Excursie scolara de 3 zile in Tara Fagarasului
#als001
Excursie de 3 zile in Tara Fagarasului
de la 775 Ron/ copil
Sejur de 3 zile/ 2 nopti in perioada:
02.12 – 23.12.2022
04.01 – 31.01.2023
Aceasta oferta se poate ACHITA si cu VOUCHERE DE VACANTA
Țara Făgărașului (sau Țara Oltului) reprezintă zona de sud a Transilvaniei împărțită între județele Brașov și Sibiu, mărginită pe o parte de munții Făgăraș, iar pe cealaltă de râul Olt. Un alt colț de Românie frumoasă, cu peisaje pitorești, trasee montane spectaculoase, castele istorice, biserici și tradiții care încă nu s-au pierdut de tot
» PACHETUL INCLUDE:
- Transport Bucuresti-Sambata de Sus-Bucuresti si retur cu autocar clasificat pentru transport intern si international;
- Cazare pensiune de 3* zona Sambata de Sus, in camera cu multiple paturi pentru copii si duble pentru adultii insotitori
- Cazare cu demipensiune
- Vizita la obiectivele propuse in program
- Insotitor de grup
- Animator din partea agentiei, discoteca/seara de talente/karaoke(doar in cazul grupurilor de copii)
» CAZARE
COMPLEX TURISTIC ROUA MUNTILOR – SAMBATA DE SUS
Se află într-o livadă de cireși de la poalele cu verdeață ale Munților Făgăraș. Proprietatea oferă o piscină în aer liber și se află la doar 300 de metri de pârtia Sâmbăta.
Fiecare cameră de la Roua Muntilor are podea cu parchet și mobilier din lemn de culoare închisă. Toate camerele au televizor balcon cu vedere la grădină sau la piscină.
Aceasta are dotări moderne și oferă condiții foarte bune de cazare. Dispune 70 de locuri de cazare, un restaurant cu terasă, foișoare cu grătar și locuri de joacă sigure pentru cei mici.
De asemenea, exista o sală de conferințe
Nota:
Programul pe zile si ordinea vizitelor se pot modifica, respectand in totalitate vizitele mentionate în program.
Categoria hotelurilor si a mijloacelor de transport este in conformitate cu normele locale.
Tarifele sunt valabile pentru conditiile de mai sus. Modificarea perioadei, a numarului de participanti sau a altor conditii, atrage dupa sine si modificari ale ofertei.
-
Destination
Ziua 1
Ziua 2
Vizita manastirea Brancoveanu Sambata de Sus si Sibiu - Piata de Craciun (aprox.170 km)
Mic dejun sim ai apoi o vizita la manastirea Brancoveanu
Aflata pe valea raului Sambata, la poalele Muntilor Fagaras, este renumita ca loc de reculegere, mangaiere si intarire sufleteasca pentru credinciosii si vizitatorii ce se roaga ori poposesc in acest locas sfant. Istoria Manastirii Brancoveanu incepe din secolul al XVII-lea. In anul 1654 satul si mosia din Sambata de Sus au intrat in stapanirea lui Preda Brancoveanu, boier de loc din sudul Carpatilor, care a construit o bisericuta din lemn pe valea raului. Pe locul acesteia, in jurul anului 1696, primul ctitor, domnitorul Constantin Brancoveanu, domn al Tarii Romanesti intre anii 1688-1714, a zidit in piatra o manastire. Mitropolitul Nicolae Balan a pastrat in interiorul bisericii pictura veche; arhitectura bisericii manastirii se incadreaza intru totul in stilul brancovenesc, stil aparut la sfarsitul sec. al XVII-lea si inceputul sec. al XVIII-lea in Tara Romaneasca.
La exterior, decoratia in piatra a incadrarilor de la usi si ferestre, dar mai ales a pilastrilor sculptati si a panourilor de piatra traforata din pridvorul bisericii dau o deosebita frumusete acestui monument. Braul de caramida asezat in zimti, acoperisul de sindrila si proportiile perfecte ne infatiseaza un monument vrednic de epoca domnitorului Brancoveanu.
Plecam spre Sibiu-tur pietonal cu ghidul insotitor adimirand pricipalele obiective turistice ale orasului.
Piața Mare Piața centrală a Sibiului există încă din anul 1366, când s-a finalizat construcția celei de-a treia centuri de fortificații a localității. Este locul care definește întrucâtva orașul Sibiu, un fel de „kilometru zero” care a purtat diverse nume de-a lungul vremii, de la Gressoer Platz, cum o numeau sașii, la Piața Regele Ferdinand (în perioada interbelică), de la Piața Republicii (în perioada comunistă) la Piața Mare (după 1990).
Turnul Sfatului este un important punct de reper al Sibiului și un simbol al orașului. Construit în secolul 13 (între 1224 și 1241), a făcut inițial parte din a doua incintă de fortificație, jucând rolul unui turn de apărare și de poartă de intrare, el făcând legătura azi între Piața Mică și Piața Mare. În anul 1585 a fost afectat în bună măsură de un cutremur, fiind reconstruit trei ani mai târziu și primind ulterior diverse întrebuințări, de la depozit la închisoare și muzeu. Actuala formă datează din perioada 1824-1826, când aspectul turnului a fost schimbat, renunțându-se la acoperișul piramidal, cu patru turnulețe, în favoarea celui de acum.
Accesul în Turnul Sfatului se face printr-o mică ușă ce conduce spre o scară în spirală. Ca să ajungi la ultimul etaj trebuie să urci 141 de trepte, pe drum oprindu-te să admiri, la penultimul nivel, mecanismul ceasului, montat pe 19 decembrie 1906 și realizat de compania J.J. Fuchs și Fiii, din Bernberg. De sus ai parte de priveliști frumoase asupra centrului vechi al Sibiului. Turnul Sfatului se poate vizita de marți până duminică, între orele 10-18. Biletul de intrare costă 3ron.
Biserica Evanghelică este o remarcabilă construcție gotică, a cărei construcție a început în 1371 și s-a încheiat în 1520. Al său remarcabil turn pe șapte nivele are o înălțime de 73,34 metri, fapt ce-l transformă în cea mai înaltă clădire din Sibiu. Poți urca cele 192 de trepte din turn, ajungând la cele patru turnuri mai mici, de unde vei putea fotografia o frumoasă panoramă a orașului.
În interiorul bisericii vei descoperi un basorelief cu Iisus pe Muntele Măslinilor, sculptat către finalul secolului 15, dar și nartexul, transformat într-o capelă de sine stătătoare la mijlocul secolului 19, placat cu monumente și pietre funerare ale unor personalități de seamă ale Sibiului.
Turnul se poate vizita zilnic între orele 10 – 20 (în perioada iulie- septembrie) și doar sâmbăta și duminica, între orele 10 – 17 (în perioada octombrie – iunie). Prețul biletului: 4ron.
Piața Mică Amenajată în secolul 14, în mijlocul celei de-a doua fortificații a orașului, Piața Mică a fost o lungă perioadă de timp principala piață publică a Sibiului, primele atestări documentare legate de ea menționând prezența a numeroase măcelării. După măcelari, croitorii au fost cei care au pus „stăpânire” pe spațiile comerciale din Piața Mică, lor alăturându-li-se, în secolul 15, cizmarii.
Piața este înconjurată de numeroase clădiri istorice, de importanță patrimonială, majoritatea având arcade semicirculare, susținute de stâlpi. În Piața Mică se organizează câteva evenimente culturale importante, cel mai cunoscut fiind Festivalul de Teatru de la Sibiu, dar și Book Festival sau Caravana Metropolis.
Podul Minciunilor
Este, probabil, unul dintre cele mai cunoscute obiective turistice din Sibiu, acest fapt venind atât din denumirea în sine cât și din legendele ce-l definesc. Podul, care face legătura între Piața Mică și Piața Huet, a luat forma actuală în anul 1859, după ce a înlocuit vechiul pod de lemn pentru a deveni primul pod de fontă din România, și primul care nu a fost construit pe piloni. Are o lungime de 10,40 metri. Din acest motiv, podul pietonal s-a numit inițial Podul Culcat (Liegenbrücke, în limba germană), de unde s-a creat apoi și confuzia legată de actuala denumire, Lügenbrücke fiind termenul german pentru minciună. Din punct de vedere arhitectonic se remarcă prin cele două traverse metalice boltite, ce includ două cercuri decorative reprezentative și prin balustradele cu decorațiuni radiale, în stil gotic.
Cea mai cunoscută legendă legată de pod este cea potrivit căreia o minciună spusă de cineva care se află în acel moment pe el, va duce la prăbușirea podului. O altă legendă vorbește despre tinerii amorezi care se plimbau pe acest pod, jurându-și legăminte de iubire eterne. Fetele jurau că sunt neatinse dar, dacă după noaptea nunții se dovedea că au mințit, ele urmau să fie aruncate de pe pod. O altă vorbă legată de Podul Minciunilor spune că acesta ar avea urechi. Și dacă aude că cineva a mințit va începe să tremure din toate încheieturile și-l va zvârli pe mincinos cu picioarele pe pământ.
Ultima oprire inainte de intoarcere acasa este piata de Craciun de la Sibiu
Târgul de Crăciun, se va desfășura în perioada 11 noiembrie 2022 – 2 ianuarie 2023.
Numeroși expozanți vor fi prezenți în Piața Mare din Sibiu pentru a oferi experiențe plăcute vizitatorilor, iar pentru cei mici au fost pregătite diverse atracții printre care se numără Atelierul lui Moș Crăciun și patinoarul în aer liber. Expozanți veniți din toată țara vor întâmpina vizitatorii, punându-le la dispoziție o gamă variată de produse precum decorațiuni de Crăciun si bijuterii din porțelan, căni pictate manual, coronițe, ghirlande, globuri, obiecte specifice Crăciunului, sculptate manual si aduse din Betleem, precum și diverse specialități gastronomice: de la mezeluri locale, la bunătăți maghiare si burgeri din carne de vită Angus sau chiar vegetali.
Spectaculoasele proiecții vor lumina fiecare clădire din Piața Mare și vor întreține atmosfera feerică a evenimentului. Totodată, acestea vor da strălucire întregului Târg într-o manieră unică, transformând centrul orașului într-un loc de poveste.
Intoarcere la cazare si cina, ultima seara de animatie(si sau program liber)
Ziua 3
Vizita manastirea Brancoveanu Sambata de Sus si Sibiu-Piata de Craciun (aprox. 170km)
Mic dejun. Ne luam la revedere de la aceste locuri minunate nu inainte de a vizita Pestera Valea Cetatii Rasnov
Vom avea ocazia sa facem o mica drumetie prin padure pana la locatia pesterii. Peștera Valea Cetății are câteva caracteristici care o fac unică la noi în țară. Face parte din rezervația naturală cu același nume care se întinde pe 18.000 de hectare. În total, peștera se întinde pe un kilometru, dar turiștii pot vizita o porțiune de 330 de metri. Potecile sunt din fibră de sticlă, un material care a fost folosit și la construirea primelor avioane invizibile. Iluminatul este și el unul unic la noi în țară, pe bază de led, prietenos cu mediul, un sistem care nu deranjează coloniile de lilieci care locuiesc în peșteră. Program si tarife (acestea pot suferi modificari) Luni-Duminica/10:00-18:00 Adresa: Valea Cetatii nr. DN1 E, Rasnov – Brasov Tarif bilete: copii cu varsta cuprinsa intre 3-14ani-10ron; iar pentru adulti 20ron Intrarea in interior se face insotit de ghid turistic in urmatorul interval: iarna: din 30 in 30 minute Nu se fac rezervari in prealabil,se asteapta in functie de numarul de persoane; Temperatura este constanta de 9-12 grade celsius;
Iar ultima oprire o facem la Sinaia, fosta reședință a regilor, și purtând un nume sfanț, cel al Muntelui Sinai, ce a fost dat pentru prima oară Mănăstiri Sinaia de către Spătarul Mihail Cantacuzino (sec XVII), Sinaia îmbină neîntrecut frumusețea naturii cu cea a artei arhitecturale. Daca vreme ne permite facem drumetie pana la Castelul Peles. Castelul Peleș este unul dintre cele mai cunoscute obiective turistice din România. Acesta a fost construit la inițiativa primului Rege al României, Carol I. Ceremonia de punere a pietrei de temelie a reședinței a avut loc într-un cadru festiv la 10/22 august 1875. Prin valoarea sa istorică, Peleș este considerat unul dintre cele mai frumoase edificii de tip istoric din România. Castelul are 160 de camere, mai multe intrări și scări interioare, sală de teatru, scenă cu 60 de locuri și lojă regal, iar turnul central are o înălțime de 66 de metri. Lângă castelul Peleș propriu-zis, vei mai găsi în zonă încă două construcții mai mici: Pelișorul și Foișorul. Castelul Peleș a fost primul castel complet electrificat din Europa, datorită uzinei electrice proprii. Program si tarife (acestea pot suferi modificari) Joi-Duminica/09:15-17:00 Tarif bilete: elevi-12.50ron; iar pentru adulti 50ron
Sosire acasa, seara in functie de conditiile meteo si trafic.
LOCATIE
SERVICII INCLUSE:
- Transport Bucuresti-Sambata de Sus-Bucuresti si retur cu autocar clasificat pentru transport intern si international;
- Cazare pensiune de 3* zona Sambata de Sus, in camera cu multiple paturi pentru copii si duble pentru adultii insotitori
- Cazare cu demipensiune
- Vizita la obiectivele propuse in program
- Insotitor de grup
- Animator din partea agentiei, discoteca/seara de talente/karaoke(doar in cazul grupurilor de copii)
TARIFUL NU INCLUDE:
- Intrarile la obiectivele din program(atat programul de vizita cat si tariful pot suferi modificari, tarifele sunt informative)
- Alte mese decat cele cuprinse la „tariful include”
- Cheltuieli personale
- Alte costuri ce nu sunt cuprinse „la tariful include”