Excursie de 2 zile la Manastirea Prislop, Hunedoara

Excursie de 2 zile la Manastirea Prislop, Hunedoara

#als001

Excursie la Manastirea Prislop

» de la 52 Euro sau 240 Ron / persoana

Sejur de 2 zile/ 1 noapte

Perioada: 03.01 – 23.12.2020

Recomandare: ora de istorie, religie, geografie

TRASEU:

BUCURESTI – PITESTI – RAMNICU VALCEA – MANASTIREA COZIA – VALEA OLTULUI – SIBIU – SEBES – HATEG – MANASTIREA PRISLOP (tur – retur 900 km)

Manastirea Prislop:
Mănăstirea Prislop este situată într-una din regiunile cele mai pitoreşti din ţara noastră. De la Haţeg – spre miazăzi – se deschide minunata depresiune a Haţegului sau „Ţara Haţegului” leagănul poporului român, care se întinde pâna la poalele Munţilor Retezat.
Aşezată într-o poiană, la altitudinea de 640 m, Mănăstirea Prislop este înconjurată de dealuri care coboară în pante domoale pâna aproape de monument.
Protosinghelul Arsenie Boca, al treilea ctitor al mănăstirii, care, în afară de rolul covârşitor pe care l-a avut prin înzestrarea harica a duhovniciei, a conceput şi a îndrumat toate lucrările de construcţie şi înfrumuseţare a Mănăstirii Prislop, între anii 1948-1988, unele dintre acestea fiind chiar înfăptuite personal. În perioada 1960-1988 a pictat biserica din satul Drăgănescu de lângă Bucureşti, icoanele de pe catapeteasma bisericii din Prislop şi a realizat aşezământul monahal din oraşul Sinaia, astăzi metohul Mănăstirii Prislop. S-a săvârşit din viaţa la 28 noiembrie 1989 şi este înmormântat în cimitirul Mănăstirii Prislop.

Manastirea Cozia
Situat la 3 km de statiunea balneo-climaterica Calimanesti Caciulata, pe malul drept al Oltului si la cca. 20 km nord de Ramnicu Valcea, ansamblul manastiresc de la Cozia, cu hramul „Sfanta Treime”, la inceput a fost cunoscut sub numele de „Manastirea Nucet”, abia mai tarziu primind numele de „Cozia”, dupa muntele din vecinatate.
Biserica mare cu hramul „Sfanta Treime”, armonios proportionata, cu ornamentatie bogata, a fost construita de mesteri din Moravia, dupa modelul bisericii sarbesti din Crusevat, din piatra alba tare, intre 1387-1391, ctitor fiind domnitorul Mircea cel Batran.

Manastirea Hurezi
Mănăstirea Hurezi sau Mănăstirea Horezu, cea mai de seamă ctitorie a domnului martir Constantin Brâncoveanu (1688-1714), sinteză a artei românești din acel timp, a fost construită între anii 1690 și 1693, biserica mare a așezământului fiind târnosită la 8 septembrie 1693.
Este declarată monument istoric

» PACHETUL INCLUDE
 • transport cu autocar clasificat international;
 • cazare 1 noapte la pensiune de 3* in Lepsa (camere duble si triple);
 • regim de masa: demipensiune (cina si mic dejun);
 • insotitor din partea agentiei.
» CAZARE

Pensiunea Sarmis – 3*
Rustic, clasic, modern. Trei stiluri imbinate cu succes se regasesc in cele 76 locuri de cazare pe care Pensiunea Sarmis vi le ofera cu ultimele inovatii in materie de servicii la standarde de 3 stele in Sarmizegetusa, loc incarcat de istorie, liniste si frumusete.
Situata in frumoasa depresiune a Tarii Hategului, la poalele Muntilor Retezat, localitatea Sarmizegetusa se afla la aproximativ 8 km departare de trecatoarea care face legatura intre Banat si Transilvania si care purta in antichitate numele Tapae, astazi Portile de Fier ale Transilvaniei.
Manastirea Prislop – Arsenie Boca, unul dintre cele mai frecventate locuri de pelerinaj ortodox din Romania se afla la doar 24 km departare de pensiunea noastra.
Pentru cei care doresc sa ne treaca pragul casei le putem oferi toate conditiile pentru a se simti cat mai bine si a dori totodata sa se reintoarca in aceasta zona.
Restaurantul nostru va pune la dispozitie cele mai gustoase mancaruri traditionale romanesti, insotite de servicii de buna calitate.

Tarifele sunt valabile pentru conditiile de mai sus. Modificarea perioadei, a numarului de participanti sau a altor conditii, atrage dupa sine si modificari ale ofertei.

 • Tariful este valabil pentru un grup de 45 persoane
 • pentru reduceri si gratuitati va rugam sa contactati agentia
1
Ziua 1
Ziua 1 Plecare din Bucuresti pe ruta Bucuresti - Pitesti - Ramnicu Valcea - Manastirea Cozia - Valea Oltului - Sibiu - Sebes - Hateg - Manastirea Prislop. Inchinare la mormantul Parintelui Arsenie Boca. Cazare pensiune 3* in Hateg.
2
Ziua 2
Ziua 2 Participare la Sfanta Liturghie la Manastirea Prislop. Plecare spre casa pe ruta Prislop - Manastirea Hurezi - Ramnicu Valcea - Pitesti - Bucuresti

LOCATIE

Bucuresti – Pitesti – Ramnicu Valcea – Manastirea Cozia – Valea Oltului – Sibiu – Sebes – Hateg – Manastirea Prislop

Tariful include:

 •  cazare 1 noapte
 • regim de masa: demipensiune
 • transport autocar
 • insotitor din partea agentiei

Tariful nu include:

 • intrari la obiective
X