fbpx
SUS
 

Excursie in Delta Dunarii, Murighiol

Excursie in Delta Dunarii, Murighiol

#als001

Excursie de 2 zile in Delta Dunarii

» 84 Euro sau 390 Ron / persoana

rezerva

Sejur 2 zile/ 1 noapte in perioada:

19.10 – 20.10.2019

TRASEU:

BUCURESTI – LEHLIU – FETESTI – CERNAVODA – MEDGIDIA – CONSTANTA – OVIDIU-BABADAG –MURIGHIOL (720 km)

Pensiunea La Sorin este situata in Murighiol, la 350 de metri de lac, si ofera unitati de cazare cu aer conditionat, precum si o piscina, gradină cu terasa si acces gratuit la internet WiFi.

Toate camerele includ TV prin cablu si baie privata cu dus si articole de toaleta gratuite.

Restaurantul proprietatii serveste preparate din peste de provenienta locala.

 

» PACHETUL INCLUDE
 • cazare 1 noapte la Pensiunea La Sorin 3* din Murighiol;
 • regim de masa: demipensiune (mic dejun si cina, inclusiv preparate pescaresti de exceptie);
 • transport cu autocar clasificat pentru transport international;
 • insotitor din partea agentiei
 • muzica si dans seara la pensiune
» CAZARE

Pensiunea La Sorin din Murighiol

Pensiunea La Sorin este localizata in localitatea Murighiol, pe malul lacului ce ii poarta numele, la o distanta de aproximativ 36 km fata de Tulcea.

Camerele au in dotare grup sanitar propriu, aer conditionat, incalzire centrala si TV cu televiziune prin cablu. Pensiunea dispune de restaurant cu o capacitate de apoximativ 90 de locuri, unde aveti posibilitatea de a servi preparate specifice pescaresti, preparate din bucataria traditionala romaneasca, dar si preparate internationale. Piscinele exterioare reprezinta atractia pensiunii, ideale pentru un sejur de relaxare in zilele calduroase de vara. Pensiunea La Sorin este alegerea ideala indiferent de motivul pentru care vizitati Murighiol.

» ATRACTII

Cetatea Enisala
Manastirea Celic Dere
Manastirea Cocos
Varsarea bratului Sulina in Marea Neagra
Manastirea Saon
Biserica Paleocrestina

» INFO SPECIAL

Excursia circuit este ideala pentru grupurile de seniori si pentru familii

Acum vă puteți achita sejurul și cu TICHETE DE VACANȚĂ!

 

 

1
Ziua 1 : Bucuresti - Murighiol

Ziua 1 : Bucuresti  -  Murighiol

Vom pleca din Bucuresti si ne vom indrepta spre Constanta catre Murighiol.

Pe drum vizitam cetatea Enisala.

Una dintre cele mai frumoase cetăţi din România, cea de la Enisala, atrage în fiecare weekend sute de turişti. Dincolo de istoria pe care o poartă zidurile cetăţii genoveze, frumuseţea naturii în mijlocul căreia a fost ridicată această fortăreaţă militară este cea care te determină să revii aici.

Cazare la Pensiune La Sorin 3* in Murighiol.

Optional plimbarea cu barcile cu motor in Delta  (doua ore si jumatate)

Cel mai bun mod de a “savura” Delta Dunarii in toata splendoarea ei este de departe o plimbare cu barca pe canale. De cele mai multe ori este si singurul mijloc de transport care iti permite sa vezi cele mai importante obiective turistice din delta.

Vom trece prin canale inguste, mici, unde salciile cresc direct din apa, canale care se deschid prin luminisuri sau lacuri pline de “covoare” de nuferi de sute de metri patrati.

Cina pescareasca.

2
Ziua a 2-a - Mic dejun

Ziua a 2-a - Mic dejun

Check-out la pensiune si plecare spre manastirile dobrogene.

Manastirile din nordul Dobrogei Celik Dere, Saon si Cocos.

Manastirea Celic Dere, situata in partea de nord a Dobrogei, este unul dintre cele mai importante centre de spiritualitate dintre Dunare si Marea Neagra. Numele manastirii este luat de la paraul Celic-Dere (nume turcesc, in romana insemnand "paraiasul de otel", aici fiind gasite arme din trecutul indepartat).

           

Manastirea Saon se afla la o distanta de 11 kilometri spre Niculitel, din localitatea Tulcea. Drumul, printre dealuri cu vii, duce pe o frumoasa esplanada din fata Manastirii Saon. In partea stanga se intinde o cladire mare, din zid, acoperita cu tabla, care a fost construita intre anii 1990-1992. Cladirea, care adaposteste un corp de chilii, staretia si un corp de camere pentru oaspeti, are un cerdac foarte lung, sustinut de puternice coloane. Manastirea Saon a luat fiinta sub stapanirea otomana in anul 1846, prin plecarea unor calugari de la Manastirea Celic-Dere. Cei veniti la Saon au ridicat aici cateva chilii din chirpici si un Paraclis ca metoc al Manastirii Celic-Dere.

     

Monumentul Paleocrestin de la Niculitel (unic in patrimoniul UNESCO)

În decembrie 2015, s-a finalizat proiectul de reabilitare şi modernizare a monumentului paleocreştin de la Niculiţel.

Basilica a fost descoperită în 1971, în urma unor ploi torenţiale care s-au abătut asupra comunei. În cripta bazilicii au fost descoperite rămăşiţele a şase martiri, dintre care patru cunoscuţi din actele martirice. Cei patru, Attalos, Kamasis, Phillipos şi Zottikos au fost canonizati.

Moaştele acestor sfinţi martiri au fost aşezate în patru racle de lemn şi depuse spre închinare în biserica Mănăstirii Cocoş din apropiere, unde se păstrează şi astăzi, având zi de prăznuire 4 iunie.

Basilica şi cripta au fost construite după anul 370 e.n., în timpul Împăratului Valens, pe locul unui vechi mormânt din sec. III e.n.

Niculiţel este considerat unul dintre cele mai frumoase sate din România. Comuna este situată într-o zonă depresionară larg deschisă spre nord la poalele dealurilor Niculiţelului.

Podgoria Sarica Niculiţel, brandul localităţii, este cea mai veche podgorie a Dobrogei.

Viile sunt amplasate pe terenuri cu altitudini de până la 200 de metri, formând largi amfiteatre, iar printre soiurile cultivate se numără Feteasca Neagră, Feteasca Regală, Muscat Ottonel, Merlot, dar, mai ales celebrul Aligote de Niculițel. Aproape la orice casă din localitate se poate degusta un vin al zonei, iar în timp ce călătorul își bucură papilele gustative, gazda îi va vorbi despre istoria vinului pe care-l savurează.

 

LOCATIE

BUCURESTI – LEHLIU – FETESTI – CERNAVODA – MEDGIDIA – CONSTANTA – OVIDIU-BABADAG –MURIGHIOL

TARIFUL INCLUDE:

 • cazare 1 nopte la Pensiunea La Sorin 3* din Murighiol (sau similar);
 • regim de masa: demipensiune (mic dejun si cina pescareasca de exceptie);
 • transport cu autocar climatizat, clasificat pentru transport international;
 • insotitor din partea agentiei
 • muzica si dans seara la pensiune

TARIFUL NU INCLUDE:

 • intrarea la obiectivele turistice vizitate si toate excursiile optionale 70 lei / persoana (se viziteaza lacurile cu nuferi) - 2.5 h
 • Permis intrarea in Delta 15 lei

X