Excursie de 3 zile la Alba Iulia si Salina Turda

Excursie de 3 zile la Alba Iulia si Salina Turda

#als001

Excursie de 3 zile in Transilvania

» de la 76 Euro sau 355 Ron / persoana

Excursie de 3 zile

Perioada: 03.01 – 23.12.2020

Recomandare: ora de istorie, religie

TRASEU:

BUCURESTI – SIBIU – ALBA IULIA – TURDA – BUCURESTI (950 km)

Orasul Sibiu este unul dintre cele mai importante oraşe din Transilvania. Orașul a fost capitală a Transilvaniei între anii 1692-1791 și 1849-1865. A cunoscut în ultimii ani o renaștere economică și culturală semnificativă.
Se pot vizita urmatoarele obiective: Biserica Romano-Catolica din Piata Mare, Biserica Evanghelica Parohiala, Catedrala Ortodoxa, Biserica din Groapa, Capela Sf Cruce si Sinagoga cultului Mozaic, bisericile Evanghelice Turnisor si Gusterita, Palatul Brukenthal, Turnul Sfatului, Casa Albastra, Filarmonica si Casa Memoriala Mihai Eminescu, locuri care deasemenea va pot aduce o multime de informatii si experiente culturale placute. Nu in ultimul rand, plimbandu-va putin prin centurul istoric al Sibiului, puteti descoperi si obiectivele turistice cum ar fi Zidul Cetatii, Piata Mare si Piata Mica, Pasajul Scarilor, sau Podul Minciunilor.
Alba Iulia: Cetatea este simbolul orasului. Construcția cetății Alba Carolina a avut loc între anii 1715-1738, după ce a fost instaurată dominația habsburgică în Transilvania. A fost folosită piatră și de la fostele cetăți ce au existat în acest loc de-a lungul timpului. Austriecii au ridicat această cetate pentru a se apăra împotriva otomanilor și a-și consolida puterea. Are o structură de tip „Vauban”, sistemul de fortificații având forma unei stele cu 7 colțuri (7 bastioane).
Turda: Strategia de dezvoltare turistica a zonei tine cont de necesitatea valorificarii resurselor naturale (ape saline si namoluri sapropelice), calitatea mediului inconjurator, lipsa poluarii, cadrul natural al arealului turdean si a celui oferit de Valea Ariesului si zona montana inconjuratoare, atitudinea si indeletnicirile traditionale ale localnicilor etc. Potentialul turistic al zonei, caracterizat prin diversitate, cat si prin existenta unor obiective turistice de importanta nationala si internationala, precum si prin caracterul unic al unora dintre ele, dau specificitate si autenticitate acesteia.

Salina Turda
Exploatarea sării a început în zonă din perioada romană. La începutul secolului al XVIII-lea, minele de sare de la Turda erau cele mai importante mine de sare din Transilvania. Salina Turda constituie astăzi un adevărat muzeu de istorie a mineritului în sare. Starea excelentă de conservare a lucrărilor miniere și a utilajelor utilizate la transportul sării, alături de grija cu care s-au efectuat lucrările de pregătire a salinei pentru a deveni obiectiv turistic, au făcut ca istoria și legenda să se împletească armonios aici.
Alte obiective din Turda: Parcul Zoologic, Muzeul de Istorie, Cheile Turzii.

Pensiunea Select 3* – Alba Iulia
Pensiunea Select este situată la 3 km de centrul orașului Alba Iulia şi pune la dispoziţie camere mobilate elegant, un restaurant şi o recepție deschisă nonstop. Proprietatea oferă acces WiFi gratuit și parcare privată gratuită.
Camerele și suitele sunt dotate cu aer condiționat şi TV LCD cu ecran plat cu canale prin cablu. Oaspeții au la dispoziție şi un minibar. Baia privată este prevăzută cu duș, uscător de păr şi articole de toaletă gratuite.
Micul dejun este disponibil în fiecare dimineață. Restaurantul Pensiunii Select servește preparate din bucătăria românească și internațională.
Pensiunea este situată la 400 de metri de o stație de autobuz și la 2 km de gara din Alba Iulia. Aeroportul Internațional Sibiu se află la 60 km de proprietate.

Hotel Stejeris 3* – Turda
Hotelul Stejeriș se află în Turda, la 14 km de mina de sare, și are restaurant. Se oferă Wi-Fi gratuit.
Unitățile de cazare spațioase au TV prin cablu și baie privată. Dotările includ cutie de valori și facilități de călcat. Unele unități de cazare au balcon.
Hotelul Stejeriș oferă grădină și restaurant cu terasă. Hotelul are loc de joacă pentru copii. Proprietatea oferă parcare privată gratuită.
Lacul Stejeriș este la 350 de metri, iar pescuit este posibil la un cost suplimentar.

» PACHETUL INCLUDE
 • cazare 2 nopti
 • regim de masa: demipensiune
 • transport autocar
 • insotitor din partea agentiei

Tarifele sunt valabile pentru conditiile de mai sus. Modificarea perioadei, a numarului de participanti sau a altor conditii, atrage dupa sine si modificari ale ofertei.

 • Tariful este valabil pentru un grup de 45 persoane
 • pentru reduceri si gratuitati va rugam sa contactati agentia
1
Ziua 1
Ziua 1
 • Plecare din Bucuresti pe ruta: Bucuresti – Sibiu – Alba Iulia
 • Se viziteaza orasele Sibiu si Alba Iulia
 • Optional, se poate servi pranzul la unul dintre restaurantele din Sibiu.
 • Deplasare cu autocarul spre Alba Iulia.
 • Masa si cazare la Pensiunea Select 3*.
2
Ziua 2

Ziua 2

 • Mic dejun la Pensiunea Select.
 • Plecare spre Turda. Se viziteaza Salina Turda.
 • Cazare si masa la Hotel de 3*/Turda
3
Ziua 3
Ziua 3
 • Mic dejun la hotel
 • Imbarcarea in autocar si plecare spre Bucuresti pe ruta: Turda – Tg Mures – Sighisoara – Brasov - Bucuresti

LOCATIE

Alba Iulia

Tariful include:

 • cazare 2 nopti
 • regim de masa: demipensiune
 • transport autocar
 • insotitor din partea agentiei

Tariful nu include:

 • intrari la obiective