Excursie de 3 zile in Bucovina – Cheile Bicazului

Excursie de 3 zile in Bucovina – Cheile Bicazului

#als001

Excursie de 3 zile in Bucovina

» de la 79 Euro sau 370 Ron / persoana

Excursie de 3 zile

Perioada: 03.01 – 23.12.2020

Recomandare: ora de istorie, geografie, religie

TRASEU:

Bucuresti – Brasov – Miercurea Ciuc – Piatra Neamt – Gura Humorului – Poiana Negrii – Roman – Focsani – Buzau – Bucuresti (1500 km)

» PACHETUL INCLUDE
 • transport dus – intors cu autocarul
 • insotitor din partea agentiei

Bucovina – provincia nord-estica a Romaniei – este renumita datorita minunatelor fresce exterioare de pe peretii manastirilor sale. Aceste manastiri, culmi ale artei, cu influente bizantine, reflecta dezvoltarea civilizatiei Moldovei in secolele al XV-lea si al XVI-lea, sub domnia lui Stefan cel Mare (1457-1504).
Moldova are mari suprafete de dealuri si paduri unde puteti descoperi lucruri care sunt putin cunoscute, dar extraordinare. Exista numeroase trasee marcate pentru drumetii, campinguri, iar in orasele mari, hoteluri confortabile. Vinurile din Moldova sunt vestite de cinci secole. Unele podgorii pot fi vizitate.
Lacul Rosu: Lacul Roșu (local cunoscut și sub numele de Lacul Ghilcoș) este un lac de baraj natural format în 1837, la poalele Muntelui Hășmașul Mare, în apropierea Cheilor Bicazului, la distanța de 26 km de Gheorgheni, în județul Harghita. La ultimele măsurători, efectuate în anul 1987, dimensiunile acestuia sunt: lacul se întinde pe un perimetru de 2.830 m, aria este de 114.676 m² și volumul apei care se acumulează este de 587.503 m³. Lacul s-a format la altitudinea de 983 m, într-o depresiune cu un climat predominant subalpin.
Manastirile din Bucovina: Aceste manastiri sunt principala atractie a Bucovinei, datorita frescelor in culori vii de pe zidurile bisericilor lor.
Acestea ilustreaza scene biblice si alte scene religioase si sunt realizate intr-un stil asemanator cu cel al benzilor desenate, adica pe segmente. Ele aveau rolul de a starni imaginatia localnicilor si de a-i educa in spirit ortodox.
Bisericile sunt situate in centrul complexurilor monastice si toate au acoperisuri tuguiate si inalte. In interiorul lor, razele de soare patrund cu greu. Exista cinci asemenea manastiri importante.

Manastirea Moldovita (UNESCO)
Monumentala scena a asediului Constantinopolului de pe peretii bisericii de la manastirea Moldovita este realizata in nuante puternice de rosu, albastru, galben si maro.
In interiorul bisericii se pastreaza piese de mobilier din secolul al XVI-lea, inclusiv jiltul voievodului Petru Rares, jilt a carui marime se apropie de cea a unui tron. Exista si o statuie a acestui voievod care a construit manastirea Moldovita.

Manastirea Sucevita (UNESCO)
Complexul manastirii Sucevita, asezat intr-o minunata vale verde, este fortificat asemenea unei citadele, avand turnuri de veghe in cele patru colturi.
Mii de picturi impodobesc peretii bisericii. De fapt, dintre toate manastirile, Sucevita are cel mai mare numar de picturi, desi zidul ei vestic este alb.

Manastirea Putna
Mănăstirea Putna este un lăcaș monahal ortodox, unul din cele mai importante centre culturale, religioase și artistice românești. A fost supranumită „Ierusalimul Neamului Românesc” (Mihai Eminescu).
Mănăstirea se află la 33 km nord-vest de orașul Rădăuți, în județul Suceava, în nordul Moldovei.
Mănăstirea a fost un important centru cultural; aici s-au copiat manuscrise și au fost realizate miniaturi prețioase. Lăcașul deține un bogat muzeu mănăstiresc, cu broderii, manuscrise, obiecte de cult, icoane etc.

Manastirea Voronet (UNESCO)
Aceasta “Capela Sixtina a Orientului” a fost construita de Stefan cel Mare in anul 1488. Frescele sale in culori vii au fost adaugate mai tarziu.
Picturile sunt o dovada a adaptarii artei clasice bizantine la realitatile moldovenesti.
De aceea, trambitele arhanghelilor au forma buciumelor pe care le foloseau taranii din regiune, iar sufletele osandite sa arda in focurile iadului au turbane ca acelea ale dusmanilor turci.

Manastirea Slatina
Manastirea Slatina este una dintre cele mai mari si vechi manastiri ortodoxe din nord-estul tarii noastre.
Manastirea, avand hramul “Schimbarea la Fata”, este prima ctitorie a domnitorului Alexandru Lapusneanu si intra, prin valoarea ei, in randul marilor ansambluri monastice ale Moldovei medievale. Aceasta manastire, in unicitatea ei, seamana totusi cu celelalte mari manastiri din zona.

Plimbare cu Mocanita
Dupa ce isi completeaza provizia de lemne si de apa, mocanita se urneste, pufaind si bufnind din greu. Urcusul este dificil si trenul face dese opriri pentru alimentare la gurile paraielor, de unde incarca apa. Micile halte de pe traseu – Novat, Cozia, Bardau, Botizu, Faina – erau candva districte silvice. Halta Faina (situata la 34 de km de Viseu), cu cele cateva gospodarii si patru casute de vacanta, asezate dincolo de raul Vaser, la poala padurii, pot oferi adapost pentru circa 20 de turisti.

Pensiunea Poiana – 3*** – Poiana Negri, Bucovina
Aici, la Poiana Negri, Natura a creat un mic coltisor de Rai din Bucovina. Privelistea, aerul curat si izvorul de apa minerala din vecinatate au transformat Pensiunea Poiana in locul ideal pentru o evadare in natura.

Intreaga zi pensiunea este rasfatata de razele blande ale soarelui. Nimic pare sa nu tulbure linistea ce invaluie locul, poate doar uneori pasarile cerului, sau, cateodata ….. rasul cristalin al unui copil …. Livada de pomi fructiferi ofera un spatiu de agrement din care nu lipsesc foisorul, gratarul si terenul de tenis, fotbal sau baschet.
La cererea turistilor se pot organiza: picnicuri la iarba verde, drumetii montane, focuri de tabara cu vin fiert si gratar, partide de vanatoare, plimbari cu sania sau cu trasura, turism ecvestru sau excursii la obiectivele turistice din apropiere: Parcul National Calimani, Rezervatia Geologica 12 Apostoli, Rezervatia Tinovul Mare. Alte modalitati de agrement ce pot fi practicate in zona Dornelor sunt river rafting, alpinism, escalada, tiroliana sau zbor cu parapanta.
In orice anotimp, veti fi bineveniti la Pensiunea Poiana si veti fi intampinati de gazde cu binecunoscuta ospitalitate bucovineana!
Pensiunea Poiana pune la dispozitia turistilor 33 camere cu o capacitate totala de cazare de 91 locuri.

Tarifele sunt valabile pentru conditiile de mai sus. Modificarea perioadei, a numarului de participanti sau a altor conditii, atrage dupa sine si modificari ale ofertei.

 • Tariful este valabil pentru un grup de 45 persoane
 • pentru reduceri si gratuitati va rugam sa contactati agentia
1
Ziua 1
Bucuresti - Brasov - Miercurea Ciuc - Piatra Neamt - Poiana Negri
 • In drum spre pensiune se viziteaza: Cheile Bicazului si Lacul Rosu.
 • Cina si cazare la pensiune***
2
Ziua 2
Poaian Negri - Moldovita - Sucevita - Marginea - Putna - Poana Negri
 • Se viziteaza: Manastirea Moldovita (UNESCO),
 • Plimbare cu Mocanita,
 • Manastirea Sucevita(UNESCO),
 • Manastirea Putna.
3
Ziua 3
Poana Negri - Falticeni - Roman - Focsani - Buzau - Bucuresti Se viziteaza:
 • Manastirea Voronet(UNESCO),
 • Manastirea Slatina.

LOCATIE

Tariful include:

 • cazare 2 nopti
 • regim de masa: demipensiune
 • transport autocar
 • insotitor din partea agentiei

Tariful nu include:

 • intrari la obiective