Excursie de 2 zile la Targu Jiu – Horezu

Excursie de 2 zile la Targu Jiu – Horezu

#als001

Excursie de 2 zile la Targu Jiu

» de la 315 Ron / persoana

Excursie de 2 zile

La cerere

Recomandare: ora de istorie, religie, pictura

TRASEU: Bucuresti-Pitesti-Rm Valcea-Horezu-Poenari-Baia de Fier-Cernadia- Tismana –  Targu Jiu – si retur Bucuresti

Orasul Horezu, vatra de cultura si civilizatie, se inscrie ca unul dintre punctele turistice importante din tara noastra. Este mentionat pentru prima oara in documentul dat la Ramnic la 5 septembrie 1487 de catre voievodul Vlad Calugarul. Satul este apoi donat de Constantin Brancoveanu Manastirii Hurez. Asezarea se dezvolta ceva mai mult dupa anul 1780, cand devine cunoscut sub numele de Targul Horezu, data de la care devine centru de plasa, apoi resedinta de raion. Prima scoala a luat fiinta in 1832. Odata cu noua impartire administrativ teritoriala din 1968, localitatea este declarata oras si de atunci cunoaste o rapida ascensiune pe treptele urbanizarii.

 

» PACHETUL INCLUDE
  • 1 noapte cazare la pensiune 3*
  • regim de masa: demipensiune
  • transport din Bucuresti cu autocar clasificat pentru transport international
  • asistenta turistica din partea agentiei
  • discoteca si program de animatie
1
Ziua 1
Plecare din Bucuresti la ora 8.00 , din fata scolii. Se merge spre Tismana. Pe drum se viziteaza: Orasul Horezu cu Manastirea, Pestera Muierii. Se merge apoi la Manastirea Tismana. Orasul Horezu, este cunoscut ca un vechi centru de ceramica populara. Daca vreti sa vedeti la lucru mesterii olari si vreti sa cumparati obiecte de ceramica autentice, Horezu este locul cel mai indicat. Pestera Muierilor, situata la nici 5 km de Baia de Fier, are o lungime totala de 3600 m, din care se pot vizita aproximativ 1000 m.. Se spune ca pestera era locul de refugiu al femeilor si copiilor atunci cand regiunea era atacata de hoardele barbare. Este prima pestera electrificata din România. Manastirea Tismana Manastirea Tismana, situata la 30 de kilometri vest de orasul Targu Jiu si la 5 kilometri N de comuna Tismana, acest asezamant monahal este printre cele mai vechi din tara Romaneasca, avand un rol primordial in mentinerea credintei ortodoxe de-a lungul veacurilor. Toponimul cuvantului Tismana vine de la "loc fortificat de ziduri". Insa, numele poate fi luat si de la arborele "tuia" care impadurea pe vremuri aceste locuri. Manastirea Tismana este "cea mai veche si mai mareata dintre manastirile de peste Olt" (cum a numit-o Grigore Alexandrescu), "maret cuib al Basarabilor" (cum a socotit-oGeorge Cosbuc), "o lume de inchipuiri, de basme" (cum a deslusit-o Alexandru Vlahuta), “fara seaman nici in aceasta tara, nici in alta, prin frumusetea locului si a asezarii, prin multimea apelor sale si intarirea naturala pe care o are, ajutata si de ocrotirea zidurilor sale inconjuratoare" (cum a descris-o celebrul calator Paul de Alep - arhidiaconul si insotitorul Patriarhului Macarie al Antiohiei in calatoria din 1657). Seara cina la hotel si petrecere cu animator.
2
Ziua 2
Dupa mic dejun,plecare spre Tg Jiu ( Masa Tacerii si Poarta Sarutului). La intoarcere , in functie de timp, se merge la un centru de olarit. Complexul  Brancusi din Tg Jiu. Orice "calatorie Brancusi" incepe obligatoriu cu capitala judetului Gorj, Targu-Jiu, (situat la 50 de km de pensiune) acolo unde se afla cateva "minuni" ale geniului brancusian: complexul sculptural din parcul orasului - format din Masa Tacerii, Coloana Infinita si Poarta Sarutului. Cioplite in piatra, ele au transformat Targu-Jiul intr-un reper al culturii universale. Plecare spre Bucuresti.

LOCATIE

TARIFUL INCLUDE:
  • 1 noapte cazare la pensiune 3*
  • regim de masa: demipensiune
  • transport din Bucuresti cu autocar clasificat pentru transport international
  • asistenta turistica din partea agentiei
  • discoteca si program de animatie
TARIFUL NU INCLUDE:
  • intrari la obiectivele turistice