavia. Prin construcția barajului, valea Dunării mai jos de Belgrad a fost transformată în lac de acumulare – cu un volum de peste 2 miliarde mc și o lungime de 120 km – iar nivelul apei în amonte de baraj a crescut cu 35 de metri. Lacul cuprinde în principal zona Defileului Dunării, cel mai mare defileu din Europa, cuprins între localitățile Baziaș și Orșova. Vechea Ada Kaleh – o insulă turcească ce s-a unit cu România după dezintegrarea Imperiului Otoman – și cel puțin alte  sate au fost evacuate, oamenii fiind relocați. În total au fost 7 localități pe malul sârbesc și 10 pe cel romanesc. Daca nu se doreste vizitarea Muzeului din Orsova, se poate vizita Cetatea Severinului din Drobeta Turnu Severin (este o excursie optionala si se plateste suplimentar: 50 lei de persoana- include transportul si tariful de intrare in cetate). Cetatea Medievală a Severinului este in picioare de aproape 1000 de ani. Cetatea Severinului a avut o maximă importanță în Evul Mediu, fiind o adevărată poartă de legătură între Europa Răsăriteană și cea Apuseană. În prezent a fost refăcută, găsindu-şi un loc printre vestigiile din Drobeta-Turnu Severin. Ctitorul ei a fost regele Ladislau I (1040-1095). A fost construită ca “fortăreaţă împotriva pecenegilor şi cumanilor” prezenţi în regiune, dar a rezistat in timp tuturor invadatorilor si distrugerilor avute de - a lungul timpului. Dupa vizitarea Muzeului din Orsova sau a Cetatii Severinului ne vom indrepta la cazare, unde va avea loc cina si un program de animatie de bun venit.

2
Ziua 2

ZIUA 2  - Orsova - Cazanele Dunarii - Chipul lui Decebal - Pestera Veteranilor (circa 100 km)

Mic dejun, apoi plimbare cu vaporașul din Orșova.  

Ce vizitezi dacă faci o plimbare cu barca prin Cazanele Dunării?

Tabula Traiana – placa memorială ce amintește de victoriile romanilor asupra dacilor, dar și de finalizarea drumului militar pe care Traian l-a construit de-a lungul Dunării, pentru ca armata romană să poată ajunge în Dacia.

Despre chipul lui Decebal unii spun că e un kitsch, alții, operă de artă. Cert e că sculptura a devenit un simbol al defileului Dunării și marchează și locul unde Dunărea are cea mai mare adâncime – 120 de metri.

Mânăstirea Mraconia se află în locul în care Dunărea se îngustează, fapt pentru care în vechime aici se afla un punct de direcționare a vapoarelor care treceau pe fluviu. Mânăstirea mai este supranumită și „Mânăstirea de sub apă” datorită istoriei zbuciumate și a faptului că a fost demolată și reconstruită de mai multe ori. Mânăstirea Mraconia este ridicată deasupra ruinelor vechilor biserici. Ruinele sunt în formă de cruce și devin vizibile doar atunci când nivelul Dunării scade.

Tariful pentru plimbarea cu vaporasul este 90 lei/de persoana (excursie optionala) si vedem de pe vaporas: Chipul lui Decebal,Pestera Veteranilor si Manastirea Mracovia.

Apoi ne intoarcem la pensiune unde luam pranzul. Dupa masa se organizeaza diferite activitati cu animatorul la pensiune sau se mai poate face o excursie optionala (cu plata suplimentara a sumei de 40 lei) cu vizitarea Mânăstirii Mraconia. Seara va fi o cina festiva si un program de animatie.

 
3
Ziua 3

ZIUA 3 - Traseu: ORSOVA – SIBIU – BUCURESTI (circa 700 km)

Mic dejun, apoi ne intoarcem spre Bucuresti.

Plecam spre Sibiu - tur pietonal cu ghidul insotitor adimirand principalele obiective turistice ale orasului.

Piața Mare

Piața centrală a Sibiului există încă din anul 1366, când s-a finalizat construcția celei de-a treia centuri de fortificații a localității. Este locul care definește întrucâtva orașul Sibiu, un fel de „kilometru zero” care a purtat diverse nume de-a lungul vremii, de la Gressoer Platz, cum o numeau sașii, la Piața Regele Ferdinand (în perioada interbelică), de la Piața Republicii (în perioada comunistă) la Piața Mare (după 1990).

Turnul Sfatului este un important punct de reper al Sibiului și un simbol al orașului. Construit în secolul 13 (între 1224 și 1241), a făcut inițial partedin a doua incintă de fortificație, jucând rolul unui turn de apărare și de poartă de intrare, el făcând legătura azi între Piața Mică și Piața Mare. În anul 1585 a fost afectat în bună măsură de un cutremur, fiind reconstruit trei ani mai târziu și primind ulterior diverse întrebuințări, de la depozit la închisoare și muzeu. Actuala formă datează din perioada 1824 - 1826, când aspectul turnului a fost schimbat, renunțându-se la acoperișul piramidal, cu patru turnulețe, în favoarea celui de acum. Accesul în Turnul Sfatului se face printr-o mică ușă ce conduce spre o scară în spirală. Ca să ajungi la ultimul etaj trebuie să urci 141 de trepte, pe drum oprindu-te să admiri, la penultimul nivel, mecanismul ceasului, montat pe 19 decembrie 1906 și realizat de compania J.J. Fuchs și Fiii, din Bernberg. De sus ai parte de priveliști frumoase asupra centrului vechi al Sibiului.

Turnul Sfatului se poate vizita de marți până duminică, între orele 10-18. Biletul de intrare costă 10ron.

Biserica Evanghelică este o remarcabilă construcție gotică, a cărei construcție a început în 1371 și s-a încheiat în 1520. Al său remarcabil turn pe șapte nivele are o înălțime de 73,34 metri, fapt ce-l transformă în cea mai înaltă clădire din Sibiu. Poți urca cele 192 de trepte din turn, ajungând la cele patru turnuri mai mici, de unde vei putea fotografia o frumoasă panoramă a orașului. În interiorul bisericii vei descoperi un basorelief cu Iisus pe Muntele Măslinilor, sculptat către finalul secolului 15, dar și nartexul, transformat într-o capelă de sine stătătoare la mijlocul secolului 19, placat cu monumente și pietre funerare ale unor personalități de seamă ale Sibiului.

Turnul se poate vizita zilnic între orele 10 – 20 (în perioada iulie- septembrie) și doar sâmbăta și duminica, între orele 10 – 17 (în perioada octombrie – iunie). Prețul biletului: 8ron.

Piața Mică

Amenajată în secolul 14, în mijlocul celei de-a doua fortificații a orașului, Piața Mică a fost o lungă perioadă de timp principala piață publică a Sibiului, primele atestări documentare legate de ea menționând prezența a numeroase măcelării. După măcelari, croitorii au fost cei care au pus „stăpânire” pe spațiile comerciale din Piața Mică, lor alăturându-li se, în secolul 15, cizmarii.

Piața este înconjurată de numeroase clădiri istorice, de importanță patrimonială, majoritatea având arcade semicirculare, susținute de stâlpi. În Piața Mică se organizează câteva evenimente culturale importante, cel mai cunoscut fiind Festivalul de Teatru de la Sibiu, dar și Book Festival sau Caravana Metropolis.

Podul Minciunilor

Este, probabil, unul dintre cele mai cunoscute obiective turistice din Sibiu, acest fapt venind atât din denumirea în sine cât și din legendele ce-l definesc. Podul, care face legătura între Piața Mică și Piața Huet, a luat forma actuală în anul 1859, după ce a înlocuit vechiul pod de lemn pentru a deveni primul pod de fontă din România, și primul care nu a fost construit pe piloni. Are o lungime de 10,40 metri.

Din acest motiv, podul pietonal s-a numit inițial Podul Culcat (Liegenbrücke, în limba germană), de unde s-a creat apoi și confuzia legată de actuala denumire, Lügenbrücke fiind termenul german pentru minciună. Din punct de vedere arhitectonic se remarcă prin cele două traverse metalice boltite, ce includ două cercuri decorative reprezentative și prin balustradele cu decorațiuni radiale, în stil gotic.

Cea mai cunoscută legendă legată de pod este cea potrivit căreia o minciună spusă de cineva care se află în acel moment pe el, va duce la prăbușirea podului. O altă legendă vorbește despre tinerii amorezi care se plimbau pe acest pod, jurându-și legăminte de iubire eterne. Fetele jurau că sunt neatinse dar, dacă după noaptea nunții se dovedea că au mințit, ele urmau să fie aruncate de pe pod. O altă vorbă legată de Podul Minciunilor spune că acesta ar avea urechi. Și dacă aude că cineva a mințit va începe să tremure din toate încheieturile și-l va zvârli pe mincinos cu picioarele pe pământ.

Pauza de masa se ia la pachet de la pensiune si se va servi în Sibiu sau la un popas pe Valea Oltului.

Ne continuam drumul de la Sibiu spre Bucuresti pe Valea Oltului.

Sosire in Bucuresti seara dupa ora 20:00 in functie de conditiile de trafic si meteo.

LOCATIE

TARIFUL INCLUDE:

 • Transport cu autocar clasificat pentru transport internațional
 • Cazare cu pensiune completa la Pensiunea „Red House” 3* sau similar
 • Ghid însoțitor pe toata durata excursiei
 • BONUS animator si petrecere cu cina festiva
 • Distractie si voie buna

TARIFUL NU INCLUDE:

 •  Intrarea la obiectivele turistice vizitate
 • Excursii optionale
 • Plimbarea cu vaporasul (90 lei de persoana- optional)
 • Masa de pranz din prima zi (se intra cu cina si se iese cu micul dejun - pentru pranzul din ultima zi se ia la pachet)